Sergo написав:Шановне панство, а як зараз з видачею валютних коштів з рахунків, які обмеження по "нормативам" НБУ ? І як на практиці з видачею валюти у Михалича та Прихвату?
Прихват видає без проблем. Поки стояв в черзі на поповнення кредитки бачив клієнтів, що отримували валюту за передзапитом
і безпередзапису дають легко до 2куе.
Смотря в каком городе и отделении. В Одессе, где много "капитанов" - возможно В прошлом году летом срочно понадобилась сотка с Приватвклада (Харьков) - кассирша была до глубины души возмущена, что без предзаказа, махала листочком с перечислением записавшихся уважаемых людей, но.... все-таки отдала.
Шановне паньство! Потребую консультації, бажано юридичної від 0720. Пані з Донецька розповіла козаку власну історію:
У банці "ВБР" до війни була оформлена іпотека. З моменту коли відрубали Донецьк від БС, клієнтка кредит не платить. Банк почив у бозі. Пікантність ситуації в тому, що зі слів пані всі документи на квартиру (техпаспорт, договір куплі-продажу) знаходилися в банку. Відділення було пограбоване бандюками і документи зникли. Зараз там фейковий банк дири і тамошні псевдобанкстери ні слухом, ні духом! Клієнтка хоче знайти документи і після того сплатити кредит повністю. Який алгоритм дій визначити правильніше? Я опишу власне бачення, а ви поправте, що не так.
1. Звернутися до фейкової влади, що вскрила банчик і пошукати правовстановлюючі документи там. Просто подробиць не знаю, що там сталося і чи був опис вилучених документів, чи чистий розбій? Якщо там не знайдуться, то шукати кінці в Києві, можливо частину документації евакуювали.
2. Якщо документи зникли з кінцями, то звертатися до суду для відновлення документів.
П.С. Так і не зрозумів з її слів, чому документи зберігалися в банчику? Не мав з іпотекою справ ніколи. Пані каже, що в усіх банчиках так. Це дісно так?
П.С. 2. Чи несе банка відповідальність за втрату документів? І що порадите: сплачувати кредит чи почекати відновлення документів? Можна якось до вирішення питання з документами "заморозити" нарахування % і штрафів? Може клієнт апелювати до форс-мажору? Дякую!
Козак-характерник написав:сплачувати кредит чи почекати відновлення документів?
А кому его платить? Кому официально перешли права требования по кредиту при ликвидации банка? Я бы пока ничего не платил, чтобы не пришлось платить еще раз.
Право требования по кредиту никак не связано с наличием или отсутствием документов на квартиру. Заемщик берет в банке деньги и обязан их вернуть. Квартира - всего лишь залог, наличие которого облегчает истребование долга.
Козак-характерник написав:сплачувати кредит чи почекати відновлення документів?
А кому его платить? Кому официально перешли права требования по кредиту при ликвидации банка? Я бы пока ничего не платил, чтобы не пришлось платить еще раз.
Ну я думаю, то не проблема дізнатися. Може хто в курсі, яка доля іпотечників ВБР? Які реквізити?
Сибарит написав:Право требования по кредиту никак не связано с наличием или отсутствием документов на квартиру. Заемщик берет в банке деньги и обязан их вернуть. Квартира - всего лишь залог, наличие которого облегчает истребование долга.
100%. А під час несплати клієнткою платежів, банчик міг якось розпорядитися заставою?
Козак-характерник написав:Ну я думаю, то не проблема дізнатися. Може хто в курсі, яка доля іпотечників ВБР? Які реквізити?
Проблема. Заключается она в том, что настойчивые попытки узнать могут привести к оплате не тем. Представьте себе, что в некую непонятную контору приходит некто узнавать, кому выплачивать кредит. Очень велик соблазн сказать "платите нам". На мой взгляд, поскольку банк ликвидируется, нужно тихонечко сидеть и ждать, пока правопреемник предъявит требования. А уж потом пытаться выяснять, действительно ли это правопреемник? Не известно, где хранились документы, не факт, что в этом отделении. Не известно, получил ли доступ к базе клиентов ВБР новообразованный банк? Захват помещения не говорит ровно ни о чем.
А під час несплати клієнткою платежів, банчик міг якось розпорядитися заставою?
Проблема в том, что часть ипотеки выплачена, возможно очень приличная часть. А если на дальнейшую оплату забить - то квартира пойдёт в ликвидационную массу (скорее всего). 1. Человек не хочет терять уже выплаченные взносы 2. Человек хочет получить документы на квартиру. Для этого хочет погасить ипотеку. Отсюда 2.а) кому платить 2.б) кто и как выдаст документы на квартиру и снимет её с залога
Козак-характерник Я немного погорячился. Погашение кредитов пока принимается банком на счет в нацбанке: http://www.vbr-bank.com.ua/ru/press/new ... zity.html# Впрочем, информации уже больше 2-х месяцев, а сайты ликвидируемых банков часто забрасывают. В любом случае, остается открытым вопрос, хранились документы в главном офисе в Киеве или в операционном офисе в Донецке, т.е. кому они достались.
Насколько я знаю, Донецк от нашей банковской системы отрезан полностью, переводы не ходят, а отсутствие возможности заплатить из-за массовых беспорядков - форсмажор. Местный псевдобанк не при делах.
Starikan написав:САме так...готівку в Приваті слід знімати з карти Універсальна....і бажано кредитні кошти. Вы с КДВ не путаете? С Уни 1% комиссии - она предназначена для безналичных расчетов.
Это же жОсткий сарказм, Вы не заметили? Снятие своих 1 процент. С кредитных наличка выше тысячи гривен 4 процента, до тысячи там вообще процент некрасивый будет.