По контексту не особенно понятно VAB или нет...
По Делте списков вроде как не должно быть еще... хотя
|
|
![]() Re: ДельтаКоллега, не хочу с Вами спорить, но не думаю что эти истории придуманные. Вы переоцениваете проникновение интернета "в люди". Сам раньше думал - только тронут Дельту - люди выйдут на майдан. Ан-нет - в группе в фейсбуке активных деятелей всего лишь несколько сотен человек. Аудитория VABa - естественно меньше чем у Дельты. Да и "Дедки и Бабки VABовцы" и не слышали про finance.ua и фейсбук - вот и жалоб не видите. Но это не значит что их нет. Я на 99% уверен что никчемят в мелких населённых пунктах (по регистрации), в Ооочень крайних и вопиющих случаях в Киеве (по понятным причинам), и по возрастному признаку. Т.е. Фонд выбирает себе таких жертв - которые не смогут даже ответить, не то что доказать что-то А журналисты правильно сделали, что выбрали таких пострадавших, потому что таких "доверчивых, не очень юридически подкованных, безхитростных и т.д." - как раз большинство. Тут на форуме проскакивала инфо, что утром перед ВА в Дельте, дедок принёс на депозит, и его приняли. No comments Если уж люди такие безхитростные и доверчивые что несут на депозит в день ВА - то о жалобах на форумах и прочих ресурсах речь не идёт, коллега. Печально что это как правило пожилые, и которые действительно может всю жизнь копили "на смерть" ![]() Andrey9
а допускаете ли Вы возможность, что там есть подсадные утки, от Лагуна и других собственников банков-банкротов, которые недовывели капиталы, и сейчас ратуют за национализацию, давя через СМИ такими вот липовыми интервьюерами? ну реально, как такое может быть: дед якобы продал квартиру, положил все в банк, и теперь живет на вокзале с клапаном на сердце. это ж вообще феерический бред. а раньше где он жил, пока Дельта по 100 грн/день выдавал? ![]() ![]() ![]() ![]()
Я знаю, что в ВАБе заникчемили много договоров, открытых в октябре-ноябре прошлого года, причем это касалось и просто перезаключенных вкладчиком на себя самого. В октябре ВАБ признали проблемным и ввели куратора, с 21 ноября там ВА, и теперь их ликвидатор утверждает, что в постанове НБУ о проблемности банка был также запрет на открытие депо, но постанову под предлогом БТ вкладчикам не показывает. Кстати ВАБ до последнего принимал депо от населения и даже рекламировал новые, как и Дельта. Я лично не верю, что несмотря на постанову о запрете, банк тупо плевал на регулятора и 2 месяца продолжал свою бурную деятельность по открытию депозитов, да еще в присутствии куратора НБУ. Значит, лукавят представители Фонда. Востаннє редагувалось lavralena1211 в Пон 13 кві, 2015 09:35, всього редагувалось 1 раз.
![]() Как можно запретить разделение вклада на других людей не нарушая закон? НБУ своей тайной постановой просто запрещает банку в период его проблемности переводить деньги на счет другого лица внутри банка и открывать новые депо (в т.ч. и на третье лицо), и тогда под раздачу попадают не только разделившие вклад, но и просто перезаключившие депо на себя же. Востаннє редагувалось lavralena1211 в Нед 12 кві, 2015 23:02, всього редагувалось 2 разів.
![]() Re: Дельтану вот достаточное откровенное интервью Ворушилина. — Фонд не вважає себе зобов'язаним компенсувати депозити на суму до 200 тис. грн, які були частиною більших вкладів. Які ваші аргументи? — Не можна "розбивати" депозити після того, як банк став проблемним. — Коли настає "проблемність"? — Коли НБУ визнає банк проблемним і вводить куратора, це той самий момент. Згідно із законодавством, тоді фінустанова не може відкривати нові рахунки, приймати нові депозити тощо. Ми вважаємо, що відтоді не можна переоформляти депозит на кілька осіб і претендувати на гарантоване відшкодування. — Дозвольте, у нас куратори сьогодні сидять майже в усіх великих банках… — Це інша ситуація, вони спостерігають за рефінансуванням. Ми говоримо про проблемність, коли куратор вводиться через неплатоспроможність банку та стежить за кожною копійкою. Так, 200 тис. грн — це дуже мало. На сьогодні це 10 тис. дол. Квартири не купиш, нової машини теж. Я розумію, що сім'я могла збирати на купівлю квартири, скажімо, 100 тис. дол. Це трагедія для сім'ї, якщо відбудеться банкрутство банку. У цьому сенсі закон недосконалий. Однак це чисто по-людськи. А де-юре розбивати не можна. І крапка. Ті менеджери, які проводять такі "розбивки", коли дізнаються про те, що фінустанова падає, взагалі не можуть працювати в банківському секторі після таких речей. Приміром, історія з донецьким банком "Український фінансовий світ". За нашими даними, на 1 квітня підпадало під Фонд гарантування 245 млн, на 1 липня раптом виявилося понад 900 млн. У чому справа? Вклади просто перерозподілили. Єврогазбанк. Власник і менеджмент планомірно "ложили" банк. Ці "розбивки" почалися ще в січні 2014 р. Фонд зазнав колосальних втрат — сотні мільйонів гривень — на такому штучному збільшенні гарантованих сум вкладів. Але формально вони все зробили за законом: розбивки відбувалися, коли банк ще не було визнано проблемним. До того ж бувають ще цинічніші ситуації, коли кошти з рахунків юросіб перекидають на фізосіб. — А вам відомо про судові рішення, де відповідачем виступає Фонд гарантування вкладів за такими операціями? — Є й позитивні, і негативні судові рішення. Якщо "розбивався" вклад однієї родини, скажімо, на 280–300 тис. грн, то ми не сваримося і не заперечуємо рішень. Але коли на рахунку мільйони, воюємо до кінця! — Отут є проблема: ні Нацбанк, ні комбанки заздалегідь нікого ж не інформують ні про проблемність, ні про появу куратора. Адже така інформація сама по собі напружує клієнтів. — Не варто пересмикувати. Треба робити це, коли дозволено. Якщо вже менеджери такі "турботливі", чому б їм заздалегідь не робити цих розбивок, поки банк живий. Чому б не рекомендувати клієнтам одразу мати не більш як 200 тис. грн депозиту на одну особу? Якщо, наприклад, сім'я складається з чотирьох осіб, і кожна з них має вклад по 200 тис. грн, ми виплатимо такій сім'ї 800 тис., але тільки якщо ці вклади сформувалися ще при живому банку. — Ви будете активізувати роз'яснювальну роботу? — Обов'язково. Готуємо роз'яснювальні матеріали, статті, стікери, які висітимуть у кожному банку, де приймають вклади населення, — Фонд гарантування відповідає лише за суми до 200 тис. грн. Сайт фонду дуже інформативний, містить усі необхідні роз'яснення і відеоматеріали. Більше читайте тут: ![]() Дробильщики - это выдумка Фонда. Если клиент физлицо, имея закончившийся депозит на текущем счету, переводит средства другому клиенту, или оформляет через кассу снятие и другой клиент оформляет внесение на такую же сумму - в пределах лимитов НБУ - они могут делать это хоть каждый день, хоть одну и ту же сумму гонять между собой, и ничего не нарушают, и тут нет ничего "никчемного" и Вы это знаете. Кстати, государство исправно взымает налог с таких "никчемных" доходов. Так "интересно": пока платишь налог - договор правильный. Когда хочешь получить депозит - договор ВНЕЗАПНО становится "никчемным" ![]() Ещё Фонд намекает что ты хотел "обокрасть государство" ![]() ![]() Re: ДельтаВорушилин с Гонтаревой - как Путин: мы не причём, но все решения которые мы в банках тайно напримимали - легитимные
Ворушилин: "дробление нам не нравится - но это законно. Через пару дней. Дробление де-юре запрещено, но если сумма маленькая - мы не спорим. Гонтарева: Дельта - системно важный - или рекапитализация или национализация. Через 3 дня - ВА и негласное решение о ликвидации Я не могу назвать этих людей адекватными Востаннє редагувалось Andrey9 в Нед 12 кві, 2015 23:07, всього редагувалось 1 раз.
![]() Он говорит, что если это действительно небольшие разбивки в рамках одной частной семьи, то фонд закрывает глаза в суде.
А если это милионные вклады вдруг дробятся на бродяг по доверенности в последние месяцы жизни банка, то это явные махинации. И точка отсчета по таким махинациям это дата т.н. "проблемности банка", т.е. превентивные меры, на случай если менеджмент вдруг решит проводить инсайдерское дробление крупным рыбам.
|
|