alexandrslob написав:Хотелка 260 у.е. "Такое" в 2008 не 2 млн но около 800-1100 просили. Это Совиньйон (погуглите и узнайте) Но зато на пике пузыря за такой участок в совинйоне дешевле 150 у.е. не просили. Сравниваем
Но мне не нравится Ваш уверенный тон, как будто этот Петя этот дом УЖЕ ПРОДАЛ (зато он ВЛОЖИЛСЯ В УЧАСТОК И ПОСТРОЙКУ). Пока даже сравнивать не с чем
Так а шо вы хотите этим сказать? Ну сложились цены в 3 раза от пузыря 2007-2008. Так и в Киеве тоже так. Ну и шо?
kievlyanka написав:alexandrslob по-хорошему, всю старую и ветхую Одессу нужно снести, как и Подол, так что чем раньше тем лучше
Средняя стоимость квартир на первичном рынке недвижимости Киева в марте 2015 года по сравнению с февралем выросла на 19,56% – до 25 350 грн/кв. м, по сравнению с мартом 2014 года цены увеличились на 86,3%. Об этом сообщил в своем ежемесячном отчете информационно-аналитический портал «Столичная недвижимость».
По данным экспертов, в прошлом месяце на первичном рынке больше всего подорожали квартиры эконом-класса – на 26,78%, до 16 861 грн/кв. м. Стоимость квартир бизнес-класса в новостройках Киева выросла на 20,06% – до 29 105 грн/кв. м. Меньше всего в марте подорожало жилье премиум-класса – на 14,36%, до 45 126 грн/кв. м.
Аналитики также отметили, что в прошлом месяце к продаже предлагались квартиры 69 операторами в 131 объекте. В структуре предложения первичного жилья преобладали новостройки эконом-класса – 56%. Новостройки бизнес-класса составили 29% от общего количества, премиум-класса – 15%.
При этом предложение квартир на рынке новостроек Киева в марте по сравнению с февралем в общей площади и денежном выражении выросло на 0,3% и 20,41% соответственно.
Отметим, в феврале 2015 года средняя стоимость квартир на первичном рынке недвижимости Киева выросла на 22,73% по сравнению с январем – до 21 202 грн/кв. м.
По данным информационно-аналитического портала «Столичная недвижимость», за 2014 год стоимость квартир на «первичке» столицы выросла на 23,6% из-за девальвации национальной валюты, а также подорожания стройматериалов и горючего."
и КОММЕНТАРИИ (КАК ЖЕ БЕЗ НИХ):
Sanitar_lesa/01.04.15 14:26/#
Га-га-га, они цену посчитали, только забыли упомянуть, что никто не покупал.
500 $ метр, реальная цена, по которой дальновидные застройщики сейчас продают. Статья фейк для мамонтов
vetalok/01.04.15 14:23/#
"до 45 126 грн/кв. м.". И много продаж интересно? Хотя если деньги получены почти даром то почему бы и нет. Кстати, заметил по одному застройщику такую штуку: были цены 2 месяца назад по 15000грн за квадрат, потом через месяц он поднял до 20000, и, сильно удивившись количеству продаж спустя месяц, опустил до 17000. Суть в том - что если не будет продаж по высоким ценам, то объект либо заморозится, либо опустят цены дабы был оборот, поскольку мало кто строит за свои деньги и готов ждать несколько лет повышения(?) цен. Свернуть
sa/01.04.15 14:12/#
Пересчитали по официальному курсу бакса. Ну, пересчитывайте-пересчитывайте, зарплаты у людей в гривне как при курсе 8, еще и коммуналка взлетает. Скоро будете досками заколачивать.
slaventiydj/01.04.15 14:06/#
только дурень сейчас будет покупать и инвестировать в квартиры!Пускай дорожает сейчас всё дорожает!
и шо.. кто-то покупает?
Востаннє редагувалось alexandrslob в Сер 01 кві, 2015 14:34, всього редагувалось 2 разів.
alexandrslob написав:Хотелка 260 у.е. "Такое" в 2008 не 2 млн но около 800-1100 просили. Это Совиньйон (погуглите и узнайте) Но зато на пике пузыря за такой участок в совинйоне дешевле 150 у.е. не просили. Сравниваем
Но мне не нравится Ваш уверенный тон, как будто этот Петя этот дом УЖЕ ПРОДАЛ (зато он ВЛОЖИЛСЯ В УЧАСТОК И ПОСТРОЙКУ). Пока даже сравнивать не с чем
Так а шо вы хотите этим сказать? Ну сложились цены в 3 раза от пузыря 2007-2008. Так и в Киеве тоже так. Ну и шо?
Он на собственном примере показывает какой непоправимий вред здоровью наносит регулярное употребление "консерв мясных"
А вот что: про 80% пенсий в 40 у.е. (это при курсе 26, к.й. сбили с 42 закрыв доступ импортерам и спекулям на межбанк, а они ох как заждались уже) и средней з/п по стране 100 у.е. (+еще 100 у..е в конверте можно добавить, итого 200у.е.) цены на квартиры например однокомнатные (понимаем целевую аудиторию на них) в 25000-30000 у.е. выглядят слишком оптимистично
Bobua написав:Тому, вочевидь, вони й шукають способи економії. Але ж ми kroot-і. Ми так низько не опустимось, чи не так? І героїчно платитимемо більшу частину заробітку за винайм великої квартири... То й на здоров'я.
Нє-нє-нє. Тут вже ви, як я бачу, робите висновок виходячи з маси вами же зроблених допущень. Хіба було мова не шукати способи економії? Просто тут суб"єктивний баланс - чимось жертвуєте, на щось готові витратитись, виходячи з суб"єктивної оцінки корисності того чи іншого. Мови про "платити більшу частину заробітку на винайм великої квартири" теж не йшло. Ви критикували потребу у просторому житлі як таку, і мова йшла тільки щодо цієї позиції. Це зовсім не означає, що утримання/оренда просторого житла з"їдає значну частину доходів.
Bobua написав:І мені аж цікаво стало, що є нині на ринку 1к. Отже на оеліксі для Києва бачу щось дивне 50м2 після будівельників і без сантехніки за 2000/міс, а з 2600 починаються 24м2 (і зовсім мало пропозицій), потім різке зростання площі в 1.5 рази і багато цін по 3000грв і більше. Підозріло схоже на ринок продавця... І цікаво: чи й у цивілізованому світі беруть за винайм квартир суму починаючи від половини середньої зарпл. по місту?
Ви самі вище приводили приклад Нью-йорка, і винайм вийшов якраз близько половини чистого місячного доходу. Крім того, 3000 грн - це менше половини середьої ЗП по Києву.
Bobua написав:можна стверджувати, що кржн спотворений, бо не розрахований на покупця/винаймача з доходами = середн.зарплаті,
А що, має бути розрахований? Ви можете привести приклад столиці чи фін. центру, де реципієнт середньої ЗП є учасником РН? Підкажу - ви самі вище приводили приклад по Нью-Йорку, так от, людині з вашого прикладу з доходом 100 куо ніяке, взагалі ніяке житло в Нью-Йорку не світить. Я не пропоную порівнювати Києв з Нью-Йорком, звичайно, але це лиш підтвердження загальної тези що із вередньої ЗП у найбільших містах країни та столицях на РН нічого не світить, у будь-якій країні.
Bobua написав:Я вже згадував кімнатку Брюса Віліса в фільмі "5-й елемент". От він же зміг так жити, хоч і зірка
Тут варто відмітити деякі речі. Навіть якщо відкинути те, що це просто фантастичний фільм, оцініть такі фактори: - на Землі за сюжетом - страшне перенаселення, а в містах - гіперскажене, що яскраво видно по схемі забудови (Позняки поріняно з тим - то просто будиночок лісника посеред дикої природи), фантастичної поверховості. Можете уявити що коїться за таких умов на РН. - відносно невелика площа квартири компенсується чи-то дуже високими стелями, чи-то якимось технологіями викривлення простору, пригадайте як влаштований був санвузол/холодильник/щотамще, типа як ліфт, та шафи (в коридорі зі зброєю, що зі стелі спускаються). Це таки суттєва економія. - все ж стиль життя і потреби хронічного холостяка трохи відрізняється від таких у сім"ї з дітьми.
Bobua написав:А потім знову було цікаве: зручні малі спальні кабінки у зорельоті.
Ну ви даєте, ви б ще підводні човни привели для прикладу чи купе поїзда. Вони ж там дрихнуть під наркозом чи як там воно зветься. Якщо вас так цікавить тема спальних місць - ось: http://relaxic.net/capsule-hotels/
Bobua написав:Жаль, що наш транспорт гірший і перетворений в чергову подобу гуртожитка.
Жодних проблем - якщо готові платити за кращий.
Bobua написав:І отже 2/3 німців бідніші за середнього киянина(!).
Ви справді в це вірите? Ну не буду заважати.
Bobua написав:більшу частину кржн формували й формують ці особи.
Та ну? Як ви думаєте, скільки серед, наприклад, форумчан, що придбали за останні кілька років нерухомість, держслужбовців? Держслужбовці аж ніяк не представляють собою більшу частину покупців на кржн.
Bobua написав:Тим, хто купував житло в столиці за свої чесні гроші, зостається лише сподіватись, що зайве житло не надто обвалить ціну.
Чого ви так впевнені, що ті, хто купив житло для себе, так вже переймаються тим, наскільки воно подешевшає чи ні?
Bobua написав:Щодо конкуренції, то коротко опишу. Уявіть, що всі люди які схотіли працювати – працюють. Ви приходите на роботу зранку, а там з'явились зять, кум, брат, сват... начальника. В суч.умовах конкуренція вже програна. В умовах повної добровільної зайнятості в країні Ви легко переходите на іншу роботу (місце завжди можна створити забравши кілька роб.хвилин у всіх працюючих). Там начальник є розумною людиною. Всі отримуть плату відповідну здібностям і/або продуктивності (залежно він спеціалізації компанії). Всі задоволені. Такі компанії перемагають, розростаються, захоплють ринки. Самі йдуть в місця проживання працівників, замість змушувати їх з'їздитись до центрів. У світі потроху перероджуються/вимирають бариги, жлоби й горлогризи. Оплата праці працівників поступово зростає, бо жадібні керівники й олігархи теж поступово виходять з ринку. Одночасно людей привчають берегти Землю і споживати менше. Дотацій нема, соц. допомога мінімальна і призначена лише зовсім непрацездатним. Про пенсію див.нижче. От десь таким має бути "прекрасний новий світ" (навіть не знаю чому письменник Олдос Гакслі в однойменній книзі все попсував; і у "злочинній цивілізації" Роберта Шеклі лише наприкінці побіжно згаданий хороший варіант, обидві книги є українською).
В мене до вас пропозиція - напишіть книжку про цю вашу утопію. Можливо, матиме успіх. Якщо коротко - то ви сильно перебільшуєте, кажучи що "В суч.умовах конкуренція вже програна". Аж ніяк. І рівень "кумівства" та корупції на ринку праці ви занадто перебільшуєте (як власне й Киянка).
Bobua написав:І не в тему: належною пенсією я називав таку, яка відповідна до пенсійних внесків людини. Вже є комп.бази даних. Років через 30 там будуть дані про всіх пенсіонерів. Дивимось хто скільки віддав в ПФ за життя. Вираховуємо його відсоток серед наявних пенсіонерів. І видаємо належний йому % з доступного на той час пенс.фонду. Якщо пенсіонери вперто займатимуть житло біля місць праці, то не забувати нагадувати їм, що це теж впливає на зменшення наявного пенс.фонду...
Вже давно є бази даних, і давно відомо, хто скільки віддав в ПФ за життя. Але ви, як я бачу, навіть не намагаєтеся зрозуміти суті. По-перше, ПФ не має ніяких накопичень. Тому без різниці, хто скільки віддав в ПФ за життя - бо це ніяк не додає до бюджету ПФ ні копійки. Це лиш інформація, з якої можна отримати співвідношення пенсій у різних людей. І якщо спиратися на вашу пропозицію, то легко отримаємо, наприклад, належний %%, якого не вистачинь ні на що, і ще нагадаємо, що він, бачте, займає житло біля місць праці. Тому подібні пропозиції мають починатися з реалізації проекту біореактора, куди ви, такий справедливий борець за права трудящих, відправлятимете зайвих пенсіонерів, щоб житло не займали зайве.
Bobua написав:Мені здається, що так буде чесніше, аніж обнулити людині виплати лише за те, що вона вносила їх недовго. От уявіть: пенсіонера, чиї внески за рік були більші за сотню інших – позбавити пенсії взагалі! Чи ж варто після такого дивуватись завзятим спробам багатіїв вийти з-під оподаткування...
Якщо він мав змогу заробляти в сотні разів більше за інших, і не попіклувався щодо того, щоб забезпечити собі старість - хто йому лікар? Ви справді думаєте, що заможні люди мінімізують оподаткування тільки через пенсійне питання? Як на мене (я вже це описував) - солідарна пенсія взагалі має бути характеру соціальної допомоги, і виплачуватися і розмірі не більше, ніж прожитковий мінімум і лише тим, в кого немає інших доходів (вищих за прожитковий мінімум). Все інше - власні проблеми людини. Треба лиш надати асортимент інструментів заощадження, в т.ч. державні й комерційні накопичувальні пенсійні фонди.
Bobua написав:Я мав на увазі, що новобудови можуть виявитись зайвими якщо ринок житла був неприродньо роздутий.
Все може бути теоретично, але з поточним рівнем забезпеченні житлом в Україні - це виключено.
Bobua написав:А щодо неповного роб.року, то його узгодження з винаймом житла відбудеться за умови, що супер-тривалі відпустки працюючих розподіляться рівномірно впродовж року. Хоча якщо всі схочуть саме літні канікули, то таки дійсно буде халепка, але якось та вирішувана
Повторюсь - знову ви берете суто суб"єктивне питання, і власний шаблон натягуєте на всіх. Фактично, ви пропонуєте практично всім жити в "гуртожитках" - тимчасовому найманому житлу, причому короткостроковому.
Bobua написав:А Ви вередливий Бо я думаю, що передаварійний стан є значно кращим за аварійний. А зд. є люди, які змушені жити й у останньому.
Мені якось все одно до того, що хтось змушений жити в аварійних будинках, я через це у передаварійній халупі жити не збираюся, якщо в змозі забезпечити собі більш пристойне житло.
Bobua написав:Якщо будинок красивий, якщо зроблений з якісного матеріалу (у Львові ходять легенди про австрійську цеглу , яка й через сто років краща за сучасну...), то чи ж не краще реставрувати?
Ціла купа "якщо" + питання ціни.
Bobua написав:Але все-таки опишу як я уявляю справедливу ціну на житло.
Прислухайтесь до поради щодо книжки. Я бачу ви людина начитана, та й пости розлогі й грамотні. Спробуйте. Можете в улюбленому (так виглядає) для вас жанрі наукової фантастики.
А вот что: про 80% пенсий в 40 у.е. (это при курсе 26, к.й. сбили с 42 закрыв доступ импортерам и спекулям на межбанк, а они ох как заждались уже) и средней з/п по стране 100 у.е. (+еще 100 у..е в конверте можно добавить, итого 200у.е.) цены на квартиры например однокомнатные (понимаем целевую аудиторию на них) в 25000-30000 у.е. выглядят слишком оптимистично
.
Востаннє редагувалось under в Сер 01 кві, 2015 14:59, всього редагувалось 1 раз.