|
Банк Фiнанси та Кредит - БАНКРОТ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
Додано: Сер 01 кві, 2009 09:37
larkas написав:Ну, понятно же, что это описка - конечно, не 29 апреля, а марта. И особого повода так радоваться не вижу.
Посмійтеся хоч на перше квітня
А 29.03 була неділя.
Затримка не така вже й велика. Наскільки я бачу з досвіду форумчан, вона стосується тільки євро.
-
Tall&k
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 12:16
Tall&k написав:Я хочу тримати депозити в банках та отримувати проценти до тих пір, поки вони мені знадобляться. Мені неприємно, що ви руйнуєте мої плани. Не Живаго та інші - вони і раніше видавали кредити не лише чужим, а і своїм компаніям. І не кажіть, що ви про це щойно дізналися. Просто вас це не турбувало. Мені теперішня ситуація нагадує не анекдот, а трагедії, коли натовп у паніці блокує вихід з палаючого будинку.
Я також хотів отримати гроші тоді, коли вони мені знадобились - півроку тому. У мене вклад, який передбачає дострокове розірвання без втрати відсотків (кожні 3 місяці). І я, коли укладав угоду, на це розраховував. Але коли я звернувся за вкладом, банк мені відмовив, посилаючись на мораторій. Міг банк піти назустріч ? Як показує досвід Кредобанка - міг, але не захотів. Так зручніше. Міг переглянути відсотки, адже фактично умови вкладу змінилися (відсотки по моєму вкладу були менші, ніж якби я поклав на звичайний вклад) ? Міг, але не захотів.
А тепер я руйную ваші плани, адже ви не хочете бути в цій піраміді останніми (які, як відомо, залишаються з носом). Вам не здається, що винних Ви шукаєте не там ?
-
Квінто
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 12:28
Квінто написав:Я також хотів отримати гроші тоді, коли вони мені знадобились - півроку тому. У мене вклад, який передбачає дострокове розірвання без втрати відсотків (кожні 3 місяці).
Чесно? Проблеми виникли через те, що багато людей хотіли зняти гроші достроково не маючи в цьому потреби, а керуючися панічними настроями. Тому був введений мораторій на дострокове зняття.
-
Tall&k
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 12:36
Tall&k написав:Квінто написав:Я також хотів отримати гроші тоді, коли вони мені знадобились - півроку тому. У мене вклад, який передбачає дострокове розірвання без втрати відсотків (кожні 3 місяці).
Чесно? Проблеми виникли через те, що багато людей хотіли зняти гроші достроково не маючи в цьому потреби, а керуючися панічними настроями.
Это их право, гарантированное Конституцией и ГК, ведь так?. Tall&k написав:Тому був введений мораторій на дострокове зняття.
Не имеющий никакой юридической силы...
-
sergei76
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 14:25
sergei76 написав:Это их право, гарантированное Конституцией и ГК, ведь так?. Tall&k написав:Тому був введений мораторій на дострокове зняття.
Все это верно юридически, но технически банки не могут выдавать всем досрочно депозиты - не из чего выдавать (новых депозитов нет, а старые розданы в виде кредитов со сроками погашения в будущем). По сути альтернативы:
1) Объявить о банкротстве
2) Пользуясь неуклюжим мораторием и другими уловками, максимально оттягивать пункт 1. В течении этого времени получать рефинансирование и отдавать напечатанные деньги, плюс то что принесут по кредитам.
-
alfaromeo
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 14:37
alfaromeo написав:sergei76 написав:Это их право, гарантированное Конституцией и ГК, ведь так?. Tall&k написав:Тому був введений мораторій на дострокове зняття.
Все это верно юридически, но технически банки не могут выдавать всем досрочно депозиты - не из чего выдавать (новых депозитов нет, а старые розданы в виде кредитов со сроками погашения в будущем). По сути альтернативы: 1) Объявить о банкротстве 2) Пользуясь неуклюжим мораторием и другими уловками, максимально оттягивать пункт 1. В течении этого времени получать рефинансирование и отдавать напечатанные деньги, плюс то что принесут по кредитам.
Насколько я понимаю, в случае 1 вкладчики получат компенсации из фонда гарантирования вкладов. В случае же 2, который сейчас применим ко многим банкам, вкладчики сейчас получают дулю с маком. Это за свои кровные деньги 
-
sergei76
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 15:00
sergei76 написав:Насколько я понимаю, в случае 1 вкладчики получат компенсации из фонда гарантирования вкладов. В случае же 2, который сейчас применим ко многим банкам, вкладчики сейчас получают дулю с маком. Это за свои кровные деньги 
Неправильно розумієте. Фонд гарантування вкладів закінчився би вже на першому банку (Промінвест або Надра).
Він розрахований на падіння одного невеликого банку, а не на паніку на ринку.
-
Tall&k
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 15:11
Фонд гарантирования вкладов начинает работать, когда банк становится банкротом. Ни в одном из упомянутых случаев этого не было. Понятно, что такая ситуация выгодна банкирам и, мягко говоря, абсолютно не выгодна вкладчикам.
-
sergei76
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 15:21
Вывод однозначен. Деньги из банков Украины нужно ТОЛЬКО ЗАБИРАТЬ. Руководство страны постаралось однако. За каких-то 9 месяцев положить всю банковскую систему...
-
Harry
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 01 кві, 2009 15:40
Harry написав:Вывод однозначен. Деньги из банков Украины нужно ТОЛЬКО ЗАБИРАТЬ. Руководство страны постаралось однако. За каких-то 9 месяцев положить всю банковскую систему...
Деньги счас нужно вкладывать в то, что дешевеет, т.е. в недвижимость
А не в банки.
-
julian
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему