Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 34843485348634873488 ... 11918>

Який курс долара Ви прогнозуєте на 01.08.2025?

Опитування проводиться до П'ят 01 сер, 2025 15:44

Валютний ринок в контексті ДС 4.9 5 11
40,00-40,50
0
0
40,50-41,00
0
0
41,00-41,50
9%
1
41,50-42,00
18%
2
42,00-42,50
55%
6
42,50-43,00
9%
1
43,00-43,50
9%
1
43,50-44,00
0
0
44,00-44,50
0
0
44,50-45,00
0
0
45,00-45,50
0
0
45,50-46,00
0
0
Більше 46,00
0
0
Всього голосів : 11
Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 21:05

somilitark как говорил Аляк, «простые ответы, простые решения».а потом бабах. вот вот раз и заробитчане за пару недель компенсировали 30млрд.а минфин на «свои» .ладно, похохотали и баиньки .
Яша

Подякував: 151 раз.
Подякували: 207 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 21:07

Replay написав:AlexxK
Проблемы есть всегда, просто надо их адекватно воспринимать и соответственно реагировать.

Адекватно воспринимают всё!
Перспективу хотят увидеть!
Какие направления развивать, куда вкадываться?

budivelnik написав:…після закриття менш ефективних - зявиться додаткове місце на ринку,яке я й спробую проковтнути....або піду на пенсію якщо програю - ринок,нічого не поробиш.

:D
AlexxK

Подякував: 10 раз.
Подякували: 79 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 21:09

холява написав:Правительство ПРИСЛУШАЛОСЬ .
И Вы тоже слушайтесь .

Вот вы старой закалки человек,не верите в успехи страны,зря.

А почему правительство ко мне прислушалось,всё очень просто,мы как родственные души,понимаем друг друга,у него нет денег платить по обязательствам,у меня тоже,так что тут всё просто как апельсин(с).
somilitark

Подякував: 706 раз.
Подякували: 3859 раз.

Профіль

5
5
Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 21:13

Яша написав:somilitark как говорил Аляк,

А он сейчас в народном ополчении?
Ведь ему всё было не так,особенно после 2014-го началась ломка и всплыли нквдешные корни.

Да ещё много чего наговорил,как всегда в точку,самый яркий пример это его позиция в 2008-м,пел про крах гривны,а сам был в этот момент на грндепо.
Прямо как Сова,всем покупать доллар,а сам увеличил долю гривны в корзине.

Не сотворите себе кумира,тем более такого фальшивого)))
somilitark

Подякував: 706 раз.
Подякували: 3859 раз.

Профіль

5
5
Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 21:31

zzzzzz написав:Завтра состоятся погашения на 3,5 млрд.грн + 312 млн.долларов.

С начала года погашения составили
гривна - 9,248 млрд
доллар - 312 млн

Сегодня прошел аукцион по размещению ОВГЗ в ходе которого удалось привлечь объемы точно по плану, 5,5 млрд по номинальной цене , или 6,003 млрд.грн по рыночной цене.

Сегодня произошло довольно интересное событие, я такого не припоминаю.Спрос по номинальной цене превысил почти в 5 раз предложение ( 5,5 млрд ) Спрос по номиналу был 25,241 млрд.грн, при предложении 5,5 млрд.грн. Теперь поподробней.

3 месячные, спрос 3,474 млрд, предложение 0,5 млрд
12 месячные, спрос 5,120 млрд, предложение 0,5 млрд
2-ух летки, спрос 6,957 млрд, предложение 1,5 млрд
4-х летки, спрос 9,690 млрд, предложение 3,0 млрд

Все лезут и лезут! Медом намазано видно )
rasmus

Подякував: 857 раз.
Подякували: 246 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 21:52

somilitark написав:Вот вы старой закалки человек,не верите в успехи страны,зря.

А почему правительство ко мне прислушалось,всё очень просто,мы как родственные души,понимаем друг друга,у него нет денег платить по обязательствам,у меня тоже,так что тут всё просто как апельсин(с).

Может в консерватории что-то подправить, чтобы деньги были

А то цикаво получается, давайте посадим целые отрасли на голодный паёк, только ради того, чтобы тёще 200 грн к пенсии добавили

Ну просто потому, что кто-то пролюбил свой бизнес
pesikot

Подякував: 542 раз.
Подякували: 1256 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 22:04

zzzzzz написав:
  Вкладчик1234 написав:Добавлю к своим предыдущим постам:

помимо того, что укрепляж и снижение кредитных ставок будет отрицательно сказываться на торговом балансе, - это ещё будет добивать экспортёров, т.к. проще и дешевле будет купить импорт, да ещё и кредит по низкую ставку.

Поэтому кризис мы можем встретить "в долгах как в шелках", и без "кормильцев" в виде традиционных "олії і чавуна".

И в случае кризиса - ОВГЗ врядли кто-то купит

Я не уверен, но мне кажется НБУ будет держать уровень 24 пока нерезы не успокоятся.
Ставки будут падать, и нерезы в определенный момент остановят свой заход. А дальше низкие ставки подстегнут рост курса.
Ну посмотрим, если до конца января курс ниже 24 не уйдет за счет действий НБУ, значит я оказался прав.

Я думаю, що інформація про "робочий" курс на 2020 рік на рівні 24,5 не просто так проскочила. НБУ підтвердив, що зовсім не хоче пробиття 24. Сьогоднішній попит на ОВДП, безперечно, всіх здивував. Якщо так буде продовжуватся, то НБУ 24 втримати буде дуже важко.
Але є одне але: це минулого року нерези і "нерези" входили, так би мовити "з нуля" - продаючи валюту. А з цього року ідуть серйозні погашення і там є й не малі суми друзів сліпого трасту. Виглядає, що ці суми будуть перевкладатися, що зменшить реальний притік валюти...
Але є і ще але - торговий баланс. Повторю, результат 2019 зумовлений газом, вугіллям, легковими авто (новими і євробляхами) та обладнанням для "зеленої енергетики". Це не важко перевірити, глянувши структуру імпорту по торгпозиціях чи митних кодах (до речі, гляньте за одно і по країнах: Кіпр уже далеко в ...опі, а от Швейцарія, Нідерланди, Великобританія і тд просто огого якесь). 2020 буде інший...
Ну і рейтинг. Насправді, зараз більшість бажаючих інвестувати в Україну (чи то економіка-земля-нерухомість, чи ОВДП) з цивілізованих країн зробити цього не можуть через рейтинг і ризики (обмежено директивами і іншою бюрократією). Але без співпраці з МВф ні про які зміни рейтингу мова не може йти, а якщо фонд то не олігархи... Вибір важкий стоїть перед "слугами". Ми на роздоріжжі, можливі варяції...
orest
10

Форумчанин року

Подякував: 7407 раз.
Подякували: 6733 раз.

Профіль

6
17
1
21
Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 22:10

rasmus написав:Все лезут и лезут! Медом намазано видно )

Думаю, що просто рахують. І все.
Не так як тут на форумі. Половина приймає рішення на емоціях бо вже раніше попеклася довірившись інстинкту а не аналізу цифр.
Є ризик та рівень прибутковості. Якщо одне перекриває інше - значить можна інвестувати.
Те ж саме і про курс в Україні.
Так, торговельне сальдо від'ємне, і далі буде тільки гірше. Але на ринку надлишок (був) валюти через заробітчан і ОВДП і не має значення який цей надлишок, але він є.
Тут всі на форумі відстоюють одні крайності. Або тільки за гривню або долар наше все. І так мало тих то дійсно арґументує свої твердження.
Арґументи "За долар" ви всі знаєте. Але ніхто не знає їхній % впливу на ситуацію. Так само і по гривні.
От хтось може сказати на скільки сильну дію мають наступні твердження на підтримку гривні і котре із них дійсно дієве, а котре так - "для галочки":?
Тепла зима і надлишок газу в сховищах
Підтверджений прогноз врожаю на 2020 рік
Відсутність змін у переказах заробітчан із за кордону
Потенційне обмеження безмитного ввезення обладнання для виробництва сонячної енергетики
Аукціон по 7-річних ОВДП
Сталий попит нерезидентів на ОВДП
Продовжений транзит газу
Спад ввезення авто із за кордону
Потенційне введення ринку землі
І це тільки те що спало на думку не фахівцю.

Що стосується ОВДП. Якщо ви знаєте яким чином віддати ті кошти які нам потрібно повернути кредиторам без використання ОВДП чому ви всі мовчите?
Просто якщо всі тільки будуть критикувати - проблема не зникне.
Мені (як пересічному який читає цей форум!) дії НБУ видаються фаховими. Але я не розумію дій нашого Мінфіну через маринування величезних сум на коррахунках останніх пів року, а також за те що вони зробили в кінці грудня. Я маю на увазі, що нічого не змінилось. Гроші дали в останні дні без можливості освоєння. І я знаю що дехто на них чекав цілий рік і все одно фізично не зміг освоїти. Плюс податки авансом. Плюс тепер ситуація із ПДВ.
У всьому цьому більше політики ніж фахових дій.
У вас інша точка зору щодо дій НБУ та Мінфіну?
Realist

Подякував: 3097 раз.
Подякували: 2235 раз.

Профіль

1
2
1
1
Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 22:30

Ой!

Вітаюсь совсіма!

Як на мене, наслідки вдалого аукціону!
Зображення

ВО

Хай щастить!
Востаннє редагувалось s0v7a в Вів 14 січ, 2020 22:34, всього редагувалось 1 раз.
s0v7a
Форумчанин року

Подякував: 3 раз.
Подякували: 2443 раз.

Профіль

3
3
12
Повідомлення Додано: Вів 14 січ, 2020 22:31

orest написав:
  zzzzzz написав:
  Вкладчик1234 написав:Добавлю к своим предыдущим постам:

помимо того, что укрепляж и снижение кредитных ставок будет отрицательно сказываться на торговом балансе, - это ещё будет добивать экспортёров, т.к. проще и дешевле будет купить импорт, да ещё и кредит по низкую ставку.

Поэтому кризис мы можем встретить "в долгах как в шелках", и без "кормильцев" в виде традиционных "олії і чавуна".

И в случае кризиса - ОВГЗ врядли кто-то купит

Я не уверен, но мне кажется НБУ будет держать уровень 24 пока нерезы не успокоятся.
Ставки будут падать, и нерезы в определенный момент остановят свой заход. А дальше низкие ставки подстегнут рост курса.
Ну посмотрим, если до конца января курс ниже 24 не уйдет за счет действий НБУ, значит я оказался прав.

Я думаю, що інформація про "робочий" курс на 2020 рік на рівні 24,5 не просто так проскочила. НБУ підтвердив, що зовсім не хоче пробиття 24. Сьогоднішній попит на ОВДП, безперечно, всіх здивував. Якщо так буде продовжуватся, то НБУ 24 втримати буде дуже важко.
Але є одне але: це минулого року нерези і "нерези" входили, так би мовити "з нуля" - продаючи валюту. А з цього року ідуть серйозні погашення і там є й не малі суми друзів сліпого трасту. Виглядає, що ці суми будуть перевкладатися, що зменшить реальний притік валюти...
Але є і ще але - торговий баланс. Повторю, результат 2019 зумовлений газом, вугіллям, легковими авто (новими і євробляхами) та обладнанням для "зеленої енергетики". Це не важко перевірити, глянувши структуру імпорту по торгпозиціях чи митних кодах (до речі, гляньте за одно і по країнах: Кіпр уже далеко в ...опі, а от Швейцарія, Нідерланди, Великобританія і тд просто огого якесь). 2020 буде інший...
Ну і рейтинг. Насправді, зараз більшість бажаючих інвестувати в Україну (чи то економіка-земля-нерухомість, чи ОВДП) з цивілізованих країн зробити цього не можуть через рейтинг і ризики (обмежено директивами і іншою бюрократією). Але без співпраці з МВф ні про які зміни рейтингу мова не може йти, а якщо фонд то не олігархи... Вибір важкий стоїть перед "слугами". Ми на роздоріжжі, можливі варяції...

Коллега, вы намешали всего в кучу.

1. Про рабочий курс не слышал. Но НБУ подвергся мощной критике за сильное укрепление валюты, так что вероятно в НБУ выводы сделали.

2.Сегодняшний спрос он как-бы, очень большой. Но этот спрос отчасти рисованный. Просто поверьте на слово )))) Обращаю ваше внимание что на прошлой неделе нерезам погасили на 1,4 млрд.грн ОВГЗ, так они назад откупили только 0,9 млрд, странно да ? Такой огромный спрос, но на вторичке никто не покупает)))

3.Если идет перевкладка, то общий портфель не растет, то есть даже не стоит заводить об этом речь. Речьидет только о росте портфеля.

Насчет инвестиций, все могут. В крупных банках, есть разные стратегии. Есть портфели высоконадежные, а есть высокорискованные, о чем предупреждают инвесторов.
Evgeny
1
Форумчанин року

Подякував: 3750 раз.
Подякували: 11991 раз.

Профіль

52
27
2
2
  #<1 ... 34843485348634873488 ... 11918>
Форум: