Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 10731074107510761077 ... 1543>
Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 21:50

пожиратель макаронов написав:Это что за шутка такая внизу статьи?
http://fotohost.org/images/a1c8e2e1-9kB.jpg

Я вторичку 2-3к на массивах мониторю в личных интересах, грубо вывод противоположный: за цену сегодняшней трешки год назад предлагали только двушку.

Или база реальных сделок настолько скудная, что результат получается уж очень "рваным" :roll:

Хитрость заключается в методике определения "средней" цены. 8)
mortimer

Подякував: 2441 раз.
Подякували: 2808 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 22:48

budivelnik написав:
V_Igor
Строитель и проговорился, почему он не хочет выложить СВОЮ РЕАЛЬНУЮ смету, а пытается съехать на таблички и "веточки", где можно замылить ин-фу и выкручиваться

1 Не звинувачуй і звинувачуванним не будеш
2 Суть в тому , що ті цифри які отримую я в реалі ( 4000 грн собівартість мого будівництва ) і ті цифри які вийдуть в табличках які я приведу на паралельній гілочці по замовленнях форумчан приблизно на вечір суботи ( на мій перший погляд величини там будуть 5000-6000 грн ) - відрізняються на мою користь.
Тому
За рахунок чого я отримую ці додаткові прибутки - я можу не пояснювати ( в крайньому випадку безкоштовно ).

Доходить чи ні що я написав ?

Можешь не объяснять. Но тогда останешься голословным болтуном (и в данном случае это не хамство с моей стороны а констатация факта).
До тех пор, пока ты не покажешь (и не докажешь) подробную проектно-сметную документацию, где в последствии проверки твоих калькуляций подтвердятся ТВОИ 4000 грн (именно те, дома, что ТЫ строишь, а не виртуальные домики на других ветках и других заказчиков) - грош цена твоим словам.
И на другие ветки можешь не ссылаться, там другие условия и технологии. Не катит! Ты заявил 4000 грн.себестоимости - докажи сметой, а не болтавней. Пока из твоих слов можно сделать только один вывод - 4000грн -это не себестоимость, а себестоимость+доп.заработок, который ты скрываешь, раз ты не можешь показать смету. Вывод простой - реальная себ-ть ниже (по моим оценкам минимум на 20-30%).
Доходит? :D
Востаннє редагувалось V_Igor в П'ят 27 тра, 2011 23:16, всього редагувалось 2 разів.
V_Igor

Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 22:53

budivelnik написав:З якого милого ?
.

для общего развития к примеру кусок Закона о защите прав потребителей РФ

Статья 33. Смета на выполнение работы (оказание услуги)

На выполнение работы (оказание услуги), предусмотренной договором о выполнении работы (оказании услуги), может быть составлена твердая или приблизительная смета.
Составление такой сметы по требованию потребителя или Исполнителя обязательно.

Смета - документ, в котором отражается стоимость всех видов работ, выполняемых по договору, необходимых материалов, оборудования и иных технических средств и т.п. Смета может быть твердой и приблизительной.

Если на работы была составлена твердая смета, исполнитель ни при каких обстоятельствах, в том числе и при изменении цен, не вправе требовать ее изменения. Он также не вправе требовать оплаты работ и дополнительных расходов, не включенных в твердую смету. Единственным исключением из этого правила является либо поручение потребителя на выполнение дополнительных работ, либо его согласие на такие работы.

В тех случаях, когда при заключении договора трудно заранее определить окончательную стоимость работ, материалов и иного, стороны могут составить приблизительную смету, которая в дальнейшем может уточняться. Однако это не значит, что в любом случае исполнитель может по своему усмотрению требовать увеличения приблизительной сметы.

Приблизительная смета может быть увеличена, если это вызвано объективными причинами. Например, при подготовке котлована под фундамент дома выяснилось, что из-за особенностей грунта фундамент должен быть более глубоким, поэтому в связи с увеличением объема работ нужно изменить приблизительную смету. Для увеличения приблизительной сметы имеет значение не только необходимость ее увеличения, но и размер, на который она увеличивается.

Если возникла необходимость значительно увеличить приблизительную смету, то исполнитель обязан немедленно предупредить об этом потребителя. Потребитель вправе либо отказаться от договора, возместив исполнителю понесенные им расходы, приходящиеся на выполненную работу согласно первоначально определенной смете и оплатить выполненную часть работы, либо согласиться со значительным превышением сметы.

Если исполнитель своевременно не предупредит потребителя об удорожании, то он не вправе требовать возмещения сверхсметных расходов.

Вопрос о том, значительно ли превышена смета, должен решаться с учетом конкретных особенностей каждого случая, т.к. закон не устанавливает для этого каких-либо правил. Этот вопрос, а также вопрос о своевременности или несвоевременности предупреждения о необходимости превышения сметы рассматривается судом.

а то шо алени это алени, я не сомневаюсь)))
Андрей_В

Подякував: 5 раз.
Подякували: 475 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 23:21

V_Igor написав:
  budivelnik написав:
V_Igor
Строитель и проговорился, почему он не хочет выложить СВОЮ РЕАЛЬНУЮ смету, а пытается съехать на таблички и "веточки", где можно замылить ин-фу и выкручиваться

1 Не звинувачуй і звинувачуванним не будеш
2 Суть в тому , що ті цифри які отримую я в реалі ( 4000 грн собівартість мого будівництва ) і ті цифри які вийдуть в табличках які я приведу на паралельній гілочці по замовленнях форумчан приблизно на вечір суботи ( на мій перший погляд величини там будуть 5000-6000 грн ) - відрізняються на мою користь.
Тому
За рахунок чого я отримую ці додаткові прибутки - я можу не пояснювати ( в крайньому випадку безкоштовно ).

Доходить чи ні що я написав ?

Можешь не объяснять. Но тогда останешься голословным болтуном (и в данном случае это не хамство с моей стороны а констатация факта).
До тех пор, пока ты не покажешь (и не докажешь) подробную проектно-сметную документацию, где в последствии проверки твоих калькуляций подтвердятся ТВОИ 4000 грн (именно те, дома, что ТЫ строило, а не виртуальные домики на других ветках и других заказчиков) - грош цена твоим словам.
И на другие ветки можешь не ссылаться, там другие условия и технологии. Не катит! Ты заявил 4000 грн.себестоимости - докажи сметой, а не болтавней. Пока из твоих слов можно сделать только один вывод - 4000грн -это не себестоимость, а себестоимость+доп.заработок, который ты скрываешь, раз ты не можешь показать смету. Вывод простой - реальная себ-ть ниже (по моим оценкам минимум на 20-30%).
Доходит? :D

Без проблем
Але
Що будеш робити ти , коли кошторис покаже суми більші від 4000 грн за метр ?
Привселюдно посиплеш голову попелом і признаєш мене найрозумнішим будівельним гуру , а себе найдебільнішим пустобрехом ?

Я згоден.

А проект який я буду рахувати нічим не відрізняється від середньостатистичного
10 х 15 , повноцінний поверх + 60-70 м2 мансарди - що тут нетипового ?

Так що я б на твому місці засунув язик в пяту точку і терпляче чекав 24 години , щоб вже потім , або засунути свою найсильнішу зброю ще глибше і вже в мою точку лікуючи можливий геморой , або розпустити його по максимуму

Так що потерпиш , чи наостаток спробуєш покуражитись ?
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 23:27

Андрей_В

На выполнение работы (оказание услуги), предусмотренной договором о выполнении работы (оказании услуги), может быть составлена твердая или приблизительная смета.

Так для загального розвитку
Для тих хто не розуміє різницю між товаром і послугою

Якщо я , збудувавши житло за свої кошти , без попередньої домовленності з майбутнім споживачем і без його попереднього фінансування цього будівництва пропоную йому товар, то складові цього товару , а також кошториси , проекти і так далі - я йому представляти не зобовязаний.
Єдине що я зобовязаний це представити документи які підтверджують безпечність мого продукту.
І таким документом є рішення про прийняття обєкту в експлуатацію і видані на підставі цього рішення документи на право власності.
Все
Ніяких затрачинех годин , ніяких марок цементу чи бетону , ніяких підтверджуючих документів на придбання матеріалів я при продажі готового продукту представляти не зобовязаний.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 23:29

budivelnik написав:
Андрей_В
объявил застройщик об очередном проекте - будь добр выложи помимо цен расклад по затратам подробный, шоб люди знали за шо они будут платить в итоге и сколько этот застройщик себе возьмет

З якого милого ?
Ну заявив мілкософт про вікна8 - він що повинен пояснювати які затрати при виробництві він поніс , чи все таки головніше заявити що отримує споживач ?

В будівництві інформація про споживчі якості продукту і його ціна - завжди відомі.
Місце знаходження , планування і метраж квартир , вартість м2 в них , кінцевий стан в якому приміщення буде передаватись і так далі.
Навіть скажу більше
Доступна навіть інформація про конструктив будинку ( панелька/монолітно-каркасна/цегляна і так далі )
Спробуйте в мілкософта взнати на яких інструментах і з яким залізом і на яких принципах їх продукт буде функціонувати .

Не доречний приклад. Вікна 8 - це не приклад для порівняння з товаром, який середньостатистичний українець купує два рази в житті.
Є види програмного забезпечення, ліцензія на які має вартість, що її можна порівнювати з квартирою при сьогоднішньому ринку. Я не ай тішнік. Але мав досвід придбання ліцензій.
Отже, якщо про такі види програмного забезпечення говоримо з офіційним дистрибютором, то починаємо детально аналізувати які саме елементи такого програмного забезпечення потрібні в залежності від самих цілей того бізнесу під що таке програмне забезпечення купується. Дистрибютор в свою чергу дає детальний кошторис який показує який елемент скільки коштує. Все прозоро. Для всього світу до речі. Не тільки для України.
Не все так однозначно - там ціну показують і з тим там проблем й близько немає в порівнянні з ринком нерухомості України.
Востаннє редагувалось Kolop в П'ят 27 тра, 2011 23:34, всього редагувалось 2 разів.
Kolop

Подякував: 144 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 23:32

budivelnik написав:
Андрей_В

Так для загального розвитку
Для тих хто не розуміє різницю між товаром і послугою

Якщо я , збудувавши житло за свої кошти , без попередньої домовленності з майбутнім споживачем і без його попереднього фінансування цього будівництва пропоную йому товар, то складові цього товару , а також кошториси , проекти і так далі - я йому представляти не зобовязаний.
Єдине що я зобовязаний це представити документи які підтверджують безпечність мого продукту.
І таким документом є рішення про прийняття обєкту в експлуатацію і видані на підставі цього рішення документи на право власності.
Все
Ніяких затрачинех годин , ніяких марок цементу чи бетону , ніяких підтверджуючих документів на придбання матеріалів я при продажі готового продукту представляти не зобовязаний.

Тоді, якщо ми аналізуємо ринок товару у вигляді нерухомості, покупець не повинен обгрунтовувати свою платіжоспроможність. Він каже є ось така сума коштів і все.
Kolop

Подякував: 144 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 23:37

Kolop написав:
  budivelnik написав:
Андрей_В
объявил застройщик об очередном проекте - будь добр выложи помимо цен расклад по затратам подробный, шоб люди знали за шо они будут платить в итоге и сколько этот застройщик себе возьмет

З якого милого ?
Ну заявив мілкософт про вікна8 - він що повинен пояснювати які затрати при виробництві він поніс , чи все таки головніше заявити що отримує споживач ?

В будівництві інформація про споживчі якості продукту і його ціна - завжди відомі.
Місце знаходження , планування і метраж квартир , вартість м2 в них , кінцевий стан в якому приміщення буде передаватись і так далі.
Навіть скажу більше
Доступна навіть інформація про конструктив будинку ( панелька/монолітно-каркасна/цегляна і так далі )
Спробуйте в мілкософта взнати на яких інструментах і з яким залізом і на яких принципах їх продукт буде функціонувати .

Не доречний приклад. Вікна 8 - це не приклад для порівняння з товаром, який середньостатистичний українець купує два рази в житті.
Є види програмного забезпечення, ліцензія на які має вартість, що її можна порівнювати с квартирою при сьогоднішньому ринку. Я не ай тішнік. Але мав досвід придбання ліцензій.
Отже, якщо про такі види програмного забезпечення говоримо з офіційним дистрибютором, то починаємо детально аналізувати які саме елементи такого програмного забезпечення потрібні в залежності від самих цілей того бізнесу під що таке програмне забезпечення купується. Диллер в свою чергу дає детальний кошторис який показує який елемент скільки коштує. Все прозоро. Для всього світу до речі. Не тільки для України.
Не все так однозначно - там ціну показують і з тим там проблем й близько немає в порівнянні з ринком нерухомості України.

Прошу не плутати
Ціну і функціональність виготовленного товару і вартість створення
Ціна на житло , так само як і ціна на ліцензії - є відкритою . Так само як в ліцензії описанні хто і в яких випадках може використовувати куплений продукт , так само при покупці житла Ви в стані порівнювати наявність функціональних приміщень з ціною всього продукту.

Мене пробують переконати що будівництво - це якась примітивна галузь , в якій кожен прищик розбирається краще від фахівця , а тому фахівець зобовязаний доповідати навіть безгрошовому прищавому студенту всі технологічні і фінансові рішення які приймає , а в деяких випадках навіть зобовязаний виконувати прямі вказівки кожного студента по не використанню тих чи інших матеріалів і обовязково погоджувати з кожним двірником всі свої рішення шляхом опублікування плям від фекалій на власній білизні.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 23:40

Kolop
Тоді, якщо ми аналізуємо ринок товару у вигляді нерухомості, покупець не повинен обгрунтовувати свою платіжоспроможність. Він каже є ось така сума коштів і все.

А що в когось проходять умови якось по іншому ?
Я виставляю ціну за яку хочу продати , покупець оголошує ціну за яку згоден купити.
Якщо ми домовляємось про цифру яка влаштовує обох -- угода заключається.
Якщо не домовляємось - мені по барабану як теоретичний покупець заробляє і скільки в нього в банку , теоретичному покупцю по барабану , скільки я ( теоретични продавець ) затратив на виготовлення товару.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 27 тра, 2011 23:42

budivelnik написав:представляти не зобовязаний.

не вапрос, не обязан конечно
другой вапрос, шо они могли бы сами так делать, для прозрачности во время кризиса продаж итп
но ведь не делают, чем самым и показывают свое нутро и отталкивают потенциальных покупателей
шо им стоит показать реал?
но нет, это тайна
даже количество сделок, и то тайна
как можно с таким партнером дело иметь?
ведь это не в ресторан сходить(как тут любят одаренные сравнивать))), но затраты крупные понести
вот и имеем на выхлопе, с одной стороны покупателя, уверенного, шо его хотят прокатить как аленя, а с другой жадного барыгу, желающего этого аленя поиметь

вапрос - кто окажется в дураках? :lol:
Андрей_В

Подякував: 5 раз.
Подякували: 475 раз.

Профіль

#<1 ... 10731074107510761077 ... 1543>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість