По інформації з парляменту прийняття даного закону НЕ буде простим.
Можливий вплив, якщо таки приймуть у даному вигляді,буде такий , мабуть..
На ІКЕБАНИ з домінуванням гривневих депозитів -ПОЗИТИВНО... На ІКЕБАНИ з домінуванням валютних депозитів - НЕЙТРАЛЬНО... На ІКЕБАНИ зі збалансованою структурою - ПОМІРНО-ПОЗИТИВНО...
Вплив на банківську систему , в цілому- НЕЙТРАЛЬНИЙ..
Себто..."ну і нехай"...
ПС. Здається мені регулятор робить ВСЕ, щоб я таки виграв парі...
ППС. В прийнятому комплексі заходів не вистачає ще одного- обмеження готівкових розрахунків...ну, не обов"язково це робити як у Іспанії(2500євро) можна зі 150 000 тис.грн..теж..
законопроект не опасен, поскольку дырявый. призван напугатьи не более
например, обложение гривны сбором только в том случае, если она наличная. всякие приваты-24 не подпадают.
и это не говоря о нелегальном рынке, существование которого как бы вообще не учитывается
1) БЕЗготівкова конвертація, вочевидь, спеціяльно залишена для її СТИМУЛЮВАННЯ ( притоку валюти в сиситему). Себто, не "дірка" це...а місточок...в цілому А стосовно П-24, то почекаємо роз"яснень, бо там правило" 30 днів" спотикає..
2 А його (нелегального РИНКУ) таки НЕ існує... Тільки спокійно..без паніки... я нікого фізично не ліквідовую...просто звертаю увагу, що в Україні РИНОК -ОДИН...а міняли на розі- це лише його СЕГМЕНТ... НЕ найбільший, до речі....і ДУЖЕ залежний від "офіційного" , бо закривають потребу у валюті, наразі, В БАНКАХ... ..а де вони будуть брати гривню на викуп різко зростаючих об"ємів валюти??? Знову там же,...В БАНКАХ.. Себто, курс купівлі у банку та міняли буде звісно різний... Але...на тих самих копійок 5- 10..як і зараз..мабуть...
Weltbuerger написав:alex 100%, очень вероятно, что могут быстренько намутить обязательную конвертацию. После такого аврального закона уж лучше стать еще больше "матрасником", теперь уж точно пусть лежат под матрасом. А относить валюту на длинные депо вообще теперь стремно.
Почему на "продажу населением инвалюты банку", а не на "покупку населением инвалюты у банка"?
Второй вариант мне представляется более перспективным для достижения поставленных властью целей, исходя из нижеследующих рассуждений:
Задача власти - "избавить" народ от долларов, коих у власти в обрез, и получить их себе - грубо говоря, вспороть инвалютные "матрацы" пересичных граждан в обмен на гривну. Поэтому, на мой взгляд, должна только приветствоваться сдача долларов населением - и, естественно, никакого налога/сбора/взноса на это не надо вводить. А надо ввести на покупку населением долларов у банка, чтобы попытаться минимизировать "вкладывание" гривны в инвалюту, т.е. дополнительными затратами граждан сократить/отбить желание народа "ховать заощадження" в инвалюту.
Почему эти рассуждения разошлись с действиями власти?
Почему на "продажу населением инвалюты банку", а не на "покупку населением инвалюты у банка"?
Второй вариант мне представляется более перспективным для достижения поставленных властью целей, исходя из нижеследующих рассуждений:
Задача власти - "избавить" народ от долларов, коих у власти в обрез, и получить их себе - грубо говоря, вспороть инвалютные "матрацы" пересичных граждан в обмен на гривну. Поэтому, на мой взгляд, должна только приветствоваться сдача долларов населением - и, естественно, никакого налога/сбора/взноса на это не надо вводить. А надо ввести на покупку населением долларов у банка, чтобы попытаться минимизировать "вкладывание" гривны в инвалюту, т.е. дополнительными затратами граждан сократить/отбить желание народа "ховать заощадження" в инвалюту.
Почему эти рассуждения разошлись с действиями власти?
Навряд чи я можу її правильно "роз"яснити" , та й навряд чи хочу займатись подібними "роз"ясненнями"...АЛЕ...здогадка моя буде така...
1) У Вашому варіянті зберігається статус- кво...всі сидять собі по вуха у валюті накупленій раніше...трохи докуповують у мінял...і "НЕ парятьтся"..особливо..
2) У варіянті запропонованого законопроекту ..УСІ держателі валюти "ставляться на вуха"...у них втрачається сон і апетит, бо вони СУМЛІВАЮТЬСЯ( НЕбезпідставно!!) , що ЗМОЖУТЬ вийти з позиції БЕЗ втрат...особливо, якщо купували НЕдавно і НЕнадовго...їх просто пробують ,хоча б частково. витряхнути з долара...мабуть...
Себто...се спроба короткострокового стимулювання ПРОПОЗИЦІЇ валюти...мабуть...