Я використовую щось посередині

1 В мене - моноліт
2 Як опалубку з зовнішнього боку я використовую пінопласт товщиною в 15 см , і звичайно що ця частина не знімається.
3 Внутрішня сторона - опалубка ( але й там не без нюансів)
|
|
![]() Я використовую щось посередині ![]() 1 В мене - моноліт 2 Як опалубку з зовнішнього боку я використовую пінопласт товщиною в 15 см , і звичайно що ця частина не знімається. 3 Внутрішня сторона - опалубка ( але й там не без нюансів)
![]() Розумієте , якщо будуєш масово , то є таке поняття як співвідношення ціна/якість . Тому використовувати шамотку ( вогнетривку цеглу ) для забезпечення теплоізоляційних характеристик - це верх маразму . Є набагато дешевші і вигідніші варіанти утеплення . Так для порівняння 1 цеголка ( шамотка ) коштує 2-3 грн , шматок пінопласту/мінвати , який повністю замінить цю цеголку по теплотехнічним характеристикам буде коштувати 0,10 грн. Тому звичайно можна використовувати 2-3 грн там де можна обійтись 0,1 грн , але я цього робити не буду. 2 На рахунок електричного обігріву даху. Можна поставити електрокабель і платити за електрику , а можна поставити снігоутримувачі . Що краще - знову ж визначається грошима. І так Прикинемо що площа даху 200 м2 , товщина снігу - 1 м ( опади за сезон - реально більше ) , таким чином ми отримаємо 200 м3 снігу , або приблизно 150 тонн замерзлої до мінус 10 градусів ( приблизно ) води Далі проста фізика (150 000 кг х 4,2 кДЖ х 10 градусів)/3,6 мДЖ ( енергія 1 квт години)х 0.23 грн( вартість 1 квт години ) = 400 грн Якщо Вам не шкода щорічно викидати 400 грн на підігрів даху - можете викинути.
![]() Можно и заклинание. Но кому в ухо мы будем их шептать? Растущий рынок приучил продаванов не шевелиться и они не шевелятся. Цены в уши им вкладывают риелторы, а глаза смотрят в Авизо. Надо проводить адресную атаку: выбирать интересный вариант и бомбить его предложениями с понижением цены. Эдакий флэш-моб. Будет действовать на моск. Вплоть до снятия с продажи. ![]() Не, ну серьёзно, продаваны ж не такие активные как покупаны. Они же не звонят с предложением квартиры, они ждут пока им позвонят. И на эту мелочь пока мало кто обращал внимания (как я себя похвалил? ![]() ![]()
Может взять Авизо и обзвонить всех продаванов и уведомить, что цена в реале уже на 20% меньше от их заявок??? И что из-за их хотелок график падения цен некрасивый какой-то выходит.
![]() budivelnik
Если у Вас 15 см пенопласта или минваты, то на какую глубину Вы крепите водостоки и пр? На сколько хватит минваты? Я думаю, она через 5 лет сгниет. Монолитные дома сверху облицовывают кирпичом, а если этого не сделать, то наследства дети не получат, так как стены "посыпятся". Если не облицевать, то такой дом через 20 лет начнет разрушаться. У Вас получается прямое попадание воды на минвату, что еще комментировать? Просто не хотелось спорить с Вами на другой ветке, так как там нет никого, кто что-то понимает в частных домах. Вот мнения других строителей: Как правило, конструкция наружных стен состоит из СЛОЯ ОБЛИЦОВКИ КИРПИЧОМ, основной кладки из газобетонных стеновых блоков и прокладки между ними нескольких слоев специального утеплителя. В результате термическое сопротивление стены повышается в 1, 5 -2 раза. Вот ведь парадокс: стена тоньше (хватает и 0, 43 метра), а дом теплее. Помимо этого, уменьшение материалоемкости позволяет снизить стоимость жилья, ни в коей мере не посягая на его комфортность. vamstroim.com.ua/Monolit.html ![]()
Торі 1 Звідки Ви взяли що я використовую мінвату ще десь крім даху ? 2 Для мене не має різниці якої товщини пінопласт . тому я можу закріпити водостічну трубу навіть через пінопласт в 1 м ( якщо це буде потрібно по якійсь причині) 3 Будь яка стіна і моя в тому числі складається з як мінімум з 5 шарів . Пошарово з внутрішньої сторони Внутрішнє оздоблення ( фарба або шпалери) Вирівнювальний шар ( шпаклівка або гіпсокартон) Штукатурка або клей під гіпсокартон Несуча конструкція ( цегла або бетон як в мене або ....) Утеплення ( в мене пінопласт , може бути мінвата або перліт . або .) Зовнішній шар . Оповідання про те що товщина зовнішнього шару якимось чином впливає в кращу сторону на теплоізоляцію - хай так і залишиться оповіданням жінки яка не має базової освіти і вірить всім на слово. Останнє Жоден з утеплювальних матеріалів будь то мінвата , чи пінопласт не можна залишати відкритим.На пінопласт шкідливо діє ультрафіолет , на мінвату волога . Всі зовнішні штукатурчи чи клеї якраз й були для того щоб захистити більш дорогу у виготовленні несучу частину конструкції від атмосферних змін .. І останнє Ви не фахівець , Ви навіть не будували нічого своїми руками Чому Ви вважаєте що знаєте щось з будівельних технологій краще від мене ? Я можу пояснити фізичні і хімічні процеси які відбуваються в конструкціях . Я знаю на чому побудований лохотрон під назвою дихаючі матеріали в який обома ногами потрапляють ті в кого трошки більше грошей ніж потрібно для будівництва. Тому купувати шамотку для несучих стін не зважаючи на ціну - можна , а признати що це маразм - звичайно важко . З таким успіхом можна й з золота цеглу робити , або з керамічних плиток якими Буран обклеювали.
![]() Ну не рахуйте собі , хто Вам заважає . Ви й цеглу не рахуєте , використовуєте ту яка в два рази дорожча тільки тому що вона кольором підходить під колір Вашої хустинки . Ну і що ? Тобто не завжди те що Ви вважаєте необхідним - є істиною в останній інстанції . Я наприклад не буду купувати річ тільки тому що вона в 2 рази дорожче аналогічної але з брендом.
![]() budivelnik
Из Вашего расчета себестоимости дома: Кошторис приватного будинку на хлопський розум Для любителя пива і інших обвалістів Почнемо з уточнень , щоб я міг давати цифри матеріал стін штукатурка _______ -зовнішня -клей + утеплення( мінвата/пінопласт)+ __________________ сіточка+ клей + шубка/короїд? + фарба Как видно Вы сверху минваты предлагаете штукатурку, а на сколько ее хватит? Через год трещины по ней пойдут и потечет водичка на минвату. Как видите,Вы сами признались, что готовы заменить качественный материал по 2-3 грн. на более вредный, но по 10 коп. Да только я когда писала о себестоимости дома, то говорила о материале за 2-3 грн., а не о вредном, который ставите Вы. Даже если не говорить об утеплителе, то что хорошего жить в доме с арматурой? Это также вредно. Какое отличие от обычной панельки? Как по мне, жить в сталинке намного лучше, чем в Вашем доме. Не боитесь, что через некоторое время Вас жильцы побьют? Как поймут куда влезли.
|
|