Байки про банки і не тільки....

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 15141515151615171518 ... 1612>
Повідомлення Додано: Нед 05 гру, 2010 19:49

IMPRINTER написав:ели у ФГВ не будет денег их у него не будет где б это у него б не было написано ... на Надру нет - вот его и не банкротят ... платят компенсации не с момента фактической недоступности вклада, а с момента отзыва лицензии.

в таких случаях говорится: против лома - нет приема. Если НБУ будет просто тупо игнорировать закон "Про банки и банковскую деятельность" и не отзывать лицензию, то зачем надеяться на государственный ФГВ, который даже в случае с достаточностью средств может просто не выплачивать деньги?!

IMPRINTER написав: ... вывод - фонд эффективен для проблем точечных - для глобальных - на него рассчитывать не нужно.

Я хочу сказать, что это не наша проблема, что в ФГВ нет средств. Если гос-во прогарантировало - оно будет выплачивать. И даже если не будет, то достаточно легко его заставить выплатить.

Я хочу сказать, что мы все-равно в глубине души надеемся, что законы кое-как, но работают и доверяем гос-ву. Думаю все согласятся, что гос. банк при прочих равных показателях все равно предпочтительнее частного.

ЗЫ Кстати, и Квестер Ощад поднял уже на приличный уровень, а помните, где Ощад раньше у него был? :wink:
easy

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 10:30

Re: А что будет, если...

easy написав:
квестор написав:Ще раз нагадую :

"ФГВ" - через свою іституційну слабкість та незначну платіжоспроможність НЕ може бути аргументом
при визначенні доцільності співпраці з тим чи іншим банком. Я, взагаі, не вважаю цю установу достойною серйозної розмови дорослих людей....виплачує вона щось там потерпілим від власної нерозважливості людям..котрим "пощастило" вляпатись у якусь "маленьку" банКУ....ну і нехай. Мене ця тема НЕ цікавить.

Квесторе, Ви неодноразово цю тезу тут озвучували, але мені здається не все так погано з цим ФГВ. Якщо збанкутує великий банк, а у ФГВ грошей нема, то депозитчикам насправді все рівно є там гроші чи ні. Вони подають позови до ФГВ і держава в особі ФГВ повинна їм виплатити. Я тут бачу аналогію з Пенсійним фонда, ну нема там грошей, а пенсію держава виплачувати зобов'язана, і виплачує так-сяк. Якщо у ФГВ немає грошей, то НБУ дасть кредит якийсь, чи там облігації випустить чи якусь іншу штуку придумає. Я в цьому не сумніваюсь.

Мене більше напружує, що сума гарантування з 1.01.11 не 150 К, а те що там ФГВ своїми внутрішніми докумантами декларує - фількіна грамота. І я до речі сумніваюсь, що наші законодавці залишать 150К в законі.

Я теж вважаю ФГВ хоча і не головним, але все ж достатньо суттєвим чинником під час добору банків для депо… Цікаві думки з цього приводу були у Vial у п'ятницю щодо депо у невеликих банках, для яких у ФГВ вистачить «потужності» (на відміну від "солідних гігантів») і щодо розподілу таких банків за різними "зонами інвестування» - салатовою, зеленою тощо…
Нажаль схоже Vial злякався «тапок солідних форумчан» і видалив свої достатньо цікаві і оригінальні думки…
Classif

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 11:19

06.12.2010, 09:46
"Platinum Bank" купит "Хоум Кредит Банк" (Украина)

