Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
Народ в Альфе щас как, валютные депо без валютных карт открываются?
Т.к. предлагают только гривневую ультру (сумма приличная). И только ее. А если захочешь комфорт, то депо якобы будет под более низкий процент (под 8,5%, а не 9%).
А за валютную карту вообще 150 грн хотят.
Какие там еще подводные камни при размещении депо? От чего можно и нужно отказываться?
А то я последний раз размещал год назад. Сейчас, видимо, что-то поменялось.
Козаче, может Вы поясните, а то я купился на Вашу рекламу
Пакет Ультра предполагает ДВЕ условно-бесплатных карты к двум счетам. Один счет обязательно в грн, а второй по выбору клиента, т.е. мона и в инвалюте. Пакет будет абсолютно бесплатным, если на остатках всех счетов будет в среднем в мес. не менее 20Кгрн в эквив. А если предполагается хранить от 100К, то мона и БлЭк глянуть - три счета нашарик. Чувствуете?
Пакет Ультра предполагает ДВЕ условно-бесплатных карты к двум счетам. Один счет обязательно в грн, а второй по выбору клиента, т.е. мона и в инвалюте. Пакет будет абсолютно бесплатным, если на остатках всех счетов будет в среднем в мес. не менее 20Кгрн в эквив. А если предполагается хранить от 100К, то мона и БлЭк глянуть - три счета нашарик. Чувствуете?
От попридумывали. Имею карту ФГВФЛ. Больше карт нет. Сейчас думал зайти в валюте, дак получается нужно пакет Фонда закрывать и открывать что-то валютное плюс гривна? А если я не хотел бы прощаться с картой Фонда, то все, не могу разместить валюту в Альфе?
Mutabor написав:От попридумывали. Имею карту ФГВФЛ. Больше карт нет. Сейчас думал зайти в валюте, дак получается нужно пакет Фонда закрывать и открывать что-то валютное плюс гривна? А если я не хотел бы прощаться с картой Фонда, то все, не могу разместить валюту в Альфе?
Не нуна ничо закрывать. Эти страшилки уже отменили Просто улыбайтесь и требуйте Пакет И грн-Пакет +что-то валютное.
Доброго дня, поділюся досвідом(2 роки) співпраці з даним банком на конкретних фактах, бо свого часу не прислухався до порад на цьому форумі.
Надіюсь даний коментар допоможе вам уникнути спірних питань з банком !)
Таке враження що банк тільки сприяє виникненню у клієнта проссрочок та додаткових комісій та платежів!
1. Інфолінія банку - перетелефонуйте кілька раз, особливо у вечірній час, і почуєте комедію "Здраствуйте,меня зоут Алла, в чем могу вам помочь" і крапка. Більшість людей покладуть трубку але якщо проблема з пін кодом або викрали картку то самі розумієте як це круто в той момент))
2. Внесення платежів - єдиний мною зустрітий банк де за погашення власної кредитки (не платіжної карти) у відділенні знімається комісія від 15 грн !!!, інші способи поповнення через easypay, пошту та інтернет банкінг - від 1 до 4 днів затримки..Питання а що банк робить з цими коштами протягом такого проміжку часу??? Інноваційно,як не як!!! особливо якщо завдяки цій тормознутій системі вам вліплять шалені відсотки та пеню !!!
3."Безвідсотковий кредит на товари" - де замовляючи в Банку "Михайлівський" мені чомусь перетелефонували з "альфа-банку" і сказали що вони партнери і що товар буде замість 2200грн(220*10 місяців) буде вартувати всього 2592 грн на 12 місяців (216грн *12)...Найцікавіше що платіж щомісячний виявився 236 грн!!! тобто кінцева сума 236*12=2832. (виявилось що за 1 інформаційне смс в місяць банк бере 20 грн, від яких не можна відмовитись при оформленні договору, а лише після повторного звернення до відділення банку і то відключать цю "послугу" лише після 2 платежа.) Я НА ЖОДЕН БАНК НЕ ВИТРАЧАВ СТІЛЬКИ ЧАСУ!
4. Бонус за прострочку. Для експерименту вирішив заплатити платіж 216 грн в день сплати кредиту - так як пише в інтернет банкінгу, звісно "інноваційно та швидко" це сплатилося лише на 2 день і добавили мені ще 247 гривень)))) тобто більш як 110 %... ну таких захмарних овердрафтів годі було й очікувати - вуаля!!
5. Кредитна картка "Максимум Готівка" - знімай гроші без комісій в кожному банкоматі!!! От тільки то часом більше 200 грн не хоче видавати, то більше 1000 не хоче видавати, приходилось використовувати картку іншого банку з комісією)))) Тут же вам дописують автоматом 2 страховки(0.1% від суми кредитного ліміту незалежно від заборгованості та 1% від фактичної заборгованості) по кредитному ліміту за відмову від яких знову ж таки звертатиметесь до банку.
6.Безпека картки. Картка має стандартний пін-код, якщо його ввели три рази некорректно будете назвонювати до автовідповідача "Алли")). В торговій мережі жодного разу не запрошувало пін код, були випадки незрозумілої відмови в оплаті зі сторони банку на день, два...приходилось знов використовувати картку іншого банку.. При розрахунку в інтернет жодного коду підтвердження не присилає(secure code) - тобто вистачить зробити вдале фото номера вашої картки в супермаркеті і почистять вашу картку в інтернеті,навіть не встигнете заблокувати(з містичним автовідповідачем Аллою)))
7.Відсоткова ставка по кредитній картці! 26% річних звучить гарно, але додаткові 3,5% в місяць за заборгованість по карці це 3,5*12=42% Разом зі всіма поборами та страховками виходить 26%по кредиту + 42%по заборгованості + 12% страховка + 1,2% страхування кредитного ліміту = 81.2% річних - це 6,76 % в місяць !!! для порівняння в приватбанку 3%-3.6% в місяць, в банку траст- 4%, в михайлівському -5%.
Висновок один - зі всіх моїх кредиторів банк найменш лояльний, і навіть спілкування з оператором про це вам скаже, і напевно не буде такий банк фінансувати проекти розумних людей які вміють рахувати гроші, свій час та відношення.
Надіюсь даний коментар допоможе вам уникнути спірних питань з банком !)
Пакет Ультра предполагает ДВЕ условно-бесплатных карты к двум счетам.
Это я знал. А с пакетом Комфорт валютные депо открывают с меньшим процентом? 8,5 вместо 9?
И как на пакете Комфорт решается вопрос с валютной картой? Только платная?
А можно валютный депо без карты открыть? Поскольку их карты в общем-то не нужны. А переплачивать впоследствии (когда депо закончится) за более дорогие ультры не хочется.
От чего еще и как там нужно отказываться? Страховки? Смс-информирования? Если бедного золотогоршочника интересует только депо
Пакет Ультра предполагает ДВЕ условно-бесплатных карты к двум счетам.
Это я знал. А с пакетом Комфорт валютные депо открывают с меньшим процентом? 8,5 вместо 9?
Нет такого. Всем ставки одинаковы Есть градация ставок в Пакете по ДохСейфу. Но там смешны сами ставки. да и сам ДохСейф ̶с̶м̶е̶ш̶о̶н̶ достаточно неказист
newbie написав:И как на пакете Комфорт решается вопрос с валютной картой? Только платная?
Тока платная. Так зачем Вы на Комфорт то смотрите? У Вас же значительная сумма!
newbie написав:А можно валютный депо без карты открыть? Поскольку их карты в общем-то не нужны. А переплачивать впоследствии (когда депо закончится) за более дорогие ультры не хочется.
Наверное. Я не пробовал. С картами легче все в МАБе обслуживать. Зачем за шото переплачивать?! Не нужен продукт, зашёл и закрыл. Чао, бамбино
newbie написав:От чего еще и как там нужно отказываться? Страховки? Смс-информирования? Если бедного золотогоршочника интересут только депо
СМС-инфо в Паекте бесплатно, страХфинрисков -- бесплатно. камней не замечено, кроме как контроль среднемес. остатков по ВСЕМ счетам Пакета.
newbie написав:Да я листал. Помню, что на ультры кто-то пенял.
То их так хвалили Условия по Пакетам Альфа выписала, шо чёрт ногу сломит. Уже раз десят корректировала/уточняла. от сносок там рябит в глазах Но реально по жизни Ультра/Блэк достаточно сносный продукт, вот лимитов на обнал бы добавили, хотя они и не касаются депозитчиков