Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
"Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення, згідно з яким держава бере участь у виведенні ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ПРИВАТБАНК» (далі - ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК») з ринку шляхом продажу банку у цілому Міністерству фінансів України".
Оп-па, тут вже я не можу дупля отбити, так він буде працювати, чи буде виведений з ринку? Якщо виведений з ринку, то як він може працювати в звичному режимі, як казав Порошенко?
rufius написав:А зачем снимать, можно расплачиваться.
Да вы что? Неужели? Так и делал до сегодняшнего дня до тех пор пока некоторые хитрожопые торговые точки перестали вообще принимать карточки всех банков.
В НБУ розповіли, скільки готівки в понеділок зняли клієнти ПриватБанку Клієнти націоналізованого "ПриватБанку" 19 грудня зняли з рахунків 2 мільярди гривень готівки, Нацбанк поповнив запас готівки банку на 4,5 мільярди.
mowian написав:"Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення, згідно з яким держава бере участь у виведенні ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ПРИВАТБАНК» (далі - ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК») з ринку шляхом продажу банку у цілому Міністерству фінансів України".
Оп-па, тут вже я не можу дупля отбити, так він буде працювати, чи буде виведений з ринку? Якщо виведений з ринку, то як він може працювати в звичному режимі, як казав Порошенко?
Национализация не обходится без ВА, а ВА не обязательно означает прекращение работы банка. ВА не значит ликвидация. )
mowian написав:"Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення, згідно з яким держава бере участь у виведенні ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ПРИВАТБАНК» (далі - ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК») з ринку шляхом продажу банку у цілому Міністерству фінансів України".
Є процедура і вона складніша, ніж просто табличку на офісі нову прибити: НБУ визнає неплатоспроможним -> Фонд вводить ТА (і "виводить з ринку") -> Держава, виступаючи інвестором, викуповує неплатоспроможний банк у Фонду. Лікарі обіцяють, що після інтенсивної терапії пацієнт буде жити. Поки що жуємо попкорн і слідкуємо, щоб усі органи залишилися цілими і не було ускладнень.
Варто наголосити, що роль та функції Фонду у цьому процесі є суто технічними. Обов’язки Фонду, відповідно до чинного законодавства, обмежуються зобов’язаннями встановити контроль над банком, сформувати резерви та продати його новому власнику – державі.
Упрощают, однако. Не знаю, как насчет переходного банка (нужен он тут или нет). Но по процедуре нужно сначала закрыть неплатежеспособный банк и расчитаться с его предыдущими акционерами. Зарезервировав его перед этим согласно требованиям НБУ (если будет чем). И посчитав, что после этого останется от его капитала.
Затем очень быстро создается (или не создается) и регистрируется переходный банк. Назначается его управление. Те, кого сейчас назначили, возможно руководят уже переходным банком.
После этого банк за 1 грн продается Минфину (цена, оказывается, прописана в Законе об СГВ). И регистрируется уже новый банк.
При этом у каждого банка свои акции. Кроме того на 3 месяца приглашается внешний аудит, который что-то там справедиво считает. По его результатам производятся взаиморасчеты с акционерами неплатежеспособного банка.
Работы там вроде дофига. Думаю, не случайно назначили 2-х ВА. И им дали еще кучу помощников. Но Минфин, действительно, вступает во владение банком через 2 дня после начала процедуры его вывода с рынка.
В ст. 41-1, регулирующей покупку банков государством, про ВА не говорится, но она, получается, как бы и есть.
Востаннє редагувалось newbie в Вів 20 гру, 2016 17:56, всього редагувалось 2 разів.