cherchiltank написав:Але під час війни курс не плигне сильно вверх - він плигне після завершення війни - тобто років 5 є час погратись на облігаціях чи депозитах для особливо ризикових пацанів)
не дуже вдалий жарт. заморозка бойових дій й зміна правил гри станеться вже у 2025 році за моєю оцінкою...
Жарт?.. На чому базується ваша оцінка, на ваших бажаннях?.. Немає жодної ознаки того, що довбень збирається зупинитись.
Ничего особо значимого я тут не увидел, но вопросик возник:
"Національний банк дає змогу юридичним особам й фізичним особам-підприємцям купувати та продавати банківські метали без фізичної поставки за безготівкові гривні.
Починаючи з 21 грудня бізнес зможе проводити відповідні операції, за таких умов:
потреба в здійсненні операції обґрунтовується виробничою діяльністю таких компаній (бізнес займається виробництвом ювелірних виробів); компанії / підприємці займалися діяльністю у сфері виробництва ювелірних виробів до початку повномасштабного вторгнення, що підтверджується відповідними документами."
Интересно, беспоставочные покупки нужны ювелирке для производства украшений без содержания драгметаллов? 😁
Это же просто название -- как и "покупай - сейчас, плати - потом". В случае необходимости проводится и физическая поставка...
Дюрі-бачі написав:Особисто мене новини заспокоюють
Україні пообіцяли виділити достатньо допомоги на 2025 рік, щоб не друкувати гривню. Відповідно, девальвація і дефолт по валютних ОВДП перенеситься на 2026 чи більш далеке майбутнє
cherchiltank написав:Але під час війни курс не плигне сильно вверх - він плигне після завершення війни - тобто років 5 є час погратись на облігаціях чи депозитах для особливо ризикових пацанів)
не дуже вдалий жарт. заморозка бойових дій й зміна правил гри станеться вже у 2025 році за моєю оцінкою...
Жарт?.. На чому базується ваша оцінка, на ваших бажаннях?.. Немає жодної ознаки того, що довбень збирається зупинитись.
немає ресурсів. немає ресурсів в нас, немає ресурсів в московії. чому я кажу немає ресурсів в Московії? - корейці з'явилися не просто так, виплати по 3 млн лише щоб завербувався - теж. оці м'ясні штурми - руські дійсно відкрили якусь нову військову стратегію - людей кидають "в топку", а це не закінчується й не закінчується. але гадаю незабаром ми дізнаємось справжню ціну цього - моя оцінку, це спроба вхопити побільше перед "заморозкой".
події в Сирії також показали, що запасних ресурсів в московії більше немає - все, що є - в Україні.
наш найбільший союзник США налаштований припинити бойові дії - це теж важливий фактор.
тому нас не так важко примусити до перемір'я, а в Московії теж проблеми. 21% ставка центробанку - це ознака, що економіку вже штормить...
тому так, вважаю що через сукупність цих факторів, в першому півріччі буде якась заморозка. а от на яких умовах - не беруся прогнозувати...
Shaman написав:а як він має реагувати? й головне навіщо?
Офіційно він же декларував невизначеність курсу. Міг би хоч на місяць його продавити вниз...
ключове слово "мав". а чому мав? ви розмір інтервенцій бачили? 1 ярд дол на тиждень. Стратегічно курс гривні - на здешевлення. тому навіщо суттєво укріплювати? а на міжбанку 20-30 коп щотижня курс коливається
Shaman написав:ключове слово "мав". а чому мав? ви розмір інтервенцій бачили? 1 ярд дол на тиждень. Стратегічно курс гривні - на здешевлення. тому навіщо суттєво укріплювати? а на міжбанку 20-30 коп щотижня курс коливається
Інтервенції всього 1 мільярд, а допомоги приходить 1,5 мільярди на тиждень... Уявіть собі який би був курс, якщо б НБУ виливав на ринок по півтора за бюджетними 40.70