Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2013

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 22442245224622472248 ... 4030>
Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 17:24

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

Просто будивельник никогда с банками не работал по совместным проектам. Там, конечно, обычно речь идет не о 30-40% финансирования, а о 60-70%. Но банк получает полный контроль над проектом и минимум 50% в чистой прибыли проекта (при этом рыночная стоимость кредитных ресурсов (тех самых 60-70% необходимых для финансирования проекта) ложится на себестоимость строительства (а не как добрый Унуноктий предлагает - бесплатно, только за скидку в цене на построенный объект).
Так что будивельник, Вы хорошо подумайте, прежде чем отказываться.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 17:31

airmax78 написав:Просто будивельник никогда с банками не работал по совместным проектам. Там, конечно, обычно речь идет не о 30-40% финансирования, а о 60-70%. Но банк получает полный контроль над проектом и минимум 50% в чистой прибыли проекта (при этом рыночная стоимость кредитных ресурсов (тех самых 60-70% необходимых для финансирования проекта) ложится на себестоимость строительства (а не как добрый Унуноктий предлагает - бесплатно, только за скидку в цене на построенный объект).
Так что будивельник, Вы хорошо подумайте, прежде чем отказываться.
Просто тут присутні ніколи не читали чому і за що я будую.
Для них нагадаю
1 Я будую за свої
2 Будівництво для мене це додатковий прибуток+спосіб збереження вже заробленого
3 Ще в 2009 році пояснюючи чому в мене націнка в 40% я розкладав що :
50% прибутку - це вартість моїх грошей
50% прибутку - це те що я заробив своєю працею

Тому мені не потрібно віддавати 50% прибутку банку - я сам собі банк , тому й не залучав інвесторів до сьогодні
ПС
Обговорення про інвестування мені цікаво тільки у варіанті коли я просто отримую гарантію що в мене викуплять те що я зроблю. Не більше і не менше.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 17:33

Унуноктий написав:Виктор, я писал последние постинги без отношения к вам. Если вы воспринимали лично на свой счёт то я прошу прощения.
Прийнято ,тим більше що написане Вами як особисту образу я й не сприймав.
Просто скільки людей -стільки й думок.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 17:45

Блин, пришло время покупать минвату и я с удивлением узнал что за год на фасрок цена выросла на 15% однако, пытаюсь немного отжать еще, пока не получается :shock: Кризис в строительстве говорите, дешеветь новосторй будет говорите, дома строим по 300уе/м говорите, чей то не похоже на то... :(
Прохожий

Подякував: 926 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 18:00

Чи є майбутнє в Державної іпотечної установи?
"Квартирне питання зіпсувало багатьох", - відомий булгаковський вислів актуальний і сьогодні.
Державна іпотечна установа повинна була стати взірцем того, як працюють найсучасніші фінансові механізми в Україні.
ДІУ мала кредитувати банки, щоб ті надавали ще більше кредитів на купівлю квартир, а після цього - "пакувати" надані банкам позики у цінні папери та продавати їх усім охочим.
Утворювалася б така собі фінансова піраміда з обох боків.
Ще недавно вона існувала у багатьох кінцях світу і мала цілком пристойну назву - рефінансування із застосуванням механізму сек'юритизації - від англійського security, цінний папір.
Це сьогодні відомо, що саме іпотечний бум у США спричинив фінансову кризу 2007 року. Однак рефінансування саме по собі не винне, що його спотворили американські політики, які напередодні виборів вирішили надавати майже безоплатні житлові кредити бідним верствам населення.
Згодом ці кредити "пакувалися" і за допомогою механізму сек'юритизації продавалися усім бажаючим. Це нагадувало розповсюдження вибухівки через поштові відправлення.
Згодом, коли трохи підвищилися відсоткові ставки за кредитами, а людей почали звільняти з роботи, почався шквал банкрутств. Люди відмовлялися платити за кредитами.
Позики виявилися "поганими", і "поганими" стали цінні папери установ, створені за рахунок сек'юритизації. Почалися банкрутства банків і усе відоме як фінансова криза 2007-2013 років.
В Україні механізм рефінансування через ДІУ не дав би такого ефекту. Сам по собі фінансовий механізм непоганий, і кредити на житло в Україні вкрай важко було отримати навіть до кризи.
Коли у 2004 році ДІУ створювалася, мало бути так. Умовно - банк видає іпотечні кредити на 100 млн грн під 14% річних. Потім продає їх Державній іпотечній установі, віддаючи 10% з 14-ти. Так, він втрачає левову частку прибутку, але це як подивитися. Він отримує 4% просто "з повітря" і знову має 100 млн грн, які знову може видати як кредити.
Однак обіцяна ще радянською владою перемога комунізму у житловому питанні у 2000 році так і не наступила.
Ще за часів прем'єрства Юлії Тимошенко ДІУ з фінансового механізму перетворилася на дещо інше. За власні кошти вона почала купувати готові квартири у забудовників. Згодом ці квартири роздавалися "черговикам" в присутності великої кількості телевізійних камер.
Уряди змінилися, але ДІУ продовжила купувати квартири у забудовників-невдах. Вона відбирала будинки, на добудову яких не було грошей, і вливала туди державні мільйони. А потом замість Тимошенко готові квартири роздавали вже чиновники від Віктора Януковича.

Зменшення капіталу
На початку червня 2013 року уряд зменшив статутний капітал Державної іпотечної установи на 196,1 млн грн до 755,6 млн грн.
На перший погляд, новина приголомшлива. Адже у 2004 році саме за рахунок капіталу ДІУ мала дати перше рефінансування банкам, що надають іпотечні кредити населенню.
Однак у 2013 році зменшення статутного капіталу стало суто технічною операцією, яка жодним чином не впливає на основну діяльність установи - рефінансуванням іпотечних кредитів.
"Чергове зменшення статутного капіталу ДІУ відбулося через безкоштовну передачу установою у червні 686 квартир на 196,09 млн грн згідно з директивою Кабміну. Квартири були придбані ДІУ у 2009 році, і згідно з постановою №855 КМУ від 27 липня 2011 року безоплатно передані громадянам", - повідомила ЕП начальник управління зв'язків з громадськістю ДІУ Ганна Волобуєва.
Попереднє зменшення статутного капіталу відбулося у червні 2012 року, коли Кабмін зменшив його на 1,25 млрд грн до 951,7 млн грн. На момент початку передачі квартир статутний капітал установи становив 2,2 млрд грн.
За словами представника ДІУ, установа і надалі планує передавати громадянам квартири. Це відбуватиметься, як тільки будуть узгоджені технічні питання з місцевими органами самоврядування.
Цікаво інше. Скільки ж іпотечних позик рефінансувала ДІУ за останній рік? Виявляється, зовсім трохи.
За даними ДІУ, за вісім років діяльності, з 2004 року, ДІУ рефінансувала понад 8 тис кредитів, наданих громадянам на придбання житла. На 1 січня 2013 року на балансі ДІУ знаходилося 5 342 кредити на 905 млн грн.

Якщо у 2011 році установа рефінансувала лише 290 позик, то у 2012 році - вже 1 231. Однак 2013 року спостерігається зниження обсягів укладання іпотечних договорів: з початку 2013 року до 8 липня Державна іпотечна установа рефінансувала 278 кредитів на 58 млн грн.
Натомість, дуже активно проводиться діяльність за напрямком, який започаткувала Тимошенко. За два роки установа профінансувала 34 житлових будинки, заявив недавно голова правління ДІУ Валентин Рибачук.

За іншими даними на початок липня установа профінансувала добудову 31 житлового об'єкта, загальною площею житла у них 571 тис кв м. Інші об'єкти планується ввести в експлуатацію протягом 2013-2015 років. Це близько 10 тис квартир у різних регіонах. На це ДІУ спрямувала 808 млн грн.
На 8 липня 2013 року в рамках програми фінансування завершення будівництва об'єктів житлового призначення ДІУ ввела в експлуатацію 17 багатоповерхових будинків.
Замість Тимошенко сьогодні на роздачі житла піаряться Віктор Янукович та профільний віце-прем'єр Олександр Вілкул.
Останній, до речі, таким піаром займався під час роботи на посаді голови Дніпропетровської обласної держадміністрації. Зараз Вілкул є одним з претендентів на прем'єрську посаду. Отже, "обнімашечки" із щасливими отримувачами квадратних метрів - дуже вдалий крок для амбітного віце-прем'єра.
Добре, що хоч існує
Ринок іпотечних кредитів в Україні майже мертвий. Про це говорять фахівці.
Про активний розвиток іпотечного ринку в Україні можна буде говорити тільки тоді, коли депозити в населення залучатимуть максимум під 7-10% річних, а іпотечні кредити видаватимуться за ставкою, що не перевищує 10% річних, вважає директор з роздрібного бізнесу банку "Надра" Сергій Козлов.
"Для нашої країни - це початок ефективного іпотечного кредитування, де робота банківської установи дозволяє успішно розвивати іпотеку і кредитувати населення", - каже він.
Дивно, але ДІУ в її сьогоднішньому стані є найбільшою надією іпотечного ринку.
"Кредитування за програмою ДІУ залишається для більшості банків єдиним інструментом фінансування іпотеки. Всі угоди за цією програмою партнер акуратно викуповує", - говорить начальник управління кредитування департаменту роздрібних продажів "УкрСиббанку BNP Paribas Group" Олексій Тихонов.
"Державна іпотечна установа - чи не єдиний драйвер іпотечного кредитування", - підкреслює начальник департаменту розвитку роздрібного бізнесу АТ "Дельта банк" Максим Мироненко.
На його думку, плани з надання 4 тис іпотечних кредитів за програмою ДІУ на 1,5 млрд грн є занадто оптимістичними. Перш за все - зважаючи на діючу ставку рефінансування.
Державна іпотечна установа 2013 року знизила ставку рефінансування з 18% до 15,3% річних. Це той відсоток, за яким іпотечні кредити купуються у банків. "На виході" вони коштують від 16,5% до 20%, але за рахунок величезних комісій реальна вартість позик перевищує 20%.
Отже, з іпотекою в Україні проблеми. Не дивно, що "стоїть" ринок будівництва житла. Дивно лише, чому популісти з уряду досі нічого не зробили для активізації процесу. Це ж голоси електорату.
Робити треба зовсім небагато. На думку Мироненка, виконати план можливо за умови зниження відсоткової ставки для позичальника до 12-14%. Для прикладу, за 2006-2008 роки, коли ставка рефінансування була на рівні 9,9%, за програмою ДІУ було надано 6 640 кредитів.

http://www.epravda.com.ua/publications/2013/08/9/389077/
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 18:01

Прохожий написав:Блин, пришло время покупать минвату и я с удивлением узнал что за год на фасрок цена выросла на 15% однако, пытаюсь немного отжать еще, пока не получается :shock: Кризис в строительстве говорите, дешеветь новосторй будет говорите, дома строим по 300уе/м говорите, чей то не похоже на то... :(

Держитесь!
Не зря говорят, что мужчина должен "дерево, дом и сына"... ранжировано по степени сложности и дороговизны :wink:
Amat

Подякував: 115 раз.
Подякували: 678 раз.

Профіль

3
1
Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 18:04

Прохожий написав:Блин, пришло время покупать минвату и я с удивлением узнал что за год на фасрок цена выросла на 15% однако, пытаюсь немного отжать еще, пока не получается :shock: Кризис в строительстве говорите, дешеветь новосторй будет говорите, дома строим по 300уе/м говорите, чей то не похоже на то... :(

а вы что решили дополнительно утеплить свою 160 метровую 4к? :mrgreen:
Унуноктий

Подякував: 374 раз.
Подякували: 581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 18:13

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

Унуноктий написав:
  roman tr. написав:Унуноктий
а на голосеевской вы тоже кусок земли выкупили? :D

Рома, вы же позиционируете себя как специалист по сопровождению пригородного строительства... вот и раскройте глаза народонаселению к чему может привести необдуманное подписание всяческих "писулин" с будивельниками....

Как специалист скажу, что если застройщик хочет кинуть, то он кинет вне зависимости от качества писулек. Землю мы не продавали, она ушла в пользование осбб
unrokan_pff

Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 18:26

budivelnik написав:avmaks
1 Людину яка тикає не знайомим дорослим людям навіть прищавим студентиком назвати складно
2 Я в стані збудувати будинок за 6 місяців, ще 3 беру на різні форс-мажори.

Любезнейший старец, в интернете испокон веков принято обращение на ТЫ, именно из-за того, что ыт не можеш знать что за человек сидить с другой стороны.
это с вводом в эксплутацию?
твое предложение все еще страшно невыгодное да еще и жутко рисковое.
avmaks

Заблокований
Подякував: 9 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 12 сер, 2013 18:27

иномарки тоже дорожают - однозначно назревает бум на КРЖН!!1 :lol:
AlsoDrunk

Заблокований
Подякував: 10 раз.
Подякували: 44 раз.

Профіль

#<1 ... 22442245224622472248 ... 4030>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему