|
Дельта |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
Додано: Сер 10 лют, 2010 11:49
Еге ж, поправили 
-
chipmunk
-
-
- Подякував: 572 раз.
- Подякували: 590 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 13:12
При видачі відсотків за валютним депозитом була сума з 97 центами США. Я запропонував придбати в касі Дельта банку 3 центи для того, щоб округлити суму до цілої кількості доларів.
Мені було відмовлено. При моєму наполяганні запрононували жалітися в Національний банк.
Але при цьому моїх 97 центів продали мені за 7гривень 80 копійок.
В інших банках є можливість купляти центи США.
Який нормативний документ регулює ці відносини банка і клієнта і при чому тут Національний банк?
Це, звичайно дрібниця, але псує враження від банку,
який я вважаюю одним з небагатьох стабільних і надійних і таких, що має свою нішу і хороші перспективи.
Чи не можуть представники банку дати аргументовану відповідь?
-
tatop
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 410 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 13:24
Ну і як тепер трактувати наступний пункт договору?
3.7. ...Банк має право ініціювати зміну розміру процентної ставки... Якщо новий розмір процентної ставки не влаштовує вкладника, він має право розірвати Договір... Ненадходження заяви про розірвання цього Договору та дострокове повернення вкладу протягом 15 (п'ятнадцяти) календарних днів з дати розміщення Банком відповідного оголошення про зміну процентної ставки свідчить про згоду Вкладника з новим розміром процентної ставки.
Хоча на сайті ДельтаБанку пишуть: Ставки за діючими депозитами наших клієнтів залишаться на тому ж рівні та на умовах, зазначених в договорах, оскільки, ми завжди думаємо про клієнтів.
Мені вже бігти розривати договір, чи проценти по укладеному договору не поміняються, чи після закінчення строку вкладу мене "ощасливлять" зниженими процентами по вкладу?
З юридичної точки зору, пункт 3.7. договору є нелегітимним. Але судитися з банком, звісно, не буду, не ті гроші. Просто банк мене втратить як клієнта, якщо знизить ставки по укладених договорах.
-
Mirax
-
-
- Подякував: 872 раз.
- Подякували: 876 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 13:54
tatop Видача відсотків з центами.
Мені у банку Форум повертали депозит і віддавали 2.29 Євро гривнями, а у Піреус Банку взагалі унікальна касирка попалася, конвертувала 8 Євро в гривню, потім я докупляв своїми гривнями скільки треба до 10 Євро, і тоді всю суму в гривнях видивала цими 10 Євро - получилася подвійна конвертація 8 Євро, банк накосив собі ще на курсовій маржі. І таке буває.
Я просто зробив свої висновки і забрався з цих банків. Вони виграли в дрібничках, але програли у великому.
Востаннє редагувалось Mirax в Сер 10 лют, 2010 13:58, всього редагувалось 1 раз.
-
Mirax
-
-
- Подякував: 872 раз.
- Подякували: 876 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 13:55
tatop При видачі відсотків за валютним депозитом була сума з 97 центами США. Я запропонував придбати в касі Дельта банку 3 центи для того, щоб округлити суму до цілої кількості доларів. Мені було відмовлено.
Мабуть казначейство банку не дало дозвіл на придбання 3 центів.
Кумедна ситуація. Але дійсно, якщо людина хоче отримати відсотки за нормальним курсом. Невже не можна дозволити купити невеличку суму валюти, якої не вистачає до округлення?
-
ygn
-
-
- Подякував: 121 раз.
- Подякували: 233 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 15:01
ygn написав:tatop При видачі відсотків за валютним депозитом була сума з 97 центами США. Я запропонував придбати в касі Дельта банку 3 центи для того, щоб округлити суму до цілої кількості доларів. Мені було відмовлено.
Мабуть казначейство банку не дало дозвіл на придбання 3 центів.  Кумедна ситуація. Але дійсно, якщо людина хоче отримати відсотки за нормальним курсом. Невже не можна дозволити купити невеличку суму валюти, якої не вистачає до округлення?
 глупейшая ситуация... а не пробовали кассирше поулыбаться, поподмигивать... пригласить в ресторан? может она хотела продолжения общения с вами... а вы не поняли?
ого... запрацювався я... на російській шльопнув цей текст... чомусь... 
-
serg69m
-
-
- Подякував: 18 раз.
- Подякували: 12 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 15:06
Mirax написав: З юридичної точки зору, пункт 3.7. договору є нелегітимним.
З юридичної точки зору це не так.
Адже банк не вносить зміни до вже існуючих договорів, а вводить нові відсоткові ставки по тим договорам, які заново укладаються.
Таким чином, банк жодним чином не порушує даний пункт договору, на який Ви посилаєтеся, оскільки банк не "ініціює зміну розміру процентної ставки по даному договору", а отже умови повернення вкладу та відсотків по Вашому договору не зміняться із вводом нових ставок по новим договорам.
-
Hot-line
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 15:33
chipmunk написав:Еге ж, поправили 
Хорошо, конечно. Но даже "спасибо" не сказали... А ведь это я сотруднику Павлу, дежурившему на ГЛ и уверявшему меня, что всё на сайте правильно, разъяснял этой ночью, как должно быть на самом деле, что такое имидж банка и из чего он складывается. ygn написав:tatop При видачі відсотків за валютним депозитом була сума з 97 центами США. Я запропонував придбати в касі Дельта банку 3 центи для того, щоб округлити суму до цілої кількості доларів. Мені було відмовлено.
Мабуть казначейство банку не дало дозвіл на придбання 3 центів.  Кумедна ситуація. Але дійсно, якщо людина хоче отримати відсотки за нормальним курсом. Невже не можна дозволити купити невеличку суму валюти, якої не вистачає до округлення?
Согласно инструкции НБУ - нельзя, причем во всех банках.
Хотя это, считаю, несправедливо. Ибо чтобы забрать доллар, нужно продать банку свои 97 центов по его цене покупки (с какой стати?) и купить доллар (100 центов) по банковской цене продажи (в котором всё таки 97 центов - клиентские). Типа, продал своё дешево, а потом его же купил дороже.
Справедливее, конечно, в данном случае, если бы было разрешено докупить 3 цента. Но не мы пишем инструкции. А кто ж откажет в себе в удовольствии написать инструкцию в свою пользу!?
-
AlexJ
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 15:55
tatop написав:При видачі відсотків за валютним депозитом була сума з 97 центами США. Я запропонував придбати в касі Дельта банку 3 центи для того, щоб округлити суму до цілої кількості доларів. Мені було відмовлено. При моєму наполяганні запрононували жалітися в Національний банк. Але при цьому моїх 97 центів продали мені за 7гривень 80 копійок. В інших банках є можливість купляти центи США. Який нормативний документ регулює ці відносини банка і клієнта і при чому тут Національний банк? Це, звичайно дрібниця, але псує враження від банку, який я вважаюю одним з небагатьох стабільних і надійних і таких, що має свою нішу і хороші перспективи. Чи не можуть представники банку дати аргументовану відповідь?
п. 10 гл. 3 розд. 3 Інструкції про касові операції в банках України (затв. постановою Правління Національного банку України від 14.08.2003 N 337): Операції з виплати готівки іноземної валюти з поточних, вкладних (депозитних) рахунків або фізичним особам за переказами без відкриття поточних рахунків здійснюються через касу банку за наявності цієї валюти в повній сумі. Залишок іноземної валюти, менший ніж номінальна вартість мінімальної купюри, що перебуває в обігу, купується у фізичної особи за гривні за курсом, установленим на час здійснення операції в касі банку.
Ось, власне, і відповідь... А нормативні акти НБУ банк порушувати не в праві. Дійсно, ситуація не з приємних, але вини касира або банку я в ній не вбачаю...
-
Hot-line
-
-
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лют, 2010 15:58
Щодо 3-тьох центрів...
П О С Т А Н О В А НБУ 14.08.2003 від N 337 Про затвердження Інструкції про касові операції в банках України,
Глава 3. Порядок видачі готівки з каси банку..
пункт 10. Операції з виплати готівки іноземної валюти з поточних, вкладних (депозитних) рахунків або фізичним особам за переказами без відкриття поточних рахунків здійснюються через касу банку за наявності цієї валюти в повній сумі.
Залишок іноземної валюти, менший ніж номінальна вартість мінімальної купюри, що перебуває в обігу, купується у фізичної особи за гривні за курсом, установленим на час здійснення операції в касі банку.
... іншими словами, регулятор контролює банки, і не дозволяє їм продавати центи клієнтам.
-
VovaZiLvova
-
-
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
|