|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:42
У квартирі впала стеля - цілком пересічна історія video.bigmir.net/show/217333
-
пожиратель макаронов
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 15 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:48
Навіть по зомбоящику показували цю історію.Це в чернівцях Будинку років з 100 , квартира приватизована , а власники квартири , замість того щоб замінити 10 балок деревяних розміром приблизно 5 м х 0,15 м х 0,07 м х 10 шт = 0,5 м3 = 1500 грн разом з роботою на горищі - вимагають від жеку провести ці роботи . Так що хто там крайній , а хто ні - не нам вирішувати . Хоча тих будівельників які цей будинок будували вже з років 50 на світі не має . Так що нормально ще простояв будинок з таким до нього відношенням.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:53
Kolop написав: Kolop написав:Тобто при негативній кон"юктурі ринку нерухомості в доларових цінах, причиною якої стане, курсовий шок по парі грівня/долар, для Вас, як для фахової людини в будівельній галузі, галузь на певному проміжку часу стане нецікавою для здійснення заощаджень - це вірне твердження?
Так
Ми в гривні заробляемо. Дома.
Ви собі заробляйте хоч в тугриках. При зміні курсу в 1,5 рази ( з 8 до 12 ) , людям буде не до капіталовкладень , а житло це капіталовкладення яке буде відбиватись на протязі поколінь , тому обєм купівлі зменшиться , тому прибуток впаде . тому Якого милого гризти голі кістки в будівництві , якщо можна шматочки мяса в Ваших галузях повідкушувати ?
Сарказму ні якого немає. Якщо воно звідкись приходить - то десь повинно взятись. Якщо при зміні курсу долара для Вас будівництво втратить доцільність як засобу заощаджень - то я вважаю що всі розмови про те що не має різниці хто в чому заробляє - невідповідають дійсності. Заощаджують всі так само як і Ви. Тому я не розумію як ми тренд визначаємо та доцільність заощаджування таким чином.
-
Kolop
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 01:04
Якщо при зміні курсу долара для Вас будівництво втратить доцільність як засобу заощаджень - то я вважаю що всі розмови про те що не має різниці хто в чому заробляє - невідповідають дійсності.
Якось однобоко Ви розглядаєте це питання. Давайте може розглянемо його ширше - з точки зору бізнесмена. Отже 1 В будь якому бізнесі присутні ризики( будівництво ще й досить довготривалий ризик від року до 5 термін за який виготовляється кінцевий продукт). 2 Ринкова економіка позволяє вільно перетікати капіталам з одної галузі в іншу , при чому кожен бізнесмен самостійно визначає доцільність знаходження в тій чи іншій галузі. 3 На сьогодні виготовити товар - це тільки частина справи , набагато складніше отримати на вільному ринку адекванті кошти за виготовлення цього товару ( на хлопський розум продати товар ) Тому Якщо я знаю , що падіння курсу гривні в 1,5 рази на кілька років в кілька разів зменшить кількість потенційних покупців , то якого милого я як останній дурень буду туди пертись , навіть знаючи що в стані збудуватине гірше ніж інші , якщо в мене буде можливість перекинути свої кошти в інші , більш вигідні ( на той момент ) галузі. При чому як тільки ситуація стабілізується до цікавого для мене рівня нічого мені не завадить повернутись.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 тра, 2011 01:17
budivelnik написав:Якщо при зміні курсу долара для Вас будівництво втратить доцільність як засобу заощаджень - то я вважаю що всі розмови про те що не має різниці хто в чому заробляє - невідповідають дійсності.
Якось однобоко Ви розглядаєте це питання. Давайте може розглянемо його ширше - з точки зору бізнесмена. Отже 1 В будь якому бізнесі присутні ризики( будівництво ще й досить довготривалий ризик від року до 5 термін за який виготовляється кінцевий продукт). 2 Ринкова економіка позволяє вільно перетікати капіталам з одної галузі в іншу , при чому кожен бізнесмен самостійно визначає доцільність знаходження в тій чи іншій галузі. 3 На сьогодні виготовити товар - це тільки частина справи , набагато складніше отримати на вільному ринку адекванті кошти за виготовлення цього товару ( на хлопський розум продати товар ) Тому Якщо я знаю , що падіння курсу гривні в 1,5 рази на кілька років в кілька разів зменшить кількість потенційних покупців , то якого милого я як останній дурень буду туди пертись , навіть знаючи що в стані збудуватине гірше ніж інші , якщо в мене буде можливість перекинути свої кошти в інші , більш вигідні ( на той момент ) галузі. При чому як тільки ситуація стабілізується до цікавого для мене рівня нічого мені не завадить повернутись.
Да ні. Не однобоко. Як для товару який придбавається раз в 30 років (в сенсі перетікання заощаджень) для розумної, працьовитої та платоспроможної людини динаміка ціни на такий товар має значення (хоча б тому, що в Україні треба ще зуміти зберегти такі заощадження для того щоб купити такий товар). Якщо Ви переорієнтуєтеся - то Ви й заощадження переорієнтуєте. Ви частково вже переорієнтувалися - менше стали в будівельності. Ну це я зрозумів з Ваших повідомлень. Тобто логічно що частина заощаджень переорієнтована. А тут виходить, що з другого боку тут стверджується що "все нормально. ринок адекватний. кількість угод дозволяє функціонувати жвавому ринку. по факту маємо зростання з весни 09 року. люди що купили не програли."
-
Kolop
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 09:54
15.05.11 09:27 Глава Международного валютного фонда Доминик Стросс-Кан задержан в субботу в Нью-Йорке по подозрению в сексуальных домогательствах, сообщает газета "Нью-Йорк таймс". По ее данным, международный чиновник был задержан в аэропорту имени Джона Кеннеди всего за несколько минут до вылета в Париж. гыгыгыгы кредитофф временно не будет  ну в сами домагательства поверит может всякий, кто ж не мущщина, а то что аресты и скандалы типа Билла-Левински случаются не спонтанно, а по плану сокрытия более важных событий- факт.
-
Ukrnalogi
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 109 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 10:24
А тут виходить, що з другого боку тут стверджується що "все нормально. ринок адекватний. кількість угод дозволяє функціонувати жвавому ринку. по факту маємо зростання з весни 09 року. люди що купили не програли."
1 Ви запитали що буде якщо курс стрибне з 8 на 12 . Я відповів. 2 А зараз Ви пробуєте мою відповідь натягнути на сьогоднішню ситуацію . У нас що вже відбувся стрибок курсу ? 3 Зменшення моєї присутності в будівництві відбулось внаслідок стрибку курсу з 5 до 8 в кінці 2008 . Сьогодні 2011 і я потихеньку відновлюю свої потужності . Тому в 2009 - було найгірше. Зараз краще ніж в 2009 і гірше ніж в 2007.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 тра, 2011 10:51
budivelnik написав:А тут виходить, що з другого боку тут стверджується що "все нормально. ринок адекватний. кількість угод дозволяє функціонувати жвавому ринку. по факту маємо зростання з весни 09 року. люди що купили не програли."
1 Ви запитали що буде якщо курс стрибне з 8 на 12 . Я відповів. 2 А зараз Ви пробуєте мою відповідь натягнути на сьогоднішню ситуацію . У нас що вже відбувся стрибок курсу ? 3 Зменшення моєї присутності в будівництві відбулось внаслідок стрибку курсу з 5 до 8 в кінці 2008 . Сьогодні 2011 і я потихеньку відновлюю свої потужності . Тому в 2009 - було найгірше. Зараз краще ніж в 2009 і гірше ніж в 2007.
Дякую за відповідь. Не пробую нічого нікуди натягнути. Сподіваюся нічого нікуди не пригне. Пробую сказати, що всі заощадження роблять так само як і Ви. І що коли заощадження перетікают в такий капіталоємний товар повідношенню до доходів, що практично придбавається раз в тертину життя, то має значення що з вартістю цього товара буде в короткостроковій перспективі, і що валюта доходу має значення. От і все.
-
Kolop
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 12:46
budivelnik написав:Если ты калека и не можешь навести порядок в своей отрасли, то кому ты нах... нужен в других отраслях, где порядок. Со своим мозком ты будешь просто неконкурентоспособным.
Ще один з п... на лижах . 1 Хто тобі сказав що я каліка ? 2 Хто тобі сказав що в мене бардак на підприємстві ? 3 В мене є що губити на відміну від тебе , тому я все роблю щоб для тебе голод не настав ,бо кричати про ж***/дефолт/обвал - любий студент може , а працювати над тим щоб цих звірків в державі не було - можуть тільки такі як я.
Всегда есть подтекст сказанного. И здесь все очень хорошо видно "Якого милого гризти голі кістки в будівництві , якщо можна шматочки мяса в Ваших галузях повідкушувати ?" Уже видно: 1. Человек сомневается в своих перспективах. 2. Этот человек не закладывает 5 домов на постройку, а выводит капитал в другую отрасль. Мне например все понятно что и как.
-
turbina
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 14:02
turbina написав: budivelnik написав:Если ты калека и не можешь навести порядок в своей отрасли, то кому ты нах... нужен в других отраслях, где порядок. Со своим мозком ты будешь просто неконкурентоспособным.
Ще один з п... на лижах . 1 Хто тобі сказав що я каліка ? 2 Хто тобі сказав що в мене бардак на підприємстві ? 3 В мене є що губити на відміну від тебе , тому я все роблю щоб для тебе голод не настав ,бо кричати про ж***/дефолт/обвал - любий студент може , а працювати над тим щоб цих звірків в державі не було - можуть тільки такі як я.
Всегда есть подтекст сказанного. И здесь все очень хорошо видно "Якого милого гризти голі кістки в будівництві , якщо можна шматочки мяса в Ваших галузях повідкушувати ?" Уже видно: 1. Человек сомневается в своих перспективах. 2. Этот человек не закладывает 5 домов на постройку, а выводит капитал в другую отрасль. Мне например все понятно что и как.
1 Людина не сумнівається в своїх перспектикавах , людина грамотно відноситься до планування в бізнесі , а не займається мрійництвом лежачи на печі. 2 Ви хоч знаєте які потрібні обєми для будівництва хоча б одного будинку ? Якщо таких як будую я по 650 м2 будинок - ________________2 млн грн , якщо такого як будується в Києві - 10 000 - 50000м2 ___60-300млн грн. Тому перестаньте рахувати з точки зору своїх досягнень по випуску насіння чи сірникових коробок які рахуються тисячами , в будівництві навіть один раз збудувавши нормальний обєкт можна своє імя на сотні років увіковічнити ( простий приклад того самого Ейфеля - по вартості будівництва Ейфелева вежа - простіший обєкт ніж якийсь з мікрорайонів Києва ) На рахунок голих кісток ... Вчіться розуміти написане. Фраза стосувалась випадку коли курс стрибне в 1,5 разу з 8 до 12 грн і то тільки на 1-2 найближчих роки після стрибку. Так як ще нічого нікуди не стрибало , то й мясо на будові вже вирослона кістках 2009 року.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1