Квесторе доброго дня!
Вчера на меня напала информация, что в ОТП медленно , но уверенно наступает Жо па...
Токсичные кредиты типа реструктуризируются повторно, а их уровень достигает чуть ли не четвертую часть всех выданных кредитов.
Проверить эту инфу я не могу..... Поэтому хотелось бы прочитать то, что Вы знаете!
Квесторе доброго дня! Вчера на меня напала информация, что в ОТП медленно , но уверенно наступает Жо па... Токсичные кредиты типа реструктуризируются повторно, а их уровень достигает чуть ли не четвертую часть всех выданных кредитов. Проверить эту инфу я не могу..... Поэтому хотелось бы прочитать то, что Вы знаете!
Если такое в ОТП , то смотрите шире - значит такое же и во многих др. банках
steven написав:Арамат Згоден, 20-25% токсичності - це не тільки ОТП, хоча цей банк - унікальний. Почекаємо пару тижнів, будуть "аналізи від хвельдшера" за 2 квартал.
Stevene ! Пiдкажiть , будь ласка , чим вiн унiкальний - тим , що в нього бiльше , чи , навпаки , менше , анiж у iнших ?
tikhonov_d написав:Хотя превышение расходов банков над доходами в июне было равно 3,1 млрд. убытка + еще сформированные резервы и налог на прибыль. В январе-июне доходы банков составили 72 млрд. гривен, расходы - 82,2 млрд http://infobanks.com.ua/news/2009-07-14-1618
Не зрозумів звідки цифра 3,1 млрд.
На 1 червня збиток був 12,0 млрд. грн.
На 1 липня (попередні дані) 10,2 млрд. грн. , все залежить від сформованих резервів. Поки що маємо 1 млрд. грн. витрат на резерви у червні. Якщо витрати на резерви у червні були на рівні травня (5,3 млрд.) то вийдемо на збиток 2,5 млрд грн. за червень.
steven написав:Арамат Згоден, 20-25% токсичності - це не тільки ОТП, хоча цей банк - унікальний. Почекаємо пару тижнів, будуть "аналізи від хвельдшера" за 2 квартал.
Stevene ! Пiдкажiть , будь ласка , чим вiн унiкальний - тим , що в нього бiльше , чи , навпаки , менше , анiж у iнших ?
На тему унікальності ОТП у мене була дискусія з Koss на гілці ОТП місяців три-чотири тому.
По суті - це іпотечний банк, а більше, чи меньше ніж у інших - скакати важко. Думаю, 20% проблемних кредитів - "нормальна" цифра на сьогодні.
Это не чистый убыток - это превышение расходов над доходами (данный показатель не включает резерв и налог на прибыль)
В январе-июне доходы банков составили -72,0 млрд. гривен, расходы - 82,2 млрд. гривен. Итого -10,2 млрд
Как сообщало агентство, в январе-мае доходы банков составили 61 млрд. гривен, расходы - 68,1 млрд. гривен. Итого -7,1 млрд.
12 млрд. это чистый убыток за 5 месяцев 2009 (он включает резервы и налог на прибыль)
steven написав:
tikhonov_d написав:Хотя превышение расходов банков над доходами в июне было равно 3,1 млрд. убытка + еще сформированные резервы и налог на прибыль. В январе-июне доходы банков составили 72 млрд. гривен, расходы - 82,2 млрд http://infobanks.com.ua/news/2009-07-14-1618
Не зрозумів звідки цифра 3,1 млрд. На 1 червня збиток був 12,0 млрд. грн. На 1 липня (попередні дані) 10,2 млрд. грн. , все залежить від сформованих резервів. Поки що маємо 1 млрд. грн. витрат на резерви у червні. Якщо витрати на резерви у червні були на рівні травня (5,3 млрд.) то вийдемо на збиток 2,5 млрд грн. за червень.
А уникальный он тем, что 93% кредитов в валюте, и я думаю 20-25% токсичности это не предел.
slt написав:Квесторе, мене, як пересічну фізичну особу цикавить таке питання:
так, державний банк не збанкрутує, але чи не має небезпеки, щодо заморожування вкладів населення до кращих часів, як це сталося з Сбербанком СРСР? Наприклад, наступає дефолт, держава реструктуризує свої зовнішні борги, а щодо внутришніх зобов"язань приймається такий-собі закончик - заморозити до кращих часів.
Ще питання - ходять чутки, что привєтбанка вже порожня и скоро її подарують державі. Можете прокоментувати?
1) Вклади в Сбербанку СРСР не" заморозились " а просто "згоріли" в гіперінфляції.
2) Україна пройшла період технічного дефолту в кінці 90-х, вкладники держбанків цього не помітили .... .суверенний дефолтне обовязково призводить до проблем у вкладників державних банків+ ймовірність суверенного дефолту є мінімальною.
3) Не думаю..