budivelnik написав:Ні Вам , ні мені не доступні данні по БТІ , з іншого боку , виходячи з того що середня тривалість життя приблизно 60 років , а в Києві 1 000 000 квартир , то в рік тільки за рахунок смертності власників повинно оформлятись 1 000 000 / 60 = 16 000 квартир / 12 місяців = 1333 в місяць . Це не обовязково продаж , але обовязково зміна власника . Отже 1 Не залежно від кількості грошей , вартості квартир , бажань продавців і можливостей покупців в місяць змінюють своїх власників в середньому 1300 квартир . 2 Дай бог щоб в 2009 році в експлуатацію в місяць здавали 300-500 квартир , що = 350 000 -500 000кв м в рік 3 Специфіка будівельного ринку полягає в тому , що кількість угод рахують на штуки , а суму на мільйони , а внаслідок того , що гроші люблять тишу , а продавці в основному приватні особи , то ніхто зайвий раз на кожному кроці не кричить що він провів угоду і отримав 1 000 000 грн ( стандартна вартість Київської квартири )
Назван конкретный человек и конкретная организация. Но инфо настолько в пользу обвала, что я постснялся использовать до получения подтверждения данными SV Development.
Если эти данные верны, то возможно мы увидим 500 у.е. за метр раньше Деда Мороза Хотя это не повод, чтобы изменять мой прогноз в соответствующей ветке Коеффициенты зашкаливают и если рынок перетянут в десятки раз, то я не знаю, какие нервы нужны продавцам, чтобы удержать его от обвала
итого, при всем обороте РН Киева по вторичке (август) в 60тыс * 200 = 12 млн , только навес из ипотечников составляет 174 млн !!!!
А що таке 174 млн грн при середній ціні житла на сьогодні 13 000 грн кв м 174 000 000 / 13 000 = 13 385 м кв / 70 кв м ( середній розмір квартири ) = 191 квартира Тобто весь цей навіс міг бути розсмоктаний на протязі 2 днів в серні 2008 , нехай сьогодні гірше , але все одно за місяць розсмокчеться
Даю вам ссылку. Вы как участник строительного рынка, возможно, сможете выйти на автора информации и узнать, что он имел ввиду: ....Если эти данные верны, то возможно мы увидим 500 у.е. за метр раньше Деда Мороза
Навіщо мені чужа інформація , якщо в мене є своя власна , яка говорить
На сьогодні за межами Львова по 500 за квадрат я особисто можу продати на протязі 1 місяця приблизно 5 квартир по 80 кв м , правда в мене є дві проблеми
1 Мене не влаштовує ціна , за квартири менше 100 кв м мені потрібно 700 2 В мене є тільки одна на 80 м кв по 700 і одна 130 кв м по 600
3 В червні продав 40 кв м по 750 , в жовтні 125 кв м по 500
итого, при всем обороте РН Киева по вторичке (август) в 60тыс * 200 = 12 млн , только навес из ипотечников составляет 174 млн !!!!
А що таке 174 млн грн при середній ціні житла на сьогодні 13 000 грн кв м 174 000 000 / 13 000 = 13 385 м кв / 70 кв м ( середній розмір квартири ) = 191 квартира Тобто весь цей навіс міг бути розсмоктаний на протязі 2 днів в серні 2008 , нехай сьогодні гірше , але все одно за місяць розсмокчеться
Вы забываете про то, что сейчас не серпень 2008 200 сделок в месяц на Киев это реально круто, кстати, действительно, переоформление судя по статье туда не входит, только продажа вторички.
Как вам средний срок продажи больше 10 лет? о чем-нибудь говорит?
А то, что при "нормальных" 3000 сделок 35000 квартир в среднем будут продавться 10 с лишним месяцев?
Это сколько же просмотров, сколько же шмотки держать в режиме переезда нынешним хозяевам?
что ни говори, рынок застрял
мы увидим 350 долл за метр и ниже. это не с потолка взято.
при том не скрытые сделки какие-то, а в свободной продаже. Но будет маленькая загвоздка - денег для покупки у населения по большому счету все равно не будет и покупаться оно будет вяло.
не думайте, что по 350 долл/метр в Киеве кинутся все разгребать.
Уверен, что при таких процессах и отношениях на РН с одной крайности кинемся в абсолютно другую.
Востаннє редагувалось logika в Вів 06 жов, 2009 22:36, всього редагувалось 1 раз.
Как вам средний срок продажи больше 10 лет? о чем-нибудь говорит?
Реальний термін продажу на сьогодні - 3 місяці , єдина умова ціна не з стелі , тобто якщо потрібно продати , виставляєш ціну -10-15 % від середніх і продаєш спокійно , а от якщо хочеш купити в центрі а продати на околиці в співвідношенні 1 кв м до 1 , то продавати можна вічно
Логіка
, якщо так впевнені , то продайте сьогодні своє по 1000 . повірте бажаючі знайдуться , почекайте і купіть по 350 . Якщо не має що продавати , то тоді зрозумілі Ваші фанатичні заявки , губити ж Вам не має чого
Даю вам ссылку. Вы как участник строительного рынка, возможно, сможете выйти на автора информации и узнать, что он имел ввиду: ....Если эти данные верны, то возможно мы увидим 500 у.е. за метр раньше Деда Мороза
Навіщо мені чужа інформація , якщо в мене є своя власна , яка говорить На сьогодні за межами Львова по 500 за квадрат я особисто можу продати на протязі 1 місяця приблизно 5 квартир по 80 кв м , правда в мене є дві проблеми 1 Мене не влаштовує ціна , за квартири менше 100 кв м мені потрібно 700 2 В мене є тільки одна на 80 м кв по 700 і одна 130 кв м по 600 3 В червні продав 40 кв м по 750 , в жовтні 125 кв м по 500
Якщо ми в Україні, то червень в нас почався 4 місяці тому, от же в вас зараз продано 165 метрів (2 чи 3 квартири) за 4 місяці по ціні 750 у червні та 500 у жовтні. Хоча ви вважаєте, що можете продавати 5 за місяць А якщо ви скинете ціну за малі квартири до 500, чи не зроблять так же ващі конкуренти. Чомусь я вважаю, що вони так і зроблять і ващі продажи суттєво не зростуть - отже будуть 4 квартири замість трьох
Хоча ви не дали всі цифри - тому розрахунки приблизні
budivelnik написав:Логіка , якщо так впевнені , то продайте сьогодні своє по 1000 . повірте бажаючі знайдуться , почекайте і купіть по 350 . Якщо не має що продавати , то тоді зрозумілі Ваші фанатичні заявки , губити ж Вам не має чого
Не вам меня учить, что мне покупать и продавать и когда именно. Лучше учитесь оптимизировать свои затраты, потому что светит прямая дорога на вылет с этого рынка.
Я уверен на 200% что будивельнык в 2008м свое майно пытался впарить минимум за 1500 долл.
Сейчас по 700 рассуждает.
Скоро узнаете как и за 500 строить, позже и за 200 ...
Востаннє редагувалось logika в Вів 06 жов, 2009 22:51, всього редагувалось 2 разів.
Я не вважаю , в мене просто є клієнти по такій ціні і не має квартир по цій ціні Я навіть не можу пообіцяти що по 500 збудую , бо не знаю як це зробити А от як побудувати по 700 я знаю , тому міг би навіть в заставу віддати свої великі на час будівництва малих ( повірте збудувати можна за пів року )
Не вам меня учить, что мне покупать и продавать и когда именно.
Це Ви стараєтесь всіх повчати , я ж просто запропонував , думав Вам буде приємно що хтось хоче , щоб Вам краще було