Психологія та саморозвиток

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 803804805806>
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 08:56

Re: Психологія та саморозвиток

Посмотрите на птиц небесных: они не сеют, не жнут, не собирают в хранилища, однако ваш Небесный Отец питает их. Неужели вы менее ценны, чем птицы?

Коли небесний отєц створював птахів, він не думав що зʼявиться Флайман, який буде відбирати у птахів горіхи в парках
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2522 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 09:31

flyman написав:
  The_Rebel написав:Колеги, у вас було колись бажання дауншифтнутися? Останній час роздумую над цим, взяти хоча б перерву на декілька років (а може і до кінця життя) і зайнятися філософією, пошуком сенсу буття, різними своїми хоббі і тп. Забити на кар'єру, фінансове зростання, все одно всіх грошей не заробиш, і завжди будуть як успішніші, так і бідніші, а кінець, як відомо, у всіх один. Особливо це відчувається коли кожен день приходять звістки про чергові смерті від обстрілів та і просто люди вмирають.

Просто дивлюся люди (та і я також) ставлять собі цілі у фінансовому плані для дауншифтингу - от зароблю 100 тис, 200тис. і тд, а навіть коли досягають своїх цілей то коплять далі, не зупиняються, бо "треба вже точно щоб вистачило до кінця життя". І у підсумку все життя пахав, щоб типу на старості пожити.

А що якщо розірвати цей щурячий розбіг, зупинитися на півдорозі та жити скромно, але в гармонії з собою? Просто є страх, що у випадку потреби повернутися вже не вийде, тож всі тягнуть лямку до старості

А треба повертатися? На тлі загальної деградації поколінь що виросли при ковіді та ШІ, думаю, робота, яка закриє базові потреби Маслова, завжди знайдеться.

у випадку потреби повернутися вже не вийде

залежіть від того, де і ким ви працюєте
по собі скажу, працював на інтенсивній лінії (6 портів Перської затоки за 4,5дня), чи 12 портів Західної Африки за 14 днів, де мав для сну менше 5-6годин на день, були
періоди коли 7 годин сну за три доби (я був тоді у віці 40-46р),
потім потрапив на судно де немає бонусів і гола ЗП, але у мене був Танжер -Кейптаун, Дурбан-Танжер (за 45 днів 3 порти), тут взагалі "працював" над паперами по 2години на день, плюс дві години на обходи, інспекції...і мав час ходити в с.зал, грати в пінг-понг, дивитись фільми
тобто, різниця в грошах 1-1,5к в місяць, а навантаження в 3-4 рази менше(і стресу менше), бо один захід в Доуалу забирав здоров'я як за місяць життя

чи міг би я сьогодні повернутись на море (на важку лінію 200% ні, бо не спати по 3 доби і мене треба відправляти додому у відпуску
але навіть на легку лінію на 99% не повернувся, бо по перше немає бажання, по друге
не беруть компанії старих 60+ (працюють або за взятку, або людина не зупиняла свій шлях, тобто не було перерви в роботі)
і по третє: дуже багато знайомих помирає у віці 62-72,
мені банально жалко часу, який ти витратиш на роботу
все життя пахав, щоб типу на старості пожити.
а старості не було, бо помер в 63 :mrgreen:
але лежати і чекати на смерть -ще гірше
у серпні помер від раку(простати) мій старий знайомий (71,5), дізнався від про рак десь 14-15м до ... десь рік лікувався, багато хіміотерапії (під час лікування піклувався волонтерським центром-два рази на тиждень роздавали продукти переселенцям і пенсіонерам (сказав дружині-буду робити щось корисне, доки є сили)
сили закінчились за 3 міс. до...
prodigy

Подякував: 3360 раз.
Подякували: 3353 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 09:34

гедонізм

prodigy написав:по собі скажу, працював на інтенсивній лінії (6 портів Перської затоки за 4,5дня), чи 12 портів Західної Африки за 14 днів, де мав для сну менше 5-6годин на день, були
періоди коли 7 годин сну за три доби (я був тоді у віці 40-46р),
потім потрапив на судно де немає бонусів і гола ЗП, але у мене був Танжер -Кейптаун, Дурбан-Танжер (за 45 днів 3 порти), тут взагалі "працював" над паперами по 2години на день, плюс дві години на обходи, інспекції...і мав час ходити в с.зал, грати в пінг-понг, дивитись фільми
тобто, різниця в грошах 1-1,5к в місяць, а навантаження в 3-4 рази менше(і стресу менше), бо один захід в Доуалу забирав здоров'я як за місяць життя

чи міг би я сьогодні повернутись на море (на важку лінію 200% ні, бо не спати по 3 доби і мене треба відправляти додому у відпуску
але навіть на легку лінію на 99% не повернувся, бо по перше немає бажання, по друге
не беруть компанії старих 60+ (працюють або за взятку, або людина не зупиняла свій шлях, тобто не було перерви в роботі)
і по третє: дуже багато знайомих помирає у віці 62-72,
мені банально жалко часу, який ти витратиш на роботу
все життя пахав, щоб типу на старості пожити.
а старості не було, бо помер в 63 :mrgreen:
але лежати і чекати на смерть -ще гірше
у серпні помер від раку(простати) мій старий знайомий (71,5), дізнався від про рак десь 14-15м до ... десь рік лікувався, багато хіміотерапії (під час лікування піклувався волонтерським центром-два рази на тиждень роздавали продукти переселенцям і пенсіонерам (сказав дружині-буду робити щось корисне, доки є сили)
сили закінчились за 3 міс. до...

алгоритм підкинув
flyman

Подякував: 1618 раз.
Подякували: 2868 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 10:19

Re: Психологія життя

prodigy написав:тобто, різниця в грошах 1-1,5к в місяць, а навантаження в 3-4 рази менше(і стресу менше), бо один захід в Доуалу забирав здоров'я як за місяць життя

Так Успіх вже давно вивів формулу - "Краще 30К в тилу, ніж 100К на передку!"© :D

Простими словами - "Краще охоронцем атб за 20К, ніж шахтарем у шахті за 100К!"

Єдине що в цю картину світу не вписується - так це незрозуміло високі зарплати/премії у чиновників?
Великі у них стреси?
Так поступіться місцем пересічним - нехай вони постресують трохи за 100-200К в м'яких кріслах! :lol:
Успіх

Подякував: 299 раз.
Подякували: 1011 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 11:00

Успіх написав:Єдине що в цю картину світу не вписується - так це незрозуміло високі зарплати/премії у чиновників?
Великі у них стреси?
Так поступіться місцем пересічним - нехай вони постресують трохи за 100-200К в м'яких кріслах! :lol:

Так ви вже раз посприяли такому експерименту - в депутати і міністри пройшли всілякі весільні фотографи, ларьочники, якісь ханиги з кавеен - невже недостатньо?
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8262 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 11:26

Faceless написав:
Успіх написав:Єдине що в цю картину світу не вписується - так це незрозуміло високі зарплати/премії у чиновників?
Великі у них стреси?

Так ви вже раз посприяли такому експерименту - в депутати і міністри пройшли всілякі весільні фотографи, ларьочники, якісь ханиги з кавеен - невже недостатньо?

В этом суть демократии.
Выбирает большинство, а большинство не только не способно оценить уровень квалификации, но даже понять ценность квалификации.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6492 раз.
Подякували: 21667 раз.

Профіль

133
82
38
2
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 12:01

Сибарит написав:
  Faceless написав:
Великі у них стреси?

В этом суть демократии.
Выбирает большинство, а большинство не только не способно оценить уровень квалификации, но даже понять ценность квалификации.

Якби ще це «большинство» неосвічене було хоч трохи обучаєме і робило висновки з помилок. А то з потугами щось там озвучив «я помилився, повівся на кіно», але тепер те саме «а давайте сантехніка в крісло, хужє нє будєт».
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2522 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 12:45

Кто учил Микроэкономику по учебнику Нуреева ? :D
Зображення
fox767676

Подякував: 425 раз.
Подякували: 200 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 13:07

fox767676 написав:Кто учил Микроэкономику по учебнику Нуреева ? :D
Зображення
Щось знайоме, може і було, але такий текст не пригадую
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8262 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 26 жов, 2025 13:40

rjkz написав:Насчет сельских школ.
Не зависит уровень школы от того в большом городе она или нет.
Зависит от того, что за люди живут в городке, где эта школа.

Здавалось б американці індивідуалісти, а на скільки вони відчувають важливість середовища... ціннісь підстриженого газону і білих парканців для нас неочевидна.
Спробуй пояснити в нас комусь що графіті на стіні, мусор, і "вітаільїаські банди" підлітків підкошують ціну на нерухомість в районі. :)
Banderlog

Подякував: 119 раз.
Подякували: 100 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 803804805806>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему