Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 571572573574575 ... 2633>
Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 13:19

"Русские" наступают:

Русские банкиры оккупируют Украину
Их банкам уже принадлежит почти 15,5% активов украинской банковской системы
Российский капитал уверенно входит в Украину, представляя интересы «северного соседа». Поэтому российские банки стремительно развиваются. При этом они не отказываются от традиционных видов розничного банковского бизнеса — ипотечных, потребительских и автокредитов. «Минфин» попытался выяснить, к чему может привести стремительная экспансия российских банков в Украину.

Полный текст - см. здесь:
http://minfin.com.ua/2012/02/13/540219/
Востаннє редагувалось Mozart в Пон 13 лют, 2012 15:21, всього редагувалось 2 разів.
Mozart

Подякував: 479 раз.
Подякували: 561 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 14:15

incass написав:квестор Ви писали: Щодо валютних облігацій для населення..
Якщо сей інструмент дійсно з"явиться і він буде мати ЦІКАВУ дохідність...можна буде розглянути...як потенційну гілочку ІКЕБАНИ на додачу до валютних депозитів....хоча...я НЕ ВПЕВНЕНИЙ у тому, що цей актив має вищий рейтинг надійності ніж депо у "пристойних" банках, бо валютна ліквідність нашої рідної держави НЕ є кращою ніщ платіжоспроможність багатьох пристойних банок... :wink:
ПС.Підтверджую інформацію, що облігації купляти , це не депо відкривати..в сенсі витрат часу..нервів..та навіть трішки грошей. Себто ..поживемо...побачимо.. :wink:

Напрям валютних облігацій мені здається дуже перспективним як для ікебани, так і для стійкості фінансової системи країни, як такої. Але є проблема, яку НБУ має вирішити, якщо звісно реально сподівається на інвестиції від населення. Справа в тім, що на даний час процентний дохід по депозитам не оподатковується, а дохід по цінним паперам, в тому числі і по облігаціям, автоматично попадає під 15% податок з доходів фізичних осіб. Я думаю, що без поправок до Податкового Кодексу в частині звільнення доходів населення від валютних облігацій від оподаткування, справа з місця не зрушиться, а якщо зрушиться, то дуже-дуже повільно. 8)

Згідно чинного Податкового кодексу:

1) ПРОЦЕНТНИЙ дохід за держоблігаціями НЕ підлягає оподаткуванню ПДФО.

2) Підлягає оподаткуванню ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ДОХІД у вигляді позитивної різниці ціни продажу і купівлі. З метою стимулювання шпекулятивної уваги роздрібних покупців розробляються зміни до податкового кодексу котрі звільнять від оподаткуваня інвестдохід від операцій з держоблігаціями.

Себто ...проблєма в іншому..

1) Традиційно низькій довірі обраного сегменту ринку ( населення) до позичальника ( держави). Нагадаю, що в новітній історії державотворення
у наших диких і прекрасних степах було вже ДВІ спроби залучити населення
до фінансування державних боргів, обидві спроби важко назвати вдалими і
не лише через привязку до гривні.

2) Низькій реальній дохідності ліквідності. Вважаю,що валютна ліквідність рідної
держави є НИЖЧОЮ ніж аналогічний показник у пристойних банкАХ. Себто,
особисто я, буду вимагати більшої дохідності валютних облігацій ніж
валютних депо пристойних банок...щоб роглядати їх як ще одну
"процентну" гілочку ІКЕБАНИ... :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 14:32

Депозиты ограничат капиталом

Банки вскоре начнут рассчитывать новый коэффициент соотношения регулятивного капитала к обязательствам - Н3-1. "Он определяет достаточность собственных средств банка для выполнения обязательств перед вкладчиками и кредиторами", - говорится в постановлении Национального банка N479. При расчете обязательств будут учтены средства клиентов, других банков и НБУ; бюджета и внебюджетных фондов; кредиторская задолженность; кредиты международных и других финансовых организаций; ценные бумаги собственного долга и производные финансовые обязательства; субординированный долг; обязательства по кредитованию и по гарантиям, а также требования по андеррайтингу ценных бумаг.
В НБУ отмечают, что банки должны привести норматив Н3-1 к значению не менее 10% от регулятивного капитала до 1 января 2013 года, после чего к нарушителям будут применяться санкции. При этом регулятор позволил до 1 июля текущего года учитывать в капитале оплаченные, но не зарегистрированные взносы в уставный капитал. С этого же времени начнут действовать новые подходы к расчету норматива краткосрочной ликвидности (Н6) - активы банка с конечным сроком погашения до одного года будут уменьшаться на сумму сформированных под них резервов.
С 1 апреля будут изменены база расчета нормативов инвестирования в ценные бумаги отдельного учреждения (Н11; не больше 15%) и норматив общей суммы инвестирования (Н12; до 60%) - с регулятивного на уставный капитал. Это позволит "ограничить инвестиционный риск, связанный с осуществлением банками инвестиций и операций с ценными бумагами". При этом банкам будет запрещено выплачивать дивиденды или распределять капитал в любой форме, если такой шаг приведет к нарушению норматива адекватности регулятивного капитала.
Банкиры говорят, что новым нормативом Нацбанк препятствует развитию схем по выводу капитала. "Кто-то нашел схему не включать ресурсы в расчет соотношения активов к капиталу (Н3), поэтому, видно, и ввели этот почти дублирующий коэффициент",- считает советник председателя правления Кредобанка Руслан Гриценко. "Это притормозит активные операции широкого спектра и заставит банки перераспределить свободные ресурсы в сторону реального кредитования, а не других операций",- добавляет член правления Проминвестбанка Владислав Кравец.
По словам экспертов, НБУ пытается перекрыть возможности вывода капитала из банков на фоне активного привлечения ими депозитов населения. "Сейчас большие проблемы с возможностью привлечь пассивы внутри страны, а внешние рынки закрыты, поэтому такая мера своевременна",- полагает Кравец. Впрочем, ограничения НБУ могут лишить иностранные банки возможности финансово поддерживать свои убыточные украинские "дочки". "По предварительным расчетам, этим нормативом будут ограничены линии поддержки нескольких иностранных банков, потому что они будут превышать установленный норматив Н3-1",- поясняет Гриценко.

Цікаво - це добре чи не дуже, або ні як не вплине на надійність, конкурентність, % і т.п. Тобто виходячи с коментарів - наче добре, проте думаю можуть бути підводні камні.. Дякую за пояснення.. якщо такі будуть від шановних фахівців та тих хто більш в "курсі справи"..
bossman

Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 17:54

квестор Дякую за змістовний коментарій. Мені здалося, що процентна дохідність валютних державних облігацій - 9,5%- вже переважає прибутковість доларових депозитів "пристойних" банок. Хіба не так? А крім того, гарантії банківських депозитів лімітовані сумою 150000 грн ФГВ, а на державні борги ліміт не існує. 150000 грн на сьогодні відпоавідає 18750 доларів. У випадку девальвації ця сума автоматично зменшиться у валюті, залишившись на тому ж показнику у гривні. При вкладі у валютні облігації цей фактор відпадає. Хоча хто зна.. :shock:
incass

Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 18:37

Nav777 написав:Плюшкин
Новость с более чем 3-х дневной бородой... 8)

...главное быть предупреждаемым пускай с небольшим опозданием..чем вообще не предупрежденным..
в наше время все новые и новые ухищрения изобретают...ток что осторожнось и осведомленность лишняя не помешает :P
Плюшкин

Подякував: 36 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 20:17

serg69m написав:
Плюшкин написав:пс
скажу секрет...уже два года ..как ушел в гривну ...но всегда под рукой валютные столбы :P

о! большое спасибо за понятный и ПРОСТОЙ ответ. ;)
мнения и решения совпали!

аналогично(адреналина полные штаны :oops: )
хуторянка

Подякував: 20 раз.
Подякували: 132 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 21:00

incass написав:квестор Дякую за змістовний коментарій. Мені здалося, що процентна дохідність валютних державних облігацій - 9,5%- вже переважає прибутковість доларових депозитів "пристойних" банок. Хіба не так? А крім того, гарантії банківських депозитів лімітовані сумою 150000 грн ФГВ, а на державні борги ліміт не існує. 150000 грн на сьогодні відпоавідає 18750 доларів. У випадку девальвації ця сума автоматично зменшиться у валюті, залишившись на тому ж показнику у гривні. При вкладі у валютні облігації цей фактор відпадає. Хоча хто зна.. :shock:

1) Ну, тут вже давали посилання на практичний досвід..я продублюю, бо він схожий на правду, в тому числі стосовно РЕАЛЬНОЇ прибутковості ( не плутути з номінальною під час розміщень серед первинних дилерів)...Отже ...http://minfin.com.ua/blogs/okhrimenko/21520/
Себто, ОВДП-не роздрібний продукт..тому, в існуючій формі -малопривабливий.

2) При оцінці власних ризиків факт існування "фонду гарантування вкладів" майже не враховую, бо мені мій організм і його нерви дорожчі за гроші...тому, звиняйте... :wink:

ПС. До речі, нагадаю, що на мою думку котра викладена в пості "ІКЕБАНА"..ПРОЦЕНТНІ ( або -боргові) ДОХІДНІ АКТИВИ мають сезонність ....в залежності від пори року( економічної)...в сезоні ВЕСНА-ЛІТО мають прєобладати..."мажорні" валютні тони....гривня, євро, рубль, фунт....навіщо ховатись під "зелений зонтик" коли ....весна прийде !!!! доведено "ВВ" !!! Прошу заспівати і переконатись.... :wink:

Я піду до річеньки
Стрічати зірочки,
Зазирать як падають,
Ловити їх жменями.
Наберу у пазуху
Оцих бризок-вогників
Затанцюю радісний,
Зрадію до смерті.

Подивлюсь на райдугу,
Злечу по-під хмарами,
Передам по радіо:
"Прощай, рідна Батьківщино".

Весна, весна, весна прийде,
Весна, весна, весна вгамує.
Весна, весна, весна, весна.

Я біду не вижену,
Сама з мене вискочить,
Побіжим, покотимся,
Заведемо бесіду.
Наберусь хороброщів,
Спитаю у горя:
"Чи мене не викине
Упасти у море?"

Забіжу до Зіночки,
Хильнемо по чарочці,
Поведуся лагідно,
Поділюся жалощами.

Бу-бу-буй, бу-бу-бу-бу-бу-буй.

Всесвіту пронизливий,
Відкрий правди трішечки:
"Чи мене не вистачить
Загинути по весні?"

Весна, весна, весна - на дворі красна.
Весна, весна, весна - гуй.

ППС. Ще трохи свіжих новин по темі...http://investfunds.ua/news/naselenie-pustyat-na-rynok-jekonomicheskie-izvestiya-92951/...суєтяться... :wink:
Востаннє редагувалось квестор в Пон 13 лют, 2012 23:28, всього редагувалось 1 раз.
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 22:43

про всякие огнеопасности..в том числе и банковские

квестор написав:
  incass написав:квестор Дякую за змістовний коментарій. Мені здалося, що процентна дохідність валютних державних облігацій - 9,5%- вже переважає прибутковість доларових депозитів "пристойних" банок. Хіба не так? А крім того, гарантії банківських депозитів лімітовані сумою 150000 грн ФГВ, а на державні борги ліміт не існує. 150000 грн на сьогодні відпоавідає 18750 доларів. У випадку девальвації ця сума автоматично зменшиться у валюті, залишившись на тому ж показнику у гривні. При вкладі у валютні облігації цей фактор відпадає. Хоча хто зна.. :shock:

1) Ну, тут вже давали посилання на практичний досвід..я продублюю, бо він схожий на правду, в тому числі стосовно РЕАЛЬНОЇ прибутковості ( не плутути з номінальною під час розміщень серед первинних дилерів)...Отже ...http://minfin.com.ua/blogs/okhrimenko/21520/
Себто, ОВДП-не роздрібний продукт..тому, в існуючій формі -малопривабливий.

2) При оцінці власних ризиків факт існування "фонду гарантування вкладів" майже не враховую, бо мені мій організм і його нерви дорожчі за гроші...тому, звиняйте... :wink:

ПС. До речі, нагадаю, що на мою думку котра викладена в пості "ІКЕБАНА"..ПРОЦЕНТНІ ( або -боргові) ДОХІДНІ АКТИВИ мають сезонність ....в залежності від пори року( економічної)...в сезоні ВЕСНА-ЛІТО мають прєобладати..."мажорні" валютні тони....гривня, євро, рубль, фунт....навіщо ховатись під "зелений зонтик" коли ....весна прийде !!!! доведено "ВВ" !!! Прошу заспівати і переконатись.... :wink:

Я піду до річеньки
Стрічати зірочки,
Зазирать як падають,
Ловити їх жменями.
Наберу у пазуху
Оцих бризок-вогників
Затанцюю радісний,
Зрадію до смерті.

Подивлюсь на райдугу,
Злечу по-під хмарами,
Передам по радіо:
"Прощай, рідна Батьківщино".

Весна, весна, весна вгамує.

Я біду не вижену,
Сама з мене вискочить,
Побіжим, покотимся,
Заведемо бесіду.
Наберусь хороброщів,
Спитаю у горя:
"Чи мене не викине
Упасти у море?"

Забіжу до Зіночки,
Хильнемо по чарочці,
Поведуся лагідно,
Поділюся жалощами.

Всесвіту пронизливий,
Відкрий правди трішечки:
"Чи мене не вистачить
Загинути по весні?"

Весна, весна, весна - гуй.

весна-удачный период очередного переформатирования депозитного портфеля...
как всегда в принципе :idea: :P
Плюшкин

Подякував: 36 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 лют, 2012 23:48

квестор
Ув.Квестор,на своих полицях вы поставили Укргазбанк очень высоко.Можно узнать,неужели он уже вышел из реанимации?В чём его преимущество перед другими воскресшими госбанками,Киев например?Может у Вас есть информация,чем он зарабатывает в данный момент и как его текущая ликвидность?Он списал свою прибыль в резервы,это хорошо,как я понимаю,с этим связаны его рекордные убытки,или ещё с чем-то?Спасибо,Квестор за ваш труд.
Scotch

Подякував: 179 раз.
Подякували: 133 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 лют, 2012 00:22

Плюшкин Каким образом Вы предполагаете переформатировать депозитный портфель?
incass

#<1 ... 571572573574575 ... 2633>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє