|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Сер 18 гру, 2019 17:47
kmm3 написав: Гривня міцніє на очікуваннях справжніх реформ від команди Зеленського. А что, кроме Долярчика (да и он вроде тоже уже сомневается вроде), кто-то ждет каких-то полезных реформ от команды Зеленского? Пока что у них как и прежде языком только удается трепать по большому счету. На это еще можно было надеяться пару месяцев назад. По-моему.
Востаннє редагувалось Alex2007 в Сер 18 гру, 2019 17:48, всього редагувалось 1 раз.
-
Alex2007
-
1
-
- Подякував: 1757 раз.
- Подякували: 1626 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: Сер 18 гру, 2019 17:48
Долярчик написав:... вчора, по вечірніх новинах, оди чел(спиртного магазину) розказував про "чому НЕ знижуються ціни?" - так от він каже, що ціни почнуть знижуватись(у нього, по його продукції) в березні-квітні, якщо курс протримається/не зростатиме до весни.... - так, як ту продукцію, що він(його фірма) закупила пА 26+ вже допродують і ТІЛЬКИ ЗАРАЗ почнуть закупляти нову партію товару....
Абсолютно логично - ведь, когда гривна падала, то ценники меняли оперативно. например, при мне несколько раз бегали по залу и меняли, а не ждали пока распродадут товар, закупленный по более низкому курсу...  То есть, при укреплении гривны лаг между изменением курса и изменением цен есть, а, вот, при девальвации гривны - его нет...
-
АндрейМ
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 88 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 18 гру, 2019 17:52
АндрейМ написав: kmm3 написав:Зараз зміцнення гривні відбувається через позитивні очікування щодо розвитку української економіки.
А какие сектора будут развиваться? Где мы ждем рывка или прорыва? kmm3 написав:Спекулятивний капітал якраз через те і зайшов.
Спекулятивный капитал зашел на проценты. В реальный сектор экономики инвестиций нет. Так, о каких ожиданиях Вы говорите? yuri_m написав:Про цену тоже чёс. Уже полгода бакс снижается, но цены в гривне стоят на месте или даже растут. Предлагаете еще 1-2 месяца подождать? А почему не 5-6, или год?
Я, вот, тоже не могу понять почему все верующие в естевственность укрепления гривны не могут объяснить отсутствие снижения цен. Ну, номинально в валюте зарплата увеличилась, но и цены-то в валюте тоже увеличились... Укрепление идет долго - где результат на ценниках?
Я очікую прориву в більшості сфер, якщо Зеленському вдасться провести судову реформу і повернути значну частину заробітчан. На самих процентах без очікування принаймні стабільності курсу часто можна навіть початковий капітал не повернути. Чимало імпортних товарів вже подешевшали. Свої ж товари і не повинні особливо дешевшати, собівартість змінюється незначно, а виторг таки знижується через масову еміграцію
Востаннє редагувалось kmm3 в Сер 18 гру, 2019 17:57, всього редагувалось 1 раз.
-
kmm3
-
-
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 207 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 18 гру, 2019 17:53
Alex2007 написав: kmm3 написав: Гривня міцніє на очікуваннях справжніх реформ від команди Зеленського. А что, кроме Долярчика (да и он вроде тоже уже сомневается вроде), кто-то ждет каких-то полезных реформ от команды Зеленского? Пока что у них как и прежде языком только удается трепать по большому счету. На это еще можно было надеяться пару месяцев назад. По-моему.
Они уже есть. Я не сомневался и не сомневаюсь, так как понимал,что изменения системы не будет, но что-то хоть чуть-чуть менять надо, иначе - курс доллара по 40-50 впереди, да можно было бы на качелях поиграться, и не было бы ревальваций-откатов даже временных, но стоит пеерсчитать личный доход каждого по таким курсам ( а он у большинства в гривне) и становится понятно - мы избежали экономического коллапса. Так что "ждал" я и по чисто "шкурным" интересам" и "за державу обидно" одновременно. Меньше черного нала в стране стало, что немножко,но также стало влиять на валютные курсы. Как переходной этап - супер, я все еще верю в экономику и потенциал этой страны в будущем.Но не факт конечно. Воруют несоизмеримо меньше, но система не изменилась, а это не вариант успешного развития страны.
-
Автор77
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 1844 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
5
21
Додано: Сер 18 гру, 2019 17:55
АндрейМ написав:Абсолютно логично - ведь, когда гривна падала, то ценники меняли оперативно. например, при мне несколько раз бегали по залу и меняли, а не ждали пока распродадут товар, закупленный по более низкому курсу...  То есть, при укреплении гривны лаг между изменением курса и изменением цен есть, а, вот, при девальвации гривны - его нет...
Насправді так і є. І це пов'язано з психологією, імпортозалежністю, доларизацією економіки, а також слабоконкурентним середовищем
-
kmm3
-
-
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 207 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 18 гру, 2019 18:02
yuri_m написав: kmm3 написав:Зараз зміцнення гривні відбувається через позитивні очікування щодо розвитку української економіки. Спекулятивний капітал якраз через те і зайшов. Девальвація відбудеться, якщо не виправдаються очікування. І так, це цілком природно, що через ревальвацію гривні відбувається підтягування зарплат українців до рівня сусідів. А якщо наші виробники "виїжджають" тільки на жалюгідній оплаті праці, то чи варто перейматись їх існуванням? Щодо стабільності цін у гривні, то це теж ненадовго. Через місяць-два вони теж почнуть трохи знижуватися. Поки що Зеленський діє цілком правильно, але вся боротьба ще попереду. Паразити легко не здадуться. І не екпорт нам потрібно розвивати в першу чергу, а заміщувати імпорт. Тобто виробляти все, що можливо, в Україні для самих себе. З експорту в цей час потрібно розвивати тільки ІТ, в решті привабливих сфер ми поки що не конкурентні
Сейчас укрепление гривны идет чисто на ожиданиях открытия рынка земли, и ни на чём более! Это очень лакомый кусок для инвестирования, особенно с учетом её недооцененности. Но если "Слуги народа" не протолкнут вариант, допускающий иностранцев к земле, то весь этот мыльный пузырь быстро лопнет. Пока манят "морковкой" осла, но скоро осёл поймет всю эту аферу... По зарплатам насмешили. Это номинально они подтягиваются к уровню соседей. Но не по объективным показателям! Таким, как реальная производительность труда и прочим. Это как алкашу платить вместо 100 гривен сразу 1000 и рассказывать, какой он стал стахановец. Про цену тоже чёс. Уже полгода бакс снижается, но цены в гривне стоят на месте или даже растут. Предлагаете еще 1-2 месяца подождать? А почему не 5-6, или год? Неужели Вы не понимаете, что надвигается коллапс экономики из-за сжатия денежной массы без развития? Покажите мне хоть одну отрасль, которая растет последние 3 месяца. Везде падение! А бюджет просто трещит по швам... P.S. Очень оперативно чистят мои сообщения с такими выкладками по делам в экономике. Спешите читать!
У меня кнопка - копирование работает быстрее  А вообще обоснованно и интересно пишете. Респект. Можно не со всем соглашаться, но для того и форум, чтобы разные точки зрения сопоставлять. Именно в разных точках зрения рождается истина, а не в принципе индюка,когда считаешь ,что только собственное мнение - безупречное.
-
Автор77
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 1844 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
5
21
Додано: Сер 18 гру, 2019 18:04
АндрейМ написав: Долярчик написав:... вчора, по вечірніх новинах, оди чел(спиртного магазину) розказував про "чому НЕ знижуються ціни?" - так от він каже, що ціни почнуть знижуватись(у нього, по його продукції) в березні-квітні, якщо курс протримається/не зростатиме до весни.... - так, як ту продукцію, що він(його фірма) закупила пА 26+ вже допродують і ТІЛЬКИ ЗАРАЗ почнуть закупляти нову партію товару....
Абсолютно логично - ведь, когда гривна падала, то ценники меняли оперативно. например, при мне несколько раз бегали по залу и меняли, а не ждали пока распродадут товар, закупленный по более низкому курсу...  То есть, при укреплении гривны лаг между изменением курса и изменением цен есть, а, вот, при девальвации гривны - его нет...
... так хто ж з бізнесменів буде так ризикувати? - чи торгувати собі в збиток? - "нема дурних!" ©®™ 
-
Долярчик
-
-
- Заблокований
- Подякував: 593 раз.
- Подякували: 633 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 18 гру, 2019 18:05
АндрейМ написав: kmm3 написав:Зараз зміцнення гривні відбувається через позитивні очікування щодо розвитку української економіки.
А какие сектора будут развиваться? Где мы ждем рывка или прорыва? kmm3 написав:Спекулятивний капітал якраз через те і зайшов.
Спекулятивный капитал зашел на проценты. В реальный сектор экономики инвестиций нет. Так, о каких ожиданиях Вы говорите? yuri_m написав:Про цену тоже чёс. Уже полгода бакс снижается, но цены в гривне стоят на месте или даже растут. Предлагаете еще 1-2 месяца подождать? А почему не 5-6, или год?
Я, вот, тоже не могу понять почему все верующие в естевственность укрепления гривны не могут объяснить отсутствие снижения цен. Ну, номинально в валюте зарплата увеличилась, но и цены-то в валюте тоже увеличились... Укрепление идет долго - где результат на ценниках?
А как ? Мне с НГ подняли комераренду в грн. на 20%, бенефициар беня.
-
Vadim_
-
-
- Заблокований
- Подякував: 622 раз.
- Подякували: 508 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 18 гру, 2019 18:07
kmm3 написав:Я очікую прориву в більшості сфер, якщо Зеленському вдасться провести судову реформу і повернути значну частину заробітчан. На самих процентах без очікування принаймні стабільності курсу часто можна навіть початковий капітал не повернути. Чимало імпортних товарів вже подешевшали. Свої ж товари і не повинні особливо дешевшати, собівартість змінюється незначно, а виторг таки знижується через масову еміграцію
Простите, но укрепление гривны и экономика никак не связаны. ОВГЗ и переводы трудовых мигрантов - это не экономика. Назовите хоть одну отрасль экономики (не ОВГЗ, а реальный сектор) куда идут инвестиции в ожиданиях прорыва и роста.
-
АндрейМ
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 88 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 18 гру, 2019 18:14
kmm3 написав:Ви вірите в те, що хтось скуповує гривню вже тепер, щоб, МОЖЛИВО, якщо відкриють ринок землі через рік її купити?! Гривня міцніє на очікуваннях справжніх реформ від команди Зеленського.
Новый президент у руля уже почти 7 месяцев, новое правительство 4 с лишним. Где реформы, или хотя бы намек на них? kmm3 написав:Дивно міркуєте щодо відповідності зарплат продуктивності. Що ж тоді сталося з продуктивністю в 2014-2015 роках, що реальна зарплата знизилась утричі? Невже продуктивність знизилась утричі?! Ні, гривня падала знов таки на очікування розвалу економіки України, а також безконтрольної емісії гривні для "порятунку" банківської системи.
А Вы в 2014-2015 годах не жили в Украине? Не видели, как вместе с частью Донбасса отвалилось сразу около 40% экспорта страны? Как люди бежали кто куда, в том числе и за границу? Как пришлось привлекать за 6 волн мобилизации около миллиона мужчин работоспособного возраста? Это по-вашему никак не отразилось на общем состоянии экономики, а через нее и на курсе гривны? Ну тогда о чём мы вообще тут говорим... kmm3 написав:Ціни на деякі імпортні товари вже знизились, хоча коли припинять повністю контрабанду, на дещо можуть зрости. Провал по таможне за последние месяцы только растет. Похоже никто не собирается наводить там порядок, а просто усадили своих людей на потоки. И речь не о снижении сборов из-за курса. Идет системный провал по отчислениям в бюджет! Зато как пели перед выборами о "100 миллиардах, которые мы вернем в бюджет, если нас выберете". 
-
yuri_m
-
-
- Подякував: 92 раз.
- Подякували: 865 раз.
-
-
Профіль
-
-
1