ЛАД написав:у них признают официальными даже языки нацменьшинств, численность которых может быть от 3-% до вообще долей %. Причём признают как сербы хорватский, так и наоборот.
Кто что прізнайот? В Сербії державна одна мова- сербська. В Хорватії відповідно- хорватська.
Я приводил цитаты "Кто что прізнайот".
Я не бачив, не встигаю все перечитать. За вашим прикладом, пропоную у Курський автономній область у складі України дозволити спількуватись у побуті другою мовою.
За работниками, призванными на срочную военную службу, военную службу по призыву лиц офицерского состава, военную службу по призыву во время мобилизации, на особый период, военную службу по призыву лиц из числа резервистов в особый период или принятыми на военную службу по контракту, в том числе путем заключения нового контракта на прохождение военной службы, во время действия особого периода сроком до его окончания или до дня фактического увольнения сохраняются место работы, должность и средний заработок на предприятии, в учреждении, организации, фермерском хозяйстве, сельскохозяйственном производственном кооперативе независимо от подчинения и формы собственности и у физических лиц-предпринимателей, у которых они работали на время призыва. Таким работникам осуществляется выплата денежного обеспечения за счет средств Государственного бюджета Украины в соответствии с Законом Украины «О социальной и правовой защите военнослужащих и членов их семей».
Вопрос к военным - это действительно так? Кроме армейских выплат ещё выплачивается и средний заработок на предприятии? Если да, то как у ФОПов - выплачивается средний доход или ФОПам шиш с маслом?
Відмінено чи в 22-иу, чи на початку 23-го. Здається ще раніше, чим почали рубати бойові за перебування не на бойових позиціях. З 2014 дійсно було, коли бюджет компенсував підприємству і те платило мобілізованому ще і цивільну зарплату.
Відмінено ясна справа і тим, хто йшов ще по цьому закону, а потім я бачив «сльози» «заробітчан»
Он, вроде, приводит цитату из какого-то документа, правда, без ссылки.
У нас же нема документів російською мовою. Хто і для чого їх Хантеру перекладав? Хіба мо приніс з рашаТудей, де прихльобує. Ну а ті ясна справа розганяють зраду, що Україна не виконую свої зобовʼязання перед військовими
ЛАД написав:.......... Лично мне не очень понятно. Какая стартовая цена? х2х2 можно и 10 тыс грн, получится 40 тыс. А можно и меньше. Четкие сроки контракта - это сколько? Год? два? три? Испытательный срок месяца на три - кто решает "прошёл - не прошёл" вы или командир?
Я даже не стал пытаться это вычислить - от балды, вестимо... От текущей ЗП, естественно. Упс, думал написал - год. Можно с автопродлением - что бы с бюрократией на заморачиваться. Опять же, естественно - обе стороны.
Не знаю точно текущую зарплату рядового - то ли 30, то ли 40 тыс. (по-моему, зависит от рода войск). Т.е. х2х2 = то ли 120, то ли 160 тыс.
хочете зайнятись аморальним ділом порахувати чужі гроші? Я теж таке люблю) з зятем я так розумію не спілкуєтесь про гроші? І так. Не то лі 30 то лі 40. 30 - 40 це вже офіцерські зарібки. В рядового -:20 тисяч це з премією. Сам оклад не памятаю. Ну мож в когось якісь є доплати десь + 2 тисячі. Потом в зоні бд є додаткова грошова винагорода + 30 т. На полігоні і поза зоною бд її нема, на больнічні і відпускні не враховується, кажуть що при пенсії теж. Тому грубо кажучи гарантована сума 47 тисяч. Тепер бойові де доплата + 100. Це вже не безумовно, просто за знаходження в зоні, а за успішне виконання бойового завдання, подобово. Всі 30 днів на позиціях можуть не тільки лиш всі, а мало хто може. Так щоб було предметно з 7 тисячної бригади на піхотних позиціях з пілотами і мінометниками одночасно за добу чоловік 500. Це при "чистій" штатній піхоті 4т чоловік. Да, є ще якесь забезпечення, снайпера , сапери, мед рота+ артилерійські дивізіони(в них там по ярчє, но точно не скажу не внікав) Грубо кажучи піхотинець-бойовик на руки має під 70 тисяч. І раз на півтори місяці- 2 місяці ще з 70. Є ще доплата за бойове управління + 50т вона платиться офіцерам безумовно як 30 т . Но положена не тіки лиш всім), начмед, начреб, начінженерної служби та офіцери всього тилового забезпечення мають доплату лиш плюс 30. Тому начальник служби пмм бригади, майор, має Оклад + премія десь 36 тисяч + додаткова винагорода 30 тисяч, разом десь тисяч 65. Все. Робота 7днів в тиждень на мінімум 14 годин в добу і не факт що в відпустку пустять, бо фігура ключова. Все більше ніяких ×3 × 4. Мародьорство, ворування тушонки, соляри і безплатне гвалтування гусей не рахуєм, мож рахувати ще поточні витрати на всяке забезпечення та комунальні і транспортні витрати. Скільки це не скажу, по різному. Середній заробіток зпопереднього місця роботи був до літа 22. P/s успіху коли рив окопи, платили на руки десь тисяч 46, при його прижимистості тисяч 42- 43, він міг відіслати додому , ну мож іще відро консерв і піввідра сосісок))))
для командирів які вважють інакше передбачені спеціальні статті ККУ.
ККУ за «вважають» - це ще одне ноу-хау від Кендела) Командири виплачують (вірніше підписують документи на виплату) згідно документів , розроблених МО. Що вони там «вважають» взагалі не має значення. Як і впливу на ККУ.
Щодо включення бойових у відпускні, як хотілося б пану Кенделу. Відпускні розраховуються на основі середньої зп. Але в середню зп не входять бойові.
До розрахунку середньої зарплати не включаються виплати, які не мають постійного характеру, зокрема: • одноразові заохочення, • компенсаційні виплати, • виплати за особливі умови служби, які носять разовий або нерегулярний характер.
І це я не кажу про те, що в ЗСУ нема «відпускних». Військовослужбовці в період відпустки продовжують отримувати своє грошове забезпечення. Крім цього (а не замість нього !!) вони отримують допомогу на оздоровлення. Бойові відповідно ніяк не можуть входити в жодну з цих виплат, хіба лише він влаштує кровопролиття біля львівського генделя.,
Нація програє, якщо її розривають внутрішні суперечності, — Буданов
"В нас одна спільна біда, один ворог. Тож вирішувати внутрішні суперечності варто шляхом відкритого діалогу для досягнення єдиної спільної мети – відстояти нашу країну. Впевнений, що Україну врятують сильні військо та інституції", — заявив він.
ага, щас ще референдум проведуть. хз з ким вести діалог, з диктатором, ну з путіним же не виходить його вести, ахах, чи може виходить, тільки буде 5ть областей
Banderlog написав:P/s успіху коли рив окопи, платили на руки десь тисяч 46
Останні рази за копання в 1,5км від окопів ворога - нас почали на... і не нараховувати бойові! Тобто, що ти лежиш в відносно тиловому селі(але воно в зоні БД) отримуєш +30доплати/міс, а що ти пів місяця їздив копати за 1,5км від орків - теж ті самі +30/міс. А раніше, то кожен день рахували, коли виїжджав копати і виходило щось +/-60К/міс!
Banderlog написав:він міг відіслати додому , ну мож іще відро консерв і піввідра сосісок))))
Я ж не ти Не суди по собі Я тільки собак і котів годував сосисками і спорченими ковбасами)) Але в нас були такі, що тушонки відправляли додому
Schmit написав:Незалежні НАБУ і САП були умовою отримання асоціації і безвізу з ЄС. Якщо ти думаєш, що це нам так просто минеться, то ти або наївний дурачок, або замаскований під псевдопатріота путінський агент.
Соромлюсь запитати, де можна ознайомитись із результатами роботи НАБУ і САП? Скільки корупціонерів дійсно посадили, а не "налякали голою дупою"? Скільки грошей від розкритих корупційних схем пішло в держбюджет? Де прізвища і цифри, Schmit? Чи відчуваєте ви, що корупції навколо стало менше? Ні? Тоді може щось у "консерваторії" тре міняти?