Ну причем тут новое жилье и строительство? Причем тут сколько настроили? Тема ветки не о строительстве. а о РН вообще! Сравниваете конкретного продавца. Я могу поступить так же и показать что с учетом его скидок цена упала на 20%
1 На сьогодні ціна на нове житло нижча від цін вторинки 2 На нове житло присутнє кредитування як від забудовників так і від повязаних з ними банків 3 Я взяв конкретного забудовника який займає 20-25 % РН нового житла Києва 4 Отже на сьогодні основні продажі проходять за рахунок новобудов.
Видите ли, стабильный курс доллара сегодня, точнее поддержание его на стабильном уровне - бомба замедленного действия
1 Як на мене курс на кінцеву ціну впливає з швидкістю повного циклу виробництва певного товару ( будівництво це 3 роки , тому середній курс сьогодні (5+6+8,2)/3 = 6,40 ) . Тому ми зараз спостерігаємо плавний ріст цін у всіх галузях народного господарства за рахунок того що велика частина в собівартості продукції це енергоносії , а їх ми вже більше року купуємо по світових цінах + новий ( 8,00 грн ) курс .
2 Зверніть увагу як змінюються гривневі доходи населення ( і Ваші в тому числі ) , йде ріст.
3 Чому Ви вважаєте що розвиваючись разом з усією державою будівельна галузь нарощувала ціни швидше ніж інші Я приводив табличку росту мінімальних зарплат - пряма відповідність з 2001 по 2010 , з збуренням в 2007-2008 , але цей пік ми вже стесали .
4 Чому Ви вважаєте що у всіх галузях буде ріст заробітних плат в звязку з новим рівнем цін , а у 680 000 будівельників повинно бути падіння , хоча той самий Держкомстат не показує що в будівництві середні зарплати вищі від загальноукраїнських
середня по будівництву____середня по Україні_ нижче на % в будівництві
2000 __ 230,17 ____________ 241,66 ________________ 5
2001 __ 300,55 ____________ 326,72 ________________ 9
2002 __ 356,46 ____________ 395,34 ________________ 11
2003 __ 443,85 ____________ 485,47 ________________ 9
2004 __ 582,16 ____________ 618,98 ________________ 6
2005 __ 751,19 ____________ 846,14 ________________ 13
2006 __ 958,01 ____________ 1093,22 ________________ 14
2007 __ 1236,3 ____________ 1417,90 ________________ 15
budivelnik написав:В тому то і прикол і що собівартість виготовлення автомобіля - мізерна в порівнянні з ціною продажу , тому продаж в два рази нижчій ціні заради розчищення складів для моделей слідуючого модельного року - оправданий .
Вы говорите исключительно о китайских авто? Или каких?
Можно ссылку на двухкратную прибыль автопроизводителей? Особенно интересуют европейские... на одного из них я косвенно работал в Германии.
budivelnik Считаете ли вы правильным и справедливым, что новое жилье стОит дешевле 40-летней панельки в одном и том же месте? Если новое жилье падать в цене не будет (а я и не давал таких прогнозов), а старое упадет - как изменятся индексы цен на домике?
Поэтому я постоянно повторяю что это форум не о цене на новое жилье и не о себестоимости строительства.
Точно так же энергоносители - это не только газ!.
А по средним доходам и ценам мы уже общались - цены стали мировыми и доходы так же..
Отсюда и рост. Тут потенциала больше нет - чтобы больше зарабатывать надо больше или эффективнее работать.
Можно ссылку на двухкратную прибыль автопроизводителей?
Якщо по прикладу того як рахують на форумі собівартість житла яке на думку форумчан складається з бетону , цегли , так і я можу заявити що автомобіль складається з 800 кг чорного металу , 100 кг ( кольорового- алюміній, мідь і 300 кг органічних сполук , таким чином вартість авто становть : 0,8 t х 600 $ = 480 0.1 t x 3 000 = 380 0.3t x 3 000 = 300 Всього 1160 + вартість розробки одного автомобіля ( від 2 000( масова модель з тиражем в 1 000 000 і більше до 500 000 ( тираж до 1 000 шт ) Отже середньостатистичне авто коштує 1160 матеріали + 3480 робота+ 2000 розробка = 6640 , середня ціна продажу дорожче 15 000 . http://www.autolada.ru/viewtopic.php?p=4017779
Вот если сравнить 2 автомобиля ВАЗ-2107 и Приору. У первого цена 150 тыс, у второго под 300... А ведь себестоимость этих автомобилей не может сильно различаться. У каждого по полтонны железа в кузове, одинаковая пластмасса в салоне, резина на колесах, двигатели хоть и разные, но наверное не сильно различающиеся в производстве. А трансмиссия и подвеска у семерки еще и посложнее... При всем при этом смерку продают явно не в убыток, иначе не жила бы она столько лет на конвеере. Пусть себестоимость семерки 100 тыс., тогда приорка никак не может стоить более 150-200 тыс, потому что нет в ней ничего принципиально дорогого чего бы не было в семерке. Все эти ABSы, ГУРы, подушки и моторедукторы вряд ли вытянут более 50-100 тысяч. Так что я считаю, что на топовые модели автоваза маржа ну очень хорошая...
Считаете ли вы правильным и справедливым, что новое жилье стОит дешевле 40-летней панельки в одном и том же месте?
Ні , але :
1 Навіть за 40 років у випадку повноцінного догляду за житлом ( хоча б 0,5-1 % від вартості житла в рік на обслуговування і поточний ремонт , порівняйте цей відсоток з авто ) - вартість панельки не буде нижчою внаслідок якихось конструктивних негараздів, друге питання - планування квартири , але " на вкус и цвет друзей нет "
2 Як правило 40-річна панелька стоїть у кращому місці ніж новобудова
3 Низька різниця між новим і старим товаром завжди присутня у випадку дефіциту товарів ( яскравий приклад Німеччина , де новобудови в рази ( а деколи навіть і на порядок ) дорожчі від бездоганного з нашої точки зору житла збудованного за часів НДР)
budivelnik написав:Якщо по прикладу того як рахують на форумі собівартість житла яке на думку форумчан складається з бетону , цегли , так і я можу заявити що автомобіль складається з 800 кг чорного металу , 100 кг ( кольорового- алюміній, мідь і 300 кг органічних сполук , таким чином вартість авто становть : 0,8 t х 600 $ = 480 0.1 t x 3 000 = 380 0.3t x 3 000 = 300 Всього 1160 + вартість розробки одного автомобіля ( від 2 000( масова модель з тиражем в 1 000 000 і більше до 500 000 ( тираж до 1 000 шт ) Отже середньостатистичне авто коштує 1160 матеріали + 3480 робота+ 2000 розробка = 6640 , середня ціна продажу дорожче 15 000 .
стоп.
а где стоимость оснастки и оборудования?;)
однако, в стоимости такого изделия как автомобиль, ее доля куда как повыше, чем в стоимости арматуры
откуда взялись 3480? как работа...
и почему на разработку Вы даете 2000???
22 декабря 2006 года «АВТОВАЗ» подписал рамочный контракт с канадской компанией Magna International о сотрудничестве в области разработки новой платформы автомобилей Lada и организации в Тольятти нового автосборочного завода. Планировалось, что совокупная стоимость проекта составит $1,6-1,7 млрд; итоговая мощность завода составит 440 тыс. автомобилей в год[4]. Эти планы на 2009 год осуществлены не были.
Отже час життя однієї моделі на конвеєрі на заході - 4 роки , у нас 10 , таким чином вартість оснастки на один автомобіль становить : 1 700 000 000 $ /( 440 000 х 10 років ) = 400 доларів на авто + не забудьте що амортизація до нуля за 10 років не можлива
откуда взялись 3480? как работа...
Виходив стандартно з того що якщо у нас величина заробітної плати у ВВП = 49 % , то на заході 60-70 % .
budivelnik я читаю ВСЕ слова, которые Вы пишете.. Вы пытаетесь аргументированно отвечать\говорить?
или будете, как барышня, обижаться, что кто-то там как-то не так делал? разве это повод и самому поступать так же?
это раз..
два - аммортизация оборудования и оснастки должна выходить в ноль раньше цикла жизни изделия.
потому, ее доля в цене изделия будет выше, чем Вы даете...
при чем тут НАШИ статданные (которые тоже под огромным вопросом, как и сама идея ими пользоваться), к БУРЖУЙСКИМ автам?
два - аммортизация оборудования и оснастки должна выходить в ноль раньше цикла жизни изделия
Яка різниця коли . В мене вийшло що за 10 років зменшення вартості обладнання до нуля в вартості авто буде становити 400 доларів , нехай 5 років , тоді ця величина зросте до 800 .
при чем тут НАШИ статданные (которые тоже под огромным вопросом, как и сама идея ими пользоваться), к БУРЖУЙСКИМ автам?
Я не володію іноземною в межах які позволять знайти статдані для буржуйських авто , тому і оперую нашими , або перекладами ( звиняйте , але ж повинен і я чогось не знати )
1 Щодо 2 000 - вартість розробки моделі , то просто читав що в середньому на розробку витрачають 1-2 млрд , і випускають тиражем в 500 000 - 1 000 000 , тому просто поділивши вийшов на 2000 , це ж не бізнес план а форум де похибки рахують не в процентах а в разах
2 Зарплата в ВВП на заході становить 60-70 % , тому якщо ми знаємо вартість первинних матеріалів з якими працюють люди ( в мене це - 1200 доларів на авто або 30-40 % , тоді величина зарплати повинна становити 1200 (30-40% ) = ( 60-70%) = 3000-4000 доларів .
Таким чином кінцева собівартість автомобіля становить :
1200 матеріали + 3500 робота + 800 обладнання + 2000 розробка = 7500
Все що над цією ціною - податки + прибутки
В китайських авто вартість розробки моделі наближається до нуля + дешева робоча сила + обладнання з знижкою за рахунок того що вони викуповують лінії по випуску моделей попередніх років .
budivelnik ну что тут сказать?
меня восторгает Ваша неуемная энергия при перетасовке цыфири:)
ее бы да в мирных целях:)
но весь это движняк бессмысленный без корректных исходных данных.
а их, очевидно, да и по Вашему же признанию, нет..
тогда о чем разговор?
Я не володію іноземною в межах які позволять знайти статдані для буржуйських авто , тому і оперую нашими , або перекладами ( звиняйте , але ж повинен і я чогось не знати )
анбеливибл!:)
Вы чего-то не знаете?
"... говорила мама, учи английский... пригодится..."