Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 16871688168916901691 ... 2633>
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 00:08

Мнение

12 марта 2013, 16:00

Доля 10 крупнейших банков Украины вырастет до 80%, — прогноз

Доля активов 10 крупнейших банков Украины в ближайшие пять лет в активах банковской системы страны вырастет до 80%, в то время как на 1 января этот показатель составлял 50%. Об этом сообщил сегодня журналистам глава наблюдательного совета «Первого украинского международного банка» Илья Архипов в ходе конференции «Банковские M&A: руководство для собственника» (проект «Forbes Conferences»), пишет Униан.

По словам Архипова, концентрация в банковском бизнесе находится на нездорово низком уровне, поэтому будут новые покупки банков, а Национальный банк будет стимулировать процессы консолидации в отрасли. По мнению банкира, потенциал для роста банковской системы есть, но он не очевиден, особенно в корпоративном бизнесе, поскольку отрасль была «перекредитована».

Относительно сокращения присутствия иностранных банков на рынке Украины эксперт заявил: «То, что без западных технологий сектор не будет развиваться, — это миф. Национальные банки более продвинутые, чем западные. Западные — более консервативные, у них более сложно внедряются новации, в то время как местные банки не связаны международными политиками. Так что угрозы в консолидации и уходе западных игроков нет».

Банкир также сообщил, что масштабы банка имеют значение, но в процессе слияния размер не должен быть самоцелью, поскольку нужно учитывать качество активов и ресурсной базы приобретаемого банка.
Jack Levine

Заблокований
Подякував: 41 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 00:10

Re: Байки про банки і не тільки....

Ги-ги, а козарлюга так УФС хвалив, а з Ідеї утік... :lol: :D
от народ в банках ледачий, а хочуть шоб їм за кожен чих платили... :evil: :twisted:
chipmunk

Подякував: 571 раз.
Подякували: 590 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 01:19

Re: Байки про банки і не тільки....

Зробив деякі розрахунки по свому капіталу в частині його процентної доходності та у розрізі валют. По строковим депозитам середня ставка у гривні – 19,22%, у доларах
США – 8,86%, середня по всім строковим депозитам (долар при розрахунках розраховувався по офіційному курсу НБУ) – 13,38%. Зауважу, що мої строкові депозити в основному річні, є також на 18 місяців, 2 роки і один самий любимий на сьогодні (жаль у травні закінчується) 3-річний у Сбербанку Росії під 12,3% у доларі США. Розраховував у 2010-2011р. на більшу дохідність коли планував терміни закінчення депозитів у 2012р. Я надіявся, що завдяки виборам до Верховної Ради ставки будуть зростати починаючи з вересня і до оголошення результатів виборів на початку листопада. Відповідно згідно договорів половина накопичень у гривні закінчувалась у вересні-жовтні 2012р. з метою при підписанні нових договорів отримати якнайвигіднішу ставку в період можливої паніки під час виборів. Але сталося не так як гадалося, трохи пролетів як фанера над Парижем – найкращі ставки були якраз після виборів – у листопаді та грудні. Покусав трохи лікті, але що вже зробиш. Недарма кажуть: розкажи богу про свої плани – хай він трохи посміється.

У розрізі валют картина за останні півроку майже не змінилась: 39,5% гривня, 60,5% валюта (майже вся долар США). Коли Квестор написав «з гривні геть» я мабуть якусь частину може би й перевів у долар, але на той час вільної гривні уже не було, а найближчі строки завершення гривневих депозитів у другій половині квітня 2013р. Добре, що так сталося, бо я також схилявся до думки про невідворотність девальвації мінімум на 10%, але «урки» творять дива (от би знати чим ці дива завершаться за рік, півтора).
Тепер думаю, як би це найкраще сформувати свій портфель депозитів під вибори президента у 2015р. У кого які думки на цей рахунок?
Кармелюк
1

Подякував: 237 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 01:43

Кармелюк
додайте 5 % фізичного золота до портфелю за рахунок доларової її частина , ну і я би трішки євро додав теж за рахунок доларової частини відсотків 15 від портфелю чи за смаком .
А так досить пристойна дохідність . І ризики можливої девальвації збалансовані .
Все сказане вище ІМХО .
Ukrainian

Подякував: 59 раз.
Подякували: 782 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 01:48

Кармелюк

ИМХО. Полагаю, что было бы в самый раз 50 на 50%. Хотя сейчас на момент у меня 80/20 в пользу бакса - но это чисто технически (не разрывать же досрочно). Но, честно - так и подмывает сыграть в обратку (20/80), но уже в пользу бумаги...
sleazy

Подякував: 1621 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 02:51

Ukrainian написав:Кармелюк
додайте 5 % фізичного золота до портфелю за рахунок доларової її частина , ну і я би трішки євро додав теж за рахунок доларової частини відсотків 15 від портфелю чи за смаком .
А так досить пристойна дохідність . І ризики можливої девальвації збалансовані .
Все сказане вище ІМХО .

Маю таку думку про золото: якщо накопичення менші 1 млн. доларів США, то в золото вкладатись не варто. Якщо бути точним по валюті, то в мене із 60,5% - 58% долар США, 2,5% євро. Оскільки доходність у євро нижча і він часто веде себе як американські гірки, то малоімовірно, що я його долю збільшуватиму. Спекуляціями на курсах валют не займаюсь, тому й сенсу збільшувати долю євро або інших валют для себе не бачу.
Кармелюк
1

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 02:59

sleazy написав:Кармелюк

ИМХО. Полагаю, что было бы в самый раз 50 на 50%. Хотя сейчас на момент у меня 80/20 в пользу бакса - но это чисто технически (не разрывать же досрочно). Но, честно - так и подмывает сыграть в обратку (20/80), но уже в пользу бумаги...

Згоден 50 на 50% це найкращий варіант - можна спокійно спати і не вскакувати по ночам: а що там з курсом завтра буде? В мене співвідношення валют склалось історично - я після приблизно 2000р. валюту не купую і не продаю, зміна долей відбувається внаслідок споживання (це в основному гривня), зміни курсу та різної доходності валюти та гривні.
Кармелюк
1

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 10:28

У розрізі валют картина за останні півроку майже не змінилась: 39,5% гривня, 60,5% валюта (майже вся долар США).
Посчитал свой портфель, самое смешное что по текущему курсу у меня вышла точно такая же пропорция 39,5% гривна 60,5% доллар :D
Evgeny
1
Форумчанин року

Подякував: 3750 раз.
Подякували: 11991 раз.

Профіль

52
27
2
2
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 14:29

zzzzzz написав:У розрізі валют картина за останні півроку майже не змінилась: 39,5% гривня, 60,5% валюта (майже вся долар США).
Посчитал свой портфель, самое смешное что по текущему курсу у меня вышла точно такая же пропорция 39,5% гривна 60,5% доллар :D

І у мене 60,5 та 39,5!... тільки НАВПАКИ на користь гривні. І євро приблизно у 2 рази більше ніж долар... :D
Жодних "з гривні (євро) геть!" у мене не було, навпаки гривня поступово трішки збільшується за рахунок рекапіталізації більш високих %, і євро трішки прикуповував влітку/восени на рівнях до 10,6... :wink:
Поки планую у найближчі півроку зменшувати євро на користь гривні (на підйомах). Суттєвої девальвації гривні до долара (тобто такої що значно перевищує різницю у % грн і дол депо) найближчі кілька місяців не очікую. «Урки» дійсно вміють тримати курс, але їм немає куди діватися за таких цін на газ та короткої валютної позиції у банківській системі – інакше буде повний крах!.
Політичним чинникам (виборам тощо) приділяю менше уваги, і більше економічним. Для мене сигналом для збільшення частки долара буде ЗНАЧНЕ підвищення темпів інфляції та збільшення грошових агрегатів, ПОДАЛЬШЕ зменшення ЗВР і погіршення платіжного балансу…
Classif

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2013 14:58

Classif написав:
  zzzzzz написав:У розрізі валют картина за останні півроку майже не змінилась: 39,5% гривня, 60,5% валюта (майже вся долар США).

І у мене 60,5 та 39,5!... тільки НАВПАКИ на користь гривні. І євро приблизно у 2 рази більше ніж долар... :D
Жодних "з гривні (євро) геть!" у мене не було, навпаки гривня поступово трішки збільшується за рахунок рекапіталізації більш високих %, і євро трішки прикуповував влітку/восени на рівнях до 10,6... :wink:
Поки планую у найближчі півроку зменшувати євро на користь гривні (на підйомах). Суттєвої девальвації гривні до долара (тобто такої що значно перевищує різницю у % грн і дол депо) найближчі кілька місяців не очікую. «Урки» дійсно вміють тримати курс, але їм немає куди діватися за таких цін на газ та короткої валютної позиції у банківській системі – інакше буде повний крах!.
Політичним чинникам (виборам тощо) приділяю менше уваги, і більше економічним. Для мене сигналом для збільшення частки долара буде ЗНАЧНЕ підвищення темпів інфляції та збільшення грошових агрегатів, ПОДАЛЬШЕ зменшення ЗВР і погіршення платіжного балансу…

На кредит МВФ розраховуєте?
tatop

Заблокований
Подякував: 1 раз.
Подякували: 410 раз.

Профіль

#<1 ... 16871688168916901691 ... 2633>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему