Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28552856285728582859 ... 2862>
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 01:58

BIGor написав:
  Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.

"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.

По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Фактически, у Вас есть 2 пути - или терпеть это или уволиться.
Есть 3 путь, маловероятный в Польше - судиться.
В США достаточно иметь потверждение работы сверхурочно и доказательства неуплаты за отработанное время.
ТОлько, еще один момент, будешь требовать соблюдения своих прав - тебя уйдут или подставят и уволят. И тут основное - быть незаменимым. А это подразумевает отсутствие кого-либо, кто в состоянии тебя заменить. И тогда вопрос - как уйти в отпуск или на больничный.
В целом, тут если что-то не нравится - надо менять работодателя.
Есть люди, которые постоянно ищут другую работу, даже если все устраиввает.
"Для поддержания формы".
rjkz

Подякував: 8623 раз.
Подякували: 5432 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 02:04

The_Rebel написав:
  BIGor написав:
  Gastarbaiter написав:"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.

Хлопці, ви ж знаєте, що навантаження може відрізнятися не лише у офісах однієї і тої самої компанії в різних країнах, але навіть і в межах одного офісу, та навіть одного проекту, але в різних командах. Бо це не тільки від керівництва залежить (хоч і від нього також), але і від колег у команді.

Я, наприклад, не поміняв би свою команду разом її керівництвом і на плюс 25% до зп. Бо працювати на розслабоні це набагато менше шансів вигоряння, а невеликий плюс у грошах не компенсує це. Так, можна трохи потерпіти (в межах кількох років) хіба що отримуючи зп на 50% вище ринку. А інакше треба слати їх в дупу зі своїми вимогами овертаймів

Кроме того, бывает, что когда ты получаещь меньше, то к тебе и претензий и вопросов меньше. Порой работодатель думает "Где я еще такого дурака найду работать за такие деньги?" или стоит тебе подняться в зарплате до определенного уровня - начинается зависть со стороны всех и тебе начинают делать пакости.
Или, такое тоже есть, берут работника на невысокую зп, постепенно поднимают до определенного уровня и потом увольняют. Так что не всегда более высокая зп - это хорошо.
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 02:08

BIGor написав:
  Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Таке враження, що то якийсь український ФОП з 90-х, а не відділ солідної фірми у цивілізованій державі.

Було б добре, якби це був ФОП. Але нажаль така "американська" реальність. Впринципі якщо трохи вивчити систему - можна якось "пропетлять".

Систему изучать надо.
Незнание своих прав и не готовность их отстаивать "может и будет использовано против Вас".
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 02:16

rjkz написав:Кстати, да.
Работодатель-то работодателем, но соблюдаются законы страны, где работа производится.

У меня тоже компания американская. Но как-то никто бесплатно не сидит до ночи. И во всех странах, где есть отделы, учитываются местные законы и специфика. В Польше никто не ожидает, что люди будут на месте после 3-4 часов дня. В Азии своя специфика и им дают работать так, как они привыкли. Американцев своих да, гоняют в хвост и гриву, но это уже "проблемы индейцев".
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 08:53

rjkz написав:
  BIGor написав:
  Gastarbaiter написав:"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.

В США достаточно иметь потверждение работы сверхурочно и доказательства неуплаты за отработанное время.
ТОлько, еще один момент, будешь требовать соблюдения своих прав - тебя уйдут или подставят и уволят. И тут основное - быть незаменимым. А это подразумевает отсутствие кого-либо, кто в состоянии тебя заменить. И тогда вопрос - как уйти в отпуск или на больничный.
"Для поддержания формы".

Насправді виділене - це дуже хороший принцип, шукати щось нового треба постійно.
  rjkz написав:У Вас зарплата в год или в час?

В рік.

Gastarbaiter написав:У меня тоже компания американская. Но как-то никто бесплатно не сидит до ночи. И во всех странах, где есть отделы, учитываются местные законы и специфика. В Польше никто не ожидает, что люди будут на месте после 3-4 часов дня. В Азии своя специфика и им дают работать так, как они привыкли. Американцев своих да, гоняют в хвост и гриву, но это уже "проблемы индейцев".

Представте собі що працюєте в змішаній команді, роботу робите однакову з однаковим досвідом і швидкістью, з американцем і індусом.
Американець працює 8 годин і дорожчий.
Індус працює 10 годин і дешевший.
Ви працюєте 4 год.
Питання - за скільки днів вас витурять американці?
BIGor

Подякував: 1446 раз.
Подякували: 1856 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 08:59

BIGor написав:
  rjkz написав:
  BIGor написав:По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

"Для поддержания формы".

Насправді виділене - це дуже хороший принцип, шукати щось нового треба постійно.
  rjkz написав:У Вас зарплата в год или в час?

В рік.

Gastarbaiter написав:У меня тоже компания американская. Но как-то никто бесплатно не сидит до ночи. И во всех странах, где есть отделы, учитываются местные законы и специфика. В Польше никто не ожидает, что люди будут на месте после 3-4 часов дня. В Азии своя специфика и им дают работать так, как они привыкли. Американцев своих да, гоняют в хвост и гриву, но это уже "проблемы индейцев".

Представте собі що працюєте в змішаній команді, роботу робите однакову з однаковим досвідом і швидкістью, з американцем і індусом.
Ви працюєте 4 год.

Ну, если в год, тогда с точки зрения американцев, это нормально.
Есть еще подход, что зп в год, но работать не более 40 часов в неделю, но этто уже совсем человеческий подход.
Я даже знаю компанию, где зп в год, в неделю рабочих часов 35, но если работать свехурочно, то оплата после 40 часов в неделю идет с к1,5. Но у них финансирование от пуза.
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 10:37

Re: Еміграція, заробітчанство

Блин, как хорошо что я в европейской компании ) побыл онлайн с 10 до 17 и пока. В пятницу можно и в 14-15 выходить. Надо днем куда-то съездить - пожалуйста, в пределах 1-2 часов вообще без проблем. Никакой тебе спешки, дедлайнов и тд. Ну тоесть они есть, но после американских клиентов они вообще ни о чем. С х2 запасом времени.
П.С. Хотя может оно и полезно всем первые 10 лет отработать на американцев - научиться работать когда надо и по 12-14 часов в день если сроки горят, и денег на овертаймах понабивать (я с американцев х2 за выходные выбивал). А после 40 в Европу, с местным режимом работы для меня это уже как пенсия с работой на пол ставки.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 10:56

slonomag написав:Блин, как хорошо что я в европейской компании ) побыл онлайн с 10 до 17 и пока. В пятницу можно и в 14-15 выходить.

Хі-хі. Ті хлопці, які отримують по недосяжні для розуму пана флаймана K500$, і зараз проводять вихідні на кордоні з Мексикою - San Diego - прилетіли в першому класі на концерт Давіда Боуі - саме на цю тему розказали, що в їх фірмі в США звільнили всіх - до одного (!) - працівників - громадян Франції.
Занадто повільно працювали (дивись режим вище) та все "права качали з "Трудового кодексу".
Ну тепер ті французи жують сливу червонолистну... Якраз сезон...
Концерт був тут:
https://www.baysideinn.com/events/san-d ... e-10217579
akurt

Подякував: 3983 раз.
Подякували: 1431 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 11:11

Еміграція, заробітчанство

News from Germany

І не хотів - але раптом згадав про кума пана Дюрі-бачі, який в Берліні орендує/орендував квартиру за 3 500 євро на місяць.
Зранку подзвонили приятелі, які взагалі мешкають вже не один рік в Дюссельдорфі - але син-студент мешкає в Берліні та орендує там квартиру.
То я вже і питав, що це там берлінці знущаються з українців.

Так ось цікаво:
- син-студент орендує в Берліні 1-к квартиру площею в 43 кв. м. Я сказав, що за "польськими стандартами" це палац.
- орендна плата вже 3 роки саме така: 800 євро.
- коли мама приїжджає до сина в гості - вона НЕ ночує в його "маленькій" 1-к квартирі: не зручно. Не зручно мамі ночувати в одній кімнаті із дорослим 20+ сином.
Та й дівчина у сина-студента старша за сина...

Щодо квратири за 3 500 євро - мама того студента трохи замислилася - але сказала, що так, погоджується, в Берліні - якщо довго шукати - та такому поважному пану, який раніше жив в славетному Ужгороді - то можна знайти і за 3 500 євро на місяць.
Є такі квартири. Висловила припущення, що це щось в центрі та мебльоване за дизайн-проєктом.
Ну що ж - як говорить суто українське прислів"я:
"Не одному Чернишову по панські жити..."
Востаннє редагувалось akurt в Нед 22 чер, 2025 11:15, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3983 раз.
Подякували: 1431 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 22 чер, 2025 11:14

BIGor написав:Представте собі що працюєте в змішаній команді, роботу робите однакову з однаковим досвідом і швидкістью, з американцем і індусом.
Ви працюєте 4 год.

Це щось на зразок "з пункту А до пункту Б виїхали автомобіль, велосипедист та автобус...". Тільки мені важко уявити, як три людини у різних країнах отримують абсолютно ідентичні завдання. Може у твоїй айтішці воно так і є, але у своїй сфері я такого не бачив. Є монотонні завдання, які не вимагають особливої креативності? Це віддадуть азіатам. Індія, Малайзія, Філіппіни. Топи у Америці. А нам можна давати щось, що потребує участі мозку, але за півціни від американця.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

#<1 ... 28552856285728582859 ... 2862>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter, gonchik74 і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор