Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 11671168116911701171 ... 2815>
Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:11

2 budivelnik
Я вот понять не могу, вы думаете тут собрались глупые люди? Многие я думаю близко знакомы с математикой, а там графики это святое. Вы вырвали данные из контекста, это минимум подло. Есть статистика и динамика, против неё вы не попрёте, хоть сотни раз твердите "будивельнык всегда прав". И вообще это ж надо такое придумать "всегда прав"! Человек не может быть всегда прав, пора бы в таком возрасте понять.

П.С. Ваша аргументация не имеет значения в данной реальности. Вам в миры Головачева :wink:
EndlessPass

Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:16

budivelnik написав:
Вот и Андрей об этом говорил - в грн обвала еще не было. БУДЕТ

З Вашої точки зору аргументація обвалу грунтується на :
а) Андрій сказав
б) обвалу ще не було

Як на мене дуже сильні аргументи , але я в стані пропиставити їм не менш сильні :D
а) Будівельник сказав обвалу не буде
б) якщо ще не було обвалу , то вже не буде

Як бачите що Ваша , що моя аргументація тотожні на 100 % :D

строитель, а чего вы собственно радуетесь? бизнес ваш дохнет не смотря на цену в 700 долларов.
в большинстве стран стран недвижимость подешевела именно в местной валюте, в украине же произошло обесценивание гривны, а не удешевление метра. конечно вам выгодно это выдавать за обвал недвижимости, но его таки небыло. стоимость недвижимости не уступает европейским ценам а качество и уровень доходов потенциальных клиентов...
думаю вы под львовом это и сами знаете. даже если ваша выручка в магазине растет, то скорее от того, что люди уже не мечтают на что то денег собрать, а предпочитают просто покушать по-человечески т.к. другие радости многим становятся недоступней.
на сегодняшний день могут смеяться те у кого деньги на счетах есть, а не владельцы недостроенных домов, горе-ипотечники или владельцы бизнеса котрорый скорее мертв чем жив... :D
Slon_Nosov

Подякував: 1084 раз.
Подякували: 717 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:18

Але той же самий фінал нас чекає у випадку, якщо будівельники будудь будувати житло, яке населення не буде мати в змозі купити. Така ситуація призведе до тієї самої відсутності новобудов.

Будівельники таке саме населення як і Ви . Вони міняють свою працю на гроші які потім міняють на товари які випускаєте Ви . Якщо суми які Ви можете заплатити за їх роботу будуть меншими ніж потрібно для нормального життя , будівельники перекваліфікуються в землеробів , шахтарів, продавців і так далі . Що тут ненормального :?:
Чи Ви думаєте що будівельник це клеймо яке навічно :?:
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:18

budivelnik написав:
Вот и Андрей об этом говорил - в грн обвала еще не было. БУДЕТ

З Вашої точки зору аргументація обвалу грунтується на :
а) Андрій сказав
б) обвалу ще не було

Як на мене дуже сильні аргументи , але я в стані пропиставити їм не менш сильні :D
а) Будівельник сказав обвалу не буде
б) якщо ще не було обвалу , то вже не буде

Як бачите що Ваша , що моя аргументація тотожні на 100 % :D

ну в гривне должно со временем просесть хотя бы потому шо стройматериалы, зарплаты строителей и земля в гривне просели Уже

про Пузырь вспоминать не будем
на графике так горячо любимого мегаквартала Любой экономист скажет вам шо там раздут Классический пузырь

тут даже Юниор на неделе прокололся приводя цифры доходности аренды с иноземного сайта, на котором также было указано шо недвига в Украине выросла на 570% и сейчас находится в стадии сдутия пузыря - совет инвесторам НЕ входть

просто наши от сохи(как спекули так и строители) часто не владеют даже минимальными знаниями
Но любой западный специалист знает все эти телодвижения еще с учебника, где это все описанно, т.к. происходило в разное время и в разных странах неоднократно

просто нужно свыкаться с мыслью шо будеттокадешеветь, и еще долго, года

5% из выставляемых на продажу квартир только продается на вторичке
это даже не стагнация уже, это Полный П

в Киеве в прошлом году 970000 метров жилья ввели, это 10000 квартир
в этом году цифры по скромнее, но 70% будет - 7000 квартир

продано 1 кв 400
аперель, май по 200
в июне 100 прогноз

за пол года(причем с аптимизмом от "новой власти") 900 квартир
1800 за год
а я думаю кол сделок будет стремиться к Нолю
1500 максимум
т.е. 20% от введеного
т.е. навес с прошлых лет 14000 +ввод нового с пятикратным опережением продаж

это путь в Никуда, работа на склад без перспектив реализации
хватит на 10 лет, если не предпринимать попытки оживить РН снижением цен

если у них рентабельность 100%, то нужно хотя бы 70% построенного продавать
а если как тут чешут они работают на 30%
то надо продавать почти все, шоб небанкротнуть

такая вот безжалостная арифметика
Андрей_В

Подякував: 5 раз.
Подякували: 475 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:20

budivelnik написав:
ну будивельник знатный махинатор, вырезал из мегаквартала кусок где цифры повнушительнее - от жеж - клоун

Клоун це той хто показує своє невігластво для всіх і цим же хизується . Я взяв шматочок графіка який показував ціну вже після американських гірок з доларом , Ви візьміть ці самі графіки в гривнях , подивимось чи взагалі було падіння і якщо було , то коли воно було , тоді й стане ясно ху із ху .

http://fotohost.org/images/a18e9a24-6kB.png

Це не графік, а малюнок.
turbina

Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:20

строитель, а чего вы собственно радуетесь? бизнес ваш дохнет не смотря на цену в 700 долларов.

Я схожий на людину яка буде захищати дохлий бізнес :?:
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:21

budivelnik написав:
А кто-то тут утверждал, что ну не может недвижимость продаваться ниже себестоимости .

Друге питання що будівельники ( виробники ) будуть продавати нижче собівартості тільки в одному випадку - з метою зафіксувати збитки і покинути ринок.

Не обязательно полностью покидать рынок после фиксации убытков, можно переориентироваться на более дешевые товары, более доступные и востребованные в условиях кризиса.

Вы ведь сами говорите про себестоимость коробки в 300 баксов. И на 150 кв м можно сделать не одну, а 2-3 квартиры.
JRK

Подякував: 107 раз.
Подякували: 66 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:24

budivelnik написав:
Але той же самий фінал нас чекає у випадку, якщо будівельники будудь будувати житло, яке населення не буде мати в змозі купити. Така ситуація призведе до тієї самої відсутності новобудов.

Будівельники таке саме населення як і Ви . Вони міняють свою працю на гроші які потім міняють на товари які випускаєте Ви . Якщо суми які Ви можете заплатити за їх роботу будуть меншими ніж потрібно для нормального життя , будівельники перекваліфікуються в землеробів , шахтарів, продавців і так далі . Що тут ненормального :?:

воот! в том то и дело! в других отраслях люди при проблемах сворачивают бизнес и уходят в другие ниши.
А наши будивельники уже 2й год сидят и бубнят что как им тяжко, что государство им просто обязано помочь, что рост цен неизбежен, что без них бедное население будет страдать от нехватки метров.
Ну если так - закрывайте строй.бизнес, и идите в другую отрасль. А жизнь со временем покажет; может через N-лет на коне выедите к народу с возгласами "ААА вот я был прав!"
Только и слышно кругом что ниже себестоимости строить и продавать не выгодно, лала блабла; ну не стройте, расрподайтесь, закройтесь и вперед.
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:26

budivelnik написав:

Цим Ви тільки підтверджуєте мою думку, що будівельники залишаться без роботи, якщо ціни на житло будуть триматися на рівні сьогодняшніх. Ну і звичайно будуть шукати собі іншу роботу. Не розумію Ваші емоції. Хіба я десь казав, що будівельники відрізняються від інших людей? Вони залишаться без роботи як і тисячі звичайних українців зараз або будуть працювати за копійки.
mation

Подякував: 9 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 24 чер, 2010 10:35

если у них рентабельность 100%, то нужно хотя бы 70% построенного продавать
а если как тут чешут они работают на 30%
то надо продавать почти все, шоб небанкротнуть

Завжди потрібно вміти знайти позитив .
Для мене позитв це те , що навіть такі твердолобі як Андрій_В починають опускатись на рідну землю і оперувати більш менш нормальними цифрами .
У Андрія була прибутковість в будівництві 200-300% ,
_______стало прибутковість в будівництві 30-100%

Людина стає розумнішою і поміркованішою - це приємно .

Друге
Спробую зробити Андрія_В ще більш розумнішим і більш поміркованішим .
Отже все на власному прикладі .
Андрій , а скажіть будь ласка , а чому я не розпочинаю нове будівництво , а аккамулюю гроші трошки в стороні :?:
Відповідь дуже проста - половину роботи дурневі не показують , тому поки я не назбираю ( або не отримаю 100 % гарантії ) суми грошей які позволять мені повністю закінчити проект - я його починати не буду . Тут все просто , можна вкласти 200 000 доларів з потрібних 220 000 і на виході отримати все готове , але без газу і електрики . Якби робота зроблена , а реально продукт навіть за 100 000 не продаш .

Тому нормальний будівельник починає роботу коли впевнений що в нього буде за що її закінчувати . Таких нормальних в 2009 було 6,4/10,4=62 % від рівня 2008 і Ваш слуга в тому числі.

Ви звичайно можете ще на шось там надіятись , що буде все зле і так далі , але не забувайте , ті хто нами керує - також смертні і вони також отримують гроші тоді коли і Ви їх отримуєте ( правда в трошки більших сумах :wink: , але завжди ці суми пропорційні до Ваших ) , тому нашим керівникам не вигідні постійні кризи . Їм жити по людьськи ( в їх розумінні )також хочеться
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 11671168116911701171 ... 2815>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему