|
Дельта Банк - БАНКРОТ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:01
Думаю при таких підходах у ФГВ треба готуватися до судів і тому краще обговорити варіанти "обгрунтування законності" дій тих клієнтів, які дробили вклади. Наскільки розумію варіантів було всього 2: 1) оформлення в касі операцій "1поклав-2зняв" (в ідеалі з демонстативним внесенням реальних коштів) -- думаю це сильніша позиція для клієнтів оскільки у Фонду тільки декілька, відверто неюридичних аргументів - "синхронність таких операцій в касі" "фізична відсутність в касі грошей". позиція клієнта юридично дуже проста «Я вносив гроші через касу». По документам одна людина знімала інша клала на рахунок. Банк нових правочинів не укладав він виконував свої обовязки по двох окремих клієнтських Договорах поточного рахунку. Синхронність таких операцій не може бути критерієм, оскільки тоді всі «синхронні» операції протягом року перед ВА незаконні.
2) безготівкове поповнення депозиту іншого клієнта (деколи це робили через технічний рахунок банку) --- думаю слабша (але не безпрограшна) позиція. Аргументи Фонду - це угода яка "спрямована на отримання коштів фонду", а не реальний депозит. Суд точно буде цікавитися причиною такого перерахування, і ось тут треба думати про варіанти...
-
33kiev33
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 16 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:05
nik20100, информация была передана в ответственное подразделение Банка с целью принятия необходимых мер.
-
Delta official
-
-
- Подякували: 1410 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:12
З того що зустрічалося в судовій практиці і приходить в голову: 1) повернення боргу (в суді можна предявити розписки чи договори про те що позичали кошти) 2) дарування (також можна зробити відповідні документи...можуть виникнути питання з оподаткуванням якщо родичі не з першої черги)
Хто бачить чи знайшов в судовій практиці інші варіанти пропонуйте!!!
п.с. для сум в гривні ситуація простіша (нема обмежень нбу на операції між рахунками фіз.осіб і на денну суму касової операції "зня-поклав" (150 тис.). Тому договори фінансової допомоги між клієнтами і на їх підставі перерахування чи "перекладання" коштів на їх поточні (не депозитні) рахунки. Банк і клієнти за таких умов ніяких нікчемних правочинів не укладають, бо Банк керується договором поточного рахунку і не може впливати на бажання клієнтів укладати договори фіндопомоги.
-
33kiev33
-
-
- Подякували: 16 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:12
Dragulya написав:ответьте. есть ли основания для ввода ВА завтра? или банк работает в штатном режиме и получает прибыль?
Уважаемая ДО ! С нетерпением ждем ответ по поводу ВА ![/quote] Ответ стандартный: "По факту введения в банке временной администрации информация будет предоставлена дополнительно."
-
yavfast
-
-
- Подякував: 3 раз.
- Подякували: 43 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:13
brainybird написав: Engineer32 написав:кому-нибудь удается дозвониться в какое-нибудь отделение "Дельты" в Киеве
В Черкассах тоже самое. такое впечатление. что тупо не берут трубку
Для отделений Дельты это штатный режим. Пишите в личку ДО № отделения, и просьбу про call back. Меня несколько раз это выручало. Спасибо ДО.
-
leonktjy
-
-
- Подякував: 48 раз.
- Подякували: 105 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:14
Закончился срок действия карты ОК1. Сегодня решила переоформить на новую, для снятия очередной пайки в кассе. За переоформление экономист сказала оформление страховки 100,00 грн. (г.Харьков,). НА КАКОМ ОСНОВАНИИ? (пункт, статью и пр ) экономист не могла ответить. Вопрос :Мне НЕ НУЖНА страховка . Я не хочу оплачивать то, что мне не нужно.
-
Kaktus
-
-
- Подякували: 6 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:22
Kaktus написав:Закончился срок действия карты ОК1. Сегодня решила переоформить на новую, для снятия очередной пайки в кассе. За переоформление экономист сказала оформление страховки 100,00 грн. (г.Харьков,). НА КАКОМ ОСНОВАНИИ? (пункт, статью и пр ) экономист не могла ответить. Вопрос :Мне НЕ НУЖНА страховка . Я не хочу оплачивать то, что мне не нужно.
на основании "очинь деньги нужны" звоните прямо из отделения на гарячую линию и передаете трубку экономисту пусть там ей обьясняют, в 90% случаев помогает, в 10% совсем упоротых нужно звать начальника писать жалобы и требовать официальную бумажку с отказом оформлять без страховки которую пообещаете занести в прокуратуру.
-
Censor
-
-
- Подякував: 177 раз.
- Подякували: 215 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:32
Kaktus, возможно сотрудник отделения предлагал Вам программу "Карточного страхования", которая гарантирует Вам возмещение средств в случае несанкционированного доступа третьих лиц к Вашим средствам вследствие утери, кражи или подделки карты. Безусловно, право принятия решения об оформлении страхового полиса принадлежит исключительно Вам.
-
Delta official
-
-
- Подякували: 1410 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:36
Рravdolub, те відділення, яке вчора давало 300 пенсіонерам і 200 іншим....на минулому тижні взагалі було по нулях. Там з приносу кредолюдей працюють. Занесуть щось кредолюди....тоді і пересічним є готівка. 
-
Квесторе_поверніться
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1918 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лют, 2015 14:42
Delta official Предложение оформить страховку - это одно, но если я отказался, и мне не оформили карточку - то это вымогательство. Вводите в тариф -иначе - это вымогательство, причем организованной группой.
-
laa1999
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 568 раз.
-
-
Профіль
-
-
|