Налогообложение физ. лица после продажи акций

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 4243444546 ... 85>
Повідомлення Додано: П'ят 03 лют, 2012 13:04

geras написав:...это fifo, ...
minemax

Подякував: 701 раз.
Подякували: 675 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 03 лют, 2012 22:26

geras написав:Если акции покупались по разным ценам, часть продавалась, а часть осталась. Как посчитать всё-таки себестоимость правильно? В прошлом году считал как среднюю стоимость покупки за год. Но должно же где-то точно быть написано - это fifo, или средняя стоимость, или как-то ещё.

Использовать надо ФИФО, но в инструкции к декларации сказано что нужно считать по каждой отдельной бумаги доход за весь год и расходы. То есть, просуммировать все покупки,например АЛМК за год - это расходы, просуммировать все продажи - это доход. Вписываем эти 2 числа в декларацию, а разница между ними будет прибыль. И так по эмитенту. Я так понял в прошлом году это было не обязательно.
Kotyk

Подякував: 11 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 11:21

Kotyk написав:
  KVK написав:
  minemax написав:Ну, фоп на общей системе -- вещь довольно уникальная. Так что вряд ли вам тут кто чего подскажет. :)

вы заблуждаетесь, но дискутировать не буду.
Для себя спорные моменты выяснил, кому будет нужно спрашивайте, если смогу подскажу.

Если выяснили то подскажите проблему с подачей декларации как фоп и физик. Тоже есть такая проблема.
И еще один вопрос в декларации додаток 4 я так понял надо по каждой акции(фючерсу) отдельно расписывать доходы/расходы и прибыль/убыток. Значить не выйдет считать упрощено прибыль по всему портфелю, как недавно обсуждалось здесь (Камикадзе, San писали). Но в додатку 4 реально только 7 строк, туда явно все не впишу.

Добрый день, сдать декларацию нужно до 9 февраля, если брокер выписку и отчет не прислал, попробуйте получить от него хотя бы отчет по электронке, на основании отчета заполните декларацию и сдать с копиями.Я уже писал, что законом не предусмотрено сдавать с декларацией какие либо документы, это так сказать наша добрая воля, по закону вы просто должны иметь документы на основании которых заполняли декларацию на момент проверки.Не принять декларацию не имеют права.да, с 6 августа биржа выписок не предоставляет так что не удивляйтесь, если выписка будет с 1 января по 5 августа.
документом подтверждающим расходы после 6 августа служит звит брокера.
Додаток 4 есть в электронном виде на сайте дпа (он там одним файлом с декларацией)
в нем можно добавить строки как в обычном эксель документе.
некоторые брокеры предоставляют выписки для клиента в которых уже есть разбивка по эмитентам и подбит результат по каждой бумаге, спросите у своего брокера, с такой табличкой легче считать
Востаннє редагувалось KVK в Нед 05 лют, 2012 12:03, всього редагувалось 1 раз.
KVK

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 11:27

proffi_com
спасибо уже посмотрел, теоретически заполнять нужно всем, даже не предпринимателям, и даже тем кто не торгует акциями, :D :D :D
но фактически ответственности за незаполнение этой книженции нет поэтому даже сама налоговая смотрит на это сквозь пальцы.Регистрации в гни она не подлежит, так что если что можно и задним числом будет нарисовать.
(Другой вопрос чтобы не пропустить тот момент когда тихонечко примут какой нибудь закон
вводящий ответственность за незаполнение.)
Так что пока это дело добровольное.По красоте можно заполнять, чтоб совсем уж не придрались.

ссылка на методику http://www.fin.org.ua/news/937487
KVK

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 12:12

Есть вопрос по методике, кто может объяснить, что имел ввиду автор?
2.6. Якщо в результаті розрахунку інвестиційного прибутку від операцій з цінними паперами чи деривативами виникає від’ємне значення, воно вважається інвестиційним збитком.
Якщо за результатами звітного податкового року об’єкт оподаткування має від’ємне значення (отриманий інвестиційний збиток), його сума не враховується податковим агентом, а за результатами річного декларування може бути перенесена платником податку у зменшення інвестиційного прибутку, отриманого від операцій з інвестиційними активами.

по поводу 30 дней все нормально - касается это только сделок вне биржи:
2.9. У разі якщо протягом 30 календарних днів до дня продажу інвестиційного активу, а також протягом наступних 30 календарних днів з дня такого продажу платник податку придбаває ідентичні інвестиційні активи, то:
інвестиційний збиток, що виник внаслідок такого продажу, не враховується під час визначення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами;
вартість придбаного інвестиційного активу для цілей оподаткування визначається за ціною його придбання, але не нижче, ніж ціна проданого інвестиційного активу.
2.10. Положення пунктів 2.7 – 2.9 цього розділу не застосовуються щодо придбання або продажу цінних паперів та деривативів, що здійснюються на фондовій біржі,

прибыль от продажи акций полученных в обмен на приватизационные сертификаты тоже не облагается налогом.
KVK

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 13:17

Что я не понял :
1.в методике я не нашел указания что инвест результат нужно считать по методу ФИФО.
2. как будет решаться ситуация когда в 2011 году плательщик получил убыток а в 2012 получил прибыль не превышающую убыток прошлого года и внутри года выводит деньги от брокера.Будет ли брокер снимать налог а если нет, на каком основании он не будет удерживать налог(юридически)
Сан если знаешь прокомментируй.

Что можно ставить в затраты:
2.13. Витрати на придбання інвестиційного активу включають документально підтверджені первинними документами суми компенсації вартості інвестиційного активу (у тому числі витрати, понесені шляхом обміну на інший інвестиційний актив) та інші витрати з урахуванням норм цієї Методики.
Документальним підтвердженням (первинним документом) доходів та витрат за операціями з інвестиційними активами, укладеними в електронній формі на фондовій біржі для платника податку, є звіт торговця цінними паперами (брокера), який формується на базі біржового звіту та договору.
3.11. Доходи за операціями з цінними паперами зменшуються на суму додаткових фактично сплачених витрат, що відповідно до законодавства здійснюються у зв’язку з отриманням такого доходу, а саме:
винагорода (комісія) торговцю цінними паперами;
біржовий збір відповідно до тарифів, затверджених фондовою біржею;
вартість депозитарних послуг та/або послуг реєстроутримувача, затверджених відповідно депозитарною установою або реєстроутримувачем (уся сума таких витрат, здійснених у розрахунковому періоді);
вартість банківських послуг, сплачених у зв’язку із здійсненням операцій з цінними паперами, за тарифами, затвердженими банківською установою (уся сума таких витрат, здійснених у розрахунковому періоді).

по шортам вроде бы тоже все понятно, хотя формулировка тупит(или я туплю?), как определить фин результат в момент продажи если, если продажа была первой?:
3.12. Фінансовий результат від операцій з купівлі (продажу) цінних паперів із зобов’язанням їх зворотного продажу (купівлі) визначається в момент їх продажу у загальному порядку, встановленому цією Методикою.
Від’ємний фінансовий результат від операцій, зазначених у цьому пункті, враховується при розрахунку інвестиційного прибутку від операцій з цінними паперами з урахуванням цієї Методики.
KVK

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 19:34

бланки декларации и додатков по ссылке,
4й додаток (для инвест прибыли) с "увеличенной рядностью" http://www.fayloobmennik.net/1507516
блин, чем дальше в лес тем толще партизаны
в 2010 году маржиналкой не пользовался и вопросов у меня не возникало,
сейчас смотрю на отчет брокера и вижу что репо стоит в отчете, получается накручиваются обороты, и по логике сделки репо тоже нужно показывать в сумме доходов и расходов?
пипец
а если бы правило тридцати дней распространялось и на биржевые сделки это было б феерично- продажи репо с минусом нельзя было бы ставить на затраты :D :D :D
Востаннє редагувалось KVK в Сер 08 лют, 2012 01:44, всього редагувалось 1 раз.
KVK

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 21:24

KVK
На рахунок здачі декларації за 2011 р. є ще деякі нюанси:
1) чи враховувати комісії брокера, зберігача та інші. Тепер вони вже враховуються, но в декларації в додатку 4, ці витрати хіба що добавляти до суми витрати на купівлю акцій конкретного емітента, так як окремої статті там немає.
2) пункт 170.2.8 а) , про не включення до загального річного доходу, доходу, що не перевищує 1,4* прожитк. мінімум. Раніше ця норма застосовувалась до прибутку, тобто якщо прибуток менший за підсумками року умовно 1400 грн., то декларацію не подавали. Тепер я так розумію це не прибуток, а дохід повинен бути менший 1400 грн. (тобто це хто практично взагалі не продавав нічого). Но тут ще друге питання: якщо по окремому емітенту за підсумками року, або по окремій угоді дохід менший цих 1400 грн., я можу його не включати? Хоча це практично мінімальний от на продажу.
3) по РЕПО операціях рахувати прибуток потрібно.
4) Про метод ФІФО вказано в новій методиці п. 3.3
Kotyk

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 21:50

Kotyk написав:KVK
На рахунок здачі декларації за 2011 р. є ще деякі нюанси:
1) чи враховувати комісії брокера, зберігача та інші. Тепер вони вже враховуються, но в декларації в додатку 4, ці витрати хіба що добавляти до суми витрати на купівлю акцій конкретного емітента, так як окремої статті там немає.
2) пункт 170.2.8 а) , про не включення до загального річного доходу, доходу, що не перевищує 1,4* прожитк. мінімум. Раніше ця норма застосовувалась до прибутку, тобто якщо прибуток менший за підсумками року умовно 1400 грн., то декларацію не подавали. Тепер я так розумію це не прибуток, а дохід повинен бути менший 1400 грн. (тобто це хто практично взагалі не продавав нічого). Но тут ще друге питання: якщо по окремому емітенту за підсумками року, або по окремій угоді дохід менший цих 1400 грн., я можу його не включати? Хоча це практично мінімальний от на продажу.
3) по РЕПО операціях рахувати прибуток потрібно.
4) Про метод ФІФО вказано в новій методиці п. 3.3

Дякую, п.3.3 прогавив,
комісію брокера, та зберігача включаю до витрат на купівлю цп окремо по кожному емітенту, (брокер прислав файл у якому є розбивка по доходам/витратам та фін результату по кожному ємітенту окремо)
якщо прибуток по репо рахуємо то і збитки по репо (витрати на репування також враховуються?)
у звіті брокера звичайна купівля/продаж і репо все у одній таблиці, обороти виходять величезні за рахунок того що репо кожен день іде продаж і купівля.
а не показати їх в деклараціі - може бути кваліфіковано як зменшення бази...
наче так
про п.2.12 а здається вони переплутали терміни дохід та прибуток
KVK

Повідомлення Додано: Нед 05 лют, 2012 22:42

KVK
Думаю, що РЕПО вони будуть трактувати як звичайні 2 договори купівлі продажу. Думаю це стосується якраз РЕПО угод:
3.12. Фінансовий результат від операцій з купівлі (продажу) цінних паперів із зобов’язанням їх зворотного продажу (купівлі) визначається в момент їх продажу у загальному порядку, встановленому цією Методикою.
Від’ємний фінансовий результат від операцій, зазначених у цьому пункті, враховується при розрахунку інвестиційного прибутку від операцій з цінними паперами з урахуванням цієї Методики.

Питання по п 2.12 дуже важливе, деякі брокери вважають, що це про прибуток. Але помилка чи ні невідомо, і головне, що Методика затверджена. Тому думаю треба виходити з того, що це дохід.
Kotyk

Профіль

#<1 ... 4243444546 ... 85>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор