|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Вів 19 лип, 2011 12:24
Serg-ikХм. я уже писал на тему рынка вторички. Его нет. Масса единичных предложений от людей, которые в жизни своей ничего не продавали,а вдруг решили продавать( и не продешевить!!!) своё единственное сокровище -это не рынок. И цены, которые они выставляют-не адекват, а нашёптывания риелтеров и ориентир на объявы в газете. Эти люди не знаю-кто их потенциальный покупатель.
Зверніть увагу , Ви пробуєте осудити людей за те що вони на Ваш погляд задорого цінять свою власність . А Вас не дивує що Ви точно так само пробуєте зависити те що у Вас є Вашого , а саме вартість Вашої робочої години . Чому Ви вважаєте , що тих 400-500 робочих годин які кожен з сьогоднішніх власників житла виклав працюючи за свій квадратний метр , повинні трансформуватись в 100-200 Ваших робочих годин ? Ви вважаєте що настільки фахові і розумні і можете створити більше матеріальних цінностей ніж створили сьогоднішні власники житла ? Так чому тоді ті хто мають житло сьогодні - будували в 2-3 рази більше ніж будуєте сьогодні Ви і Ваші однодумці ? Чому сьогодні величина ВВП у фізичних обємах становить всього 70-80% від величини ВВП 1970-1990 років ? Поки не зрозумієте , що жодні викрики про загальну справедливість не зроблять Вас ситими , до того часу , ситими так і не станете. Да, я считаю, что жильё должно быть доступно всем, особенно простое-простым людям. Вы так не считаете? мне уже как -то неудобно рассказывать простые вещи: продавец, слесарь СТО, токарь, водитель, медработник, учитель на работу должны приходить не из-под забора, а из собственного жилья . Даже в Киеве. А у них нет возможности ни купить, ни арендовать. Это для столицы нормально? Особенно показателен момент со строителями: рабочие строительных специальностей не могут купить квартиру. Сапожник без сапог. Или Вы, как Будивельнык , считаете, что все рождаются , имея 30 квадратов в наследство?
І я вважаю що житло повинно бути доступно усім , але при цьому , ми живемо не при комунізмі ( від кожного по здібностям - кожному по потребам ), а при капіталізмі , а ця суспільна формація заставляє працювати , тому : 1 Хто не може заробити сам - живе в житлі яке отримав у спадок , бажано звичайно щоб це було більше ніж 8 м2 на особу. 2 Якщо людина не витримує конкуренції за робочі місця ( а Київ це висока конкуренція ) , вона може спокійно переміститись туди де можна перетворити її 8 м2 Київських на 50 м2 ( а це 80% території України ) . Аргументація що що я там буду робити - не витримує ніякої критики , бо в Києві ще важче 3 Що таке працівники будівельних спеціальностей не можуть купити квартиру ? Так середньостатистичний будівельник - не може купити житло в сегменті 0,5% - найдорожчого в Україні . Що тут дивного ? При цьому працюючи в Києві вже в сегменті 20% найдорожчого (600-800 доларів за квадрат ) , на протязі 10 років людина в стані відкласти на 20 м2 , тобто разом з наприклад дружиною купити 1 -кімнатну квартиру з нуля. 4 Те що батьки декого з тут присутніх років з 10-20 тому , викрикували так само як і 90% сьогодні - і привело до того , що сьогоднішнім крикунам потрібно напружуватись не тільки за себе , а ще й за тата з мамою . При чому тут будівельники ?
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2990 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 19 лип, 2011 12:56
potter написав: убийца эфира написав:домик рапортует о увеличении количества сделок.... и это в июле то.... какие будут мысли?
ну так они сравнивают июнь к июню прошлого года. если в том году вообще небыло сделок, то пару штук в этом году, это огромный прогресс для них. подозреваю что они начинают думать об оживлении. меня больше интересуют точные значения, по продажам с начала года. этот год для недвижимости получился аномальным. недвижимость это сезонный рынок, и количество сделок весной и осенью, всегда превышает зимние и летние периоды. во время бума, весной и осенью цены больше всего росли, а в отпускной период они замирали. в кризисный период ситуация изменилась, но тоже все было логично. зимой и летом цены больше всего проседали, а весной и зимой они стояли как вкопанные, в надежде что долгожданное дно наступило. теперь посмотрите что было в этом году. всю весну цены падают, а летом вдруг остановились. с чего бы это? где логика? летом вдруг стали больше покупать чем весной?
да год назад в июле вообще продаж небыло
-
Унуноктий
-
-
- Подякував: 374 раз.
- Подякували: 581 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 19 лип, 2011 12:59
budivelnik написав:Зверніть увагу , Ви пробуєте осудити людей за те що вони на Ваш погляд задорого цінять свою власність . А Вас не дивує що Ви точно так само пробуєте зависити те що у Вас є Вашого , а саме вартість Вашої робочої години . Чому Ви вважаєте , що тих 400-500 робочих годин які кожен з сьогоднішніх власників житла виклав працюючи за свій квадратний метр , повинні трансформуватись в 100-200 Ваших робочих годин ? Ви вважаєте що настільки фахові і розумні і можете створити більше матеріальних цінностей ніж створили сьогоднішні власники житла ? Так чому тоді ті хто мають житло сьогодні - будували в 2-3 рази більше ніж будуєте сьогодні Ви і Ваші однодумці ? Чому сьогодні величина ВВП у фізичних обємах становить всього 70-80% від величини ВВП 1970-1990 років ? Поки не зрозумієте , що жодні викрики про загальну справедливість не зроблять Вас ситими , до того часу , ситими так і не станете. І я вважаю що житло повинно бути доступно усім , але при цьому , ми живемо не при комунізмі ( від кожного по здібностям - кожному по потребам ), а при капіталізмі , а ця суспільна формація заставляє працювати , тому : 1 Хто не може заробити сам - живе в житлі яке отримав у спадок , бажано звичайно щоб це було більше ніж 8 м2 на особу. 2 Якщо людина не витримує конкуренції за робочі місця ( а Київ це висока конкуренція ) , вона може спокійно переміститись туди де можна перетворити її 8 м2 Київських на 50 м2 ( а це 80% території України ) . Аргументація що що я там буду робити - не витримує ніякої критики , бо в Києві ще важче 3 Що таке працівники будівельних спеціальностей не можуть купити квартиру ? Так середньостатистичний будівельник - не може купити житло в сегменті 0,5% - найдорожчого в Україні . Що тут дивного ? При цьому працюючи в Києві вже в сегменті 20% найдорожчого (600-800 доларів за квадрат ) , на протязі 10 років людина в стані відкласти на 20 м2 , тобто разом з наприклад дружиною купити 1 -кімнатну квартиру з нуля. 4 Те що батьки декого з тут присутніх років з 10-20 тому , викрикували так само як і 90% сьогодні - і привело до того , що сьогоднішнім крикунам потрібно напружуватись не тільки за себе , а ще й за тата з мамою . При чому тут будівельники ?
Очень не хотелось вступать в дискуссию с Будей, но придётся. На такую ересь надо ответить По вашему выходит, что если кто-то не хочет задёшево расстаться со своим хрущём, то и телевизор берёзка 1985 года выпуска (Со знаком "Госприёмка"!!!)должен стоить сейчас около 10 500 -11 000 гнр. Люди ж трудились, полгода на него зарабатывали в те времена. Если в этой стране процентов 25 людей не могут заработать, значит что-то не так со страной, а не с людьми. Если кто-то из сегодняшних собственников новостроев отдал 400-500 часов работы за квадрат жилья, то кто ему доктор? Кто ему доктор, что он брал всё в кредит,да еще и в валюте, да на 20 лет, по цене, завышенной в 2-3 раза? Насчёт конкуренции по работе в Киеве-Вы не правы. Специалистов мало, есть много тех, кто хочет з/п побольше, потому что у него кредит, съёмная квартира, детей кормить надо. Говорю так потом, что сам провёл пару сотен собеседований, знаю как на другие специальности подбирались кадры. Много ленивых киевлян. Потому рабочие места занимают иногородние. Работая 10 лет в этой стране невозможно было отложить на жильё, потому как 300 баксов на квадрат жилья, отложенные в 2000 году, через пару лет превратились в 0,5 метров. Или Вы знаете способ как купить 1 квадратный метр жилья, чтоб деньги не обесценивались? А при том строители, что лень им строить, а уж если и построили, то рентабельность-100%. Мой отец на стройке работал, 4 недели надо было, чтоб бригада смонтировала дом на 144квартиры : 9 этажей, 4 подъезда. Я в этом доме живу. Полгода от котлована до вселения. Сейчас технологии сложнее, этажность -выше. Понимаю. Но это не оправдание для того, чтоб строить 4-6 лет. Среднестатистический строитель не может вообще никакого жилья купить, потому что он на него не зарабатывает!!!
-
Serg-ik
-
1
-
- Подякував: 241 раз.
- Подякували: 1574 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 19 лип, 2011 13:07
budivelnik написав:Чому Ви вважаєте , що тих 400-500 робочих годин які кожен з сьогоднішніх власників житла виклав працюючи за свій квадратний метр , повинні трансформуватись в 100-200 Ваших робочих годин ?
1. Это я заставил их покупать? 2. Ну и не трансформируйте, живите сами. What's the problem??
-
mortimer
-
-
- Подякував: 2441 раз.
- Подякували: 2808 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 19 лип, 2011 14:11
[b]Serg-ik[/b] Какие-то социальные сопли. Может у столяра, слесаря и т.д з/п просто низкаянеадекватная, и за такие деньги некому работать? так, нет, все нормально желающих получать маленькую з/п в Киеве предостаточно. В совке в большинстве случаев жильем обеспечивал работодатель (общаги и квартирки по очереди) только по одной причине - нужны были рабочие руки. Сейчас в основной масе работодателей эта проблема отсутствует, а если есть то она ими же и решается. Если человеку по разным причинам в этом городе негде жить то он здесь не нужен, не зависимо это Харьков, Киев, Задрыпинск. А по поводу хрущей так это вообще прикол. Хочет продает, не хочет не продает. Все проблемы и последствия исключительно собственника. (завтра дешевле продаст или типа того). П.С. Перефразируя Ваши посты можно написать "Работаю слесарем за 3000 грн, а бензин по 10,39 очень дорого (себестоимость то 6,50 грн), хочу дешевле, каждый день рассказываю об этом операторам бензоколонок, а они никак не реагируют.  "
-
Первый
-
-
- Подякував: 235 раз.
- Подякували: 2383 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 19 лип, 2011 14:35
potter написав: убийца эфира написав:домик рапортует о увеличении количества сделок.... и это в июле то.... какие будут мысли?
ну так они сравнивают июнь к июню прошлого года. если в том году вообще небыло сделок, то пару штук в этом году, это огромный прогресс для них. подозреваю что они начинают думать об оживлении. меня больше интересуют точные значения, по продажам с начала года. этот год для недвижимости получился аномальным. недвижимость это сезонный рынок, и количество сделок весной и осенью, всегда превышает зимние и летние периоды. во время бума, весной и осенью цены больше всего росли, а в отпускной период они замирали. в кризисный период ситуация изменилась, но тоже все было логично. зимой и летом цены больше всего проседали, а весной и зимой они стояли как вкопанные, в надежде что долгожданное дно наступило. теперь посмотрите что было в этом году. всю весну цены падают, а летом вдруг остановились. с чего бы это? где логика? летом вдруг стали больше покупать чем весной?
Сужу по своему бизнесу, ситуация продолжает ухудшаться, ни о каком оживлении продаж(врут они всё) и речи быть не может, кругом ступор, торговля в ..пе! Откуда деньги на бетон? Падать и падать ещё, причём в разы, и равняться на Москву или Минск не стоит, это бетонодержатели равняются пусть, а караван идёт своим путём- на юг. И ценам в Киеве быть как в Харькове сейчас! А то что в Киеве больше получают так и тратить приходится больше. Семье из 4-х человек, 1000 баксов(8000 гривен)-хватает только на пожрать, проплатить все платежи- комуналка, школа, кружки детям, бензин и стоянка для авто и всё, какая нафиг недвига, тут бы ласты не склеить! Причём далеко не каждая семья в Киеве зарабатывает такую сумму, правыми или левыми, без разницы!
-
взгляд
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 19 лип, 2011 15:02
Первый написав:Serg-ik Какие-то социальные сопли. Может у столяра, слесаря и т.д з/п просто низкаянеадекватная, и за такие деньги некому работать? так, нет, все нормально желающих получать маленькую з/п в Киеве предостаточно.
О, нарисовался представитель движения "ты получаешь столько, сколько заслуживаешь" По -Вашему сейчас все учителя и врачи поднимаются, уходят из госучреждений и завтра открывают приватные школы и больнички? и Вы будете будете платить учителю Вашего чада 100 грн/час? и 100 гривасиков вы будете платить за то, чтоб получить рецепт на лечение насморка? Каждый водитель купит себе Богданчик и будет рулить там, где прибыльно, а не где разрешат и билетик будет не 2,50 грн, а 10, потому как бензин по 10,39, а не по 6,50. Да и налоги на дороги не надо платить-это социальные сопли. Каждый кладёт асфальт там, где будет ехать. Долой социальные сопли, каждый сам за себя!
-
Serg-ik
-
1
-
- Подякував: 241 раз.
- Подякували: 1574 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 19 лип, 2011 15:52
[b]Serg-ik[/b] Вы не хотите понять правду жизни. А она говорит о том что конкретному индивидууму личную квартиру в Киеве, Харькове, Задрыпинске никто не должен.
Совок каждой семье дал место обитания. Не проблема собственника хруща, что ему отвалился хрущ в Киеве, а родителям индивидуума хрущ в Задрыпинске.
Собственник киевского хруща не заставляет менять место жительства жителя Задрыпинска.
И пока столица государства - это Киев, переехать в него будет хотеть, по разным социально-несправедливым причинам пол страны.
В основе проблемы высокой стоимости недвижимости в Киеве и городах миллионниках Украины связана не только со стоимостью ее строительства, а с социальными факторами.
Пример. Молодым медикам после обучения за госсчет дают: 1. Подьемные. 2. Жилье (сразу не свое но даю) 3. Главное - РАБОТУ!!!
Но почему-то люди платят деньги для того чтобы не поднимать захолустье, а сидеть без работы в сьемной квартире (с общаги выгнали после окончания вуза) но в крупном городе.
Я надеюсь Вы понимаете почему...
-
Первый
-
-
- Подякував: 235 раз.
- Подякували: 2383 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 19 лип, 2011 18:59
potter написав:ваши слова о том что, покупка жилья доступна только для избранных, кто смог заработать или украсть, звучат как приговор для этой страны
Увы, но это "реалії сьогодення". Вы не хуже меня понимаете, что зарабатывая даже 4000 в мес. (что в 1,5 выше чем средняя з/п в Украине) на квартиру за 35000$ придется копить 6 лет. Но это если денег вообще не тратить. А все потому, что рынок ориентирован на тех, кто смог украсть/ухватить либо готов влезть в долги лет на 20.
-
Посторонний
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 19 лип, 2011 19:00
Serg-ik написав: budivelnik написав:Зверніть увагу , Ви пробуєте осудити людей за те що вони на Ваш погляд задорого цінять свою власність . А Вас не дивує що Ви точно так само пробуєте зависити те що у Вас є Вашого , а саме вартість Вашої робочої години . Чому Ви вважаєте , що тих 400-500 робочих годин які кожен з сьогоднішніх власників житла виклав працюючи за свій квадратний метр , повинні трансформуватись в 100-200 Ваших робочих годин ? Ви вважаєте що настільки фахові і розумні і можете створити більше матеріальних цінностей ніж створили сьогоднішні власники житла ? Так чому тоді ті хто мають житло сьогодні - будували в 2-3 рази більше ніж будуєте сьогодні Ви і Ваші однодумці ? Чому сьогодні величина ВВП у фізичних обємах становить всього 70-80% від величини ВВП 1970-1990 років ? Поки не зрозумієте , що жодні викрики про загальну справедливість не зроблять Вас ситими , до того часу , ситими так і не станете. І я вважаю що житло повинно бути доступно усім , але при цьому , ми живемо не при комунізмі ( від кожного по здібностям - кожному по потребам ), а при капіталізмі , а ця суспільна формація заставляє працювати , тому : 1 Хто не може заробити сам - живе в житлі яке отримав у спадок , бажано звичайно щоб це було більше ніж 8 м2 на особу. 2 Якщо людина не витримує конкуренції за робочі місця ( а Київ це висока конкуренція ) , вона може спокійно переміститись туди де можна перетворити її 8 м2 Київських на 50 м2 ( а це 80% території України ) . Аргументація що що я там буду робити - не витримує ніякої критики , бо в Києві ще важче 3 Що таке працівники будівельних спеціальностей не можуть купити квартиру ? Так середньостатистичний будівельник - не може купити житло в сегменті 0,5% - найдорожчого в Україні . Що тут дивного ? При цьому працюючи в Києві вже в сегменті 20% найдорожчого (600-800 доларів за квадрат ) , на протязі 10 років людина в стані відкласти на 20 м2 , тобто разом з наприклад дружиною купити 1 -кімнатну квартиру з нуля. 4 Те що батьки декого з тут присутніх років з 10-20 тому , викрикували так само як і 90% сьогодні - і привело до того , що сьогоднішнім крикунам потрібно напружуватись не тільки за себе , а ще й за тата з мамою . При чому тут будівельники ?
Очень не хотелось вступать в дискуссию с Будей, но придётся. На такую ересь надо ответить По вашему выходит, что если кто-то не хочет задёшево расстаться со своим хрущём, то и телевизор берёзка 1985 года выпуска (Со знаком "Госприёмка"!!!)должен стоить сейчас около 10 500 -11 000 гнр. Люди ж трудились, полгода на него зарабатывали в те времена.
А може це у Вас єресь , а в мене розуміння реальних процесів. ? Можете уявити на хвилинку , що наприклад людство не знайшло транзистора і всі телевізори сьогодні випускаються натехнологіях і з енергозатратами по яким випускались берізки  Яка б на них була ціна сьогодні ? А тепер назвіть мені технологію яка кардинально змінила будівництво в порівняння з 1913 -1952 Я знаю тільки одну - пінопласт , який позволив масово будувати будинки з стінами тоншими метра . Моноліно-каркасне це не новизна , ця технологія тягнеться з пірамід Єгипту. Тому на сьогодні будувати дорожче ніж це було в 1980 році. Если в этой стране процентов 25 людей не могут заработать, значит что-то не так со страной, а не с людьми.
Філософське запитання . Людовик-сонце казав Держава це я . Я кажу Держава складається з людей , так що у Ваших силах змінивши себе на 1/45000000 змінити державу. Если кто-то из сегодняшних собственников новостроев отдал 400-500 часов работы за квадрат жилья, то кто ему доктор? Кто ему доктор, что он брал всё в кредит,да еще и в валюте, да на 20 лет, по цене, завышенной в 2-3 раза?
Ви головне не переживайте за тих кому давали кредити по 50000 доларів , такі кредити бомжам і середньостатистичним - не видавали. Ці люди якось самі без Ваших порад розберуться. До речі станом на серпень 2008 іпотечних кредитів було на 20 млрд доларів , а станом на сьогодні - на 10 млрд доларів. Як бачите горе іпотечники напевно не знають що у Вас криза і так потихеньку по 0,5 млрд доларів в місяць вже на протязі 2,5 років щомісчно гасять . З іншого боку Ви направо і наліво розкидаєтесь звинуваченнями в завищеній ціні які виставляють власники хрущовок. Ви що серьозно вірите що основна маса продавців хрущовок це старенькі дідусі і бабусі які прожили в них по 30-50 років ? Чи не спадало Вам на думку що 80% продавців хрущовок це молоді ( відносно ) люди які мають Вашу освіту і Вашу кваліфікацію і які отримали ці хрущовки в спадок ? Тобто продавцями хрущовок є такі самі як і Ви з однією тільки відмінність Їх родичі їм вже щось залишили , а Ваші Вам - ні . Насчёт конкуренции по работе в Киеве-Вы не правы. Специалистов мало, есть много тех, кто хочет з/п побольше, потому что у него кредит, съёмная квартира, детей кормить надо. Говорю так потом, что сам провёл пару сотен собеседований, знаю как на другие специальности подбирались кадры. Много ленивых киевлян. Потому рабочие места занимают иногородние.
А яким боком ціна на нерухомість стосується наявності якоїсь частки лінивих ? Работая 10 лет в этой стране невозможно было отложить на жильё, потому как 300 баксов на квадрат жилья, отложенные в 2000 году, через пару лет превратились в 0,5 метров. Или Вы знаете способ как купить 1 квадратный метр жилья, чтоб деньги не обесценивались?
Заднім розумом знаю Купуєте пограмно золото . З 2001 по 2008 - Ви б програли , зате з 2009 вже б почали вигравати. А при том строители, что лень им строить, а уж если и построили, то рентабельность-100%. Мой отец на стройке работал, 4 недели надо было, чтоб бригада смонтировала дом на 144квартиры : 9 этажей, 4 подъезда. Я в этом доме живу. Полгода от котлована до вселения. Сейчас технологии сложнее, этажность -выше. Понимаю. Но это не оправдание для того, чтоб строить 4-6 лет.
Таке нескромне запитання А самі чому не по стопам батька пішли , а молодий-здоровий і штанці на співбесідах протираєте . Запитали б батька як він за 4 тижні монтував і сьогодні б повторили . Ціни б такому фахівцю не було . А так сидете один з тисяч , роботу робите , яку в той час коли Ваш батько монтував , люба комсомолочка з восьми класами освіти-виконувала. Среднестатистический строитель не может вообще никакого жилья купить, потому что он на него не зарабатывает!!!
Середньостатистичний мешканець ( будівельник ) - може . Той хто отримуючи в Києві 3000 - вважає що він середньостатистичний працівник - не може . Ну і що ?
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2990 раз.
-
-
Профіль
-
-
1