|
Відповіді будівельника айде і співчуваючому Єноту |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Авторська тема користувача budivelnik. Форум Будівельник завжди правий на Finance.UA. Ринок будівництва і будівельних матеріалів, обговорення зміни цін на ринку житла. Аналітичні дані, прогнози і тенденції, вартість будівельних матеріалів.
Додано: Пон 27 вер, 2010 09:10
Только вот с 2000 по 2008 год никто не подумал о категории людей вроде меня, и любой продавец, впаривающий халупу покупателю на пике за 100+ куе, считал, что покупатель имеет право только на одну информацию - будет только дорожать
1 Замініть слово впарювати на якийсь інший термін , адже ніхто , нікого під дулом пістолете не заставляв нічого купувати . 2 Будівельники не винуваті в тому що кількість людей які могли і хотіли купувати житло перевищувало кількість товару який могли виготовити будівельники 3 Я скажу Вам не приємну річ , але а - піраміди не було б - житло для Вас не подешевшало в - вартість виготовлення житла постійно збільшується А все тому що доходи у Вас в гривні , а в гривні житло не дешевшало , тому оповідання про обвал і так далі може зацікавити тільки якогось Дядечка Сема , але йому навіть на 40% дешевше від рівня 2008 року житло в Києві - не потрібне, тому я дивуюсь , чому маса людей доходи яких номінуються в гривнях радіє з того що житло подешевшало в доларах .Вам з того що легше Як коштував кв м 5 середніх зарплат в Києві так і коштує , а те що в перерахунку на якісь попугаї він став дешевший - так Вам від того ні жарко ні холодно. Можно также попросить Вас рассказать о параметрах жилья, проданного Вами в ноябре 09 и июле 10? Можно ли по-честному сравнивать?
Цю інформацію я надавав неоднократно
Червень 2009 - однокімнатна , перший поверх , стан готова для проживання , 42,5 кв м , мікроземельна ділянка 0,8 сотки( 80 кв м ) , оплата 20 000 - відразу + 10 000 по 1 000 на протязі року - загальна ціна 30 000 доларів - 705 доларів квадрат
Листопад 2009 - пятикімнатна , 125 кв м , в трьох рівнях , стан після будівельників , ціна 500 доларів кв м , оплата 50 000 кеш відразу , 12500 безвітсотково на рік
Червень 2010 - перепродаж однокімнатної за 40 000 доларів ( власник однокімнатної відразу викупив в мене право на придбання трьох кімнатної в другій черзі будинку , яка вже збудована але не здана в експлуатацію )
Липень 2010 - продаж трьох-кімнатна 82 кв м , в двох рівнях , стан після будівельників , ціна 52500, 635 доларів квадратний метр , оплата 42500 - відразу , 10 000 на два роки під 15% річних в валюті.
Квартири в одному будинку в передмістті Львова ( 1 км до границі міста , або 12 км до центру -Оперний театр ) , в межах кільцевої дороги .
На піку цін в серпні 2008 ціна на ці кв м становила 800 доларів за квадрат , або 4000 грн , як бачите продані вони були за середньою ціною в
(40 000 + 62500+52500) / (42,5+125+82,5) х 7,91 =4888 грн за квадратний метр.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 290 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 27 вер, 2010 09:41
jde написав:Если больные руки и неудобно переключать клавиатуру - то можно написать Джи-ди-и или хотя бы Джи-ди...
офф: тогда уж ДЖЕЙдии. 
-
mortimer
-
-
- Подякував: 2441 раз.
- Подякували: 2808 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 27 вер, 2010 09:54
пожиратель макаронов написав:Речь ведь не о том, чтобы обидеть продавцов и обвалить цены, чтобы им было плохо. Мы говорим только о коррекции цены в сторону адекватности, то есть - вниз от сегодняшних прейскурантов.
Со строителем лучше не говорить об адекватности цен. Он отстаивает цеховые интересы (продать в 3 раза дороже).
-
mortimer
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 27 вер, 2010 10:01
budivelnik написав:1 Замініть слово впарювати на якийсь інший термін , адже ніхто , нікого під дулом пістолете не заставляв нічого купувати .
По-моему термин "впаривать" полностью соответствует ситуации. budivelnik написав:2 Будівельники не винуваті в тому що кількість людей які могли і хотіли купувати житло перевищувало кількість товару який могли виготовити будівельники
Не виноваты. Но неразберихой воспользовались по полной. И не только строители, но и их сателлиты. Собрали тучные плоды опережающего спроса. Теперь сидят на диете. Экономику обмануть опять не удалось. budivelnik написав:3 Я скажу Вам не приємну річ , але а - піраміди не було
Полгода назад Вы говорили, что была. Хотя неверно оценивали продолжительность существования. budivelnik написав:б - житло для Вас не подешевшало
Спасибо дорогим строителям. Мы заметили. Поэтому покупаем очень мало вашего бесценного товара. budivelnik написав:в - вартість виготовлення житла постійно збільшується
Это проблема строителей. Учитесь строить дешевле.
-
mortimer
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 27 вер, 2010 13:20
mortimer - благодарю, мои мысли примерно в той же плоскости.
budivelnik:
Я какое-то время работал на производстве, и как раз зацепил период значительного удорожания сырья в 2007-2008 годах. И что удивительно  : вроде бы продвинутая западная компания, а не догадалась, что покупателя надо тыкать наглой мордой в себестоимость и повышать цены каждый раз, когда выходят новости о росте нефти  .
Вместо этого отдел закупок люто, бешено торговался с поставщиками и выбивал лучшие условия, устраивал конкуренцию между ними, постоянно находился в поиске альтернативных поставщиков. R&D отдел вовсю занимался вопросами изменения состава продуктов, поиском альтернативных материалов, оптимизацией упаковки. Инженеры наперебой выступали за повышение производительности, предлагали способы оптимизации операционных затрат, в т.ч. за счет автоматизации, и за снижение потерь. А экономисты мужественно следили за тем, чтобы инвестиции в разного рода оптимизации действительно приносили пользу. Одним словом - люда работали  .
Все потому, что компания работала на КОНКУРЕНТНОМ РЫНКЕ.
Если же кому-то лень работать - это его проблемы  .
Покупателю не интересно поддерживать кошельком чужую лень.
-
пожиратель макаронов
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 15 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 27 вер, 2010 13:55
пожиратель макаронов написав:mortimer - благодарю, мои мысли примерно в той же плоскости. budivelnik: Я какое-то время работал на производстве, и как раз зацепил период значительного удорожания сырья в 2007-2008 годах. И что удивительно  : вроде бы продвинутая западная компания, а не догадалась, что покупателя надо тыкать наглой мордой в себестоимость и повышать цены каждый раз, когда выходят новости о росте нефти  . Вместо этого отдел закупок люто, бешено торговался с поставщиками и выбивал лучшие условия, устраивал конкуренцию между ними, постоянно находился в поиске альтернативных поставщиков. R&D отдел вовсю занимался вопросами изменения состава продуктов, поиском альтернативных материалов, оптимизацией упаковки. Инженеры наперебой выступали за повышение производительности, предлагали способы оптимизации операционных затрат, в т.ч. за счет автоматизации, и за снижение потерь. А экономисты мужественно следили за тем, чтобы инвестиции в разного рода оптимизации действительно приносили пользу. Одним словом - люда работали  . Все потому, что компания работала на КОНКУРЕНТНОМ РЫНКЕ. Если же кому-то лень работать - это его проблемы  . Покупателю не интересно поддерживать кошельком чужую лень.
Знаєте мене дуже радують оповідання різного роду профі в інших галузях , як повинні будувати будівельники .
Чимось це нагадує зустріч вболівальників після футбольгого матчу де за чарчиною оковитої всі вважають своїм найголовнішим обовязком розповісти якомусь Лобановському ми Мауріньойо як потрібно готувати футболістів .
Моя позиція слідуюча
Знаєте як можна працювати на цьому ринку краще - вкладайте гроші виходьте на ринок і діями а не на словах доводьте свою правоту .
А оповідання про те що Ви кращий полководець ніж Наполен - залиште не для профі , а для підтримки розмови за чарчиною з сусідом на кухні.
Вчити як треба працювати - є кому . Працювати нікому .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 27 вер, 2010 15:15
budivelnik
Что Вы, я же не учу и не рассказываю, как кому жить и работать. Просто привожу пример. Перечитайте - в моем посте нет рекомендаций, только повествование о былом
В пределах своих полномочий и способностей я неплохо работал и очень старался, как и окружающие меня профессионалы других направлений.
Нет уж. Подставлять свой карман под разумные риски - это нормально. А оплачивать чужую лень - позвольте отказаться.
Компания и маржой при необходимости жертвовала (глупые, наверное, ума не набрались за более чем 100 лет опыта на рынке). Иначе что же это за подход такой - все риски несет покупатель, а Вы как предприниматель всегда желаете остаться при своих, выйти сухим из воды?
Похоже, уважаемый собеседник, Наполеоном себя считаете именно Вы: даже дискуссии не получается, только возражения от вас, и уверенность в собственной абсолютной правоте.
Вот поделитесь опытом, будьте добры: что вы предприняли или планируете предпринять, чтобы хоть частично компенсировать удорожание материалов (если оно все таки есть, это удорожание)? Повышение цен не предлагать.
-
пожиратель макаронов
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 27 вер, 2010 19:38
пожиратель макаронов написав:budivelnikЧто Вы, я же не учу и не рассказываю, как кому жить и работать. Просто привожу пример. Перечитайте - в моем посте нет рекомендаций, только повествование о былом В пределах своих полномочий и способностей я неплохо работал и очень старался, как и окружающие меня профессионалы других направлений. Нет уж. Подставлять свой карман под разумные риски - это нормально. А оплачивать чужую лень - позвольте отказаться. Компания и маржой при необходимости жертвовала (глупые, наверное, ума не набрались за более чем 100 лет опыта на рынке). Иначе что же это за подход такой - все риски несет покупатель, а Вы как предприниматель всегда желаете остаться при своих, выйти сухим из воды? Похоже, уважаемый собеседник, Наполеоном себя считаете именно Вы: даже дискуссии не получается, только возражения от вас, и уверенность в собственной абсолютной правоте. Вот поделитесь опытом, будьте добры: что вы предприняли или планируете предпринять, чтобы хоть частично компенсировать удорожание материалов (если оно все таки есть, это удорожание)? Повышение цен не предлагать.
Дайте про розвиток бізнесу в загальному без привязки до галузей .
Отже , рушійною силою будь якого бізнесу є гроші і в подальшому прибутки від використання цих грошей . Технологічні схеми тут нікому не цікаві , тому привязуємось до грошей .
Якби Ви читали мої повідомлення не з позавчора , а хочаб рік то вже знали б що я веду бізнес дещо не стандарто .Для мене будівництво це в першу чергу спосіб збереження вже зароблених грошей і тільки потім спосіб додатково заробити , тому в першій половині 2009 коли я не міг отримувати прибутки які б перевищували ставки по депозитам , я просто зменшив свою діяльність в будівництві до мінімуму , а всі кошти які отримував направляв в розширення розрібної торгівлі якою також займаюсь .
На лице
а - оптимізація бізнесу шляхом зменшення капіталовкладень в нього і перекидання коштів у напрямки які дають більші прибутки
б - зменшення виготовлення товару який в найближчому часі не було можливості продавати з прибутком
В другій половині 2009 ринок ожив , але очікування обвалу ще були дуже сильними + не зникли очікування другої хвилі кризи ,тому вкладати кошти так би мовити на склад - також не доцільно , але при цьому мною проводились роботи які могли покращити привабливість вже збудованного при відносно невеликих затратах , це тягнулось рік до середини 2010 . З серпня 2010 я зміг організувати фінансові потоки таким чином щоб до серпня 2011 мати можливість виставити на продаж 640 кв м ( три 3-кімнатні , три 2 -кімнатні , 7 гаражів ), до речі цей обєм житла але в стані після будівельників повинен був бути готовим до кінця 2009 ( по передкризовим планам ) , а буде готовий на два роки пізніше при стані готовий до житла .
Останнє
Поясніть що буде з бізнесом якщо навколо нього буде йти інфляція в 15-20% в рік , інші галузі будуть отримувати 20-40% в рік , а будівельники будуть тягнути жили при прибутку в 10%.
Через кілька років галузь зникне , тому
1 Прибуток повинен бути більшим від розміру інфляції і адекватним до прибутків в інших галузях
2 У випадку якщо прогнозуєш тимчасове змнешення прибутку гірше ніж описано в п1 , значить потрібно мінімізувати виробництво товару з метою з мінімальними затратами перечекати кризу
3 Якщо прогнозуєш кризу тривалою , фіксуєш збитки і перекидаєш гроші в інші галузі , для будівельників це наприклад автошляхи , промислове будівництво , ті ж стадіони до Євро- 2012
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 27 вер, 2010 22:16
Технологічні схеми тут нікому не цікаві
А мне очень даже интересно. Вспомните АвтоЗАЗ, 1997-1998 год, корейский стратегический партнер. Автомобиль "Таврия", убыточный при цене около 4 куе, стал рентабельным при цене, если не ошибаюсь, 2800 уе. И все благодаря неинтересным технологическим схемам. На лице а - оптимізація бізнесу шляхом зменшення капіталовкладень в нього і перекидання коштів у напрямки які дають більші прибутки
Не наблюдаю здесь оптимизации. В своем посте о производстве я под оптимизацией четко подразумевал снижение себестоимости на единицу. Вы же просто стали производить меньше. Это - не сокращение затрат. С Вашей точки зрения, как бизнесмена, вродь хорошо, спору нет. Поясніть що буде з бізнесом якщо навколо нього буде йти інфляція в 15-20% в рік , інші галузі будуть отримувати 20-40% в рік , а будівельники будуть тягнути жили при прибутку в 10%.
Я не единственный, кто сомневается в рентабельности этого бизнеса в 10%. Несколько лет рост цен на жилье опережал любую инфляцию - уверен, что запас жира еще значителен. Но если рентабельность капитала действительно 10% - тогда да, при инфляции 20% это не бизнес, это благотворительность. 2 У випадку якщо прогнозуєш тимчасове змнешення прибутку гірше ніж описано в п1 , значить потрібно мінімізувати виробництво товару з метою з мінімальними затратами перечекати кризу
Или подумать об эластичности спроса и прикинуть в екселе, как на бОльших объемах и при меньшей наценке можно тоже хорошо зарабатывать: времена-то изменились, надо при описании маржи отвыкать от эпитетов "шальная, фантастическая" и переходить на "разумная, достаточная".
Если все начнут минимизировать производство при малейшем шухере - рынок останется без еды, одежды, бытовой химии, энергоносителей, услуг и т.д.
Цена на нефть снизилась от пика 2008 года вдвое - и что, нефтяные компании активно начали минимизироваться? Вряд ли, просто зарабатывают теперь просто много, а не очень много 
-
пожиратель макаронов
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 28 вер, 2010 07:30
1 Ціна складається з :
Матеріальної складової - 30%
Оплати за працю ______-20%
Оподаткування________-20%
Інфляція за 3 роки_____-20% (3 х 10% / 2 швидше збудувати не можна ,особливо коли врахувати що будівництво це не тільки коробка )
2 А тепер розповідайте мені далі про нафтові компаній які в стані при зменшенні ціни в два рази добре заробляють , тільки розповідаючи не забудьте врахувати таку дрібничку як акциз з допомогою якого нафта для кінцевого споживача коштує завжди однаково , тому наприклад бюджет росії розрахований виходячи з ціни в 60 доларів за барель , навіть якщо буде 200 , нафтові компанії багатшими не стануть , просто держава отримає більше податків
3 Тут неоднократно приводились способи зробити житло дешевшим . Один з цих способів щитові будинки . Так от в принципі це зробити можна і це здешевть вартість житла на 10-20% , але при цьому погіршить його характеристики
4 Житлове будівництво дещо застигло в порівнянні з іншими галузями в плані зменшення матеріалоємності виробництва . Все тому що на сьогодні відсутні нові технології . Сама остання розробка була зроблена в 1952 німцями які винайшли пінопласт , що позволило зменшити товщини стін і при цьому не погіршити теплотехнічні характеристики .
Все , після цього нічого нового не придумали . Монолітне будівництво використовували ще єгиптяни 
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1