katso написав:.......... А может они каждый сам за себя должны решать как распорядиться своей единственной жизнью, и 20-летний и 50-летний? И например армия должна быть только добровольной
Такого не было нигде и никогда. И не будет.
а политики строить армейскую стратегию и внешнюю политику исходя из реального ресурса желающих воевать а не каких-то фантастических цифр кол-ва особей мужского пола в стране?
Это установить практически невозможно. И вы не точно выразились - воевать не хочет практически никто (или, точнее, очень мало кто). Но есть достаточно много людей, согласных защищать родину при нападении врага. Как установить это количество, я не знаю. Раньше, по определению, предполагалось, что готовы все и никто никого не спрашивал. Сейчас "демократия" и либерализм. Соцопросы? Многие ответят, что готовы. Но пока это абстрактный вопрос, а не мобилизация. Но любые политики должны по мере возможности стараться избежать войны и учитывать реальное соотношение сил. Это политики могут и должны. Даже если готовы защищать страну все, стоит ли жертвовать их здоровьем и жизнями, идти на разрушение страны, если можно не доводить до войны? Есть старое выражение (вроде, Бисмарка): "Политика это искусство возможного". У него же есть ещё одно: "Политика есть искусство приспособляться к обстоятельствам и извлекать пользу из всего, даже из того, что претит.“ Из наших президентов это более-менее умел Кучма.
fler написав:Російські війська протягом тижня десять разів намагалися штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра, але всі атаки були відбиті. Про це повідомив речник 30-го корпусу морської піхоти, старший лейтенант Павло Дрогаль. За його словами, ворог не полишає спроб витіснити українських захисників та постійно намагається висадитися і закріпитися в острівній зоні, проте ці групи противника своєчасно виявляються та знищуються вогнем. Дрогаль зазначив, що загальні втрати окупантів на цьому напрямку за тиждень склали 82 військових убитими та пораненими, а також 80 одиниць техніки та озброєння.
ОБС каже, що кацапів там знищують разом із островами.
budivelnik написав:........... 1 Ти жив гірше від мене і не маєш ні можливості ні варіантів жити краще завтра
У вас слишком узкое понимание "жити гірше" или "краще".
Це ви звузили краще/гірше до більше/менше грошей. В мене інша ітерпритація Той хто живе так як хоче, робить те що хоче, і його робота приносить користь як йому так і суспільству - тому пофіг правильні чи не правильні можновладці, чесні чи ні судді і справедливі чи ні тарифи...
ЛАД написав:
budivelnik написав:Твої діти тебе проклянуть ,коли зрозуміють що їм ВСЕ одно прийдеться проходити МІЙ шлях.
Совсем не обязательно. Шляхів багато. Далеко не все выбирают путь предпринимателя. Да и все в принципе не могут. И совсем не уверен, что это для всех лучший путь и предел мечтаний.
А хто казав що обовязково бути бізнесменом? Обовязково створити собі таке життя як хочеш ( або якому завидуєш, або яке подобається) А це повязано з тими чи іншими ВЛАСНИМИ ЗАТРАТАМИ. Тому без капіталу ( у різних його проявах - гроші/бізнес/освіта/професія/признання) - жити завжди важче ніж з ним. А так як капітал це невитрачені доходи минулих періодів То я процес первинного накопичення пройшов Маю надію що діти цим накопиченим зможуть скористатись А чим скористаються діти воєнпенса? А раз нічим- то вони ЗМУШЕНІ будуть пройти мій шлях.. А так як воєнпенс признав що час реформ це важко - то його дітям у важкі часи прийдеться приймати і нести відповідальність за важкі рішення, які сам воєнпенс з сцикливості перклав на своїх дітей/внуків.
1. Стосовно життя, як хочеш: *Якщо ж зрозуміти що я написав - то стане ясно що мені щоб досягнути достатності капіталу -ще як до неба Просто сам порівняй Зарплату 30 річного програміста який знаходиться на 100 000 місці по зарплатам програмістів і капітал 60 річного підприємця.. і ти зрозумієш що я не в стані жити ТАК як ХОЧУ.* Напад росії і білорусі на Українуважко+працював&sid=3ce309dca6f39099a6f7ab477ce75873#p5807758 Тобто сам визнав, що не живеш, як хочеш.
2. Стосовно споживання.
budivelnik написав:
Wirująświatła написав:
budivelnik написав:не хотів би я жити як середньостатистичний китаєць.
а как среднестатистический украинец пожить, слабо?
Якщо по рівню споживання - то я так і живу. А от працюю в рази ефективніше середньостатистичного То як ? Я правильно роблю?
Напад росії і білорусі на Українуважко+працював&sid=3ce309dca6f39099a6f7ab477ce75873&start=120490 Сам визнав, що споживаєш, як середньостатистичний пересічний.
3. Дітям передали що? Одному капітал, а іншим казку про купівлю акцій (за капітал цього одного)) та виплат їм відсотків *купити на капітал акції(тобто доручити керування комусь) і жити на відсоток з капіталу ( а це ті суми які керівник капіталу буде виплачувати спадкоємцям цього капіталу тобто дві дочки і старший -отримають якісь відсотки і тому не зобовязані займатись бізнесом- тому мені не треба витягувати з бізнесу частинки бізнесу)* Напад росії і білорусі на Українуважко+працював&sid=c2b2bb83bed11289e2f9dd3cbf91c82b#p5828776 Троє з чотирьох будуть найманими. Працювати в когось. І нічого жахливого в цьому нема.
4. Основна частина єралашику побудована, що кожному прийдеться займатися первинним накопиченням капіталу. Це чергова дурня.. Також твоя вузколобість, яка не дає тобі побачити: якщо з моїми досягненями буде важко вкрай за реформ, то 80++% населення буде важко за межами... І за таких умов капець буде і твоєму капіталу, і твоїй власній Польщі.
5. Ну і гвіздок: *А гроші - це фігня Калорії від манки такі самі як і калорії від фуагра Авто за 1 млн грн ( китайське) нічим не відрізняється віж європейського за 2 млн грн... а платити за авто більше - мені не хочеться (не бачу доцільності)* Напад росії і білорусі на Українуважко+працював&sid=26db6fc7526c61bea0a4de36b743e8c4&start=120530
Востаннє редагувалось detroytred в Вів 30 вер, 2025 08:48, всього редагувалось 1 раз.
В тепер про адекватну відповідь нічному обстрілу і Фуфломінго...
Жахи війни легко маскують дурість, кричущу технічну безграмотність, шахрайство і відверте мародерство. Розбираємо чергову порцію безсовісних заяв керівництва компанії Fire Point. Бойового застосування крилатої ракети FP-5 «Фламінго» досі не було. Злив через інтернет-бачки і «Мілітарний» з посиланням на нібито якісь «військові кола» про атаку «Фламінго» по базі російських прикордонників під Армянськом не відповідає дійсності. Запуск трьох ракет підряд у бік Чорного моря, який представляють як свідчення атаки, був просто запуском у бік Чорного моря, без бойових частин і без застосування по бойових цілях. Супутникові знімки демонструють якісь пошкодження будівель на базі, але характер пошкоджень не відповідає заявленій потужності боєприпасу в більш ніж 1 тонну. Пошкодження характерні для боєприпасу вагою до 50 кг.
Якби були бойові застосування ракети «Фламінго», про них би неодмінно повідомили Генштаб, міністр оборони і сам президент. Ніхто б не пропустив такої новини. У всьому світі не так багато заводів, що виробляють реактивні авіаційні двигуни, і всього 5 країн, що виробляють такі складні інженерні вироби – США, Великобританія, Франція, росія і Китай.
Україна втратила можливість виробляти реактивні двигуни на заводі «Мотор-Січ», де раніше вироблялися мотори АІ-25, які встановлює на свої «Фламінго» компанія Fire Point. Вартість заводу з виробництва реактивних двигунів оцінюється від 200 млн (збірка) до 1 млрд доларів; вартість індустріального комплексу повного циклу, з урахуванням суміжних виробництв – 1,5 млрд доларів. Це тільки вартість цехів, обладнання, верстатів і оснащення. Ціну підготовленого кваліфікованого персоналу взагалі важко порахувати – у нас в країні такого персоналу практично не залишилося, а ті, хто на старих радянських заготовках щось збирав у Запоріжжі і займався ремонтом – це, переважно, старі радянські кадри.
Тому бравурні заяви архітекторки бетонних меблів про те, що Fire Point побудує завод з виробництва «ліцензійної копії» двигуна АІ-25 – це повний блеф.
А тепер трохи цифр: З 1967 по 1998 рік було вироблено 6300 двигунів АІ-25. Тобто темпи виробництва двигуна АІ-25 при високому попиті другої половини ХХ століття становили 203 штуки на рік, або 17 штук на місяць.
Всього 17 штук на місяць, Карл!
Дуже хотілося б подивитися на завод, який може виробляти двигуни АІ-25 з темпом 7 штук на добу, як обіцяє керівництво компанії Fire Point, яке не знає навіть елементарної математики і не знайоме з двигунобудуванням.
Йдемо далі, компанія Fire Point заявляє, що викупила «тисячі» старих двигунів АІ-25 для початку виробництва ракет «Фламінго» з темпом 50 ракет на місяць, а з наступного місяця – 200 ракет на місяць, при тому що вже близько 80 ракет вироблено.
Давайте порахуємо.
Тож, всього було вироблено 6300 штук двигунів АІ-25. Більша частина цих двигунів давно вичерпала свій ресурс і була відправлена на металобрухт. Якась частина загинула разом з літаками в ході експлуатації. Цими двигунами масово комплектували навчально-тренувальні літаки Л-39 і пасажирські Як-40. Літаків Л-39 було вироблено 2900 штук, більша частина з яких була направлена... упс! – до росії. Туди ж була направлена деяка частина запасних двигунів АІ-25. Орієнтовно – не менше 300 штук. Тобто, всього 3200 моторів, з яких 80% опинилися на території ворожої держави – приблизно 2500 штук. Літаків Як-40 було вироблено 1012 штук. На кожен літак ставилося 3 двигуни АІ-25. Всього двигунів 3036. Невідома кількість запасних двигунів, поставлених Аерофлоту, але відомо, що понад 120 літаків було продано в інші країни, а в росії експлуатувалося понад 700 бортів, тобто ще 2100 двигунів, які компанія Fire Point не зможе купити.
Тобто, не менше ніж 2500+2100=4600 двигунів АІ-25 недоступні, тому що вони знаходяться на території росії, або давно утилізовані на території росії.
Залишається 6300-4600=1700 двигунів, які могуть бути за межами росії. Не менше 80% цих двигунів утилізовано, оскільки утилізовано вже понад 95% літаків, на яких вони встановлювалися.
Наприклад, літаків ЯК-40 експлуатується в світі всього близько 40 одиниць, і більша частина в росії. Літаків Л-39 знаходиться в експлуатації не більше 250 штук у всьому світі. І всі ці літаки також потребують запасних двигунів. Тобто, компанії Fire Point може бути доступно для покупки (якщо продадуть) не більше 250 старих двигунів АІ-25. А щоб побудувати завод, потрібно мінімум 1,0 млрд доларів, близько 2 тисяч висококваліфікованих працівників і не менше 2 років. Про яке серійне виробництво по 50 або навіть 200 штук ракет «Фламінго» вони говорять, якщо з 250 теоретично доступних для покупки двигунів АІ-25 вони вже мінімум 80 (за заявами компанії) використали?.. Залишилося всього 170 двигунів, або менше...
Летусрок, якщо поставки Гріпенів, Міражів і ще пари Ф-16 правда, то це таки наступальна зброя. І можливо таки готуються до того що я вважала неможливим. Білгород норм без електрики посидів.
flyman написав:Для ЛАДа ще одне відео щодо портативних рекаторів [youtube]emhr-5J2nP0[/youtube.
Не очень понял, что вас здесь заинтересовало. Практически никакой информации. Да и вообще не очень понимаю, чем вам так понравился Бояршинов. Посмотрел его видео, которые вы выкладывали, и ещё одно или два. Его достоинство, что он излагает очень просто и популярно, но полезной информации практически нет, так, какие-то бытовые байки типа истории с курчатовским реактором на самолёт. Что в нём хорошего, что он честно признаётся, что его лекции для заработка. Кстати, физиком-ядерщиком его можно называть весьма условно - разве что по образованию - "в 1978 году окончил МИФИ по специальности «экспериментальная ядерная физика». Потом "работал инженером-конструктором в Конструкторском бюро машиностроения Коломны". Не знаю, что он там конструировал, но ядеркой это бюро не занималось. "Преподавал информатику и программирование во Всесоюзном политехническом институте. 1990 год — аспирант заочного отделения по физике твердого тела в Институте Общей Физики АН СССР. Защитил кандидатскую диссертацию в специализированном совете под председательством Прохорова. Диплом от 10 января.
Про те що роботи ведуться щодо компактрих реакторів у різних країнах, і проробляються різні варіанти. Чим ЛАДу потрібні креслення та формули з підписами та сургучевими печатками?
Министр Обороны шлет ультиматум о капитуляции Путину: "Сегодня наше послание Москве из Ливерпуля таково: президент Путин, вы не победите. Соглашайтесь на мир"...* (С) ___________________________
Але знов акцент на "ви не переможете". Як в Байдена.
Можливо колись зміниться на - "ви програєте".
Востаннє редагувалось detroytred в Вів 30 вер, 2025 09:05, всього редагувалось 1 раз.
stm написав:Летусрок, якщо поставки Гріпенів, Міражів і ще пари Ф-16 правда, то це таки наступальна зброя. І можливо таки готуються до того що я вважала неможливим. Білгород норм без електрики посидів.
черговий "перелом" з черговими "фіолетовими лучами"
„На войне исход менее, чем в любом другом деле соответствует ожиданиям.“
stm написав:Летусрок, якщо поставки Гріпенів, Міражів і ще пари Ф-16 правда, то це таки наступальна зброя. І можливо таки готуються до того що я вважала неможливим. Білгород норм без електрики посидів.
Дещо дійсно змінилося. Білгород уєпали американською зброєю. І вас не здивувало що орки казали своїм, що то є погодні умови несприятливі ) ані хохли, ані ракети, а дощ пішов і рубануло... Бува
Дещо дійсно змінилося. Білгород уєпали американською зброєю. І вас не здивувало що орки казали своїм, що то є погодні умови несприятливі ) ані хохли, ані ракети, а дощ пішов і рубануло... Бува
До Бєлгрода 50 км від ЛБЗ, чи ви про який інший Бєлгород. І хаймарс теж американський, і томакгавк теж. Ви у нас мадам КО. А інші цього не знали без вас.
Востаннє редагувалось flyman в Вів 30 вер, 2025 09:24, всього редагувалось 1 раз.