дядя Ваня написав:квестор дивлюсь останнім часом ціна на ферум різко покотилася вниз, причому ціни вже суттєво нижчі ніж в цьому ж періоді минулого року. як вважаєте, цей факт становить значну небезпеку для курсу нашого тугрика? чи враховувалися у Ваших прогнозах по курсу грн. такі коливання цін на "залізо"? Дякую.
Я НЕ очікував і НЕ очікую сприятливої кон"юктури для ГМК в першій половині поточного року..."ну і нехай"...
нагадаю , що на мою думку курсові РИЗИКИ фундаментально формуються :
1) Рахунком поточних операцій платіжного балансу .( В ЦІЛОМУ!!!!!!!!!!!!!!) 2) Емісійною активністю центробанку. ( В ЦІЛОМУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
квестор вибачайте якщо задаю не дуже розумні питання, невеликий док у цій сфері, але так як мені здається, то п.1 формується в тому числі і за рахунок об"єму та ціни експортованих товарів. відповідно, зменшення кількості проданого товару та його ціни будуть спричиняти дефіцит платіжного балансу, а це вже буде впливати і на курс, чи не так?
пора НБУ принять грандиозное историческое решение " ОБ депозитных деликатесностях для депозитных гурманов"... этот вопрос очень животрепещющий и самое главное самый актуальный.... жителям Простоквашино хотелось услышать мнения по этому приаритету от представителей НБУ и конечно от УВАЖАЕМОГО КВЕСТОРА заранее спасибо
дядя Ваня написав:квестор вибачайте якщо задаю не дуже розумні питання, невеликий док у цій сфері, але так як мені здається, то п.1 формується в тому числі і за рахунок об"єму та ціни експортованих товарів. відповідно, зменшення кількості проданого товару та його ціни будуть спричиняти дефіцит платіжного балансу, а це вже буде впливати і на курс, чи не так?
Так. Якщо інші важливі складові ПОТОЧНОГО рахунку платіжного балансу будуть НЕзмінні... питання об"ємів Ви теж доречно, наразі, згадали...
Щоб завершити ( чесно зізнаюсь, нудну для мене..бо розруха не в "курсах" а у відсутності ІКЕБАНИ)) дискусію нагадаю, що "Прогнозі погоди" передбачено ЗРОСТАННЯ дефіциту поточного рахунку ..в межах 10%...на мою думку ..це формує значні але не критичні курсові ризики для гривні...
ПС. Мене дивує одне...я тут три роки розпинаюсь...що не в курсах щастя, бо ніхто НАПЕВНЕ НЕ ЗНАЄ, що буде завтра...але ..але...людей цікавить лише курс гривні до долара США... а МВФ мріє про гнучкий курс для України...наївний
Хоча ... він не новий !! Це продовження "списків" котрі "економічною правдою" малювались ! Ну, у них був певний погрес..в цілому, звісно....але це було раніше, бо у "свіжому" центральна і нижня частина ...мені ріже очі....
ПС. Тішить, що правило квестора №1 ... набуває популярності....
Клавдий Шифер написав:Достоуважаемый квестор, меня почему-то здорово обеспокоила вот эта новость: http://news.finance.ua/ru/~/1/2012/02/06/268482 Я понимаю, что в наше время все хотят занять деньги у МВФ, но сумма мне показалась просто умопомрачительной. Неужели проблемы в экономике такого же масштаба? Несколько вопросов: 1. Каков реальный масштаб проблем у соседей? 2. Может ли возможный негатив ударить по нам? 3. Нужно ли бояться украинского ОТР? Заранее спасибо за анализ! Буду рад, если мои опасения преувеличены.
1) Значний ..але не критичний. Основна проблєма- значні борги і складнощі з їх рефінансуванням. Все ускладнюється спалахом пасіонарності нащадків диких угрів...їх енергійний і різкуватий хан..пардон, зараз вождь зветься прем"єр-міністром, має ностальгію за давніми часами ..коли їх боялась вся Європа...
Думаю, що як і Оттон Великий колись, так і Меркель зараз..будуть жорстко і показово "цивілізовувати" нащадків диких угрів...бо не в зоні євро, тому ..їм не пощастить як грекам чи іншим "колєгам".... ніхто панькатись НЕ буде. Не виключаю....погіршення фінансової ситуації в Угорщині.
2)Мінімально. Проблєматика локальна. Найбільше постраждає Закарпаття...
3)Ні...такий горошок кумедний..і зовсім не страшний..НАРАЗІ..
Большое спасибо, квестор! Значит уже не буду нервничать, а лучше присмотрюсь и постараюсь извлечь уроки.
квестор написав:Щоб завершити ( чесно зізнаюсь, нудну для мене..бо розруха не в "курсах" а у відсутності ІКЕБАНИ)) дискусію нагадаю, що "Прогнозі погоди" передбачено ЗРОСТАННЯ дефіциту поточного рахунку ..в межах 10%...на мою думку ..це формує значні але не критичні курсові ризики для гривні...
в прошлом году вы говорили после 6% с гривны геть однозначна или опять шо то путаю
Плюшкин написав:пора НБУ принять грандиозное историческое решение " ОБ депозитных деликатесностях для депозитных гурманов"... этот вопрос очень животрепещющий и самое главное самый актуальный.... жителям Простоквашино хотелось услышать мнения по этому приаритету от представителей НБУ и конечно от УВАЖАЕМОГО КВЕСТОРА заранее спасибо