Укрпромбанк

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
  #<1 ... 515516517518519 ... 1097>
Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 17:51

Lelrf написав:
Freed написав:Да и кредитов юрикам выдали почти 8 млрд. грн. - значит банк точно будет интеерсен.

Это смотря кто эти юрики. Насколько я знаю много кредитовали свой нефтяной биэнес, а это невозвратка и дисконт по залогу 100%
Freed написав:Мое мнение: сейчас спускают активы банка по депозитам физлиц - с целью экономии на процентах и получении откатов. .

Плиз можно подробнее.

1. Не знаю кто эти юрики, я не работник банка, но знаю точно, что кредтовали и "простые" фирмы. При этом отобрать имущество (права, патенты и прочее) и получить доступ к нефтяному бизнесу...тоже не плохо.

2. У банка появился большой разрыв леквидности в сроках депозитов и кредитов. При этом введение ВА позволяет снизить скорость падения портфеля депозитов ФЛ и ЮЛ...таким образом сократить данный разрыв.
Так же пролонгация депозитов не под 25% годовых, а под...я не знаю под какой % пролонгируют, но уверен, что меньше (но больше чем уровень инфляции) - сохраняет портфель депозитов.
Руководство банка (ВА) имеет возможность "развести руками" и сказать, что не их вина, что банк на грани банкротства - поэтому могут за определенный откат возвращать депозиты по причине разных "нужд".
И при этом все понимают, что такой банк как Укпром НЕЛЬЗЯ банкротить или ликвидировать - поэтому его национализируют, и в этом я уверен, когда прийдет время.
Freed

Подякував: 2 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 19:09

Freed написав:
Lelrf написав:
Freed написав:Да и кредитов юрикам выдали почти 8 млрд. грн. - значит банк точно будет интеерсен.

Это смотря кто эти юрики. Насколько я знаю много кредитовали свой нефтяной биэнес, а это невозвратка и дисконт по залогу 100%
Freed написав:Мое мнение: сейчас спускают активы банка по депозитам физлиц - с целью экономии на процентах и получении откатов. .

Плиз можно подробнее.

1. Не знаю кто эти юрики, я не работник банка, но знаю точно, что кредтовали и "простые" фирмы. При этом отобрать имущество (права, патенты и прочее) и получить доступ к нефтяному бизнесу...тоже не плохо.

2. У банка появился большой разрыв леквидности в сроках депозитов и кредитов. При этом введение ВА позволяет снизить скорость падения портфеля депозитов ФЛ и ЮЛ...таким образом сократить данный разрыв.
Так же пролонгация депозитов не под 25% годовых, а под...я не знаю под какой % пролонгируют, но уверен, что меньше (но больше чем уровень инфляции) - сохраняет портфель депозитов.
Руководство банка (ВА) имеет возможность "развести руками" и сказать, что не их вина, что банк на грани банкротства - поэтому могут за определенный откат возвращать депозиты по причине разных "нужд".
И при этом все понимают, что такой банк как Укпром НЕЛЬЗЯ банкротить или ликвидировать - поэтому его национализируют, и в этом я уверен, когда прийдет время.

было бы здорово если бы его национализировали.
но к тому времени таких банков пруд пруди будет.. вон та же надра например чем хуже.. на всех денег не хватит..
и не зря видимо писали что гос-во будет помогать банкам с абривиатурой ОАО а не ТОВ как укрпром..
да и кто знает, что там дальше НБУ выдумает..
_nata_78

Подякував: 5 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 19:16

Freed написав:все понимают, что такой банк как Укпром НЕЛЬЗЯ банкротить или ликвидировать - поэтому его национализируют, и в этом я уверен, когда прийдет время.

да кто все? кроме нас "всем" укрпром побарабану, ну нельзя не видеть и непонимать очиведного... блин дайте мне свои розовые или голубые очки о чём
вы здеся рассуждаете?
чик

Подякував: 6630 раз.
Подякували: 1170 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 19:44

_nata_78 написав:
Freed написав:
Lelrf написав:

Плиз можно подробнее.

было бы здорово если бы его национализировали.
но к тому времени таких банков пруд пруди будет.. вон та же надра например чем хуже.. на всех денег не хватит..
и не зря видимо писали что гос-во будет помогать банкам с абривиатурой ОАО а не ТОВ как укрпром..

надра хуже тем что её "не любит" юля, а в этой стране этого достаточно. переделать ООО на ОАО не великая проблема при желании - просто некому за укрпром бороться
чик

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 20:01

Freed написав:1. Не знаю кто эти юрики, я не работник банка, но знаю точно, что кредтовали и "простые" фирмы. При этом отобрать имущество (права, патенты и прочее) и получить доступ к нефтяному бизнесу...тоже не плохо..

Инф собирал из разных источников: около 50% кредитов выдано акционерам банка и связаными с ними людьми. Так как кидалово планировалось заранее уверен на 100%, что заправки и нефтебазы бывшие хозяева обязаны были вывести из под залога и толкануть. Иначе, что это за кидок?
вывод:отобрать можно будет только прочее

С кредитами физикам тоже уверен, что будет полно домов с плющем на станции Конченная и земельных участков в горах(хорошо если в ялтинских) откредитованых по цене недвижки Цюриха и если выйдут по ликвидным активам на сумму привлеченных средств населения- то это будет оооочень хорошо. Да тут еще разрыв ликвидности о котором Вы очень правильно писали: люди денег хотят сейчас, а кредиты выданы на 5-10- 30 лет.
Остается только сеть из 300 отделений. Freed как думаете скока она счас стоит? И Ваше мнение- скока денег надо влить в банк,чтобы такой как Укралпром хотя бы пополз?
вывод:без аудита всем понятно покупать нечего.
Только массовые акции вкладчиков могут заставить властьпоимевших подумать о национализации

ОЧЕВИДНО если бы было желание правящей элиты вернуть всех обратно и посадить мы бы уже это видели. Украдены милиарды, а где СБУ, где прокуратура где возбужденные уголовные дела? Тихо, тихо, тихо..... зачем шумите.
вывод: не без откатов сваливали.
Freed написав:2. У банка появился большой разрыв леквидности в сроках депозитов и кредитов...

Это к сожалению не наш случай, это у других банков! У нас ликвидность теперь в армянпромбанке.
Freed написав: При этом введение ВА позволяет снизить скорость падения портфеля депозитов ФЛ и ЮЛ...таким образом сократить данный разрыв.
Так же пролонгация депозитов не под 25% годовых, а под...я не знаю под какой % пролонгируют, но уверен, что меньше (но больше чем уровень инфляции) - сохраняет портфель депозитов...

Вообще не понимаю зачем они проценты начисляют ! Один хрен неплатят !
Freed написав:Руководство банка (ВА) имеет возможность "развести руками" и сказать, что не их вина, что банк на грани банкротства - поэтому могут за определенный откат возвращать депозиты по причине разных "нужд"..

+ 100000
Freed написав:И при этом все понимают, что такой банк как Укпром НЕЛЬЗЯ банкротить или ликвидировать ......

-100000
Lelrf

Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 20:29

_nata_78 написав:было бы здорово если бы его национализировали.

Кредит МВФ выдается так же на поддержание системообразующих банков (совокупныве активы 60%).
С каких пор Укрпром не из их числа?
Многие банки из числа системообразующих и которых "пруд пруди" своими силами из данной ситуации стараются выйти.
Freed

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 20:31

чик написав:
Freed написав:все понимают, что такой банк как Укпром НЕЛЬЗЯ банкротить или ликвидировать - поэтому его национализируют, и в этом я уверен, когда прийдет время.

да кто все? кроме нас "всем" укрпром побарабану, ну нельзя не видеть и непонимать очиведного... блин дайте мне свои розовые или голубые очки о чём
вы здеся рассуждаете?

1. Возьмите себя в руки и успокойтесь.
2. Не "по барабану", а "закрывают на это глаза".
3. Помогите им "открыть на Вашу проблему глаза"
Freed

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 20:40

Lelrf написав:Инф собирал из разных источников: около 50% кредитов выдано акционерам банка и связаными с ними людьми. Так как кидалово планировалось заранее уверен на 100%, что заправки и нефтебазы бывшие хозяева обязаны были вывести из под залога и толкануть. Иначе, что это за кидок?
вывод:отобрать можно будет только прочее

Не так просто вывести из под залога, надо что-то в замен предоставить.
Было бы так как Вы говорите - был бы у Юли еще один повод критиковать Стельмаха...а это ей ой как необходимо.

Lelrf написав:Остается только сеть из 300 отделений. Freed как думаете скока она счас стоит? И Ваше мнение- скока денег надо влить в банк,чтобы такой как Укралпром хотя бы пополз?
вывод:без аудита всем понятно покупать нечего.

По поводу аудита согласен.
По поводу стоимости сети - не этим измеряется сейчас стоимость банка.
Необходимая сумма, примерно 2 млрд. грн.

Lelrf написав:Только массовые акции вкладчиков могут заставить властьпоимевших подумать о национализации

Не мне Вам давать векторы давления на власть. Призывать или опровергать не имею права.
По поводу банкротства банка - самая глупая затея будет для ЮВТ перед выборами.
Востаннє редагувалось Freed в Пон 09 бер, 2009 20:46, всього редагувалось 1 раз.
Freed

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 20:44

А я решила ЮВТ еще один сюрприз перед выборами подкинуть:

Шановна Юліє Володимирівно!

Звертаюсь до Вас, як до вищої посадової особи, від імені всіх вкладників ТОВ «Укпромбанк» і прошу Вашого особистого втручання з метою припинення банківського свавілля.
На даний нелегкий для України час всіх нас торкнулася економічна криза. І деякі громадяни, які довірили свої вільні кошти банкам, опинились в тяжкому матеріальному становищі. При спробах отримати свої депозитні кошти вони все частіше стикаються з юридично невмотивованою відмовою. Гроші неможливо отримати на народження дитини, на купівлю квартири, на лікування або операцію. У багатьох з цих людей на депозитах невеликі суми грошей, особисто в мене 40000 грн., але саме в час фінансової кризи мені більш нема на що розраховувати. А для банка, вважаю, це не дуже велика сума.

Хочу звернути Вашу увагу, що працівники банків вибрали не дуже вдалу лінію поведінки, яка надовго підірвала довіру населення до банківської системи, а саме:

- співробітники банків унеможливлюють процедуру погашення клієнтами свого кредиту своїм же депозитом, чим ставлять людей в дуже невигідну залежність;
- нехтують статтями Конституції та Цивільного кодексу, відмовляючи вкладникам забрати свої депозити;
- використовують нормативні акти НБУ на свій розсуд. Одні вони обирають до виконання (Постанова НБУ № 19/БТ від 20.01.09 про мораторій в ТОВ «Укрпромбанк»), а інші (Лист НБУ № 44-020/1357-2796 від 24.02.2009) які лобіюють інтереси вкладників, ігнорують.

Дії Національного банку також ідуть всупереч із діючим законодавством, а саме – виносяться Постанови, які порушують права людини в сфері приватної власності:

1. Постанова № 413 від 04.12.2008:
- вищезазначений нормативний акт до цього часу не пройшов обов`язкової державної реєстрації в Міністерстві юстиції України та не набрав чинності відповідно до законодавства України (ст. 56 Закону України «Про Національний банк», ст. 57 Конституції України, п. 15 «Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів» № 731 від 28.12.1992р.). Зокрема, вказана Постанова не містить прямої заборони на видання депозитів, а несе суто рекомендований характер.
по-друге, суворо порушує права людини в сфері приватної власності. Так відповідно до ст. 321 Цивільного кодексу України «право власності є непорушним», а згідно статті 41 Конституції України «кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю».
по-третє, у відповідності до ч. 2 ст. 1060 Цивільного кодексу України, банк зобов`язаний видати вклад на першу вимогу вкладника.

2. Постанова НБУ № 19/БТ від 20.01.09:
- це Постанова, на яку посилається ТОВ «Укрпромбанк», щоб не повертати кошти вкладникам, на сьогоднішній день ніде не оприлюднена. На це Національний Банк зауважує, що вказана Постанова має гриф «банківська таємниця».
Згідно закону "Про державну таємницю", ст.8. «Забороняється віднесення до державної таємниці будь-яких відомостей, якщо цим будуть звужуватися зміст і обсяг конституційних прав та свобод людини і громадянина, завдаватиметься шкода здоров'ю та безпеці населення. Не відноситься до державної таємниці інформація:
- про факти порушень прав і свобод людини і громадянина». Але чомусь на НБУ цей Закон теж не розповсюджується.
- нерозголошення цієї Постанови є також порушенням Закону «Про інформацію». Статтею 9 якого встановлено, що всі громадяни України, юридичні особи і державні органи мають право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних їм для реалізації ними своїх прав, свобод і законних інтересів, здійснення завдань і функцій.
- в офіційному виданні «Урядовий кур`єр» розміщений коментар щодо введення тимчасової адміністрації в ТОВ банк «Укрпром», але не зазначено, яким нормативним актом це зроблено. А це порушення Національним банком ст. 8.3. Закону «Про Національний банк» - «Після прийняття Правлінням Національного банку Постанови про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, Національний банк протягом трьох робочих днів має опублікувати повідомлення про це у газеті «Урядовий кур`єр» або «Голос України». У повідомленні обов`язково має міститися інформація про номер і дату відповідної Постанови Правління НБУ, а також дата введення та строк дії мораторію».
- навіть тлумачення ст. 85 Закону "Про банки та банківську діяльність" - "мораторій на задоволення вимог кредиторів поширюється на зобов'язання, строки виконання яких настали до призначення тимчасової адміністрації» не дає підстав для неповернення особисто мені депозитного вкладу.

Вищевказаними Постановами НБУ до того ж порушує Закон «Про Національний банк», бо згідно ст.56 «Національний банк видає нормативно-правові акти з питань, віднесених до його повноважень… Вони не можуть суперечити законам України та іншим законодавчим актам України».

І разом з тим НБУ надсилає Лист № 44-020/1357-2796 від 24.02.2009 до всіх банків, де введено тимчасову адміністрацію, яким роз`яснено, що:
"вимоги за депозитними договорами, строк виконання за якими настав після введення тимчасової адміністрації, не підпадають під дію мораторію і мають бути задоволені банками у встановлені договорами строки".
Але чомусь цей Лист ніхто не поспішає виконувати, і працівники ТОВ «Укрпромбанк» продовжують надавати вкладникам невмотивовані відмови щодо повернення депозитів, строк виконання яких настав.
Завдання Національного банку (згідно закону «Про Національний банк») – контролювання діяльності банків. Одним з методів контролю є дотримання банками певного переліку банківських нормативів, згідно Постанови від 28 серпня 2001 року № 368 «Про затвердження Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні». Банки щоденно подають свій баланс Національному банку. Видаючи кредити комерційним банком шляхом рефінансування, національний банк повинен був, і мав на це всі можливості, контролювати, куди направляються кошти - для кредитування підприємств або на проведення спекулятивних операцій з валютою. Комерційні банки, видаючи кредити юридичним особам, контролюють цільове використання кредитних коштів, у той же самий час, Національний банк чомусь знехтував цим. Якби НБУ виконував свої прямі обов'язки, передбачені Законом України "Про банки і банківську діяльність" і «Законом про Національний банк» сьогоднішньої ситуації б не сталося.
Таким чином політика НБУ грабує вкладників, а за ним стоїть той, "чиї руки ніколи не брали". Дуже прикро, що Президент, за перемогу якого ми стояли на холодному Майдані, дозволяє зараз так нас принижувати. Не хотілось би помилитися вдруге, тому, напередодні президентських виборів, ми сподіваємось з Вашою допомогою повернути свої чесно зароблені гроші.

Сьогодні у всіх засобах масової інформації обговорюється жалюгідне становище позичальників. Для них навіть введено деякі пільги щодо відстрочення платежів, вигідному курсу купівлі валюти для погашення кредиту, заборона на виселення з іпотечних квартир. Але чомусь всі забули про те, що банк є посередником і кредити видає не своїми грошима у більшості, а грошима вкладників. Які вносили на депозит свої зароблені гроші, у той час, як позичальники, приховуючи своє дійсне матеріальне становище, переоцінили свої можливості, купуючи дорогі покупки, які вони не заробили.

Наскільки мені відомо, 28.01.2009 Кабінет міністрів прийняв Постанову № 52, котрою зобов`язує всі органи місцевого самоврядування і комунальні підприємства перевести вільні кошти в державні банки і на протязі місяця розірвати всі депозитні договори із комерційними банками, підписані до 01 січня 2009 р. Прошу пояснити мені, чому ці підприємства можуть розірвати з банками договори та отримати свої депозити, а ми, громадяни України – ні?

Також прошу роз`яснити мені, чи розповсюджуються вимоги Постанови Кабінету міністрів № 731 від 28.12.1992 року на Національний банк, а саме наступний її текст:

Міністерствам, іншим органам виконавчої влади:
своєчасно подавати на державну реєстрацію нормативно-правові акти, вказані у пункті 1 цієї постанови;
забезпечити постійний перегляд виданих нормативно-правових актів з метою приведення їх у відповідність з Конституцією ( 254к/96-ВР ) та законами України, іншими актами законодавства, Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року ( 995_004 )
2. Державній реєстрації підлягають нормативно-правові акти, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер.

Від свого імені та від усіх вкладників ТОВ «Укрпромбанк», прошу Вас:

1. Негайно вжити всі необхіднi заходи для відновлення платоспроможності ТОВ "Укрпромбанк", яким було заакумульовано біля 9 млрд. грн коштів населення (банк повинен мати матеріальний резерв за рахунок надлишкового прибутку завдяки валютно-обмінним операціям).
2. Зобов`язати НБУ скасувати незаконні постанови, що порушують Конституцію та Цивільний кодекс.
3. Уповноважити комітет Верховної Ради з питань фінансів та банківської діяльності організувати перевірку Національного банку та його нормативних актів, з метою приведення його діяльності у відповідність із чинним законодавством України.
4. Оприлюднити результати перевірки ТОВ «Укрпромбанк» Тимчасовим Адміністратором від НБУ.
5. Ініціювати перед Генеральною прокуратурою України негайне втручання та притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 191 та 364 Кримінального кодексу тих посадових осіб ТОВ "Укрпромбанк" та Національного банку України, дії або злочинна бездіяльність яких призвела до можливості безкарного пограбунку вкладників, до безперешкодного виведення багатомільйонних активів Банку і доведення його до стану, в якому він не здатен виконувати свої зобов'язання перед вкладниками. А саме, виявити:

- при яких обставинах, за яку суму і коли були продані основні активи ТОВ «Укрпромбанк» - заправки ANP групі «Приват», хто за це був відповідальний (ставив свої підписи), і хто (а головне як?) розпорядився отриманими від їх реалізації грошима?
- чому ці кошти не пішли на погашення заборгованості перед вкладниками банку?
- також прошу розібратись, чому все керівництво ТОВ «Укрпромбанк» після виведення активів розбіглось в різні боки: фірми-засновники банку були переоформлені на фізичну особу Шусть Сергія Васильовича, 15.07.1971 р. н. А посаду генерального директора після О.Солтуса дуже недовго (з 30 грудня 2008р.) обіймав Віктор Дергун.
(джерело: http://biz.liga.net/news/E0900052.html)

Враховуючи ці факти, ТОВ «Укрпромбанк» дуже нагадує фінансову піраміду. Тому на особливу увагу заслуговує перелік керівників та засновників ТОВ «Укрпромбанк»:
ген. директор - Олександр Солтус,
директор - Айк Нуріджанович Памбухчан
засновник 1 - ТОВ "КБ Нафтовий" - Сандлер Дмитро Михайлович
засновник 2 - ТОВ "Укрпромсервіс" - Сандлер Д.М., Памбухчан А.Н. (Альта-Нафта), Меламуд Олександр Леонідович.
засновник 3 - ТОВ "АВС" – даних про засновників не знайдено.

Ваша пасивна позиція змусить нас об`єднатися із вкладниками інших проблемних банків («Київ», «Надра», «Трансбанк», «Національний кредит» та ін.) і вдатись до активних громадських дій. Також маємо намір подати колективну скаргу до МВФ, котрий 10.11.2008р. надавав Україні валютний транш, але чомусь вкладникам банків депозити так і не повернули. Тому до надання Україні наступного траншу, МВФ вже буде повідомлений, який сектор української економіки найбільш потребує його фінансових вливань.

Додатки:

1. Копія договору банківського вкладу ТОВ «Укрпромбанк».
2. Копія зареєстрованої Заяви до ТОВ «Укрпромбанк»
3. Копія відповіді НБУ щодо повернення мені депозиту.
4. Копія сторінки газети «Урядовий кур`єр»

З повагою, ___________________
Morgana

Повідомлення Додано: Пон 09 бер, 2009 20:46

Freed написав:
чик написав:

вы здеся рассуждаете?

1. Возьмите себя в руки и успокойтесь.
2. Не "по барабану", а "закрывают на это глаза".
3. Помогите им "открыть на Вашу проблему глаза"

а кто нервничает? подумаешь 40000баксов накрылось, а глаза им можно открыть только в киеве масштабной акцией и это не призыв к беспорядкам, просто выйти всем на нужную улицу "прогулятся" а то тут засранцы, которые рвали свои задницы на майдане сейчас переживают, чтобы закон не нарушить
чик

Профіль

2
1
  #<1 ... 515516517518519 ... 1097>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему