Їх динаміка в жовтні була обумовлена необхідністю підтримки НАК "Нафтогаз України" (майже 2 млрд. дол. США) у частині виконання нею гарантованих державою зобов’язань за борговими цінними паперами, а також здійснення платежів за поставками природного газу від європейських постачальників.
З метою врівноваження валютного ринку України Національний банк України в жовтні активізував інтервенції з продажу іноземної валюти. Під час здійснення інтервенцій за єдиним курсом ним було продано 985 млн. дол. США, а на валютному аукціоні – 200 млн. дол. США.
Крім того, у жовтні було своєчасно здійснено платежі з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті загальним обсягом 641 млн. дол. США, у тому числі майже 233 млн. дол. США – Міжнародному валютному фонду.
Надходження на користь Уряду від розміщення ОВДП в іноземній валюті становили 40 млн. євро.
Теперішній ріст долара на мою думку штучно створюється НБУ через рефінансування банків, які отримавши гривню продовжують не виконувати свої зобовязанння перед клієнтом, а спекулюют валютою. Для прикладу в РБ ставки в по депозитам доходило до 50% у нас же не дивлячись на майже кратний девал ставки майже без змін, дефіциту ресурсів в банків немає. Питається якого ... НБУ їм скільки рефу дає.
Ukrainian написав:Теперішній ріст долара на мою думку штучно створюється НБУ через рефінансування банків, які отримавши гривню продовжують не виконувати свої зобовязанння перед клієнтом, а спекулюют валютою. Для прикладу в РБ ставки в по депозитам доходило до 50% у нас же не дивлячись на майже кратний девал ставки майже без змін, дефіциту ресурсів в банків немає. Питається якого ... НБУ їм скільки рефу дає.
Друже! Немає вже НБУ (перша літера не така). Ви же самі написали резерви, Ви же розумієте шо там залишилося. Як би небуло рефу, був би не девал, а гіппер девал. (не логічно, але... небуло паніки, а була б паніка, все було би швидше в рази) Мабуть було би не погано - перефрматувати систему, але я нервую не тільки за свій особистий капець як службовця, я ще за депо людей - як я прийнані останню неділю буду дивитися людям у очі? Як би то не пристрелили Якщо не запровадять план Маршала 1.2 нічого "задовільного" не вийде.
Ресурси. А відкіля пенсії? Відкіля платня бюджетникам? Відкіля сплата за ФГВФО? Цеж не з неба - це надрукували, та й годі.
Мабудь все буде добре, мабудь.
Мені не зрозуміло тільки одне. Ми були готові до девалу. Навіщо було створювати скритий попит до виборів?
Наразі банки які спекулюють на вашу думку - це банки, че менеджмент?
Acceptus написав:Як би небуло рефу, був би не девал, а гіппер девал.
небуло якби в НБУ вистачило розуму ввести добові ліміти зняття коштів і тільки в гривнях на рік хоча б, мотивація - агресія РФ. а зараз уже давно пізно. Хоча якщо глянути на обсяги міжбанку то там дійсно немає кудою розігнатись на таких обємах можна курс до 25 загнати. Потрібна хоч якась стабільність щоб люд почав продавати загашники і експортери теж цього чекають. Те що відбувається зараз рісто по 100 копійок в день дуже не нормально і ніяка тверезо мисляча людина валюту в таких умовах не продаватиме. Перейде на воду і хліб але не продасть.
В следующем году курс доллара может подскочить до 20 гривен - эксперт
Об этом в комментарии корреспонденту ГолосUA рассказал президент Украинского аналитического центра, экономист Александр Охрименко.
«Что касается черного рынка, то сейчас курс доллара там составляет 14,5 грн. Но в конце 2014 года он может подскочить и до 16 грн. А в следующем году, скорее всего, он будет 20 грн, и даже больше», - заявил экономист. Напомним, Межбанковский валютный рынок в среду, 5 ноября, закрылся долларом по 13,6-14 гривен.
IMPRINTER написав:В следующем году курс доллара может подскочить до 20 гривен - эксперт
Об этом в комментарии корреспонденту ГолосUA рассказал президент Украинского аналитического центра, экономист Александр Охрименко.
«Что касается черного рынка, то сейчас курс доллара там составляет 14,5 грн. Но в конце 2014 года он может подскочить и до 16 грн. А в следующем году, скорее всего, он будет 20 грн, и даже больше», - заявил экономист. Напомним, Межбанковский валютный рынок в среду, 5 ноября, закрылся долларом по 13,6-14 гривен.
Вот чисто по человечески - ну как у него хватает совести вообще вылазить в люди Заганял людей 4 (!) года в гривну слепо, когда уже всем было ясно что п.здец, теперь прозрел, блин, третий глаз открылся Насчет ориентации, кажется теперь я знаю на кого намекал Пу, когда говорил что будет, если у бабушки будет чл.н