jump написав:НАБУ перевіряє на корупцію виробника ракети "Фламінго"
Детективи перевіряють, чи не завищувала Fire Point вартість комплектуючих або кількість дронів, які постачалися для Міноборони. Окремо розслідується можливий зв’язок компанії з Тимуром Міндічем, співвласником студії "Квартал 95", створеної Володимиром Зеленським.
"Донедавна виробник зброї був практично невідомим поза оборонними колами України, незважаючи на те, що, згідно з документами, отриманими виданням Kyiv Independent, він здається одним із найбільших – якщо не найбільшим – отримувачем бюджетних коштів Міністерства оборони на безпілотники" https://epravda.com.ua/biznes/nabu-pere ... go-810965/
*Зеленский назвал три блока гарантий безопасности:
- сохранение нынешней численности военных... - обеспечение их финансами и оружием благодаря украинскому ВПК... - И европейскому и американскому производству...
- «НАТО-лайт»...
- Сохранение санкций против РФ и использование замороженных российских активов для восстановления Украины.
Отдельно территориальные вопросы. Но там ранее было сказано, что ни одного незахваченного кв.м.* (с) __________________ Тобто це умови рпв з нашого боку. Фактично трошки модернізований отой план Перемоги)))
Востаннє редагувалось detroytred в П'ят 29 сер, 2025 17:51, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Навички всё же должны приобретаться в армии, а не в "дитячому садку" или в школе. Лётчика или танкиста там не подготовишь.
А пехотинца - вполне. Нас в школе учили стрелять и разбирать калаш. В 55 я все это легко вспомнил. Без той подготовки я бы сейчас вряд ли уже научился бы стрелять.
Пехотинец должен не только уметь стрелять. Но, думаю, этому научиться можно в любом возрасте максимум за один день. Понятно, снайпером не станешь, но от пехотинца это и не требуется.
detroytred написав:trololo Тому що влада розуміє, що за поступки її притягнуть до відповідальності. Залюбки.
Не вийде пропітляти тощо. Бо поступки в даному випадку будуть мати наявну пряму форму. А не як ото в Турчинова... "дозволяю застосувати зброю", ще й потім тримання у владі довгий час з соратниками.
Ну і плюс питання "нахіба отака ціна була?"
Тому імхо - лижня до Перемоги чи рпв без суттєвих поступок (території, чи обмеження війська, чи визнання). За будь-яких реальних розкладів.
Т.е. вы тоже прогнозируете войну на долгие годы? Тогда как же ваша поддержка lapay и перемирия?
_hunter написав:........... Не прибедняйтесь -- меня, например, в школе этому не учили. Смутно помню, что показывали деревянный АК то ли на обжд то ли на какой-то подобной ереси - где высоту ядреного гриба пальцем нужно было мерять. Тем не менее на первом же занятии в тире _стрелял_ вообще без проблем.
В каком возрасте и с каким зрением?
На всякий случай уточню, что под умением стрелять я подразумеваю умение попадать 😁
Возраст и зрение помешают в любом случае, как бы хорошо не стрелял в школе.
Сибарит написав:А пехотинца - вполне. Нас в школе учили стрелять и разбирать калаш. В 55 я все это легко вспомнил. Без той подготовки я бы сейчас вряд ли уже научился бы стрелять.
Не прибедняйтесь -- меня, например, в школе этому не учили. Смутно помню, что показывали деревянный АК то ли на обжд то ли на какой-то подобной ереси - где высоту ядреного гриба пальцем нужно было мерять. Тем не менее на первом же занятии в тире _стрелял_ вообще без проблем.
В каком возрасте и с каким зрением?
На всякий случай уточню, что под умением стрелять я подразумеваю умение попадать 😁
По косвенным признакам догадываюсь - на пару/тройку лет моложе вас. Но мы плавно переходим к сути - теперяшняя физическая форма в этом деле "несколько" важнее уроков 30ти(?)-летней давности...
andrijk777 написав:Думаю задає, бо питання дуже цікаве. Цікаво, шо путін відповідає. Може колись дізнаємось.
Гадаю, що те саме, як Сі --- час для цього (зупинки війни) ще не настав.
Те що "час не настав" це очевидно. Але Трампу потрібні строки. Якщо 4 роки - то Трампу нафіг треба чекати, якщо рік - то можна почекати(або це обман), якщо скаже скільки треба - це надто зухвала відповідь. Трамп не "вічний президент", як путін.
andrijk777 написав:Я думаю на 70% СРСР був приречений розпастись - всі "поневолені народи" вважали що вони працюють на Москву і інші фактори. А ще 30% це заслуга Єльцина.
70 лет не вважали (по крайней мере, на это никто не обращал внимание, а тех, кто пытался такое говорить, быстро "успокаивали), а тут вдруг массово стали вважати.
Саме так. Тому що Горбачов ввів гласність і плюралізм думок. А так як в кінці 80-х рівень життя стрімко падав - народ масово став вважати що "все йде в Москву".
ЛАД написав:Да и Ельцина при желании можно было достаточно быстро успокоить. Тем или иным способом.
Не розумію цього аргументу. Хто його мав "успокоювати"? Може хтось успокоїть путіна зараз.
Востаннє редагувалось andrijk777 в П'ят 29 сер, 2025 18:08, всього редагувалось 1 раз.
detroytred написав:trololo Тому що влада розуміє, що за поступки її притягнуть до відповідальності. Залюбки.
Не вийде пропітляти тощо. Бо поступки в даному випадку будуть мати наявну пряму форму. А не як ото в Турчинова... "дозволяю застосувати зброю", ще й потім тримання у владі довгий час з соратниками.
Ну і плюс питання "нахіба отака ціна була?"
Тому імхо - лижня до Перемоги чи рпв без суттєвих поступок (території, чи обмеження війська, чи визнання). За будь-яких реальних розкладів.
Т.е. вы тоже прогнозируете войну на долгие годы? Тогда как же ваша поддержка lapay и перемирия?
Що означає підтримка Лепея? Я лише об'єктивно констатую факти.
Офіційна зміна цілі боротьби з Перемоги-кордонів на РПВ принесла б більше користі і є більш близькою. Саме це потім і зробила влада. І Зе навіть особисто пояснив, що дало тільки саме по собі пропонування рпв, перемовин. Я надавав цитату та посилання.
І це ж різні речі. Мої хочу (хотєлки) і моє бачення, як буде, за моєю думкою.
Востаннє редагувалось detroytred в П'ят 29 сер, 2025 18:06, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Быстро изменить вводні для путіна не может даже Трамп. То, что он может "решительно сделать", вполне может привести к очень тяжёлым последствиям для всей мировой экономики.
та може він. чому не хоче це питання. економічні важелі трампа на пуйла набагато слабші ніж воєнно технічні. економіка глобалізована і дороги назад нема. навіть КНДР влаштувалась.
податок на індію щоб зупинити нафтові доходи чи дати україні 500 томагавків щоб гарантовано винести НПЗ
я думаю друге би вплинуло більше. зброя США, навіть просто ризик отримання великих обсягів сучачної та ефективної зброї - ось що реально заставило би х... реально домовлятись. колись трамп навіть казав про цей важіль, в 2023 році.
ну реально, від США отримати нуль літаків, навіть застарілих.. вони без особливих зусиль могли би дати сотні три-чотири літаків 4 покоління і 50-100 сучасних ф-35 . в комплексі із іншою сучасною зброєю це би вплинуло і на фронт, і на х.....
я вже не кажу про залучення американських військ напряму. навіть просто слова байдена перед війною про таку допомогу, могли зупинити її початок. ніщо інше не змогло би, на мою думку.