Байки про банки і не тільки....2008-2017

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 41724173417441754176 ... 5791>
Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 20:42

flyman написав:
  ritter написав:
  Sergo написав:Шановне панство, а як зараз з видачею валютних коштів з рахунків, які обмеження по "нормативам" НБУ ? І як на практиці з видачею валюти у Михалича та Прихвату?
Прихват видає без проблем. Поки стояв в черзі на поповнення кредитки бачив клієнтів, що отримували валюту за передзапитом
і безпередзапису дають легко до 2куе.

Смотря в каком городе и отделении. В Одессе, где много "капитанов" - возможно :wink:
В прошлом году летом срочно понадобилась сотка с Приватвклада (Харьков) - кассирша была до глубины души возмущена, что без предзаказа, махала листочком с перечислением записавшихся уважаемых людей, но.... все-таки отдала.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 21:22

Хелп!

Шановне паньство! Потребую консультації, бажано юридичної від 0720. Пані з Донецька розповіла козаку власну історію:

У банці "ВБР" до війни була оформлена іпотека. З моменту коли відрубали Донецьк від БС, клієнтка кредит не платить. Банк почив у бозі. Пікантність ситуації в тому, що зі слів пані всі документи на квартиру (техпаспорт, договір куплі-продажу) знаходилися в банку. Відділення було пограбоване бандюками і документи зникли. Зараз там фейковий банк дири і тамошні псевдобанкстери ні слухом, ні духом! Клієнтка хоче знайти документи і після того сплатити кредит повністю. Який алгоритм дій визначити правильніше? Я опишу власне бачення, а ви поправте, що не так.

1. Звернутися до фейкової влади, що вскрила банчик і пошукати правовстановлюючі документи там. Просто подробиць не знаю, що там сталося і чи був опис вилучених документів, чи чистий розбій? Якщо там не знайдуться, то шукати кінці в Києві, можливо частину документації евакуювали.

2. Якщо документи зникли з кінцями, то звертатися до суду для відновлення документів.

П.С. Так і не зрозумів з її слів, чому документи зберігалися в банчику? Не мав з іпотекою справ ніколи. Пані каже, що в усіх банчиках так. Це дісно так?

П.С. 2. Чи несе банка відповідальність за втрату документів? І що порадите: сплачувати кредит чи почекати відновлення документів? Можна якось до вирішення питання з документами "заморозити" нарахування % і штрафів? Може клієнт апелювати до форс-мажору? Дякую!
Козак-характерник
2

Подякував: 2245 раз.
Подякували: 2360 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 21:33

Re: Байки про банки і не тільки....

Козак-характерник написав:сплачувати кредит чи почекати відновлення документів?

А кому его платить?
Кому официально перешли права требования по кредиту при ликвидации банка?
Я бы пока ничего не платил, чтобы не пришлось платить еще раз.

Право требования по кредиту никак не связано с наличием или отсутствием документов на квартиру. Заемщик берет в банке деньги и обязан их вернуть. Квартира - всего лишь залог, наличие которого облегчает истребование долга.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6470 раз.
Подякували: 21617 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 21:41

Сибарит написав:
  Козак-характерник написав:сплачувати кредит чи почекати відновлення документів?

А кому его платить?
Кому официально перешли права требования по кредиту при ликвидации банка?
Я бы пока ничего не платил, чтобы не пришлось платить еще раз.

Ну я думаю, то не проблема дізнатися. Може хто в курсі, яка доля іпотечників ВБР? Які реквізити?
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 21:44

Сибарит написав:Право требования по кредиту никак не связано с наличием или отсутствием документов на квартиру. Заемщик берет в банке деньги и обязан их вернуть. Квартира - всего лишь залог, наличие которого облегчает истребование долга.

100%. А під час несплати клієнткою платежів, банчик міг якось розпорядитися заставою?
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 21:52

А разве у зоны ато нет кредитных каникул?
Вроде принимали что-то такое.
Или то штрафы им отменили...
qwe_ua

Подякував: 198 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 21:55

Козак-характерник написав:Ну я думаю, то не проблема дізнатися. Може хто в курсі, яка доля іпотечників ВБР? Які реквізити?

Проблема. Заключается она в том, что настойчивые попытки узнать могут привести к оплате не тем.
Представьте себе, что в некую непонятную контору приходит некто узнавать, кому выплачивать кредит. Очень велик соблазн сказать "платите нам".
На мой взгляд, поскольку банк ликвидируется, нужно тихонечко сидеть и ждать, пока правопреемник предъявит требования. А уж потом пытаться выяснять, действительно ли это правопреемник?
Не известно, где хранились документы, не факт, что в этом отделении.
Не известно, получил ли доступ к базе клиентов ВБР новообразованный банк? Захват помещения не говорит ровно ни о чем.

А під час несплати клієнткою платежів, банчик міг якось розпорядитися заставою?

Сомневаюсь. Не до того ему.
Сибарит
Форумчанин року

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 22:25

Проблема в том, что часть ипотеки выплачена, возможно очень приличная часть. А если на дальнейшую оплату забить - то квартира пойдёт в ликвидационную массу (скорее всего).
1. Человек не хочет терять уже выплаченные взносы
2. Человек хочет получить документы на квартиру. Для этого хочет погасить ипотеку. Отсюда
2.а) кому платить
2.б) кто и как выдаст документы на квартиру и снимет её с залога
Вкладчик1234
Форумчанин року

Заблокований
Подякував: 9350 раз.
Подякували: 4482 раз.

Профіль

3
2
3
Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 22:30

Козак-характерник
Я немного погорячился. Погашение кредитов пока принимается банком на счет в нацбанке:
http://www.vbr-bank.com.ua/ru/press/new ... zity.html#
Впрочем, информации уже больше 2-х месяцев, а сайты ликвидируемых банков часто забрасывают.
В любом случае, остается открытым вопрос, хранились документы в главном офисе в Киеве или в операционном офисе в Донецке, т.е. кому они достались.

Насколько я знаю, Донецк от нашей банковской системы отрезан полностью, переводы не ходят, а отсутствие возможности заплатить из-за массовых беспорядков - форсмажор.
Местный псевдобанк не при делах.
Сибарит
Форумчанин року

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Пон 28 бер, 2016 22:48

Starikan написав:САме так...готівку в Приваті слід знімати з карти Універсальна....і бажано кредитні кошти. :wink:
Вы с КДВ не путаете? :wink:
С Уни 1% комиссии - она предназначена для безналичных расчетов.

Это же жОсткий сарказм, Вы не заметили?
Снятие своих 1 процент. С кредитных наличка выше тысячи гривен 4 процента, до тысячи там вообще процент некрасивый будет.
alex lem

Подякував: 132 раз.
Подякували: 368 раз.

Профіль

#<1 ... 41724173417441754176 ... 5791>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор