|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 05 жов, 2025 11:56
fox767676 написав:ЛАД Вы же сами писали про галопирующую с 90х деиндустриалищацию сейчас люди работают в основном не на заводах, а хоть бы и из дому но и для нового завода Закарпатье предпочтительней чем Харьков Ниаршоринг (англ. nearshoring, nearsourcing) ― аутсорсинг бизнес-процессов, особенно процессов информационных технологий, компаниям в соседней стране, часто разделяющей границу с целевой страной[1]. Обе стороны рассчитывают извлечь выгоду из одного или нескольких из следующих измерений близости: географические, временные (часовой пояс), культурные, социальные, лингвистические, экономические, политические или исторические связи[2].
Согласен. Предприятий стало намного меньше, хотя масштабы работы из дома несколько преувеличены, далеко не у всех есть такая возможность. Тем не менее, предприятия всё же остались. Да, некоторые переедут или уже переехали, как, например, Филип Моррис их Харькова во Львов. Но не все могут переехать. Металлургия не может в принципе. Для многих это слишком дорого - есть разница перебазироваться табачке или крупному машиностроительному заводу (или даже не очень крупному). Строительство новых предприятий с 0 дело дорогостоящее. Найдутся ли желающие? И для завода разница между Закарпатьем и Харьковом есть даже сегодня, хотя она и сильно уменьшилась - наличие рабочей силы, воспринимающей завод (селянин, даже устроившийся на завод, отличается от горожанина). Ниаршоринг - не все у нас айтишники (там это распространено больше всего). И вряд ли для ниаршоринга принципиальна разница в расстоянии между условными Ужгородом и Харьковом.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5359 раз.
- Подякували: 4861 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 05 жов, 2025 11:58
fox767676 написав: Успіх написав:Все. Я думаю, що далі вже не має сенсу копати/пробивати ще глибше дно. "Точка неповернення" вже пройдена... Тут усі 40хв - цікаві! Але, хто дуже зайнятий/немає часу(бо плете сітки, скручує дрони - робить все для нашої перемоги) - то можете подивитись 5-7хв спочатку і 5-7хв в кінці! Від себе додам, що найгірше в цьому всьому, що влада на це не реагує/не робить висновки/не робить рішучих кроків на припинення цього всього лайна!!!
Справа навіть не в тому, що ви самі у 2019 обрали цю владу Ще раніше ви нав'язали суспільству культ "оніжєдєтєй" а "старих совків на убой" то зараз смішне ваше обурення з закономіринх наслідків
ОГО
Востаннє редагувалось Vadim_ в Нед 05 жов, 2025 12:11, всього редагувалось 1 раз.
-
Vadim_
-
-
- Заблокований
- Подякував: 623 раз.
- Подякували: 509 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 05 жов, 2025 11:59
_hunter написав: fox767676 написав: _hunter написав:Проблема в том, что Чехия/Польша (и скоро - Молдова) для нового завода ЕЩЕ предпочтительнее...
Чехия сама будет тут производства открывать , как со шкодой было Сама Чехия, дорогая почти такая же бутиковая как Западная Европа
Раньше почему не открывала? Или страновые риски - что завод одним днем отжать могут - кудато делись?
Саме так. Поки можновладці-управлінці-регулятори не створять сприятливих умов для заходу іноземного капіталу. Але їм пох.. 5% побудували собі власні Польщі-Монако, а для всіх інших - мантрують на підход до дзеркала кожному, як рішення-вихід. Тобто Кіосакі в зуби та дєрзайтє.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 05 жов, 2025 12:04
fox767676 написав: _hunter написав:А возращаться они зачем будут? -- из-за ностальгии по "энергодефициту и инфраструктурных сбоев"?
в принципе процесс давно работает и да , некоторые не возвращались но удлинят максимальное время коммандировки до месяцев и т.д. а там и рпо, и амнистия части бегунцов 
Зачем амнистия? Они не осуждены.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 05 жов, 2025 12:04
budivelnik написав: detroytred написав:Ти тупо прирівнюєш рузвельтів-бальцеровичів і Ко до "СИЛЬНОЇ руки" мао-леніних-полпотів і Ко. Ринкові реформи до примусового совкового заганяння в колгосп.
Це одне і те саме Що там-що там БУЛО погіршення життя населення в РАЗИ. Тому якщо порівняти те що пропоную я Самообмеження з високою ймовірністю покращень в майбутньому З тим що пропонуєш ти обмежити всіх з високою ймовірністю що а - підем не туди ВСІ б - результатом скористаються не ті хто більше себе самообмежив То нафіга козі баян?
Я ж кажу, що ти дійсно настільки глупий, що не бачиш різниці. Між Рузвельтом і Сталіним. Між кейнсіанством і колективізацією з голодоморами... Це навіть не єралашик! Бо журнал Єралаш для школярів не настільки примітивно глупый був... Там рівень вище твого на порядок. Запам'ятати треба оцей твіт, де в тебе "одне і теж" Рузвельт - сралін, кейнсіанство і колгоспізація тощо. Погіршення життя таке, як в Голодомор...
Востаннє редагувалось detroytred в Нед 05 жов, 2025 12:07, всього редагувалось 1 раз.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 05 жов, 2025 12:05
detroytred написав:Саме так. Поки можновладці-управлінці-регулятори не створять сприятливих умов для заходу іноземного капіталу. .
спорне питання. Ці сприятливі умови створюють 30 р підряд. Може краще створити несприятливі умови для виводу капіталу з України?
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 116 раз.
- Подякували: 93 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 05 жов, 2025 12:10
fox767676 написав: Успіх написав:Все. Я думаю, що далі вже не має сенсу копати/пробивати ще глибше дно. "Точка неповернення" вже пройдена... Тут усі 40хв - цікаві! Але, хто дуже зайнятий/немає часу(бо плете сітки, скручує дрони - робить все для нашої перемоги) - то можете подивитись 5-7хв спочатку і 5-7хв в кінці! Від себе додам, що найгірше в цьому всьому, що влада на це не реагує/не робить висновки/не робить рішучих кроків на припинення цього всього лайна!!!
Справа навіть не в тому, що ви самі у 2019 обрали цю владу Ще раніше ви нав'язали суспільству культ "оніжєдєтєй" а "старих совків на убой" то зараз смішне ваше обурення з закономіринх наслідків
Ну я ж визнав, що зе перетворився на ге - що ще вам потрібно? Я, просто в перший рік повномасштабки думав, що просто до влади не доходить той весь бардак, що твориться у війську і в тилу. А потім побачив, що всі про все знають, але... нічого не хочуть з цим робити! Наприклад, чому за стільки часу/за стільки вечірніх відосіків зе, я не бачив відосіка, на кшталт: "я побачив не одне відео про жорстоке/не людяне поводження з пересічними при "бусифікації" і я негайно створю комісії по перевірці тцк. А також, ми найближчим часом приймемо закон про покарання робітників тцк, які порушують права громадян... Тож, скоро робітники тцк будуть думати, чи порушувати їм права людини, чи присісти на 5-12років у в'язницю?" Отак мало б бути! Але ж такого нема! Є тільки те, що можуть присісти на 5-12років колишні ЗАХИСНИКИ України!!! Наприклад, мої побратими, які відкуячили 2-3-3,5роки на фронті, ризикували своїм життям і здоров'ям, і невитримавши того бардаку, пішли в сзч... Як так?© Пересічним ухилянтам, які відлежали на дивані всі ці роки, то загрожує лише штраф, або бусифікація - а колишнім ЗАХИСНИКАМ України - від 5 до 12р в'язниці??? За що? За те, що вони стільки років захищали Батьківщину??? Як так?© Де правда?!!! Див. з 39ї хв про сзч>>>
Востаннє редагувалось Успіх в Нед 05 жов, 2025 12:13, всього редагувалось 1 раз.
-
Успіх
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 1010 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Нед 05 жов, 2025 12:10
Banderlog написав: detroytred написав:Саме так. Поки можновладці-управлінці-регулятори не створять сприятливих умов для заходу іноземного капіталу. .
спорне питання. Ці сприятливі умови створюють 30 р підряд. Може краще створити несприятливі умови для виводу капіталу з України?
Спорним є - "Ці сприятливі умови створюють 30 р підряд." Недостатньо сприятливі мабуть... Що лише поодинокі, як ото вище Шкода, мали змогу всунутися. А свої дорозвивалися з космосу до курей-зерна.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 05 жов, 2025 12:16
ЛАД написав:Ниаршоринг - не все у нас айтишники (там это распространено больше всего). И вряд ли для ниаршоринга принципиальна разница в расстоянии между условными Ужгородом и Харьковом.
Ну что вы такой предсказуемый  Whirlpool - пример фабричного ниаршоринга, когда США перенесли производство бытовой техники из КНР в Мексику, северную, Монтеррей
-
fox767676
-
-
- Подякував: 408 раз.
- Подякували: 188 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 05 жов, 2025 12:18
Со вторым согласен. А по первому... Суперзавод - У 2020 році на заводі було вироблено 3386 автомобілі
и Виробничі потужності заводу складають 80 тис. автомобілів на рік (SKD складання — 30 тис. авто, CKD виробництво — 50 тис. авто на рік)
"SKD складання" - попросту крупноузловая сборка, не знаю, что значит "CKD виробництво". Завод открыт в 2001 и в 2020 выпуск 3386 штук. Даже не смешно.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-