Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 14671468146914701471 ... 2815>
Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 09:35

budivelnik написав:
Вы снова прикалываетесь - или серьезно считаете, что "загальні дії цієї маси привели до падіння ціни в валюті в 1,4 рази в середньому". То есть, перефразируя - не кризис виноват, не падение гривны к доллару/евро, не прекращение ипотечного кредитования, не обнищание так называемого среднего класса - а только "загальні дії цієї маси"???

1 Давно відстоюю думку що на ціни на житло впливають тільки ті хто в стані на нього заробити . На мій погляд таких в Україні сьогодні не більше 10 % від загальної маси , тобто це так званий середній клас. Правда на Заході середній клас становить 30-60 % , але це вже не має жодного відношення до РН в Україні.
2 Було б не погано визначити причину і наслідки :D що таке криза :?: На мій погляд це якісь певні дії людей , при чому я далекий від теорії глобальної змови , але прийняття якихось не вірних рішень однією , часто невеличкою частиною людства , приводить до лавинообразних процесів у іншій , як правило більшій частині людства , що в свою чергу приводить до того що Ви називаєте криза .
Отже причина - це дії людей
А наслідок - це те до чого ці дії привели .
У нашому випадку :
Ажіотаж який перетворив долар як грошовий знак в товар , привів до різкого подорожчання цього товару , внаслідок цього змінилась вартість товарів які традиційно перераховувались в долари і не змінилась в національній валюті .
А так як цегла і багато чого іншого виробляються всередині держави , той ціна на житло не змінилась , так як практично не змінились основні базові показники цієї держави , а саме:
ВВП
середня заробітна плата

З іншого боку , внаслідок того , що у всіх товарах які ми випускаємо на території нашої держави завжди присутня імпортна складова - енергоносії , а вартість імпорту у гривні внаслідок зміни курсу - зросла , то не дивно що в разі збереження існуючих технологічних процесів виготовлення цих товарів , ціна на них буде рости . Швидкість росту буде залежати від швидкості зменшення товарних запасів виготовленних по попередніх цінах і терміну виготовлення нових товарів.
Скажите сколько в вашей себестоимости кв.м. новостроя (в процентах) товара (кирпичи, цемент и т.п.) который вы покупаете за границей и соответственно должны платить в долларах (в гривнах по сегодняшнему курсу) и только после этого мы поговорим почему уменьшились долларовые цены на недвижимость.

1 Я взагалі нічого не купую за валюту , а ціни продаж мені все одно в яких попугаях виставляти
2 Собівартість будівництва штука цікава і її складові особливо в процентах до продажної ціни дуже сильно залежать від конструкції , типу будинку , місця будівництва .

Наприклад матеріальна собівартість приватного будинку для себе становить:
70 % - матеріали , включаючи землю ___в абсолютних цифрах приблизно = 350
30% - робота____________________________________________________ = 150
Всього__________________________________________________________ = 500

Цей сами будинок але на продаж , який виготовляється шарашкіною конторою за гроші замовника
50% - матеріали _________________________________________________ = 350
20% - робота ___________________________________________________ = 150
30 % - прибуток ________________________________________________= 200
Всього ________________________________________________________= 700

Цей сами будинок але на продаж , який виготовляється шарашкіною конторою за гроші контори
43% - матеріали _________________________________________________ = 350
18% - робота ___________________________________________________ = 150
25 % - прибуток ________________________________________________= 200
14 % - плата за гроші ____________________________________________= 100
Всього ________________________________________________________= 800

Цей сами будинок але на продаж , який виготовляється ліцензованою будівельною організацією за гроші організації
35% - матеріали _________________________________________________ = 350
15% - робота ___________________________________________________ = 150
20 % - прибуток ________________________________________________= 200
20 % - податки _ ________________________________________________= 200
10 % - плата за гроші ____________________________________________= 100
Всього ________________________________________________________= 1000

Як бачити якщо враховувати для кого створювався , хто контролював , чиї гроші - кінцева ціна однією і тієї ж продукції може відрізнятись в 2 рази + Ваше право мені не вірити , але цифри більш-менш реальні .
Для того щоб відразу зняти можливі розповіді про те що багатоповерхове житло внаслідок промислових масштабів - дешевше прошу врахувати слідуюче
Коефіцієнти надбавок
1,1 - 10 % відрахунків містк якщо це Київ
1,3 - 30 % величина технічних площ які у котеджі враховуються в площі які продаються , а в багатоповерховому - ні
1,2 - 20 % - багатоповерхові будинки повинні бути міцнішими тому на їх виготовлення йдуть біль якісні а значить більш дорогі буд матеріали
1,1 х 1,3 х 1,2 = 1,7
Таким чином ми і вийдемо з Вами на середню ціну продажу в 1700 доларів за квадрат в Києві.

ЕЩЕ РАЗ ПИШУ ВАШИ АРГУМЕНЫ НЕ ЛОГИЧНЫ

Кожен з тут присутніх має право на свою думку , але не кожна думка є правильною .

Я не могу понять, почему ві считаете все в доларах, а если считате то пишите по какому курсу, приведу пример, что цена КГС докризисная и та которая сейчас не изменилась и колеблится от 8000 грн. до 15 000 грн., тогда как исходя из вашей логики сегодняшняя цена долна біть больше докризисной цены на % изменения курса доллара, что кстате и произошла на рынке авто. Вопрос почуму такого не произошло на рынке недвижимоти???? А потому, что нет в себестоимости товар значительного % валютной составляющей для того что бы цена следовала за курсовой разницей!!!!!
Игорь1977

Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 10:02

Я не могу понять, почему ві считаете все в доларах, а если считате то пишите по какому курсу,

1 Я досить прагматична людина , тому якщо не роблю ссилки на якусь іншу дату , то цифри які я привожу відносяться до стану на дату опублікації .
2 Якби я цю свою табличку приводив станом на серпень 2008 то вона б виглядала слідуючим чином :
серпень 2008
70 % - матеріали , включаючи землю ___в абсолютних цифрах приблизно = 430 = 2150 грн
30% - робота____________________________________________________ = 200 = 1000 грн
Всього__________________________________________________________ = 630 = 3150 грн

липень 2010
70 % - матеріали , включаючи землю ___в абсолютних цифрах приблизно = 350 =2770 грн
30% - робота____________________________________________________ = 150 =1185 грн
Всього__________________________________________________________ = 500 = 3955 грн

Як бачите за два роки в мене матеріальна частина виросла на 30% в гривні , заробітна плата на 18 % в гривні
Знову ж я прогнозую що в 2011 році матеріальна частина в гривнях повність зїсть ту різницю яка створилась від зміни курсу . Тобто в 2011 матеріали будуть становити 430 доларів по 8 = 3440 грн

В мене пропозиція
Давайте створимо гілочку , на якій створимо віртуальну будівельну організація з метою будівництва наприклад одного підїзду в 9 поверхів приблизно 2000 кв м , я буду представляти технічно-будівельний підрозділ , Ви фінансовий . Тобто я будую , Ви забезпечуєте грошима і визначаєте ціну реалізації .
Приблизні параметри я можу Вам сказати
Термін будівництва - 3 роки
Заробітна плата = приблизно 0,4 від вартості матеріалів
Податки на заробітну плату - 35% - пенсійний + 15% - прибутковий
Нехай наша організація надійна і нам відкривають кредитну лінію під 18 % річних в грн
Берете вартість матеріалів як ІКС , а всі інші параметри крім кінцевої ціни - Вам відомі . Кінцеву ціну берете з власної голови і рахуєте назад , щоб дати мені ІКС :D

Ви як фінансист прораховуєте вищеперечисленні параметри і виходячи з тієї ціни продажу яку вважаєте за справедливу доводите мені величини які я можу потратити на матеріали і заробітну плату .
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 10:26

budivelnik написав:Заробітна плата = приблизно 0,4 від вартості матеріалів
Податки на заробітну плату - 35% - пенсійний + 15% - прибутковий
.

Затраты на з/п в структуре себестоимости многоэтажного строительства составляют около 3%, включая и налоги.
Затраты на материалы и конструкции 54%.
Вы как всегда или врете или не в теме. Вам не надоело цифрами играться? Ведь все уже давно поняли что вы постоянно лжете, так как лицо либо заинтересованное, либо незнающее о чем говорит.
Ваши экономические расчеты - это один бал в любом экономическом ВУЗе или Колледже.
А один бал - это полное незнание предмета.
Прожектор Перестройки

Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 10:39

Затраты на з/п в структуре себестоимости многоэтажного строительства составляют около 3%, включая и налоги..

Ви або нолик пропустили , або з рієлторами сплутали :D Це рієлтор за показ бере 3% -5 % від кінцевої ціни , а собівартість від кінцевої ціни навіть менша . Виходить що рієлтор за те що покаже бере в рази більше ніж будівельник який це збудує :!:

Затраты на материалы и конструкции 54%

Я б навіть міг з Вами згодитись :D ,що я не розбираюсь в тому що пишу . але математика не позволяє .
По Вашому виходить що коли людина кладе бетон вартістю в 600 грн за м куб , то разом з податками за це їй заплатять 600 / 54 х 3 = 33 ,333 грн :D , потім від цих 33 грн відрахують пенсійний і прибутковий і на руки віддадуть 20 :shock:
Якщо хочете можем порахувати по цеглі - 1000 цеголок - 800-1000 грн коштують , виходить що їх покласти по Вашому 3/54 = 1/18 від вартості , тобто 50-60 грн- відрахування = 30-40 грн . Насправді будь хто Вам розповість , що вартість викладання 1000 шт цегли раніше = 60 доларів , сьогодні = 35 доларів , але в гривнях це все одно не менше ніж 300 грн на руки .

Якщо Ви згодні класти бетон чи цеглу по таким тарифам , то я Вас жду не дождусь . Обіцяю двадцяти чотирьох годинне завантаження на добу . на будівельному майданчику навіть під час кризи .

Ведь все уже давно поняли что вы постоянно лжете

Та ні це всі давно зрозуміли , що в разі коли черговому обвалісту нічого сказати , він звинувачує інших в брехні .
Ваши экономические расчеты - это один бал в любом экономическом ВУЗе или Колледже.
А один бал - это полное незнание предмета.

Я на своїх економічних розрахунках статки заробив , а Ви тільки - тільки про халяву мрієте .
Я мрії про халяву і про те що прийде добрий дядько і все мені зробить , а я далі буду сидіти і мріяти - пройшов вже років 25-30 тому .
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 11:01

budivelnik написав:
ГРОШЕЙ НЕМАЄ І У НАЙБЛИЖЧИЙ ЧАС ВОНИ З НЕБА НЕ ВПАДУТЬ.

На рахунок не має грошей . Оператори мобільного звязку повідомляють що у них 45 млн абонентів з середньомісячною оплатою в 50 грн на абонента , таким чином
45 000 000 х 50 = 2 250 000 000 грн в місяць , якби людям на хліб не вистарчало , то не думаю що кожен студент мав би по два телефонних номера і платив по 100 грн в місяць .

еще оборот по ритейлу сюда выложыть и писать: "вон скока денех у людей, сколько просирают". (... в архив случайно залез.)
Востаннє редагувалось cellar в Суб 24 лип, 2010 11:10, всього редагувалось 1 раз.
cellar

Подякував: 455 раз.
Подякували: 451 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 11:08

а Ви тільки - тільки про халяву мрієте .

Откуда такие выводы?))
С таким же успехом, следуя логике, я могу сказать, что вы ждете дурака.

Не доверять серьезным профильным исследованиям у меня нет особых причин.
Не доверять вам - есть десятки причин.

http://fotohost.org/images/a1cb5dd7-10kB.gif

http://www.irn.ru/articles/11437.html

Кто хочет проверить местных "профессионалов" может постмотреть что к чему.
Также хочу обратить внимание на раздел, где показанно как год за годом, по мере раздутия пузыря, увеличивалась рентабельность.
Прожектор Перестройки

Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 11:27

Що хочуть обвалісти :?:
Падіння ціни до 600-800 доларів .
Чому Вони вважають що це можливо :?:
Якщо відкинути оповідання про халяву в 2000 , чи рай в Майямі , то наскрізною думкою основної маси є
Будівельники заробляють 200-300 % .
Зрозуміло , що якщо сам в стані заробити тільки 20-30 , то заробіток інших в 10 разів більший дуже сильно муляє очі , а точніше жаба тисне .
Я пропонував - пропоную і буду пропонувати тільки одне .
Сядьте і з моєю допомогою , або з допомогою когось іншого , самостійно порахуйте чи можливі такі націнки в будівництві . Єдине прошу , не спирайтесь на емоційні викрики десь , порахуйте самостійно на якомусь конкретному проекті . Для того щоб визначити різницю в 300 % чи 50 % рентабельності - не потрібно бути навіть фахівцем . Достатньо в школі по математиці 6 балів мати і знати що таке відсотки і як ділити множити додавати віднімати .

Для початку . Візьміть ціну КГС .
Мінімальна - 1100 доларів за квадрат .
В собівартості 50 % - матеріали , 30 % - гроші на руки - заробітна плата , 20 % - податки на з/п
Яка повинна бути собівартість , щоб отримати 300 % націнки на руки :?:
Для тих хто в танку .
Націнка повинна обкластись 20 % податку на прибуток і 20 % - Податку на Додану Вартість
Дивіться що виходить при 300 %
212 собівартість з податками + 634 націнка + 127на прибуток+127 ПДВ =1100
106 - матеріали + 60 з/п + 46 податк на з/п + 634 +127 +127

Тепер дивіться що виходить при 100 %
460 собівартість + 460 прибуток + 90 +90
230 матеріали + 140 з/п + 90 под на з/п + 460 приб + 90 +90

І накінець при 50 %
647 собівартість + 323 прибуток + 65 +65
324 матеріали + 190 з/п +137 под з/п + 65 +65

Отже в принципі тепер можна подивитись а скільки ж будівельники отримують на руки при різних варіантах націнки .
300 % ------ 60 з/п + 634 прибуток = 694 долара
100 % ------140 з/п + 460 прибуток = 600 доларів
50% --------190 з/п + 323 прибуток = 513 доларів
.

Таким чином дика різниця в рентабельності яка виражається в процентах від 300 % до 50 % , насправді в абсолютних цифрах становить всього 694-513 = 181 долар .

Ті хто дочитав до кінця , постарайтесь це якось усвідомити і зайвий раз не піддавайтесь емоціям.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 11:42

Не доверять серьезным профильным исследованиям у меня нет особых причин.
Не доверять вам - есть десятки причин.

Діаграма гарна .
Але завжди коли отримуєш гарний малюнок , не зле було б його перевірити :!:

Тому :
Є - 54,1 % - вартість матеріалів
Є 2,8 % -----заробітна плата з податками .

Алгоритм перевірки простий . Берете будь який матеріал від гіпсокартону зо залізобетонної плити і перевіряєте через власні руки по принципу
А чи робив би я це .
Отже у нас є слідуючий коефіцієнт
2,8/54,1=0,052
вартість матеріалу_________________за роботу____податки на з/п ___на руки
Лист гіпсокартону - 50 грн х 0,052 = 2,6 грн________0,8 грн__________1,8 грн
Куб бетону 1,6 тони -500 грнх0,052=26,__________8 грн____________18, грн

І так можете собі продовжити і далі .
Я думаю що те що приведенна Вами інформація - маразм видно любій нормальній людині . Правда допускаю що бажання отримати житло в два рази дешевше затьмарить будь-який розум.
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 24 лип, 2010 11:44, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 11:43

budivelnik написав:Що хочуть обвалісти :?:
Падіння ціни до 600-800 доларів .
Чому Вони вважають що це можливо :?:
Якщо відкинути оповідання про халяву в 2000 , чи рай в Майямі , то наскрізною думкою основної маси є
Будівельники заробляють 200-300 % .
Зрозуміло , що якщо сам в стані заробити тільки 20-30 , то заробіток інших в 10 разів більший дуже сильно муляє очі , а точніше жаба тисне .
Я пропонував - пропоную і буду пропонувати тільки одне .
Сядьте і з моєю допомогою , або з допомогою когось іншого , самостійно порахуйте чи можливі такі націнки в будівництві . Єдине прошу , не спирайтесь на емоційні викрики десь , порахуйте самостійно на якомусь конкретному проекті . Для того щоб визначити різницю в 300 % чи 50 % рентабельності - не потрібно бути навіть фахівцем . Достатньо в школі по математиці 6 балів мати і знати що таке відсотки і як ділити множити додавати віднімати .

Для початку . Візьміть ціну КГС .
Мінімальна - 1100 доларів за квадрат .
В собівартості 50 % - матеріали , 30 % - гроші на руки - заробітна плата , 20 % - податки на з/п
Яка повинна бути собівартість , щоб отримати 300 % націнки на руки :?:
Для тих хто в танку .
Націнка повинна обкластись 20 % податку на прибуток і 20 % - Податку на Додану Вартість
Дивіться що виходить при 300 %
212 собівартість з податками + 634 націнка + 127на прибуток+127 ПДВ =1100
106 - матеріали + 60 з/п + 46 податк на з/п + 634 +127 +127

Тепер дивіться що виходить при 100 %
460 собівартість + 460 прибуток + 90 +90
230 матеріали + 140 з/п + 90 под на з/п + 460 приб + 90 +90

І накінець при 50 %
647 собівартість + 323 прибуток + 65 +65
324 матеріали + 190 з/п +137 под з/п + 65 +65

Отже в принципі тепер можна подивитись а скільки ж будівельники отримують на руки при різних варіантах націнки .
300 % ------ 60 з/п + 634 прибуток = 694 долара
100 % ------140 з/п + 460 прибуток = 600 доларів
50% --------190 з/п + 323 прибуток = 513 доларів
.

Таким чином дика різниця в рентабельності яка виражається в процентах від 300 % до 50 % , насправді в абсолютних цифрах становить всього 694-513 = 181 долар .

Ті хто дочитав до кінця , постарайтесь це якось усвідомити і зайвий раз не піддавайтесь емоціям.

с трудом даються вашы посты особенно с цыфрами ниочем. эту прибыль даже 50% надо как-то вывести, а не налоги по чесному платить! вот и заганяеться в "себестоимость" где только можно и побольше той прибыли. какой застройщик отдаст 42% с всей з/п, и 20% ндс+ 18% на прибыль? делаеться нужная фирма или несколько (+ ищут) и через них "себестоимость" негоняют и прибыль заодно.
cellar

Подякував: 455 раз.
Подякували: 451 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 24 лип, 2010 11:50

с трудом даються вашы посты особенно с цыфрами ниочем

Якраз з цифрами в мене нормально , просто багато з тут присутніх не вміють і не хочуть вчитись з ними працювати , але ті хто попрацював , як мінімум для себе корисну інформацію витягнули .
эту прибыль даже 50% надо как-то вывести, а не налоги по чесному платить

1 Та при націнці в 50% там податків з цієї націнки всього 130 доларів , не думаю що вартує заради цих сум в тюрму сідати , а при націнці в 300 % - 254 долари податків , тим більше не варто *г**** займатись , якщо заплативши 254 - сам 694 отримуєш :D
2 Як я зрозумів , то Ви пропонуєте слідуюче :
Будівельники хочете працювати , крадіть в держави податки , а вкраденне нам віддайте . Ми візьмемо , відповідати все одно Вам .
Так :?:
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 14671468146914701471 ... 2815>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти