Байки про банки і не тільки....2008-2017

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 18371838183918401841 ... 5791>
Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 13:05

Добре, що з'являються такі обговорення. Дуже необхідна домопомога професійного економіста, який відповість, що стоїть за показниками про прибутки банку (чому станом на сьогодні Приватбанк з прибутками, а Укрсоцбанк зі збитками), чи можна збитки штучно збільшити або зменшити, як відображається в обліку безнадійна заборгованість банків і т.і. Псевдонаукові пропозиції експертів-лобістів опубліковані в Інтернеті і, здається, лише я опонент таким статтям. Чого варті статті щодо необхідності відміни мораторію, який, наразі, є єдиною надією позичальників, яким банк штучно збільшив борг і намагається відібрати єдине житло, знов таки,штучно зменшивши вартість житла. Я особисто був присутній на таких судових процесах та при діях державних виконавців, коли позичальник грабувався та принижувався під прикриттям авторитету держави. Таких позичальників змішують з позичальниками шахрайськими бізнес-структурами, кажучи, що всі позичальники бажали і бажають "кинуть банк". Виникає питання: "Совість є чи вона продана?" При цьому, серед коментарів до таких псевдонаукових статей, з'являються відверто грубі та провокативні. Наприклад, "почему я должен своим депозитом решать чьи-то проблемы", "надо быть де*** чтобы взять кредит и еще большим де***, чтобы взять кредит в долларах", "валютные заемщики хотели меньших процентов, а теперь плачут", є і відверто грубі коментарі з ненормативною лексікою. Також з'являються коментарі мов би у підтримку позичальників зі скандальними політичними заявами, антисемітизмом і всім іншім, що дратує владу та нормальну людину. Такі коментраі я розцінюю, як замовні, щоб штучно маргіналізувати портрет позичальника та осіб, які йому співчувають. Це так, коротко про один з механізмів заговорення трагедії кредитного рабства. Хто творець та двигун такого механізму? Кому це вигідно, той, напевно, і творець, і двигун.
Механізми звільнення від кредитного рабства є, вони обгрунтовані і навіть втілені в законопроектах, але банки бажають свободи дій в цьому процесі і блокують через лобістів всі ініціативи щодо полегшення долі позичальників. Доходить до цинізму, коли банки пропонують полегшувати долю позичальників тільки через участь в АТО. Герої зостануться героями, але тут слід зауважити, що в АТО-війні бере участь вся країна і кожен на своєму відповідальному місці. Навіть мама, яка на соціальній допомозі годує дитину, робить значний внесок в успіх нашої країни. Під тиском банківського лобі, влада опиняється в позиції нерішучих російських царів, які лили сльози над бідами кріпаків, але пасували перед привілеями поміщиків. Доки думали, то і кріпосне право було відмінене в Російській імперії трохи раніше звільнення чорношкірих рабів в південних штатах Америки, що, власне, і призвело до відставання імперії і її падіння під час революції. Коли до влади в Україні прийде другий А.Лінкольн, який волю свого народу поставив вище ніж амбіції рабовласників?
Може відкриємо ринок для банків Європи? Тільки не через продаж недолугого українського банку європейському банку (приклади: Аваль, Укрсоцбанк), адже капітал, традиції і персонал такого українського банку склався в буремні 90-ті, тобто в ті часи, коли зароблявся той самий мільйон, про який воліють не згадувати.
Амбіції українських банків щодо примушування позичальників платити на старих умовах, особливо це стосується валютних позичальників, схожі на амбіції рабовласницької злочинної партії, яка спочатку бажала загарбати весь світ, потім лише Європу, потім амбіції звузилися до збереження контролю над власною розореною країною та пакуванням мішків награбованим добром, потім амбіції звузилися до збереження контролю над столицею власної країни, потім члени такої партії боролися за власне життя, потім за достойний ухід з життя і так далі. Банки, треба чути людей! Любіть людей і будьте з ними чесними!
vlastneba

Подякував: 0 раз.
Подякували: 12 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 13:29

vlastneba написав: Псевдонаукові пропозиції експертів-лобістів опубліковані в Інтернеті і, здається, лише я опонент таким статтям. Чого варті статті щодо необхідності відміни мораторію, який, наразі, є єдиною надією позичальників, яким банк штучно збільшив борг і намагається відібрати єдине житло, знов таки,штучно зменшивши вартість житла.

Тут нужно выбирать одно из двух - либо убить экономику, завалить банки и кинуть депозитчиков, но зато компенсировать должникам изменение курса за счет тех кто в долг не брал. Т.е. подарить должникам дополнительный доход за счет тех кто в долг не брал, а заодно добить экономику. Либо отменить мораторий. Почему должникам нужно компенсировать повышение курса в ущерб всем остальным и ценой развала экономики?
Амвросий

Заблокований
Подякував: 523 раз.
Подякували: 984 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 13:33

Re: Байки про банки і не тільки....

vlastneba написав:чи можна збитки штучно збільшити або зменшити

Можна. Приклад:
Створення резервів - це фактично несення збитків "наперед".
Розформування резервів - штучне створення прибутки - операція навпаки.
  vlastneba написав:як відображається в обліку безнадійна заборгованість банків

Якщо одним словом - заплутано.
  vlastneba написав:Механізми звільнення від кредитного рабства є, вони обгрунтовані і навіть втілені в законопроектах, але банки бажають свободи дій в цьому процесі і блокують через лобістів всі ініціативи щодо полегшення долі позичальників.

Позиція банків у цьому питанні не менш обґрунтована.
  vlastneba написав:Під тиском банківського лобі, влада опиняється в позиції нерішучих російських царів, які лили сльози над бідами кріпаків, але пасували перед привілеями поміщиків

Некоректне порівняння. Окрім "поміщиків" у грі беруть участь й прості "вільні" громадяни, і вирішення проблем "кріпаків" можливе тільки за рахунок всіх інших учасників разом.
  vlastneba написав:Може відкриємо ринок для банків Європи?

Наразі не думаю, що вони зацікавляться. Крім того, "продаж недолугого українського банку європейському банку" нічим не гірший від відкриття ринку для філій іноземних банків напряму. Скоріше навпаки.
  vlastneba написав:Амбіції українських банків щодо примушування позичальників платити на старих умовах, особливо це стосується валютних позичальників, схожі на амбіції рабовласницької злочинної партії

Забагато емоцій, але мало обґрунтувань та аргументів.
  vlastneba написав:Банки, треба чути людей! Любіть людей і будьте з ними чесними!

В свою чергу, будьте чесними і ви. Чи є чесним перегляд умов договору на користь однієї сторони?
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8235 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 13:53

vlastneba написав:як відображається в обліку безнадійна заборгованість банків

дивіться примітку до звітності "Окремі показники діяльності банку", де кредитні операції класифіковані за ризиками + сформований під них резерв, хоча як банк здійснює їх оцінку і наскільки ця оцінка відповідає вимогам НБУ під питанням. Але орієнтовний показник будете мати :(
m u k

Подякував: 452 раз.
Подякували: 143 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 14:05

IMPRINTER написав:ну что вот и новые куры в банках
втб уже обновил на сегодня

http://vtb.ua/private/av_currency/cur_operations/

13,20 / 13,59

прощай социальный )

А чим 13,59 не соціальний, якщо можна продати по 14+...?
Квесторе_поверніться

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 14:07

abc111 написав:
  reef написав:
  Амвросий написав:Я думаю дельте бы день простоять, да ночь продержаться. Получится все наладится, а нет - государство рекапитализирует и тоже все наладится, но в последнем случае это уже будет госбанк и Лагун с Каргилом потеряют потеряют часть банка. Вкусные условия от этого правда могут исчезнут.

Ну условия в Укргазбанке всё равно отличаются от Ощада и Эксима.

....интересно, а Каргил в курсах по ситуации в дб или лагун грузит их небылицами о доходности его детища..??

Каргіл в курсах....не сумнівайтесь. :lol:
Квесторе_поверніться

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 14:09

Отут трохи про те, що вкладники розміщуют депо у госбанках і інших рекламно-активних баночках http://www.roomian.org/fin-lab/tihaya-g ... rizis-2014
Може кому знадобиться.
kevbrin

Заблокований
Подякував: 12 раз.
Подякували: 59 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 14:12

vlastneba
У меня знакомая брала кредит в валюте по Курсу 5.
Когда доллар начал расти, пошла переоформила его на гривневый. Стала больше платить %.
Сейчас не жалуется, платит в гривне.
А кто погнался за низкими %, беря кредит на 10-20 лет, должен был понимать , что курс доллара не будет стоять на месте.
Пострадали жадные.
l66

Подякував: 368 раз.
Подякували: 572 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 14:42

Мої шановні віддалені співрозмовники! Я мав в Укрсоцбанку і валютний кредит (придбав квартиру) і депозит (відклав гроші на ремонт). Я не гравець на біржі, я, як і багато громадян, довіряв заявам Уряду про стабільність гривні. Скажіть, що тільки дурник вірить обіцянкам Уряду :)) та тоді, мов би і Уряд, і Президент були демократичні. Чому за валютним кредитом нищий процент, а за гривневим депозитом такий процент вищий мені ніхто не пояснював. Так що за таку різницю процентів треба карати збільшенням кредиту вдвічі-втричі у гривні – в іншій валюті небагато українців заробляють, якщо держава, звичайно, не виштовхує їх на заробітки за кордон. За дострокове погашення кредиту банк встановив комісію, а отже до кризи 2009, я, як і більшість позичальників, підійшов з кредитом, який сплачував строк в строк. Депозит тримав в гривні, а отже він згорів у доларовому еквіваленті. Повернення депозиту затягувалося – приходьте завтра. Тривалий час не сміг перевести депозит навіть в погашення кредиту – приходьте завтра, питання буде вирішено. В кінцевому рахунку, втратив багато грошей і для розрахунку за кредитом продав квартиру. Всім полегшало? Я розрахувався, але відчув себе обманутим та пограбованим. Такі відчуття має мати навіть самий необачний клієнт банку? Мої друзі вірили обіцянкам тодішнього голови Укрсоцбанка Тимонькіна (навіть особистим), що банк завжди допоможе і залишилися у кредитному рабстві та і виходу в них іншого не було – йти з квартири немає куди. Багато хто взяв реструктуризацію – плати проценти, а борг не зменшується. Їх гривневі доходи давно не перекривали виплати по кредиту і банківські клерки пропонували влаштуватися ще на кілька робіт. Наскільки мені відомо, в додаток до валютного навантаження, Укрсоцбанк збільшив процент без згоди позичальника у наказному порядку. Щодо зменшення такого проценту у позичальників відібрали надію, демонструючи рішення судів (часто одного і того самого судді), що все законно і вони самі погодилися на таке збільшення, бо платили кредит. Мої друзі обрали шлях очікування, бо довірилися псевдонауковим статтям експертів-лобістів та іншим обіцянкам про швидкий вихід з кризи та, навіть, про успішність Уряду Януковича-Азарова. Пошукайте в Інтернеті подібні статті і їх авторів, бо статті швидко звідти зникають. Ви можете зрозуміти наскільки змінилися думка моїх друзів сьогодні, коли гривня відпущена у вільне плавання і все, що я прідрікав підтвердилося. Вони також вважають, що стали жертвами загальнонаціонального шахрайства, а хто каже інше просто не попав в таку ситуацію і, як то кажуть, голодного не розуміє. Я не претендую на роль пророка, але я обрав шлях швидкого виходу з кредитного рабства, бо, на щастя, мав не єдине житло у власності та раніше знайшов безліч підтверджень глобального, загальнонаціонального шахрайства з видачею валютних кредитів. Деякі обставини змушують заявити про спланованість так званої кризи в Україні, до якої деякі особи увійшли підготовлені і напевно зараз активно спекулюють на продажах валют.
Згадаю початок кризи 2008-2009, коли саме перед її початком:
— був знижений курс американського долару до гривні,
— мовби між іншим в новинах пройшла інформація про кризу в Америці без повідомлення про її наслідки для України за принципом – це десь там в них,
— десь за півроку до кризи банки ускладнили процедуру видачі кредитів,
— дві відомі політичні особи продали свої відомі банки,
— тодішній голова НБУ почав активно рекламувати гривню, повідомляючи про її стабільність, хоча таке питання тривалий час не виникало.
Один відомий працівник ріелтінгу повідомив мені, що післякризові ціни на нерухомість підтримуються незмінними у гривні для створення ілюзії здорожчання житла, що вигідно і забудовникам, і банкам. Позичальники тримаються за заставе житло в надії на його здорожчання, забудовники також не залишаються без прибутків, але реальні продажі нерухомості суттєво впали. Першими обрали шлях не платити банку відомі бізнес-структури, багато з яких підконтрольні впливовим політикам. От вони зразу звернулися до поважних, а в більшості решалових юристів з пропозицією допомогти не платити кредит. Їм допомогли і Вашу поважну думку вони не питали. Коли такі потужні гравці воювали з банками, багато чого таємного та кулуарного стало явним (подивіться інф. по ТОВ «Траверз-буд», ТОВ «Пузата хата» і т.і. в Інтернеті, доки вона там є). Я не рахую чужі гроші тим паче видані по халатності чи у змові банківськими працівниками у вигляді завідомо безнадійного кредиту, коли поважна будівельна фірма збирає гроші з так званних інвесторів (звичайних споживачів) та ще й бере під заставу того самого житла кредит, але в один день банкрутує. Але я знаю, що в договір можна вписати все, що завгодно, як то кажуть в анекдоті і обов’язок позичальника випалювати логотип банку на своєму тілі, але, наскільки мені відомо, правовідносини повинні будуватися на принципах добросовісності, розумності та справедливості.
vlastneba

Подякував: 0 раз.
Подякували: 12 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лис, 2014 15:00

ушел из ПИБа написав:Гривня стане грошима, коли виконуватиме функції:
1. Засобу збереження вартості (тобто у ній можна буде накопичувати і зберігати, не остерігаючись непередбачуваного сильного знецінення (інфляції)).
2. Засобу вимірювання вартості (коли можна буде призначити ціну і не змінювати її значною мірою протягом якогось осяжного горизонту часу. Ця функція прямо пов'язана зі здатністю виконувати функцію засобу збереження вартості).

Поки цього не буде, функцію грошей в Україні буде виконувати долар, або інша валюта, яка володіє названими характеристиками.

Фундамент цих функцій - економіка + довіра до влади країни (адже ці розрахункові папірці емітуються владою). Ніякими директивами чи наказами не вдасться "негроші" змусити стати "грошима".

Погані гроші витісняються хорошими.
Звідси висновок, що долар США краще грн. України в якості грошей".
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 18371838183918401841 ... 5791>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему