Faceless написав:budivelnik Я якраз кажу те саме. Тільки я не про присутніх тут, а про ідіотські заяви деяких геологів про купівлю житла, причому новобудови, з загальносімейним доходом 4000. А виходить насправді те, що за гроші платників податків - мої тобто в тому числі - хочуть ще більше фінансувати якихось там забудовників під примарним стягом "хай всі з мінімальною зп куплять по новобудові" - грощі витратять и розпиляють, а ціни як були так і залишаться.
Мене не можна запідозрити в симпатіях до геолога , але: 1 Як на мене , якщо можна створити умови по зменшенню ціни на будь-які товари ( і не обовязково це зменшення повинне бути таке як всім потрібно ) - то це робити варто 2 Якщо є товар ( в данному випадку нерухомість ) і його не вистарчає у фізичних обємах - то будь які адміністративні кроки по зменшеню ціни приведуть до зменшення випуску товару, таким чином більш актуальним завданням держави є не зменшення ціни на нерухомість ( яке просто позволить збільшити кількість тих хто може його купити серед найбагатших з 10% населення до наприклад 20% наголошую найбагатших а не тих кому воно дійсно потрібне ), а збільшення доходів населення ( при чому чим бідніше - тим сильніше потрібно покращувати умови , а не так як зараз , ті в кого було 6 млрд доларів ,за рік заробили 4 млрд , а ті в кого був дохід в 995 грн , сьогодні став 1040 )
Faceless написав:budivelnik Я якраз кажу те саме. Тільки я не про присутніх тут, а про ідіотські заяви деяких геологів про купівлю житла, причому новобудови, з загальносімейним доходом 4000. А виходить насправді те, що за гроші платників податків - мої тобто в тому числі - хочуть ще більше фінансувати якихось там забудовників під примарним стягом "хай всі з мінімальною зп куплять по новобудові" - грощі витратять и розпиляють, а ціни як були так і залишаться.
Гарант "распил" бюджетных денег для поддержки шаромыг застройщиков назвал хитро -"ефективне державне приватне партнерство".
А будучи марионеткой гаранта - просто внедряет формы распила, под социальным соусом. Осенью то выборы.
Гарант "распил" бюджетных денег для поддержки шаромыг застройщиков назвал хитро -"ефективне державне приватне партнерство".
А будучи марионеткой гаранта - просто внедряет формы распила, под социальным соусом. Осенью то выборы.
А без емоцій і по цифрам можете щось описати ? 1 Які суми отримав КГС і інші сіськосмоктальники ?( тільки не розбивайте на 20 простиней по 10 000 грн сума кожної) 2 Що від цього отримав гарант + геолог + виборці ? 3 Як те що отримають (можливо) виборці вплине на вибори ?
budivelnik написав:1 Як на мене , якщо можна створити умови по зменшенню ціни на будь-які товари ( і не обовязково це зменшення повинне бути таке як всім потрібно ) - то це робити варто
Смотря какими методами это делать. Цену можно обвалить на РН и варто 100 вариантами без применения бюджетных средств и без распила
Поэтому хороводы с бюджетными деньгами - до одного места. Так как сам бюджет дырявый, то особой рояли он не сыграет, но даст возможность определенным штрихам попировать короткое время. Очередные капиталы вольют в никуда и будем ждать опять того же, с чего и начинали.
Единственный выход и спасение РН - это выманить запасы в населения именно в этот рынок. Так как с РН конкурируют другие рынки товаров и услуг, то РН нужно падать в цене и доводить рентабельность до конкурентной.
turbina РАЗРУШИТЕЛИ ЛЕГЕНД Прогноз: по Киеву 200-250$/метр в 2015 г
Извините, а что такого будет в 2015 году? Мы с мужем хотели бы купить квартиру, но пока копим, и присматриваемся. Ближайший год уж точно будет не из лучших, но ведь украинская экономика на этом не закончится. Рассматривали одно время вопрос собственного строительства под Киевом, но это тоже имеет свои четкие суммы - с землей, и всем тем, что хотим у нас получалось 480-490 за метр. Наверное можно было бы подвинутся, но не в бараке же цементном жить? + 2 машины, + садики школы, ... короче не для нас пока. Мы бы хотели за 200 долларовметр купить квартиру, но по моему есть какие то рамки бюджетов тех же строительных компаний
bybyka написав:Мы бы хотели за 200 долларовметр купить квартиру, но по моему есть какие то рамки бюджетов тех же строительных компаний
Есть правильно , но не в кризисное время !!! Тут как раз ни каких рамок ... Вы опять о себестоимости , она не важна сейчас (только конечно для строителей , поэтому и такое сопротивление)... Пример очень прост , купили чайник за 3 грн (себестоимость) хотите продать за 5-6 грн это нормально , Но не берут , тогда будете готовы продать и за 1 грн иначе чайник в собственное пользование !!! СЕБЕСТОИМОСТЬ ВАЖНА ТОЛЬКО ДЛЯ ТОГО КТО ЗАНИМАЕТСЯ ЧАЙНИКАМИ !!! .
bybyka написав:Мы бы хотели за 200 долларовметр купить квартиру, но по моему есть какие то рамки бюджетов тех же строительных компаний
Есть правильно , но не в кризисное время !!! Тут как раз ни каких рамок ... Вы опять о себестоимости , она не важна сейчас (только конечно для строителей , поэтому и такое сопротивление)... Пример очень прост , купили чайник за 3 грн (себестоимость) хотите продать за 5-6 грн это нормально , Но не берут , тогда будете готовы продать и за 1 грн иначе чайник в собственное пользование !!! СЕБЕСТОИМОСТЬ ВАЖНА ТОЛЬКО ДЛЯ ТОГО КТО ЗАНИМАЕТСЯ ЧАЙНИКАМИ !!! .
Вопрос был в том, что такого случится в 2015 году? И почему именно в 2015? Полная разруха всей экономики? Бизнес-круги этого не допустят, так как не захотят за свой бизнес стоимостью миллионы вдруг получить 10 000 долл на руки. Даже в совковой Белоруссии такого нет - у мужа там родственники. Люди живут бедненько, как в 1985, но бизнес есть, и работает несмотря ни на что. И если уж говорить о ценах, то даже при изолированности и совковости в Минске нет 200 долл за метр.
bybyka написав:Вопрос был в том, что такого случится в 2015 году? И почему именно в 2015? Полная разруха всей экономики? Бизнес-круги этого не допустят, так как не захотят за свой бизнес стоимостью миллионы вдруг получить 10 000 долл на руки. Даже в совковой Белоруссии такого нет - у мужа там родственники. Люди живут бедненько, как в 1985, но бизнес есть, и работает несмотря ни на что. И если уж говорить о ценах, то даже при изолированности и совковости в Минске нет 200 долл за метр.
Что должно случится в 2015???
Ваш вопрос очень длинный и дочитайте хоть сами его до конца О 2015 году ожидай те ответа То есть поспорить хотите , уже чувствую ?
А без емоцій і по цифрам можете щось описати ? 1 Які суми отримав КГС і інші сіськосмоктальники ?( тільки не розбивайте на 20 простиней по 10 000 грн сума кожної)
Схема отримання «доступного» житла, яка була запропонована в 2010 році за рахунок добудови недобудованих квартир, дуже проста: 70% вартості майбутньої квартири сплачує людина, 30% - держава. Якби все відбувалося чесно, то з боку виглядало б досить абсурдно. Квартири, які уряд фактично купує для пільговиків - учасників програми - це підсумок безладною роботи забудовників-невдах. Тобто замість того, щоб довести до банкрутства компанію, продати будинок з молотка і дати можливість новому, більш успішному інвестору самостійно вести бізнес і виставляти ринкові ціни на свої квадрати, держава допомагає напівживим фірмам, які не оцінили свої сили і не зуміли добудувати навіть коробку будівлі.
Як би ж то. Перелік забудовників, які беруть участь у програмі «Доступне житло», свідчить про те, що в ролі «невдах» виступають чи не найкращі компанії країни. Питання про те, як вони потрапили в заповітний перелік, і чому саме ці конкретні недобудови стали об'єктами, в яких продаються «доступні» квартири - залишається відкритим.
...Топ-5 одержувачів держдопомоги за програмою «Доступне житло»
(дані: Мінрегіону, ГФСМЖС, домовленості 2011р.
Компанії не отримали повного фінансування, але включені до переліку першочергових учасників програми)
Пліткарі подейкують, що пакет пільг, що супроводжували учасників в масштабному держпроекті, міг обійтися «високим договірним сторонам» в 20 - 30% вартості тих віртуальних квартир, які вони готові були добудувати на благо держави та малозабезпечених українців. Навіть при мінімальній в порівнянні з ринком заявленої собівартості зведення квартир.
zhitlo_ukr_2
Гранична вартість житла в регіонах для цілей програми «Доступне житло», дані: ГФСМЖС, за 1 кв. м
Боротися є за що. Крім того, що компанії в умовах низького попиту на ринку фактично гарантовано отримують покупців, вводять в експлуатацію вже побудовані квартири (знижуючи свої репутаційні ризики), отримують стабільні фінансові потоки на рахунках.
Для «доступних» забудовників законодавством передбачено ще цілий ряд пільг. По-перше, постачання будматеріалів і надання будівельних послуг для компаній, які будують «доступне» житло, не обкладається ПДВ. Тобто 20% від вартості об'єкта можна при бажанні просто покласти в кишеню.
По-друге, ласим шматком є норма Земельного кодексу, який дозволяє відводити землю під «доступне» житло без конкурсу (читай: за мінімальною ціною). При великому бажанні цю норму можна використовувати і для зведення навколишнього «доступного» комплексу інфраструктури. Що реально зменшить витрати забудовника, збільшивши маржу прибутковості.
По-третє, замість 10-15% традиційного перекладу побудованих квартир в муніципальні фонди соцжитла, «доступні» забудовники зможуть розпрощатися тільки з 4% побудованих жител. Все це настільки «привернуло інвесторів», що на ринку стали з'являтися компанії, що купують потенційних одержувачів держдопомоги заради участі в цій схемі.
Как видно из материала приведеного выше поп-тройка главных сиськососальщиков страны по госпрограмме доступне житло находится в Киеве. 1.Киевгорстрой. 2.КП Житлоинвестбуд-УКБ 3.Лико-холдинг.
Ориентировочные объёмы сиськососания этой троицы по разным программам высосали только бюджетных денег налогоплатильщиков Украины и Киева на сотни милионов гривен. Позже выложу более подробный предположительный расклад.
budivelnik написав:1 Як на мене , якщо можна створити умови по зменшенню ціни на будь-які товари ( і не обовязково це зменшення повинне бути таке як всім потрібно ) - то це робити варто
Якщо це зменшення ринкової ціни - так. Будь-які штучні обмеження цін - дотації и т.п. - доведено - об"єктивно неефективні.