Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1082108310841085
Повідомлення Додано: Сер 26 лис, 2025 09:54

Середземноморське узбережжя Туреччини: літній сезон 2025 закрито!

Вчора ввечері від причалів порту в Анталії відійшло круїзне судно.
Туристи погуляли - як і я - чудовою набережною та відплили на судні в свої країни.
Зображення
Сезон закрито:
- якщо в понеділок 24 листопада ще плавали в морі, то у вівторок 25 листопада в моря вже не плавав ніхто;
- температура води в морі різко впала: на сьогодні - 26 листопада 2025 - це 21,9 градуси, а ще тиждень тому було +22,6...
- дві попередні ночі в Анталії - суттєві дощі та зливи...
- на тиждень наперед прогнозують дощову погоду з температурою 17...19 градусів вдень...

Але не все так погано: в грудні-січні-лютому вдень в основному буде сонячно до +16.
До такої ж температури (+16) поступово впаде температура води в Середземному морі).
Взимку - крім відвідувань каньйонів та водоспадів люди будуть відвідувати гірськолижні центри - їх тут неподалік аж 3: Saklikent Ski Centre (всього 43 км від Анталії), Davraz Ski Centre (150 км від Анталії), Kayserі-Erciyes Ski Centre (620 км від Анталії). Останній самий "крутий" та самий розвинений, зручно дістатися літаком: переліт в один бік з Анталії 1500 гривень/лір.
Вже оголошено ціни на Ski-pass: реально смішні ціни, бо квіток на 50 підйомів - 4 000 гривень/лір. Не на день, а лижнику "середньої руки" може вистачити і на тиждень: шикарні довгі траси з висоти в 3 700 м (!!!) над рівнем моря...

Я в четвер зранку відлітаю з Анталії... ще не знаю, коли повернусь, можливо, в березні або в квітні…Мої гарячі вітання горе-великегоре-хВахівцям, які часто-густо розповідали бздуру, що я торгую по всіх країнах світу "Запасними аеродромами" в Анталії...

Ключі від квартири залишив голові ОСББ з дозволом оселитися - за потреби - приятелям: в одних був "приліт" позавчора (повибивало в будинку всі вікна та двері), а в інших була жахливою остання ніч (в Запоріжжі)...
akurt

Подякував: 4084 раз.
Подякували: 1520 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 28 лис, 2025 00:18

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt написав:Я в четвер зранку відлітаю з Анталії... ще не знаю, коли повернусь, можливо, в березні або в квітні…Мої гарячі вітання горе-великегоре-хВахівцям, які часто-густо розповідали бздуру, що я торгую по всіх країнах світу "Запасними аеродромами" в Анталії...

Чому вирішили не робити за прикладом співвітчизників із діаспори та й не здати її до квітня, перетворивши на актив?
претоr

Подякував: 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 28 лис, 2025 10:32

Тому що я не здавав ніколи та не маю намірів здавати.

Зустрічне запитання:
Чому за прикладом СВОЇХ співвітчизників не здаєте своє житло?
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 28 лис, 2025 16:31

akurt написав:Тому що я не здавав ніколи та не маю намірів здавати.

Зустрічне запитання:
Чому за прикладом СВОЇХ співвітчизників не здаєте своє житло?

Вчиню «за прикладом своїх», тому й цікавлюся, де наші світогляди так розходяться, щоб поглянути на це з іншого боку
претоr

Подякував: 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 28 лис, 2025 16:33

Ну, і де саме вони розходяться?
І що саме ви вчинили?
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 05 гру, 2025 20:10

Інвестування за кордоном - Франція!

Сьогодні передивлявся із цікавості та для "настрою" сайт оголошень про продаж приватних будинків на на півдні Франції: рано рік тому я допомагава нашим українцям - разом із французькими друзями - обрати щось "для себе".
Тоді - це жовтень-листопад 2024 року - ми намацали із великого вибору 4 реально цікавих об"єкта для інвестицій.
Всі об"єкти - приватні оселі із значними ділянками землі від 30 до 50 соток - і це не город під картоплю (тут таког взагалі немає, а більш-менш доглянути парки з газонами).

На що ми звертали увагу:
- перший критерій - це знамените на цьому форум "ЛЛЛ": хороша локація, природні смаколики (парк+ліс+озеро+річка), близька відстань до величезних супермаркетів та місць розваг.
- саме приватне оселя, а НЕ квартира в шпаківні. Найкраще так, щоби "мої очі вас не бачили"!
Тут є саме таке: на відстані в 10-15 км мінімум 2 старовинних палаци, мінімум 3 церкви романського періоду, мінімум 3 річки, та мінімум одне загальнодоступне озеро.
- звісно, щоби риба ловилася. Ось моє фото з рибалки:
Зображення
- ну і ціна не на останньбому місці, бо є тут в продажу об"єкти ціною в 980 000....1 400 000 євро.
Це не наш стиль!
Скажу що ті об"єкти, які ми дивилися тоді - рік тому - всі продано!
Звісно: цікаво б було дізнатися, на скільки ціна продажу співала за "хотєлками" - але то вже таємниця Покупця та Продавця.
Орієнтиром можуть бути такі цифри: рік тому 200 000....250 000 євро.
Зараз 250 000...350 000 євро.

Так ось сьогодні натрапив на незвичну ціну: приватний будинок з трьома спальнями житловою площею в 160 кв. м - всього 69 200 євро (!!!!!!!!!!!!!!!!).

Перша думка: помилка в оголошення, там не вистачає в кінці одного нуля.
Потім почав ретельно вивчати та дізнався, що таке "пожжиттєвий аннуітет".
Раніше щось таке чув, але щоби ось так - промо відразу та докладно - вперше.
Мені здалося, що буде цікаво.
Я нижче наведу цифри з так званої "одеської єврейської арифметики".

Дивимося та читаємо оголошення:
https://www.leboncoin.fr/ad/ventes_immo ... 3024940175
Текст:
"Продаж за довічним ануїтетом красивого 7-кімнатного таунхауса (житлова площа 160 кв. м) із земельною ділянкою площею 311 кв. м, на якому наразі проживає 89-річна жінка.
Розташований у центрі міста Вік-Фезенсак (32190). Тут мирно живе місто з населенням 3600 мешканців, ідеально розташоване поблизу міст Ланнепакс, Демю та Ош (22 км).

...Зверніть увагу, що ви станете щасливим власником цієї нерухомості в день підписання акта в нотаріальній конторі, але ви отримаєте повне володіння лише після того, як жінка відмовиться від свого права користування та проживання.

Вік-Фезенсак – це дуже динамічне місто, де щороку проводяться численні культурні заходи та фестивалі. Щорічно у вихідні дні П'ятидесятниці проводиться Фестиваль Святого Духа, який приваблює близько 45 000 гуляк у цьому жвавому місті. Кінець липня: Фестиваль сальси та латиноамериканських танців. Кінець вересня: День Святого Матвія, сільське свято з танцями та розвагами.

Цей старий двоповерховий будинок, що не потребує ремонту, на першому поверсі складається з вхідного холу, вітальні з гарним каміном, спальні, туалету, душової кімнати, кухні, комори та чудової тераси з південною орієнтацією.
Нагорі є сходовий майданчик, душова кімната, чотири великі спальні та вихід на горище. Житлова площа становить приблизно 166 м².
На рівень саду можна потрапити через кухню, яка веде до кількох складських приміщень та закритого ландшафтного саду.
Річка Оссе протікає вздовж дальнього кінця ділянки. У будинку є центральне опалення на мазуті, вікна з подвійним склопакетом, і ремонт не потрібен.

Початковий внесок становить €69 200,00, а щомісячна орендна плата – €765,00. Реєстраційні збори становлять приблизно €10 800,00"
(кінець цитат)

Додам від себе: в місті є не тільки купа банків та страхових компаній але і справжня Арена для проведення боїв биків з тореадорами (!!)

Беремо в руки калькулятор:
- превинний внесок складатиме 69200+10800=80 000 євро.
- ці гроші вносяться на рухнок нотаріуса. Не продавця. Рієлтор отримає свою премію НЕ від вас, а від продавця. Я здивувався, отримавши зараз "круглу" суму в 80 000 євро. Гадаю премія ріелтора від Продавця складатиме не більше 4 200 євро.
- власниці зараз 89 років! Нехай не хворіє!
- в рік вона хоче отримувати собі пенсію 765х12=9 180 євро.
Скажу за моим досвідом: бабуся нічого особливого не вимагає: у Франції людина з 765 євро на місяць - маючи власне житло - може досить спокійно/пристойно жити. Найбільші витрати - на опалення будинка - в неї котел на ДП - гадаю, не більше 1 000 євро на рік. В цілому клімат тут як в Криму - морозів та снігу практично НЕ буває.
- бабуся нехай не хворіє та проживе ще не менше 10 років - за ці 10 рокі отримає віл інвестора 9180х10=91 800 євро. Непогані гроші.
- якщо спробувати вгадати неймовірне - то мабуть через 10 років бабуся захоче жити в притулку для поважних на вік ліюдей.
- саме тоді інветсоар стане власником - витративши орієнтовно 80000+91800=171 800 євро.
Скажу вам точно: переплати НЕ БУДЕ.
Виграш може бути:
а) цікава інвестиція в нерухомість в Європі;
б) поступова сплата (теоретично як в кредит але без банківських відсотків);
в) через 10 років ця нерухомість теоритично буде вартувати вдвічі більше...

P.S. Нічого не рекламую. нікого не умовляю. Мені просто було цікаво подивитися, що воно таке "довічний ануїтет".
Але при певних обставинах може бути ДОСИТЬ цікавим: вклав 70 000 євро - сидиш десь вдома дуже далеко та чекаєш рік, три, п"ять, десять років - виграшу в лотерею...
Ех, що так сьогодні 70 000 євро- копійки...
То 10-15 років тому були гроші....
Вкладуєш 100 000 євро в такий банк, як Промінвестбанк або VTB - наприклад під 1% в місяць - та маєш на шампанське "Вдовиця Кліко" 1000 жирниx євро на місяць...
Так то ж були гроші...
Мені щорічне дозвілля в Італії в найкращих гірськолижних центрах обходилося - все про все - з авіаперелітом орендою авто, готелями "HB" та витягами - обходилося в 1000 євро на члена родини...
Зараз за ці гроші навіть не їдь в напрямку Буковеля...
akurt

Профіль

1
2
7
  #<1 ... 1082108310841085
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти