Банк не платить % при достроковому розриві(або платить смішні 0.5% річних) Банк може розірвати договір та заборонити поповнення(чи ввести суперкоміс) Банк може змінити(на свою користь % по кредиту), а от депозитчик збільшити собі % - нє Банк може змінити % по картах-депозитках, ввекти коміс на зняття і т.д. І ЩЕ МАЛО, ТРЕБА ЗАБОРОНИТИ ДОСТРОКОВЕ ЗНЯТТЯ... пік-пік-пік, як роблять у тв...
chipmunk написав:Банк не платить % при достроковому розриві(або платить смішні 0.5% річних) Банк може розірвати договір та заборонити поповнення(чи ввести суперкоміс) Банк може змінити(на свою користь % по кредиту), а от депозитчик збільшити собі % - нє Банк може змінити % по картах-депозитках, ввекти коміс на зняття і т.д. І ЩЕ МАЛО, ТРЕБА ЗАБОРОНИТИ ДОСТРОКОВЕ ЗНЯТТЯ... пік-пік-пік, як роблять у тв...
А найголовніше, що така заборона абсолютно нічого не вирішить. Одно-дво-річні депозити перетворяться на одно-тримісячні та будуть забиратися після закінчення при потребі. Ця заборона не більше, ніж фіговий листок на інтимному місці.
Mirax написав:Одно-дво-річні депозити перетворяться на одно-тримісячні та будуть забиратися після закінчення при потребі. Ця заборона не більше, ніж фіговий листок на інтимному місці.
І це теж. До речі "депозитки" з'явились саме під час кризової заборони дострокового зняття - сам відкривав карту Хрещатика під 20% річних. А також вклад "Победа" від Альфи - де було прописано зняття на вимогу з мінімальними втратами. Ну й відомі влади "тиждень" з пролонгацією...
Настораживает не совсем прозрачная структура собственности: "Якщо вірити офіційному сайту НБУ, 100% акцій банку належать офшорній компанії PT PLATINUM PUBLIC LIMITED, що зареєстрована на Кіпрі. Більшість акцій цього холдингу контролює компанія Horizon Capital, а вкладниками цього фонду у свою чергу є інші інвестиційні фонди. Таким чином, встановити, хто є кінцевим власником фінустанови практично неможливо."
С другой стороны, якобы среди владельцев - Мировой банк, что не может не радовать. Также успокаивает высокомаржинальный бизнес (на потребкредитах).
Ну, "начальник банки" гарно себе хвалить,така у нього місія.
,думаю,наведена структура власності близька до реалій, бо "бренди" не дозволили б себе так просто "вішати"...
Себто, купка забугорних інвесторів-шпекулянтів( в основному) реалізовують венчурний проект під назвою- банка "Платинум"...реалізація проекту йде , в цілому, досить непогано...стратегічні помилки стартового періоду вдало компенсовані по "ходу п"єси"...
Стосовно " радостей і самозаспокоєння" ..кожному своє...
ПС. Офшорна логістика проходження інвестицій - не проблєма.
ППС. Взагалі, сю банку вже стільки разів тут роглядали... Щось з нею сталося ??? Знову будоражить уми високими депоставками???.. хоча... ця чорна вивіска мене теж лякає....
Востаннє редагувалось квестор в Нед 19 лют, 2012 21:35, всього редагувалось 3 разів.
incass написав:Mirax Я завжди підтримував і продовжую підтримувати ідею заборони дострокового повернення депозитних вкладів. Банку потрібен певний час для того щоб обернути гроші з прибутком і повернути вкладникові тіло депозиту і відсотки. При цьому банк має заробити щось для себе. Не хочеш віддавати свої гроші в розпорядження банкірів на певний термін - не клади на депозит! Все тут цілком зрозуміло, але наші люди як завжди намагаються всіх обхитрити - і проценти як при довгостроковому депозиті отримувати і в будь яку хвилину мати право забрати гроші з банку, тим самим поставивши його у скрутне становище. Тобто як кажуть і рибку зїсти і на ... сісти. З цією практикою потрібно закінчувати. Страшно гроші в банку тримати - тримай дома у матрасі та нікому не мороч голову! Від цього всім тільки спокійніше буде, а банківська система буде більш стійкою і впевненою у своїж діях.
Полностью Вас поддерживаю! Смешно читать рассуждения про то, что банк проценты пересчитает при долгосрочном разрыве, тем самым бесплатно воспользовавшись деньгами. Давайте, представим ситуацию. Банк выдал Вам кредит в гривне на квартиру под 20% годовых. И вот прошел год, вы исправно платили проценты, а потом банк, увидел, что гривне угрожает девальвация, и думает: "Э.. нет, так не пойдет. 20% в год мне мало. Сейчас валюта обесценится процентов на 50. Надо вернуть деньги и купить доллары". И говорит клиенту: "Слушай, давай верни мне все деньги, что я тебе выдал в кредит, а я тебе проценты все прощу". Как Вам такой сценарий, устраивает? Так почему же, когда Вы кредитуете банки своим депозитом, Вы сохраняете за собой право прийти и потребовать деньги назад, а вот у Банка такого права нет? Как-то однобоко многие мыслят, привыкли у нас люди к халяве. Хотите забрать, или не уверены в стабильности гривны - кладите на 1=3 мес., зачем класть на год. Я бы кстати, на месте Арбузова еще кое-что сделал. Обязал бы Фонд Гарантирования Вкладов возмещать только депозиты в гривне. У нас какая национальная валюта - гривна? Рассчитываемся мы гривной? Так почему же наш украинский ФГВФЛ должен давать гарантии на возврат депозитов в денежных знаках чужой страны? Парадокс. А то кредиты в долларах у нас запрещены, а депозиты в долларах - так, пожалуйста. Вопрос только в том, кто заплатит Вам за такое счастье в случае девальвации? Усидеть на двух стульях не получится.
DjPavel написав:И говорит клиенту: "Слушай, давай верни мне все деньги, что я тебе выдал в кредит, а я тебе проценты все прощу". Как Вам такой сценарий, устраивает?
як не помиляюсь, банк у такому випадку тупо збільшить %, такі пунктики є у кредоговорах;)) так шо аргумент некоректний...
DjPavel написав:Я бы кстати, на месте Арбузова еще кое-что сделал. Обязал бы Фонд Гарантирования Вкладов возмещать только депозиты в гривне. У нас какая национальная валюта - гривна? Рассчитываемся мы гривной? Так почему же наш украинский ФГВФЛ должен давать гарантии на возврат депозитов в денежных знаках чужой страны? Парадокс. А то кредиты в долларах у нас запрещены, а депозиты в долларах - так, пожалуйста. Вопрос только в том, кто заплатит Вам за такое счастье в случае девальвации? Усидеть на двух стульях не получится.
Очень правильное замечание, кстати. Надо будет помочь донести эту мысль до НБУ.
DjPavel написав:Я бы кстати, на месте Арбузова еще кое-что сделал. Обязал бы Фонд Гарантирования Вкладов возмещать только депозиты в гривне. У нас какая национальная валюта - гривна? Рассчитываемся мы гривной? Так почему же наш украинский ФГВФЛ должен давать гарантии на возврат депозитов в денежных знаках чужой страны? Парадокс.
не хай прям счас сделают - вместе посмотрим на результат... ещё "свежая мысль" регулярно всплывает - конвертировать валютные депо, делов то