С 1 июля 2014 года Яценюк ввел налог на ВСЕ депозиты

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Депозити для фізичних та юридичних осіб, короткострокові банківські вклади, найвигідніші депозити в банках України.
  #<1 ... 7891011 ... 151>
Повідомлення Додано: Вів 01 кві, 2014 23:52

nazaralli
Во всем мире люди вообще-то ЗАРАБАТЫВАЮТ на депозитах а не теряют как у нас и налоги платят с заработка а не с потерь, и нацбанк там выполняет таки свою функцию по поддержанию курса национальной валюты. Держать доллары в кубышке по факту оказалось выгоднее чем иметь гривневый депозит. Ну и золотые батоны если и найдут у кого-то то делят на всех а не ныкают по карманам :lol:
Эти налоги с депозитов вытащенные из карманов пенсионеров и далеко небогатых граждан разворуют также как и все остальное, можете не сомневаться. А в купе с повышением цен на коммунальные услуги получаем обнищание населения и очередной майдан. Самое последнее что должно делать правительство в данной ситуации это лезть к рядовым гражданам в карман и отбирать последнее.
olivera
 
Повідомлень: 525
З нами з: 09.05.12
Подякував: 22 раз.
Подякували: 130 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 00:05

Да это я писал там ранее про 4-5 пунктов не считая еще как сказал olivera, повышения Тарифов (ком.услуг), повышение цен на бензин, транспорт! Чисто депозитные факты приводил, а если взять Реальную инфляцию, низкий уровень заработной платы, нельзя сравнить уровень жизни Германии, Италии или даже Польши с Украиной! Давайте сделаем зарплаты хотя бы как в Польше, Чехии и более менее стабилизируем курс нац.валюты, и я первый соглашусь платить даже 20% налог на проценты по депозиту! А иначе надо протестовать!!! Впервую очередь я напишу письмо в НБУ, чтоб повлиял на Турчинова, который будет Закон подписывать! Напишу, что согласен на Налог 5% с 1.01.15, напишу о том, что вижу это подрыв Банковской системы, останутся лишь мелкие вклады, и Банкам грозит в среднем до 45-50% оттока по депозитам в течении года! Это факт, у меня знакомые, все ошеломлены, до сих пор не верят, сказали пойдут забирать по окончанию вкладов, пока сумма не станем меньше 80тыс. Присоединяйтесь писать НБУ кто хочет-чем больше писем в НБУ, тем лучше!!! Надо чтоб они зашевелились!!! НБУ я считаю должно дать крайне негативное рекомендование по данному вопросу и отметить данный пункт изменения (в т.ч. и по сертификатам, они вообще не гарантируются, человек рискует-и за риск должен еще платить налог!)
vitalikss86
 
Повідомлень: 243
З нами з: 01.04.14
Подякував: 38 раз.
Подякували: 39 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 00:34

vitalikss86
Дело даже не в конкретной цифре 20% или 5%, дело в том что те же самые лица придя к власти начали с того же самого, они начали искать что можно забрать у людей а не то что людям нужно дать. Было бы справедливым сказать: мы у вас берем ЭТО а взамен даем ЭТО, так ведь нет! Система работает только в одном направлении - на отъем и отжим. Что может дать нам Тимошенко - закон о том что теперь можно снимать должностных лиц на видеокамеру, она видите ли разрешает, а что, раньше этого делать было нельзя? Ну сниму я какого-нибудь взяточника на камеру и куда я дальше с этим видео, в самую справедливую в мире прокуратуру или суд? Система-то та же, меня там точно так же пошлют как и раньше. Захочу я ввезти какой-нибудь товар - те же взятки и поборы на таможне что и раньше, а сумму с которой можно таможенные сборы не платить уменьшили с 300 до 150 евро.
И виной всему - "экономическая катастрофа", это как разруха в 1917 году, на нее все можно списать. А где вы были год назад, почему тогда все пели под дудку Януковича и Азарова о стабильности и ни о какой экономической катастрофе не заикались? Сидели в своих бюджетных комитетах Верховной Рады, обтяпывали делишки и все было хорошо.
olivera
 
Повідомлень: 525
З нами з: 09.05.12
Подякував: 22 раз.
Подякували: 130 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 04:48

В пятницу, то есть 28 выступал Сеня у Шустера и говорил что никаких налогов на депозиты пока не будет. Может все таки проверим инфу ?
Surfer
Аватар користувача
 
Повідомлень: 2469
З нами з: 14.11.13
Подякував: 175 раз.
Подякували: 824 раз.
 
Профіль
3
5
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 06:23

  vitalikss86 написав:Да это я писал там ранее про 4-5 пунктов не считая еще как сказал olivera, повышения Тарифов (ком.услуг), повышение цен на бензин, транспорт! Чисто депозитные факты приводил, а если взять Реальную инфляцию, низкий уровень заработной платы, нельзя сравнить уровень жизни Германии, Италии или даже Польши с Украиной! Давайте сделаем зарплаты хотя бы как в Польше, Чехии и более менее стабилизируем курс нац.валюты, и я первый соглашусь платить даже 20% налог на проценты по депозиту! А иначе надо протестовать!!! Впервую очередь я напишу письмо в НБУ, чтоб повлиял на Турчинова, который будет Закон подписывать! Напишу, что согласен на Налог 5% с 1.01.15, напишу о том, что вижу это подрыв Банковской системы, останутся лишь мелкие вклады, и Банкам грозит в среднем до 45-50% оттока по депозитам в течении года! Это факт, у меня знакомые, все ошеломлены, до сих пор не верят, сказали пойдут забирать по окончанию вкладов, пока сумма не станем меньше 80тыс. Присоединяйтесь писать НБУ кто хочет-чем больше писем в НБУ, тем лучше!!! Надо чтоб они зашевелились!!! НБУ я считаю должно дать крайне негативное рекомендование по данному вопросу и отметить данный пункт изменения (в т.ч. и по сертификатам, они вообще не гарантируются, человек рискует-и за риск должен еще платить налог!)


Вы уже опоздали с письмом.

1. Закон не только подписан Турчиновым, а и опубликован в Голосе Украины. А это значит, что закон о налоге на депозиты уже действует.

2. Вы можете хоть по тысяче гривен разложить в 100 банков, есть идинтификационный код по которому определить в каких банках, сколько денег на счету и сколько начислено процентов, дело нескольких секунд.

Вот разьяснений к этому закону, пока нет. Наверное, скоро должны появиться на этом сайте. Это важно.
Hill_78
 
Повідомлень: 549
З нами з: 02.04.09
Подякував: 3 раз.
Подякували: 193 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 09:28

Surfer Они я так понял говорят одно (я тоже слышал что Налог На депозиты не будет), а делают другое (но судя по Закону там налог на депозиты присутствует). А писать никогда не поздно, пусть вносят поправку! иначе пострадают все - и вкладчики и банкиры и экономика!
vitalikss86
 
Повідомлень: 243
З нами з: 01.04.14
Подякував: 38 раз.
Подякували: 39 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 09:28

Surfer
Может все таки проверим инфу ?
а как проверить??? кто может реально сказать?
vitalikss86
 
Повідомлень: 243
З нами з: 01.04.14
Подякував: 38 раз.
Подякували: 39 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 10:33

  flyman написав:
  Solvek написав:Народ,
щось я вашого "завивання Ярославни" ніяк не можу зрозуміти. Те, що високі доходи з депозитів мають оподатковуватись це ж можна якось зрозуміти?
Адже, якщо із зп вчительки в кілька тисяч грн вираховується в районі 40% відрахувань, то чому з депозитів не може бути відрахувань?

Інша справа, що сплата податків має бути максимально простою, а то й взагалі безшовною. Наприклад, щоб податок вираховував з відсотків банк, як це робиться з пдв.

А може давай так, хай роботодавці платять що платять, а потім кожна вчителька, і не тільки вчителька, і взагалі, поголовно всі сідають за калькулятори рахують доходи і раз в рік несуть в податкову декларації та перераховують податки державі.
У нас же по Конституції всі рівні перед законом, чому хтось виходить рівніше інших.
І чим дохід від депо відрізняється від з/пл, там що якісь особливі золоті гривні?
Давайте кожен, хто отримує б-який дохід більше 17 прожиткових мінімумів за рік офіційно вважатиметься багачем і буде платити 15% подоходного податку.


Я так і написав, прочитайте ще раз другий абзац мого посту.

Норма діятиме з 1го липня, тоді не зрозуміло 20К братиметься за весь рік чи тілкьи за пів року? І що буде з депо, які діяли до 1го липня? Це стосується тільки фактично виплачених відсотків? (після 1го липня)?

Як на мене було б значно простіше, якби банк при виплаті відсотків просто вираховував податок, хай навіть ціною того, що податок платитимуть всі, а не тільки ті, хто заробляє 20К
Solvek
 
 
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 11:02

ВСЕ ПИШЕМ ПИСЬМО В НБУ

Чем больше писем тем лучше!!!
ЛИСТ
Зміни у Податковому Кодексі України, що призвели до того, що з 01.07.2014 року буде введений податок на відсотки по депозиту, вкрай негативно сприймається вкладниками усіх банків, незалежно від їхнього соціального статусу. Передусім, це пов’язано з обов’язковим декларування у податковій інспекції процентів і їх підрахунок. Модель 5% з 01.01.15 року з автоматичною оплатою податку Банком під час нарахування відсотків набагато краще і ефективніша,а запропонована система гірша через декілька причин:
1) Багато вкладів (Майже 50%), за якими сплачуються відсотки у кінці строку, і оформлені на рік або більше - за новою системою, фізична особа повинна заплатити податок наприклад, у лютому-березні, а відсотки отримає у липні (якщо договір у нього закінчується у липні). Відтак якщо сума податку утримувалася Банком, то Банк сам би виплатив податок, а так фізичній особі потрібно буде платити податок на ті відсотки, котрі людина ще не отримала.
2) 15% достатньо великий відсоток враховуючи нестабільність курсів валют плюс зростання цін на комунальні послуги і на деякі товари, а також на фоні прогнозованої інфляції.
3) Із-за обов’язкового подання декларацій багато людей буде відмовлятися від депозитів, і буде вивід грошей з банківського сектору! Тим більш треба зауважити, що будуть виводитися великі депозити, а на маленьких депозитах Банки не проживуть.
4) У 2013 р. було зростання депозитів ФО, а відтак зростання довіри до Банків, не підривайте довіру до Державного Апарату Управління. Захищайте навпаки інтереси вкладників, а не робіть так, щоб вкладники всіляко тікали або приховувалися від Банків.
5) Ряд банків є проблемними у наші дні. Відтак чимало хто, постраждав від того, що у банках є чи були Тимчасові адміністрації (ТА), і деякі Банки знаходяться на стадії банкрутства. Людина, котра мала депозити в таких банках, і у наприклад, «робочому банку» повинна мати якусь компенсацію з боку податкової, адже фактично гроші у «проблемних банках» під час ТА до виплат Фондом гарантування вкладів Фізичних Осіб знаходилися 3-4 місяці на рахунку, проте відсотки реальні Фізична особа не отримала, і «потенційно» втратила частку грошей (можливих відсотків, якби дані кошті були розміщені в інших банках). Тому встановлювати податок у розмірі 15% на відсотки від «робочого депозиту», теж для даної особи недоречно (а таких осіб не мало).
6) Закон діє і на вкладі, відкриті раніш (до 01.04.14/01.07.14 ) з дня набрання чинності, проте згідно з Податковим кодексом , податок не може встановлюватися усередині бюджетного року, а також слід зауважити, що багато хто, якби знав, що буде такий податок не відкривали б великий депозит раніше, тобто правила помінені під час гри. А Банк, якщо розірвати наприклад депозитний договір наприкінці червня, мотивуючи розторгнення угоди новим Законом, перерахує згідно з Договором відсотки! Проте коли Договір укладався, про 15% мова не йшлася, а було лише задекларовано 5% з 01.01.15 р. і кожен вкладник про це віддавав собі звіт.
…../можете ще привести причини самі/
Внаслідок вище переліченого, для розвитку Банківської системи в Україні, і з огляду на дефіцит бюджету в Україні, треба погодитися на 5% податок за відсотками на депозити, проте на будь-які депозити (щоб була рівність, і люди не жадали оформлювати на друзів, родичів і т.і. свої депозити), а також для облегшення процедури і виходячи з економічного сенсу, дане відрахування у Податкову інспекцію повинно відбуватися самим Банком під час нарахування Банком відсотків за вкладом.
Відтак, задля стабільності Банківської системи і заохочування вкладників треба негайно повернути стару редакцію Податкового кодексу у частині відсотків за вкладами (депозитами) і сертифікатами.
Вкладник з Харькова /вказати місто/ /П.І.Б/ Дата
Трошки може кожний змінити на своє бачення дане письмо, + додати шапку звертання і слова шановний і т.п. /це черновик орієнтовний варіант/
Правда я не знаю яким чином відправляти, як краще? листом просто чи є якісь інші більш швидкі/дієві механізми доставки, хто підкаже
vitalikss86
 
Повідомлень: 243
З нами з: 01.04.14
Подякував: 38 раз.
Подякували: 39 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 02 кві, 2014 11:13

  vitalikss86 написав:Surfer
Может все таки проверим инфу ?
а как проверить??? кто может реально сказать?


Хочу донести благую весть до противников налога на проценты по депозиту.
Когда добрался до текста Закона від 27.03.2014 № 1166-VII Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні,то оказалось, что депо с 01,07,14 облагать не будут. Вот как дословно в законе № 1166-VII :

Встановлені в абзацах першому та третьому цього пункту ставки податків не застосовуються до доходів, визначених у пунктах 167.2-167.5 цієї статті";

Оставили в налоговом кодексе пункт 167.2 в старой редакции:
167.2. Ставка податку становить 5 відсотків бази оподаткування
щодо доходу, нарахованого як:
процент на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок;
ввод вдействие c 01.01.2015

НБУ мышей не ловит. Он давно должен бы выступить с разъяснениями и успокоить вкладчиков.
iurii44
 
Повідомлень: 963
З нами з: 19.05.10
Подякував: 0 раз.
Подякували: 94 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 7891011 ... 151>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, ShtormK, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
Депозиты в фунтах 1, 2
Anonymous » Вів 06 кві, 2010 14:07
11 18648
Переглянути останнє повідомлення
Вів 16 сер, 2022 14:19
Victor8
1 18382
Переглянути останнє повідомлення
Сер 04 лис, 2020 14:03
vitaliy_berdinskikh
50 43192
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 24 січ, 2020 10:55
Karrambas
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама