опалення было только по июль включительно, с августа уже пошло по новому
|
|
![]() за июль квитанция весила 391,43, это с отоплением
я уже думаю что надо что-то придумать чтобы в неотопительный сезон по 300 грн откладывать на отопление хотя из-за ЯЦН-ПНХ это не сработает в полной мере из-за повышения тарифов Востаннє редагувалось yura_ в Чет 18 вер, 2014 20:59, всього редагувалось 2 разів.
![]()
Вывод и несвидомому понятен. С учётом выбора мду 50 и 100 получается целесообразней 100.Промежуточные практически - это экзотика в предложениях монтажников. ПС а если умничать дальше, то можно вспомнить о точке росы и ...Но не стоит...Практика показывает, что соотношение цена-качество-эффект у сотки выше.При удорожании отн 50 на процентов 10 не вижу смысла экономить. Ещё вы забыли упомянуть кроме физ процессов и эк целесообразности,внешний вид.Скажем влепить мду двумя ранее сделанными сотками полтинник, будет не смотреться, да и прохожие подумают - бедняк. ![]() ![]() Все одно прийдеться платити за опалення. І добре платити. Востаннє редагувалось Frant в Чет 18 вер, 2014 20:58, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?6 месяцев по 625 грн отопление мне интересно как глобально народ будет такое платить ))) Востаннє редагувалось yura_ в Чет 18 вер, 2014 21:01, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Йцукен кстати, кое в чем прав. Получается, что когда простой человек ворует у государства или организации, обслуживающей его свыше - то это айайай, а вот если государство, или Ахметов, или ЖЭК ворует у человека... как вы к этому относитесь? Или вы их прощаете, потому-что "он красивый, и патриотично говорит!"(с) о шоколадном? Украл электричество - сиди в тюрьме, украл миллиард у народа - становись президентом, так?
![]() Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Я думаю что на следующий год у меня в доме будет уже общий теплосчетчик.
![]() На жаль Ви мене не зрозуміли. Спробую з іншого боку 1 Всі тепловтрати будинку можна розділити приблизно так стіни - 30 одиниць (50% площі теплообміну будівлі) вікна - 30 одиниць (10% площі теплообміну будівлі) дах - 25 одиниць (20%....) підлога -15 одиниць(20% ....) Всього 100 одиниць 2 Якщо Ви віришіли утеплити будинок , то в першу чергу Ви утепляєте вікна ( замінюючи їх на металопластикові) чим добиваєтесь 50% економії по тепловтратам вікон і доводити до 15 одиниць ( 3 Слідуючими на черзі йдуть стіни Тому Якщо у Вас 60 см цегла , то 5 см пінопласту зменшують тепловтрати по стінам на 50% (або 15 одиниць ) , 15 см пінопласту ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,на 75% (або 22,5 одиниць) Таким чином Ви отримуєте 7,5 одиниць - стіни ( зменшення в 4 рази) 15 одиниць - вікна (зменшення в 2 рази) 25 одиниць - дах 15 одиниць - підлога Всього 62,5 одиниці ( зменшення всього на 37% ) Звідси Ви можете побпчити , що перших 5 см - найефективніші , а кожні слідуючі 5 - все менеше і менше ефективні. При цьому , без привязки до товщини стін в Україні потрібно приміняти утеплювач товщиною в 8-10 см . ПС По питанню 60 см цегла чи 20 см бетон Якщо я пишу +18 градусів в приміщенні і -25 градусів знадвору - то розрахунок товщини шару промерзання - не зміниться , але при цьому зміняться обєми енергоспоживання. Мої 20 бетону +15 см пінопласту по теплоефективності=Вашим 60 см цегла+11 см пінопласт
![]() Мені не треба вас розуміти. І простині ваші мені непотрібні. Мені це було зрозуміло ще три роки назад, коли я вперше почав працювати з пінопластом. А ось моє повідомлення на стор. 2207- до ваших рекомендацій, які я НЕ просив:
Востаннє редагувалось Frant в Чет 18 вер, 2014 21:17, всього редагувалось 5 разів.
![]() На моїх обєктах (15 см утеплення)+металопластикові вікна квартира в 80 м2 за рік на опалення(індивідуальне)+гаряча вода+газова плита сімя з трьох осіб платить в середньому 2000-2500 грн в рік.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|