Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3045304630473048
Повідомлення Додано: Вів 18 лис, 2025 06:47

Wirująświatła написав:

Посмотрел немного.
Не очень заинтересовало, да, есть разница в акцентах, но в видосе (по крайней мере первые несколько минут его особо нет).
Чтобы понять насколько велика разница в произношении в разных штатах...
во время первого президентства Трампа, были слушания в Конгрессе по его импичменту. Выступала конгрессвумен из НЙ. Я понимал примерно 80% от того, что она говорила. Через некоторое время выступал чувак от Техаса. Я не понимал ничего. Абсолютно.
Другой пример, один хороший человек, приехавший в США в 1992 году и работавший на инженерной позиции в НЙ был послан с коренным американцем в командировку в Техас. Во время паузы в переговорах он говорит напарнику, "чего ты молчишь, я его не понимаю совершенно" - "а я его тоже понять не могу" "кто из нас американец, я или ты?"
Кстати, сегодня позвонили по телефону и оставили голосовое сообщение.
Я ничего разобрать не мог, очевидно, звонивший - индус. Позвал ребенка, у которого с Инглишем проблем нет, и он смог разобрать очень немного.
Пока не включили транслейтор, нем могли понять абсолютно ничего. Оказалось все очень просто. Речь шла о том, во сколько он завтра приедет.
Но разобрать было нереально.
Ну, если об акцентах речь зашла и Инглише
rjkz

Подякував: 8786 раз.
Подякували: 5538 раз.

Профіль

11
6
7
Повідомлення Додано: Вів 18 лис, 2025 09:14

rjkz написав:Кто на самом деле нищий? "Успешный" чувак на красненькой машинке, с домом с зеленой лужайкой или прагматичный "нищеброд"?

За что Вы так не любите красные машины? Это самый безопасный цвет (есть соответствующая статистика и логичное обоснование), а стоят они также, как и аналоги любых других цветов 😁
Только живя в НЙ, можно сохранить постсоветское представление об автомобиле как предмете статуса. Это даже у нас проходит. А в американском городке без тротуаров, где до магазина напротив нужно проехать 20 миль, а при ещё 30, чтобы вернуться, вопрос, покупать ли автомобиль вообще не стоит.
Давайте ещё пылесосами меняться 😁

Вопрос жить сегодня в кредит или копить на потом, это не вопрос финансовой грамотности. Это философия отношения к жизни. Ни один из вариантов не может быть ни правильным, ни неправильным.

В Вашем примере лёгкая недостача легко перекрывается отказом от одного отпуска.

Давайте лучше обсудим, почему подавляющее большинство американцев всю жизнь живёт в маленьких городках, уже нет ни высокооплачиваемой работы, ни перспектив ее получения. Почему ещё не всё съехались в НЙ?
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6504 раз.
Подякували: 21691 раз.

Профіль

135
82
38
2
Повідомлення Додано: Вів 18 лис, 2025 09:19

akurt написав:Такі справи, малята…

ну як кажуть, це чисто щоб до__ придраться.

беремо польщу, курс зміцнився, а щоб там хто не писав але інфляція точно +50% і не потрібні мені ваші статистики і гпт.
молоко було 2 зараз 4.
рядом хата була 600к зара 1,2млн.
а всі пишуть інфляція 2.8% хаха, 2.8%, ні це не помилка, 2.8%.
BeneFuckTor

Подякував: 265 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 18 лис, 2025 11:17

Еміграція. заробітчанство

News from USA
(або друга серія відомого фільму "Загадкова історія Бенджаміна Баттона", 2008 ‧ Романтика/Фентезі ‧ 2 год 46 хв)

Наш неймовірно важкий час, коли часто-густо "дах їде" та нормальна людина раптом стає вкрай нервовою, яку важко вгамувати або зупинити, приводить до неймовірних подій.
Мало хто знає, але в США, якщо емігрант отримав паспорт громадянина, може легко змінити не тільки імʼя, але і прізвище.
Наприклад: була людина українцем на ім"я Іван та прізивщем Литвиненко, а раптом став
"Chris Herrik".

Саме така Загадкова історія трапилася з чоловіком, з яким я був знайомий десь з 2013 року.
Справіжній емігрант. Із справжніх - самий справжній. В 2014 році був студентом третього курсу одного з вишів України.
В травні 2014 відправився у складі однієї спеціальної делегації в США на якусь конференцію. Були прийняті учасники делегації навіть в Конгресі США.

Потім відбулися події 2014 року...
Він зрозумів, що повертатися не варто та попросив політичний притулок. Час йшов та йшов - а Рішення від США не було ніякого. Хоча варіант там був "чистий" та прозорий...

За цей час він влаштувався на роботу далекобійником та заробляв до 10 000 доларів на місяць.
Дома майже не бував - спеціалізація на дуже великих вантажівках на дуже великі відстані.
"Вовка ноги кормлять"...
Я з ним регулярно спілкувався, бо в мене було багато знайомих з числа спільних друзів
Важко повірити, але з одним зустрівся несподівано в Анталії - він відкрив невеличке кафе...

Пройшло довгих 10 (!) років - він орендував будинок в пригороді Чикаго, купив дорогого легковика, в гості приїжджала його мама та сестра... всі ці роки він не мав права залишати територію США.
Я шкодую, але в 2022 році і мав реальну можливість на 1-2 дня відвідати його в Чикаго - але не вийшло... Він був в дальньому рейсі...
З"явилися ознаки того, що з політичним притулком все склалося як треба і навіть громадянство отримав... після довгих років повної невизначеності...
Я нічого не міг зрозуміти: раптом перестав працювати його номер телефона, я не міг знайти його у Фейсбук. Аккаунт видалено.
Гугл як відомо знає все - я легко було його знайшов в Інстаграмм - і там вже видалено...
На сьогодні залишилась згадка тільки на форумі одного з університетів в США...
Він його закінчив вже років 5 тому та мабуть не відвідує...
Тепер він мабуть Chris Herrik... Все все все змінив...

Якось зв"яжуся з його мамою... Реально загадкова історія...
akurt

Подякував: 4067 раз.
Подякували: 1518 раз.

Профіль

1
2
7
  #<1 ... 3045304630473048
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти