Что лучше: квартира или частный дом?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 5253545556 ... 94>
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:48

budivelnik написав:
При чем тут КПД двигателя???
При преобразовании тепловой энергии в электро КПД уже ОЧЕНЬ давно под 30%.
Но не 10% как говорите вы И близко такого нет! Даже большие турбины дают более высокий КПД (хотя там потери на трении подшипников еще выше!)
.....
Вы вечно забываете что я окончил ФИЗ-мат школу на отлично

Ну якщо вже Ви там були лідером в фізиці , то я собі уявляю аутсайдерів.

Шановни
1 Не узагальнюйте конкретні речі
2 Якщо помилились - краще помовчіть , розумнішим будете виглядати .
Ми про що говорили , про газову турбіну на електростанції ( там до Вашого відому вже давно за 40% ККД) перестрибнули , чи про ДвигунВнутрішньогоЗгорання потужністю в 5-10 кінських сил , як правило двохтактний . Яж Вам говорив , що такі речі мають ККД 10-20% , дизель має до 40%
3 Крім всього іншого , але Вас не навчили запамятовувати інформацію навіть на кілька годи . Прочитайте мою :
budivelnik Додано: Пн 25 Жов, 2010 16:27
.....
Друге питання , якщо поставити ще й на обігрів води від вихлопних газів , тоді цікаво( практично 95% перетвореня теплоти згорання газу в електроенергію ( приблизно 20% ) і теплу воду , але малопотужну і дешеву систему я не зустрічав , а те що зустрічав по ціні починається від 50 000 євро і з потужністю від 50 кВт. .
.....

і свою через чотири години.
Ви що вважаєте , що у інших така сама коротка память як і у Вас і вони не памятають хто і про що писав , чи просто вузькість мишлення заважає ( або німб власної непогрішимості , це вже як Вам краще)

Мы говорим о технологиях. Можно и котел на газовую печт с открытымм огнем поставить и на практике доказать что КПД меньше 5%. Я говорю о микротурбинах.
Микро - потому как там КПД намного выше. Для просто генерации электроэнергии КПД не будет 40% - много простоев на обслуживание и замену угольных стержней (классический метод). А вот в микротурбинах их нет. как и нет классических подшибников. Поэтому ресурс высок и КПД выше.
Ставьте их и будет намного эффективнее. Кстатии начинаются они от 25 кВт.
jde

Подякував: 12 раз.
Подякували: 53 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:53

Шановний випусник я окончил ФИЗ-мат школу на отлично
Довожу до Вашого відома , що природний газ це одне , а те що транспортується нам - це друге .
Транспортують нашою гілкою газову суміш в які 98% займає метан (СН4)
Теплотворну властивість метану гляньте нижче + можете перевірити в підручнику , але 1 м куб газу який є в наших трубах Ви не в стані отримати більше ніж :
0,554 х 50,08 = 28 мДж
http://gbo.com.ua/ukr/metan.shtml
Щільність метану стосовно повітря 0,554 (20°С)
Теплота згоряння 50,08 Мдж/кг
(11954 ккал/кг)

Тепер 28 мДж ( реально менше ) х 30% ККД( реально дай бог 20%) = 8,4 мДж /3,6 мДж = 2,4 кВт години ( реально дай бог щоб 1,5)

Я б на Вашому місці не признавався , а то викладач фізики і хімії від сорому помре.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:57

budivelnik написав:Рахуйте самі
0,35 м куб газу = 0,2 кг х 50 мДж = 10 мДж
1 квт/година=3,6 мДж

Очередной бред! Где вы черпаете источник своих познаний??? Меня всегда это удивляло...
Ссылку в студию!

1 куб.м = окколо 40МДж. Все зависит от качества газа, но все равно ВЫШЕ 10МДж!!! :D
Росийский газ грязный, но с высочайшими энергокачествами...
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:58

Мы говорим о технологиях. Можно и котел на газовую печт с открытымм огнем поставить и на практике доказать что КПД меньше 5%. Я говорю о микротурбинах.

Дайте мені ссилочку на мікротурбіну від 25 кВт , а то в мене простоює бетононасос в 35 кВт , запустити не можу , бо пів села без електрики залишу , а до газу можу навіть до середього(3,5 атм) тиску підключитись )
Тільки попереджаю відразу , якщо ціна на цю штучку почне з 100 000 євро стартувати , я Вам цього не пробачу :D
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 21:03

jde написав:
budivelnik написав:Рахуйте самі
1 квт/година=3,6 мДж

Очередной бред! Где вы черпаете источник своих познаний??? Меня всегда это удивляло...
Ссылку в студию!

1 куб.м = окколо 40МДж. Все зависит от качества газа, но все равно ВЫШЕ 10МДж!!! :D
Росийский газ грязный, но с высочайшими энергокачествами...

Дурний як не зрозуміє так збреше , а айде - спробує образити єдино знайомим йому словом - брєд. , ти знову починаєш без окулярів погано бачити :?:
Прочитай три повідомлення вище + глянь ще раз в вікіпедію , там і побачиш.
Природний газ це суміш з метані і інших газів .Метану в природному газі - 98 % , все інше - практично лабуда , тому питома теплота згорання куба = 30 мДж +-3

http://fotohost.org/images/a1c2b3bd-236kB.jpg
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 25 жов, 2010 21:07, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 21:06

budivelnik
Те що Ви не бачили такий генератор я зрозумів з Ваших слів. Там дійсно є примусове охолодження і чотирьохтактний ДВС і різниця в ціні порівняно з бензиновим генератором не 600, а максимум 400 доларів, та і кап ремонт бензиновому генератору потрібен буде набагато раніше, що також не на його користь (витрати на капремонт бензогенератора суттєво скоротять різницю в їхній початковій ціні)

Маю зауважити, що Вам шановний теж не відомо, що мені приходилось робити , а що ні.
Zipfer

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 21:31

budivelnik написав:

Дайте мені ссилочку на мікротурбіну від 25 кВт , а то в мене простоює бетононасос в 35 кВт , запустити не можу , бо пів села без електрики залишу , а до газу можу навіть до середього(3,5 атм) тиску підключитись )
Тільки попереджаю відразу , якщо ціна на цю штучку почне з 100 000 євро стартувати , я Вам цього не пробачу :D

Я придерался к расчету удельной теплоты сгорания газа...
Так вот еще нашел
Удельная теплота сгорания (низшая) газа G20 (природный газ) — 34,02 МДж/куб.м
Т.е. 1 куб.м G20 при сгорании выделит 34,02 МДж или 9,45 кВт*ч энергии

Это опять таки чтобы вы не писали о 10 МДж с куба...
Низшая получается 34,02 МДж.
Опять таки российский газ имеет очень высокую теплту сгорания (для газа).
Так что вы ошиблись в разы... Признайте - это просто :D а то заплюют.

а по микротурбинам - я ж ими не занимался - гугл в помощь. Могу сказать что они как правило до 250 кВт (по крайней мере раньше мощней небыло) - инфа 3 летней давности когда ставили в РФ на заводе.
Вот что нашел
http://www.domusrapide.com.ua/energetika/capstone
Тут микротурбина от 30 кВт. Почему то сименс не находит... но они точно были - нам предлагали.
Вот для маркетинга
http://kazprom.net/p10957-mikroturbiny- ... 5-kvt.html

Это форум
http://www.forumhouse.ru/forum33/thread13862.html

Это пример для вашего технаря...
http://kazprom-file.s3.amazonaws.com/20 ... _fuels.pdf

Это кто ставит
http://www.paek.su/microturbines.html

Ну и т.д. - справитесь - технарь же всетаки, хоть и в физике нулевой :D (поддел)...

Но еще раз - выгодны при когенерации - у вас на стройке врядли пригодятся...
Но и речь же шла не о стройке :wink:
Стоят не мало, но микро - конечно не 100 тыс. евро за 30 кВт мощности :D (по памяти примерно 60 тыс. долларов = около 45 тыс евро)

Работают годами - дешевы в эксплуатации...
Но они же фирма! Есть российские - не красивые, но дешевле.

И тут сразу другой вопрос - не надо писать этот бред
budivelnik Добавлено: Пн 25 Окт, 2010 16:27
Якщо відкинути ціну генератора ( не враховувати , бо це ж резервна система ) , то навіть в цьому варіанті з 1 м куб вийде приблизно 1 кВт*година , куб газу коштує від 75 копійок до 2,20 грн , таким чином як бачите в рази дорожче

Теперь понятно все??? 8)

Так вот. зимой. потребляя газа на 75 коп вы будете иметь электроэнергию по 22,5 коп. и ХАЛЯВНОЕ тепло и горячую воду - т.е. бесплатные вообще .
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 21:38

Это опять таки чтобы вы не писали о 10 МДж с куба...

Дятел , де я написав про 10 мДж з куба :?:
Тут:
Рахуйте самі

Так тільки такий сляпия як ти не міг побачити , що це 0,35 м куб , подивись перших три цифри і одну кому в рівнянні, а вже потім щось розповідай .
Що лаханувся і на цей раз вибачатись не збираєшся :?:
Стоят не мало, но микро - конечно не 100 тыс. евро за 30 кВт мощности (по памяти примерно 60 тыс. долларов = около 45 тыс евро)

Розумних слів набрався , а суті дебатів так зрозуміти і не зміг .
Невже не ясно , що тут йдуть дебати не про теорію , а про можливість заміни дешевої але нестабільної електроенергії від обленерго на якийсь більш менш прийнятний варіант генератора для домашнього використання , і навіщо тоді тулити рішення в будиночку в селі який весь коштує 50 000 доларів , генератор за 45 000 , яка тоді вартість квадратного метра вийде не подумав :?:
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 21:44

Цитата...
Якщо відкинути ціну генератора ( не враховувати , бо це ж резервна система ) , то навіть в цьому варіанті з 1 м куб вийде приблизно 1 кВт*година , куб газу коштує від 75 копійок до 2,20 грн , таким чином як бачите в рази дорожче

Теперь понятно все???

Брєд то в чому :?:
В тому що Вам не подадуть чистий газ з теплотворною властивістю в 30 Мдж куб на той кінець села де макар телят не ганяє :?: ,
чи в тому , що генератор який на картинці дає 30% ККД , в реальності дасть 10% .
Чи в тому що за газ Ви повинні заплатити від 75 до 2,20 за куб .
Чи в тому , що щоб отримати теплу воду з цього ж генератора відібравши тепло вихлопних газів потрібно обладнання на десятки тисяч :?:

Так в чому :?:

Я знаю в чому . В Ваших мізгах , які або звужують проблему до власногоЯ , або розширюють її до світових масштабів і красивих слів , а в реальності пшик без бульбашки.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 21:51

jde написав:

Теперь понятно все??? 8)

Так вот. зимой. потребляя газа на 75 коп вы будете иметь электроэнергию по 22,5 коп. и ХАЛЯВНОЕ тепло и горячую воду - т.е. бесплатные вообще .

Уважаемый jde не тратьте на него свое время, он всеравно останется при своем мнении. Я своим сообщением хотел рассказать людям что бывает помимо бензиновых генераторов еще и газовые, которые по моему мнению лучше. Кому интересно сделают свои выводы, а кому поспорить, то пусть сами с собой спорят.
Zipfer

#<1 ... 5253545556 ... 94>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: dimo_0n і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє