detroytred написав:
budivelnik написав:Я б уточнив
Продуктивність росла разом з
а - збільшенням кількості населення в основному в країнах де найслабший ріст продуктивності
б - з зменшенням робочого часу
Тому якість життя покращувалась у всіх.
От тільки нюанс
КАПІТАЛІЗАЦІЯ робочого місця..
Як правило продуктивність росла не від того що в людини зявились додаткові руки чи очі....
Продуктивність росла за рахунок збільшення вартості створення робочого місця
А робоче місце створював не працівник а власник капіталу...
Тому питання
Якщо ПРАЦІВНИК не хоче самостійно покращувати своє робоче місце - то чи можна весь ріст продуктивності який відбувся не внаслідок впливу працівника-віддавати працівнику?
Адже тоді ріст продуктивності- зупиниться.
Уточнити треба не твою картинко благодія для працівника власника капіталу, а головне, про що ти забув, --- конкуренцію між цими власниками.
Вона і примушує "благодіяти" та намагатися підвищити продуктивність праці. Що в свою чергу веде до зменшення собівартості одиниці продукції. І товари-послуги стають більш доступними для населення.
Саме, щоб не "прогоріти", власник виробництва (капіталу) вимушений отак діяти.
Покращувати))) працівникам, населенню.
Ринок - це перш за все конкуренція. Виробників.
За що? -- ))
Я конкурую не з населенням-а з такими як я.
Тому для мене ВИГІДНІШЕ менше віддавати і БІЛЬШЕ отримувати ( це посилює мою конкурентоспроможність)
Але жодного руху, який мені не вигідний-я робити не буду, бо прогорю.
Тому
В мене СЬОГОДНІ є можливість автоматизувати частину торгової діяльності....
Але я плачу людям бо автоматизація ЗМЕНШИТЬ мої прибутки.
Виходить що погіршуючи умови я покращую життя свого працівника
Бо у випадку АВТОМАТИЗАЦІЇ - він змушений був би шукати інше місце роботу ( погіршення тільки в нього)
а от ці твої
капіталу завались, куди ви капіталісти дінетесь якщо не буде кому купувати.. і так даліУкраїну НЕ ЦІКАВЛЯТЬ від слова ВЗАГАЛІ , бо ще мої внуки будуть відчувати нестачу капіталу..
Тому для тих кому всі винні.
Саме невдахи найбільше невдоволені, бо життя прожили а не реалізувались
Успішні можуть мати навіть меншу капіталізацію ніж невдахи , але успішні не будуть розповідати що їм в штани хтось наклав. вони в стані за своїми штанами самостійно дивитись.
detroytred написав:Ринок - це перш за все конкуренція. Виробників.
За що? -- ))
Якщо виробник відбитий на всю голову то тоді суттю його життя є драка(конкуренція)
Для інших - конкуренція це така собі данність( вовк, який потрібен для того щоб зайці не зажиріли)
Тому є теорія що конкуренція це боротьба за частку ринку....яка приводить до....
Але виявилось що як тільки на ринку стає менше ТРЬОХ виробників-їх треба ділити.
Тобто найвищий виграш(захопив весь ринок) одночасно є програшем- тебе поділили.
Але це лірика...
Ні мене, ні тебе, ні 99% населення це питання не цікавить.
Тому
Для мене бізнес це не боротьба, це життя в якому в мене щось виходить краще, щось гірше... але я не збираюсь витрачати ні хвилини додаткового часу щоб ПРОСТО когось обійти.
Мене цікавить ефективність( і населення цікавить те саме що й мене менше витрачати часу/здоровья на роботу- і більше за це отримувати)
А ти й далі бігай з макрожупелами які ні до тебе ні до твоїх внуків відношення не мають, бо з точки зору ринкових відносин - ти в яслях.