Ще раз уточнюємо, що дані цифри належать до фінансового результату 2011 року. На нього вплинули резерви, сформовані банком за новими нормативними документами НБУ для хеджування (мінімізації) ризиків, пов’язаних з проблемною заборгованістю, частка якої у банку не перевищує 7,6% усього кредитного портфеля банку. За підсумками 2011 р., банк «Хрещатик» порівняно з попереднім роком скоротив збиток у 5,8 раза – на 31.12.11 його від’ємний фінансовий результат дорівнював 35,95 млн грн. Як зазначив голова Правління банку Дмитро Гриджук, від’ємний фінансовий результат став наслідком доформування наприкінці 2011 р. резервів за деякими кредитами у зв’язку зі зміною з 1 січня порядку обліку заставного майна. «Проте вже за підсумками цього року банк планує отримати операційний прибуток в розмірі 70 млн грн., чистий прибуток – 40 млн грн», ― зауважив банкір. У той же час практично всі основні показники банку засвідчили позитивну динаміку розвитку, що є свідченням правильності стратегії його розвитку і надійності. Так, чисті активи банку зросли в 2011 р. на 4,6%% і станом на 01.01.12 дорівнювали майже 7,392 млрд грн, кредитно-інвестиційний портфель – на 7,1% (до 5,135 млрд грн), кошти юридичних і фізичних осіб ― відповідно на 6,2% і 6% (станом на 01 січня п. р. також відповідно становлять 1,776 млрд грн і 3,06 млрд грн).
sheva-tennis А Ви часом банк не переплутали. Мені здається що Ви й самі не зрозуміли що написали. В Хрещатику 5 днів тому ставки вже понизили, і не до 20% а до 18,5% ( max ) тому не варто було реєструватись щоб запостити подібну нісенітницю.
Розмір відсоткових ставок визначається, насамперед, ринковим середовищем і необхідністю управління складовими ресурсної бази банку, а також враховує тенденції ринку. До кінця січня новорічні акції у більшості банків закінчилися, тому кредитно-фінансові установи повертаються до стандартних умов. Це, в першу чергу, стосується короткострокових депозитів (на 1-3 місяці), ставки по яких були підняті в кінці минулого року. Підвищені ставки можуть зберегтися у деяких депозитних програмах при виконанні певних умов - наприклад, при розміщенні депозиту на суму, починаючи з якої нараховуються підвищені відсотки.
Ще раз уточнюємо, що дані цифри належать до фінансового результату 2011 року. На нього вплинули резерви, сформовані банком за новими нормативними документами НБУ для хеджування (мінімізації) ризиків, пов’язаних з проблемною заборгованістю, частка якої у банку не перевищує 7,6% усього кредитного портфеля банку. За підсумками 2011 р., банк «Хрещатик» порівняно з попереднім роком скоротив збиток у 5,8 раза – на 31.12.11 його від’ємний фінансовий результат дорівнював 35,95 млн грн. Як зазначив голова Правління банку Дмитро Гриджук, від’ємний фінансовий результат став наслідком доформування наприкінці 2011 р. резервів за деякими кредитами у зв’язку зі зміною з 1 січня порядку обліку заставного майна. «Проте вже за підсумками цього року банк планує отримати операційний прибуток в розмірі 70 млн грн., чистий прибуток – 40 млн грн», ― зауважив банкір. У той же час практично всі основні показники банку засвідчили позитивну динаміку розвитку, що є свідченням правильності стратегії його розвитку і надійності. Так, чисті активи банку зросли в 2011 р. на 4,6%% і станом на 01.01.12 дорівнювали майже 7,392 млрд грн, кредитно-інвестиційний портфель – на 7,1% (до 5,135 млрд грн), кошти юридичних і фізичних осіб ― відповідно на 6,2% і 6% (станом на 01 січня п. р. також відповідно становлять 1,776 млрд грн і 3,06 млрд грн).
ВВГ Это обычная практика для банков. Все коммерческие банки обязаны создавать резервы. А размеры таких резервов на усмотрение самих банков. НБУ не регламентируется.
sheva-tennis Я вибачаюсь, але Ви таки були праві. Хрещатик дійсно з 13.03. знижує ставку по діючим вкладам Щедре Різдво з 23% до 20%. Невже мінімальний фінансовий виграш для банку важливіший за репутацію. Ось тепер думаю чи не забрати гроші на місяць раніше строку. Сумно, в мене Хрещатик був в ТОП 3.
angra написав:sheva-tennis Я вибачаюсь, але Ви таки були праві. Хрещатик дійсно з 13.03. знижує ставку по діючим вкладам Щедре Різдво з 23% до 20%. Невже мінімальний фінансовий виграш для банку важливіший за репутацію. Ось тепер думаю чи не забрати гроші на місяць раніше строку. Сумно, в мене Хрещатик був в ТОП 3.
Откуда инфа? Я на сайте не смог найти подтверждения =(, но если это правда - Хрещатик в ЧС... Это даже хуже чем ограничивать пополнение...
Klastero написав:angra Думаете, что найдете более привлекательные ставки по краткосрочным в гривне? Сейчас большинство банков пошли на снижение, к сожалению..