Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Ой, я вас умоляю (ТМ). На мєєстному ринку нерухомості взагалі нема про що говорити. І, як на мене, найкращий шлях боротися з хотєлками продаванів-брати первинку у провіреного забудовника. Теж далеко не айс, бо ніхто ніколи об"єкт не здає в строк, і з підключенням комунікацій теж гімори, але якщо "не горить", то яка проблема?
Власне, ключовий фактор на ринку нерухомості зараз-це час. Якщо хтось може почекати (ТМ)-то він буде у виграші. А якщо горить (ТМ), то на вторинному ринку попаде як продаван, так і покупон, бо перший буде змушений продати задешево до своїх хотєлок, а інших-задорого щодо своїх прагнень. І більше нема про що говорити. Тож досить флудити
От чому на багатьох гілках коли двоє людей дискутують, встряє в дискусію будівельник і далі 3-4 сторінки теми на форумі можна просто видаляти бо ніякої корисної інформації вони не несуть, все зводиться до того що не може метр коштувати менше ХХ грн і всі хто продають дешевше якісь або міфічні або неадеквати.
ghost написав:От чому на багатьох гілках коли двоє людей дискутують, встряє в дискусію будівельник і далі 3-4 сторінки теми на форумі можна просто видаляти бо ніякої корисної інформації вони не несуть, все зводиться до того що не може метр коштувати менше ХХ грн і всі хто продають дешевше якісь або міфічні або неадеквати.
Абсолютно згідний з Вами. Ситуація нагадує, коли в якійсь компанії, яка зібралась випити пива, чи день народження, з'являється МЛМ-продаван, який починає продавати Ейвон, Амвей, Оріфлейм, чи ще щось нікому не потрібне. І є бажання або грубо обірвати розмову, або пошвидше йти. Ми вже всі тут знаємо, що будівельник будує найдешевше, найкраще, і т.д., просто коли це повторюється з сторінки в сторінку, то викликає зворотній ефект.
ghost написав:От чому на багатьох гілках коли двоє людей дискутують, встряє в дискусію будівельник і далі 3-4 сторінки теми на форумі можна просто видаляти бо ніякої корисної інформації вони не несуть, все зводиться до того що не може метр коштувати менше ХХ грн і всі хто продають дешевше якісь або міфічні або неадеквати.
Якби були ті хто продає менше ХХ грн - то всі обвалішки давно б скупились і перетворились в растішок А так як ніхто дешевше ніж по ХХ не продає - то обвалішки й далі переливають з пустого в порожнє , надіючись на ману небесну.
ПС А щоб Ви робили , якби не було моїх повідомлень , які хоч щось пояснюють ? Кого б звинувачували так як мене зараз в своїх негараздах ?
До речі - будівельник тут правий. Він чітко дав відповідь по "справі пана Романа". І по суті йому тут заперечити не має що. По одній "хотілці" нічого судити не можна, а статистичної інформації ні опоненти ні сам пан будівельник не має (судячи з постів). А те що дядько свій товар рекламує - нічого дивного. Правильно робить - це його заробіток.
mju написав:а статистичної інформації ні опоненти ні сам пан будівельник не має (судячи з постів).
По Львову - те що можна назвати статистикою - нуль. Іншої ж інформації по цінам/продажам/наявності готового - валом. Єдина проблема , що це чужа інформація , отримана як правило в дуже приватній обстановці і атмосфері ( як правило всі основні гравці вчились або працювали разом ще за союзу) - розголошенню не підлягає
mju Я і не сперечаюсь що будівельник десь правий чи не правий. Просто не розумію навіщо на всіх форумах і у всіх темах які прямо чи опосередковано стосуються нерухомості писати одне і те ж стільки років. Кому цікаво той може почитати розповіді будівельника в інших темах, і повірте мені суть всюди однакова і повторюється дуже часто.
Також не подобається безапеляційність і невміння слухати інших. Наприклад його коментар "Кого б звинувачували так як мене зараз в своїх негараздах ?". Хто сказав що в мене якісь негаразди? З чого пан будівельник це взяв? В кожного своя ситуація і свої мотиви переглядати теми про нерухомість на форумі. Я наприклад можу хоч зараз купити обидві квартири які продає пан будівельник або 3 кім квартиру в центрі міста чи в новобудові у Львові. Просто квартири будівельника мені не потрібні навіть за таку ціну ізза місця розташування. Я шукаю квартиру швидше не собі (я маю де жити) а дітям які підростають. Тому мені наразі не спішно і можу почекати і дочекатись оптимальної ціни, оптимального розташування об"єкту і оптимальної площі. І купляти будь-що на падаючому ринку вважаю недоцільним. А покищо я не бачу що ринок нерухомості пішов в ріст, що б тут дехто не говорив. Хтось візьме два-три оголошення за останні два роки і скаже що ціна росте, хтось візьме інші оголошення і скаже що ціна падає - це їх право, в кожного свої методи оцінки і своя думка.
Я свідомий того що я дно цін на нерухомість не зловлю, це нереально. Але купляти треба коли реально міняється тренд і йде ріст, повторюсь - на падаючому ринку ніхто не купляє. Я морально готовий переплатити 5-10% від мінімальної ціни (від дна) коли почнеться ріст і куплю не на самому дні а трішки на підйомі. Але я морально не готовий взяти зараз і дивитись як повільно ціна далі йде до низу. Знову ж таки, повторюсь, це моя особиста ситуація і мій підхід до справи. Якби мені не було де жити я б брав вже, але міряти всіх одним штангенциркулем і казати що у всіх хто не купив чи не купує зараз (бо потім буде дорожче) якісь проблеми чи вони настільки недалекі що не розуміють ситуації - по меншій мірі некоректно. Люди які заробили на квартиру чи будинок, думаю, клепку в голові мають.
P.S. проти самого пана будівельника нічого не маю, він робить добре діло і мужня людина якщо наважується будувати в такі часи і ризикує. Просто чомусь здається що пана будівельника всюди багато причому з повторами
ghost написав Я свідомий того що я дно цін на нерухомість не зловлю, це нереально. Але купляти треба коли реально міняється тренд і йде ріст, повторюсь - на падаючому ринку ніхто не купляє. Я морально готовий переплатити 5-10% від мінімальної ціни (від дна) коли почнеться ріст і куплю не на самому дні а трішки на підйомі. Але я морально не готовий взяти зараз і дивитись як повільно ціна далі йде до низу.Золоті слова! Квінтесенція всіх нормальних розмов і ср..чів на "нерухомних" форумах. Якщо є де жити, то куди поспішати - розсунув депозити по 150 000 грн (зараз ніби збільшили ФГВФО до 200 000) в більш-менш нормальні банки (100% гарантії не дасть ніхто), і чекати свого часу.