serg69m написав:DIV, передруковую свій пост з гілки Таврики: ...мені в Фінансовій Ініціативі БЕЗ ПРОБЛЕМ сьогодні видали відсотки (долари)... і не маленька сума (каса була підкріплена на повну котушку)...
теж не перший місяць на депоголці... )
Согласен, деньги в кассе есть. Только вечером почти перед закрытием успел, вчера окончился срок. Не позвонили, сам помню. Такое не забываеццо. Забирать не стал. Серьёзно думаю над вариантом перевложить. Смысла носиться с деньгами не вижу. Договорились с менеджером, что утро вечера мудренее. И тем не менее до сих пор ничего не решил. Что-то не спиццо. Сомнения кормят сатану.
zuker1111 написав:А ставки действительно опустили где-то на 1,5% на длинные сроки. Хотя появился акционный вклад под 26,25 - 27% на 100 дней. Акция до 31.01.13.
А не знаете он с пополнением? На сайте не указано.
Без права поповнення.
Рассмотрите Постоянный вкладчик, там на 120 дней хоть и 25,5%, зато с пополнением.
she_ne_investor написав:Цікаво останнім часом на форумі - в гілці про банки з'явилася куча нубів, причому одні паніку роздувають, інші - всіма силами захищають банки.
Просто останніх пару місяців всю систему колбасить. Тому треба бути на стрьомі і намагатися визначати ситуацію "косвенными методами" . Маленький плюс ФІ : операційні витрати мінімальні, в крайньому випадку в нашому відділенні . У відділенні (відкрито в 2010 р.) аж 3 працівників - касир, директор - операціоніст та ... охоронець . Баланс - порядку 15 млн.грн. Пару раз брали "супердиректора" - для розвитку сітки відділень та приросту клієнтської бази , але вони якось довго не приживалися . Правда, відділення не кредитує . Тобто весною спробували видавати споживчі кредити - продукти ВАБу, але якось це швидко заглохло . Основна функція - пилесосити депозити, заробляти на обміні валют та банк. комісіях . При цьому ставиться умова - внутрішня самоокупність та прибутковість . Якщо порівняти з штатом більшості "старих" універсальних банків, - ці функції там виконують приблизно 7-12 працівників, з відповідною нагрузкою на фонд заробітної плати . Все це дозволяє накинути пару додаткових відсотків на депозит ( у порівнянні з іншими банками), звичайно , якщо бізнес Бахматюка ці відсотки заробить (або десь перепозичить).
Первый вопрос: господа, только меня одного смущает, что у ФИ с 1 августа ноль в МБК, а с начала года было чуть больше чем 0? И Второй вопрос: действительно, зачем брать депозиты под 25-27% чтобы потом покупать ОВГЗ? У меня мозаика не сходится. А у вас?
Первый вопрос: господа, только меня одного смущает, что у ФИ с 1 августа ноль в МБК, а с начала года было чуть больше чем 0? И Второй вопрос: действительно, зачем брать депозиты под 25-27% чтобы потом покупать ОВГЗ? У меня мозаика не сходится. А у вас?
У Бахматюка в начале года были серьезные проблемы с правоохранительными и контролирующими органами . За пару месяцев он их худо-бедно порешал$ . Поскольку у банка большой процент рефинанса еще с 2008 года и постоянно для поддержки ликвидности (расширения бизнеса?)необходим новый, ему, видимо , предложили определенную схему работы, откоторой он не мог отказаться .
Південний Захід написав:Основна функція - пилесосити депозити, заробляти на обміні валют та банк. комісіях . При цьому ставиться умова - внутрішня самоокупність та прибутковість .
Я так понимаю, что в ФИ похожая ситуация. Хотя с другой стороны кредитовать сейчас опасно. Народ почувствовал безнаказанность, потому что коллекторская служба у нас в стране работает настолько же дерьмово, как и все остальные , и нет законодательной базы, защищающей банки. И вообще я ни за какие коврижки не понесу деньги в банк, обвешанный проблемными кредитами.
Південний Захід Я просто поражаюсь глубине вашей осведомленности и регулярности вашей просветительской работы на ветке. Откуда инфа про все эти схемы? Инсайдерская или так.. догадки?