rasmus написав:время поменялось. Если после 2009 года я понес деньги опять, то сейчас уже нет желания. По стечению обстоятельств получаю деньги дельты в укргазбанке. Предлагают на депозит, посылаю открыто подальше с формулировкой - "вы мне в 2009 отдавали депозит 4 месяца", опускают глаза и признают данный аргумент очень весомым. Но тогда отдавали в валюте, а сейчас фантиками. Вот и разница в ситуации. Думаю, что я не один с такими суждениями.
А что планируете с деньгами делать? ЗЫ. Если в дельте итого оказалось меньше или в районе фонда, то Вы могли и не много заработать еще как раз из-за того что гривной отдают.
romko28 написав:Гарантування вкладів повинно існувати, але в іншій формі: а) слід гарантувати меншу суму, а не 200 000грн., наприклад, 50 000грн.
Gorny написав:Перш ніж писати всіляку маячню - пропоную спершу ознайомитись з практикою гарантування вкладів у США, Великобританії, Німеччині, Японії та інших країнах світу, ось тут зокрема: http://personalbanker.com.ua/fond-garan ... anakh-mira Зверніть увагу, що суми гарантування подекуди в десятки разів вищі, ніж в Україні: в США - 250 000 доларів США, Великобританія - 85 000 фунтів, Японія - 10 000 000 йен (в деяких випадках гарантується вся сума), Німеччина - 100 000 євро, Польща - 100 000 євро, Аргентина - 35 000 долларів США у еквіваленті... Україна - 9 000 долларів США і як мінімум після 4-5 місяців очікувань і митарств (для порівняння у Польщі, Великобританії, Німеччині - протягом 20 днів з моменту виявлення неплатоспроможності банку людям виплачують гарантовану суму).
Нет, это реальность, это в ответ на ваш пример. В США огромный внутренний и внешний долги, сразу заплатить всё это они не способны ну никак. Зато есть порядок в финансах, кидок кредиторов там никто никому, как у нас, не прощает.
Вы притворяетесь или серьезно? США должны кому то внутри или снаружи в иностранной валюте?
rasmus написав:время поменялось. Если после 2009 года я понес деньги опять, то сейчас уже нет желания. По стечению обстоятельств получаю деньги дельты в укргазбанке. Предлагают на депозит, посылаю открыто подальше с формулировкой - "вы мне в 2009 отдавали депозит 4 месяца", опускают глаза и признают данный аргумент очень весомым. Но тогда отдавали в валюте, а сейчас фантиками. Вот и разница в ситуации. Думаю, что я не один с такими суждениями.
А что планируете с деньгами делать? ЗЫ. Если в дельте итого оказалось меньше или в районе фонда, то Вы могли и не много заработать еще как раз из-за того что гривной отдают.
что делать с деньгами? произошло переосмысление полное. Тратить надо. Глобально то я не потерял много, все равно в плюсе, но за много лет депозитной истории на данный момент мин % 20 дохода уплыло в никуда. Накапливаешь, зарабатываешь, а нервы то не железные ....
rasmus написав:что делать с деньгами? произошло переосмысление полное. Тратить надо. Глобально то я не потерял много, все равно в плюсе, но за много лет депозитной истории на данный момент мин % 20 дохода уплыло в никуда. Накапливаешь, зарабатываешь, а нервы то не железные ....
Для сохранения нерв считайте свои сбережения в гривневом эквиваленте.
Gorny написав:Перш ніж писати всіляку маячню - пропоную спершу ознайомитись з практикою гарантування вкладів у США, Великобританії, Німеччині, Японії
А ви не плутайте українські банки та вкладників з американськими тощо. Там для вкладників банки - не спосіб урвати куш, а спосіб зберегти зароблене роками тяжкої праці. Тому там відсотки мінімальні - бо ризик мінімальний. Якщо ж хто хоче брати більший ризик і заробляти більше, то, наприклад, купує акції і т.д. Так може й можна заробляти по 10% річних, проте ніхто нічого нікому не гарантує. В Україні ж придумали супер схему - прибутковість вище, ніж від інвестицій на біржі, а ризик бере на себе держава, яка гарантує депозити. Та ще й роками ніхто з цього жодних податків не платив. АЛЕ ТАКОГО НЕ БУВАЄ, щоб і прибуток високий, і ризик нульовий. Сир безкоштовний лише в лапці для мишей Тому й система завалилася.
rasmus написав:что делать с деньгами? произошло переосмысление полное. Тратить надо. Глобально то я не потерял много, все равно в плюсе, но за много лет депозитной истории на данный момент мин % 20 дохода уплыло в никуда. Накапливаешь, зарабатываешь, а нервы то не железные ....
Для сохранения нерв считайте свои сбережения в гривневом эквиваленте.
Шутник Вы .... Миллионерами мы все уже были, в 90-е! Помню как немного расстроился, когда у меня вытащили из сумки (внешнего отдела) пару пачек купонов. Потом понял, что это был эквивалент порции мороженого )))) Вот в тот день остался без вкусненького ((((
0720 написав:Функціонувати нормально — це як? Без грошей?
Нормально - це коли банки приносять прибуток власникам, повертають вчасно депозити, і фінансують підприємства, які вкладають кошти в успішні проекти і повертають кредити вчасно і з процентами. Back to basics. Як це було в 90-их.