Сделка, подписанная двумя сторонами, станет действительной после получения регуляторных разрешений в Украине
"Platinum Bank" и "Home Credit B.V." объявили о достижении соглашения о сделке, в рамках которой "Platinum Bank" приобретет у "Home Credit B.V." 100% акций ПАО "Хоум Кредит Банк" (Украина) с головным офисом в Днепропетровске. Сделка, подписанная двумя сторонами, станет действительной после получения регуляторных разрешений в Украине.
Как сообщили ЛІГА.Финансы в пресс-службе "Platinum", на протяжении 2010 года банк рассматривал различные возможности роста за счет приобретения других банков. "Покупка "Хоум Кредит Банк" предоставит нам возможность реализовать значительную синергию, связанную с ускорением нашего роста в Украине", - отметил генеральный директор "Platinum Bank" Грег Краснов.
Согласно сообщению, "Platinum Bank" будет продолжать свое развитие путем усиления своих позиций в ключевых регионах Украины. "Home Credit B.V.", как владелец ПАО "Хоум Кредит Банк" (Украина), планирует полностью поддерживать "Хоум Кредит Банк" (Украина) во время переходного периода. Все офисы обоих банков будут предоставлять услуги клиентам в текущем режиме, без изменений графика работы и месторасположения.
В пятницу, 3 декабря, Антимонопольный комитет Украины (АМКУ) сообщил о предоставлении разрешения компании "PT Platinum Public Limited" (г. Лимасол, Кипр) на приобретение акций ЗАО "Хоум Кредит Банк" (г. Днепропетровск). Приобретение обеспечивает покупателю превышение 50% голосов в высшем органе управления эмитента.
Напомним, основными акционерами "Platinum Bank" являются международные инвестиционные фонды "Horizon Capital", "East Capital" и Международная финансовая корпорация (IFC), компания Всемирного банка.
http://finance.liga.net/banks/2010/12/6/news/19355.htm
ТИХИЙ

Подякував: 138 раз.
Подякували: 387 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 11:48

Ув. форумчане.
Планирую в свете снижения ставок открыть Бажане збільшення (на 18 мес. с пополнением и капитализацией) і Вільні кошти. Есть ли подводные камни в этих договорах или все нормально и можно не волноваться?
Кстати, а капитализация в Бажане збільшення ежемесячная?
Алексей77

Подякував: 68 раз.
Подякували: 42 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 11:49

Извините не написал "в Платинум Банке"
Алексей77

Подякував: 68 раз.
Подякували: 42 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 11:51

Уважаемые,
Присоединяюсь к вопросу Алексей77 и вопрос: на 12-18 месяцев в какой валюте (по вашему мнению) открывать: гривна или доллар?
Vuch

Подякував: 182 раз.
Подякували: 23 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 12:03

ТИХИЙ

Це добре.
На ринку присутні ще 3-5 роздрібних банків котрі програють цей сегмент Привату і Дельті...програють "всуху".
Тому, побажаєму успіху сміливим Платиновим шпекулянтам які явно кидають виклик лідерам-аборигенам.
Думаю, зайвим буде нагадування,що жодних ризиків для клієнтів ця консолідація, не створює...
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 12:16

Classif написав:
easy написав:

"ФГВ" - через свою іституційну слабкість та незначну платіжоспроможність НЕ може бути аргументом
при визначенні доцільності співпраці з тим чи іншим банком. Я, взагаі, не вважаю цю установу достойною серйозної розмови дорослих людей....виплачує вона щось там потерпілим від власної нерозважливості людям..котрим "пощастило" вляпатись у якусь "маленьку" банКУ....ну і нехай. Мене ця тема НЕ цікавить.

Квесторе, Ви неодноразово цю тезу тут озвучували, але мені здається не все так погано з цим ФГВ. Якщо збанкутує великий банк, а у ФГВ грошей нема, то депозитчикам насправді все рівно є там гроші чи ні. Вони подають позови до ФГВ і держава в особі ФГВ повинна їм виплатити. Я тут бачу аналогію з Пенсійним фонда, ну нема там грошей, а пенсію держава виплачувати зобов'язана, і виплачує так-сяк. Якщо у ФГВ немає грошей, то НБУ дасть кредит якийсь, чи там облігації випустить чи якусь іншу штуку придумає. Я в цьому не сумніваюсь.

Мене більше напружує, що сума гарантування з 1.01.11 не 150 К, а те що там ФГВ своїми внутрішніми докумантами декларує - фількіна грамота. І я до речі сумніваюсь, що наші законодавці залишать 150К в законі.

Я теж вважаю ФГВ хоча і не головним, але все ж достатньо суттєвим чинником під час добору банків для депо… Цікаві думки з цього приводу були у Vial у п'ятницю щодо депо у невеликих банках, для яких у ФГВ вистачить «потужності» (на відміну від "солідних гігантів») і щодо розподілу таких банків за різними "зонами інвестування» - салатовою, зеленою тощо…
Нажаль схоже Vial злякався «тапок солідних форумчан» і видалив свої достатньо цікаві і оригінальні думки…

Дякую.

Так, злякався, що прийде Квестор і напише про ФГВФО те, що він і написав :wink:
Дуже не хочеться нести відповідальність за чиїсь експерименти з пірамідами та ФГВФО. Воно мені треба?
Зібрані Фондом гарантування вкладів кошти скоротилися
Акумульовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб кошти в листопаді 2010 року скоротилися на 68 млн. гривень, або на 2%, - до 3,355 млрд. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Фонду.

У цілому за січень-листопад 2010 року кошти Фонду скоротилися 22%, або на 947 млн. гривень, з 4,302 млрд. гривень.

Скільки треба Родовіду?
РОДОВIД БАНК 3891,091
Що залишається? - 536 млн.грн.

Резюме: Ви обираєте маленький банк сподіваючись на ФГВФО. А тут "вдруг" приймається рішення про ліквідацію Родовіда. Ну добавить НБУ недостаючі 536 млн.грн. А що далі? Чим гарантувати Ваш вклад? От як би не було у шафі двох скелетів (Родовід та Надра)...

"... и потому я отрекаюсь от своих слов и раскаиваюсь в прахе и пепле" Иов 42:6
Vial

Подякував: 150 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 13:18

Vial написав:
Classif написав:
easy написав:

Дякую.

Дуже не хочеться нести відповідальність за чиїсь експерименти з пірамідами та ФГВФО. Воно мені треба?
Акумульовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб кошти в листопаді 2010 року скоротилися на 68 млн. гривень, або на 2%, - до 3,355 млрд. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Фонду.

У цілому за січень-листопад 2010 року кошти Фонду скоротилися 22%, або на 947 млн. гривень, з 4,302 млрд. гривень.

Скільки треба Родовіду?
РОДОВIД БАНК 3891,091

Резюме: Ви обираєте маленький банк сподіваючись на ФГВФО. А тут "вдруг" приймається рішення про ліквідацію Родовіда. Ну добавить НБУ недостаючі 536 млн.грн. А що далі? Чим гарантувати Ваш вклад?

"Не сотвори себе кумира" (Исход, гл. 20, ст. 4) :wink:
Якщо буде прийматися рішення про ліквідацію Родовіда, то імхо відповідні виплати цього занадто великого державного системного банку будуть не через ФГВ, а через інші великі банки... Тобто вклади комусь "з великих" передадуть з відповідною компенсацією (на кшталт кредитів Укрпрома Дельті)... А ФГВ залишать у спокої з його "коштами" для "дрібниць"... Але якщо формально і через ФГВ - т з великими додатковими вливаніями йому через бюджет, НБУ або ще якось...
Але якщо продовжувати повертати вклади з лімітами, які зараз є у Родовіді - то і ліквідувати не треба - банк ще довго може формально "жити"...
Classif

Повідомлення Додано: Пон 06 гру, 2010 13:33

Classif написав:
Vial написав:
Classif написав:
easy написав:

Дякую.

Скільки треба Родовіду?
РОДОВIД БАНК 3891,091

Резюме: Ви обираєте маленький банк сподіваючись на ФГВФО. А тут "вдруг" приймається рішення про ліквідацію Родовіда. Ну добавить НБУ недостаючі 536 млн.грн. А що далі? Чим гарантувати Ваш вклад?

"Не сотвори себе кумира" (Исход, гл. 20, ст. 4) :wink:
Якщо буде прийматися рішення про ліквідацію Родовіда, то імхо відповідні виплати цього занадто великого державного системного банку будуть не через ФГВ, а через інші великі банки... Тобто вклади комусь "з великих" передадуть з відповідною компенсацією (на кшталт кредитів Укрпрома Дельті)... А ФГВ залишать у спокої з його "коштами" для "дрібниць"... Але якщо формально і через ФГВ - т з великими додатковими вливаніями йому через бюджет, НБУ або ще якось...
Але якщо продовжувати повертати вклади з лімітами, які зараз є у Родовіді - то і ліквідувати не треба - банк ще довго може формально "жити"...

1. Исход 20:4 "Не делай себе резное или какое-либо другое изображение того, что на небесах вверху, на земле внизу или в водах ниже земли". Если Вы о Квесторе, то я не считаю его своим кумиром. Но его мнение уважаю.
2. Делать рискованные поступки надеясь, что в реанимации будут опытные врачи - это на любителя. Решайте сами.
Vial

Подякував: 150 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

#<1 ... 15141515151615171518 ... 1612>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор